Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2016 | 2017-06-09 | 3872

Aprašymas: Nedideliame šiaurės vakarų Prancūzijos miestelyje gyvenanti vienuolikmetė Felisė svajoja tapti baleto šokėja. Nors gyvenimas mergaitės nelepina – Felisė yra našlaitė – ji nepraranda optimizmo ir karštai tiki, kad svajonė vieną dieną išsipildys. Atsiradus progai išvykti į Paryžių, ji nedvejoja nė sekundės. Susiradusi Paryžiaus operos rūmus, Felisė susipažįsta su pastato tvarkytoja Odeta. Vieniša moteris, išgirdusi Felisės istoriją, pasiūlo mergaitei apsigyventi pas ją. Sutvarkiusi šį reikalą, Felisė imasi vykdyti planą patekti į prestižinės mokyklos šokių klasę. Naivios ir geraširdės provincijos mergaitės laukia didžiuliai išbandymai ir nusivylimas: išpaikinti didmiesčio vaikai, susireikšminę suaugusieji ir elementarių baleto pradmenų neturėjimas Felisę varo į neviltį. Nuotaiką praskaidrina netikėtai atrastas naujas draugas: jaunas išradėjas Viktoras, kuris tiki, kad Felisei tikrai pasiseks. Vėl atgavusi pasitikėjimą savo jėgomis, Felisė nusprendžia nepasiduoti, kad ir kaip sunku bebūtų. Pagaliau patekusi į baleto trupę, mergaitė atiduoda visas jėgas, kad pasiektų savo svajonę.

2010 | 2017-06-09 | 3927

Aprašymas: Goberis visiems savo gentyje pasakojo apie Kaulų trupintojo drakoną. Niekas jo kalbomis netikėjo ir šaipėsi iš jo. Supykęs Goberis leidžiasi į kelionę, kad įrodyti savo žodžių teisybę. Hikapas su savo draugais prisijungia prie jo. Kelionės metu Goberis pasidalini prisiminimais, kaip pirmus kartus susitiko su šiuo drakonu ir visi įsijautę į istorijas, nebepastebi kur yra ir įplaukia į uolas. Sudužus laivui visa kompanija atsiduria negyvenamoje saloje, kur ir susiduria su Kaulų trupintoju.

1970 | 2017-06-09 | 4430

Mickey's Parrot.

1970 | 2017-06-09 | 3814

Mickey's Circus.

1973 | 2017-06-09 | 4633

Leopoldo gimtadienis - tai pasakojimas apie dviejų neklaužadų peliukų krečiamus pokštus katinui Leopoldui jo gimimo dieną. Vaikai pamatys daugybę suktų išdaigų, kurias kurs peliūkščiai. Jie be gailesčio sudegins Leopoldo tortą ir krės kitokias šunybes, kad katinui net apsvaigs galva. Tik ar jų pikdžiugiški sumanymai galiausiai įveiks nuoširdųjį katiną? Tai paaiškės filme Leopoldo gimtadienis.

2000 | 2017-06-07 | 4128

Senosios animacijos filmukas Rausvakaklė. Nuotaikingas, tačiau tuo pačiu ir dramatiškas bei jausmingas filmukas nukels mažuosius žiūrovus į spalvingą paukštelių Pasaulį. Ši pasaka vaikams atskleidžia, jog paukščiai, lygiai taip pat kaip ir žmonės, susiduria su įvairiausio plauko problemomis bei sunkumais - lizdų sukimas pavasarį, vanagų atakos, sunkumai bendraujant bei sprendžiant bendruomenines problemas. Bene pagrindinis filmuko akcentas yra bendravimo tarpusavyje vertybės, kur ištiesta pagalbos ranka reiškia iš tiesų daug.

2017 | 2017-06-09 | 3941

Aprašymas: Gothame bręsta nelinksmos permainos. Miesto tvarkai ir ramybei ima grasinti piktasis Juokdarys. Šįkart, norėdamas nugalėti blogį, Betmenas bus priverstas atsisakyti savo įpročio dirbti vienam ir išmokti dirbti komandoje su kitais herojais (ir ne tik). Aišku, tai padaryti jam nebus lengva, tad Betmeno laukia daugybė nesusipratimų ir nepatogių situacijų, bendraujant su aplinkiniais. Na, bet gal tai – tik į gera? Juk net ir niūriausi kovotojai už teisybę bent kartais gali nusišypsoti, ar ne?

2009 | 2017-06-09 | 4217

Aprašymas: Skretas netikėtai suranda galbūt savo būsimą antrąją pusę – evoliucijos keliu šiek tiek toliau pažengusią voverytę skraiduolę ilgomis blakstienomis, vardu Skretė. Mamutas Menis su naująja savo drauge Eli laukiasi mažylio. Kardadantis tigras ima pastebimai nervintis, kad jį visi laiko vos ne namine kate. Sidas, prisižiūrėjęs į savo draugą mamutą, ir pats užsinori sukurti šeimą ir iš to begalinio noro pavagia dinozauro kiaušinį. Žinoma, tai buvo klaida. Herojai priversti leistis į pavojingą kelionę, kad išvaduotų savo draugą iš paslaptingo, nepažįstamo ir bauginančio pasaulio.

1991 | 2017-06-09 | 4160

Aprašymas: Kiekviename mieste yra namas, apie kurį pasakojami siaubingi dalykai. Suaugusieji kalba apie jį pašnibždomis, o kaimynų vaikai aplenkia kaip įmanoma didesniu lanku. Nuo tokių namų dvelkia vėsa bei mirtimi. Ir vargu ar atsirastų drąsuolis, kuris, net ir susiląžinęs, išdrįstų priartėti prie šios baisios vietos nakties glėbyje. Tačiau atsitiko taip, kad vienąsyk pats paprasčiausias dešimtmetis berniukas peržengė šio namo slenkstį. Košmarą, kurį herojui teks patirti, sunku nupasakoti žodžiais.

2012 | 2017-06-09 | 4032

Aprašymas: Plastelininės animacijos čempionai iš anglų studijos „Aardman“ iškėlė plastelinines bures barzdotų ir ūsuotų piratų laive, kuris plaukia ieškoti aukso ir bando išvengti bermudų trikampio akistatos su jūrų baisa pabaisa. Kapitonas kausis su demoniškai pikta ir piratų nekenčiančia Karaliene, diskutuos apie išradimus su jaunuoju mokslininku Charlesu Darvinu ir konkuruos šauniausio pasaulyje pirato rinkimuose su viliokle Kardine Lize, bei gudriuoju Juoduoju Belami.

2012 | 2017-06-09 | 3855

Aprašymas: Tolima ateitis. Žmonės kariauja su milžiniškais vabzdžiais arachnidais, siekiančiais išsiurbti Žemės atmosferą. Žemėje jauni vaikinai ir merginos verbuojami į armiją…

2030 | 2018-07-24 | 3770

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2006 | 2017-06-09 | 4255

Aprašymas: Paaugęs liūtukas iš Niujorko zoologijos sodo netikėtai atsiduria karštoje Afrikoje ir yra paleidžiamas į laisvę. Jo draugai iš zoologijos sodo – vyresnis liūtas, žirafa, anakonda ir voverė – susiburia draugėn, norėdami sugrąžinti liūtuką namo.