Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1937 | 2017-06-08 | 4327

Graži ir geraširdė princesė Snieguolė žavi visus, išskyrus vieną – savo pavydžiąją pamotę – karalienę. Kai stebuklingasis veidrodis paskelbia, jog Snieguolė – gražiausia iš visų, ji privalo sprukti į mišką, kur gali pasislėpti nuostabiuose septynių nykštukų: Čiaudaliaus, Gudruolio, Linksmuolio, Miegaliaus, Drovuolio, Kvailelio ir Niurzglio, namuose. Tačiau ir ten karalienė apgaule priverčia Snieguolę paragauti užkerėto obuolio. Tik stebuklingas tikros meilės bučinys gali išgelbėti visų mylimą gražuolę!

Snieguolė ir septyni nykštukai / Snow White and the Seven Dwarfs -  (1937)

2013 | 2017-06-09 | 4013

Aprašymas: Džiunglėse gorilų užaugintas berniukas Tarzanas puikiai sugeba karstytis medžiais ir kabarotis lianomis. Žaliuojančios džiunglės tapo svetingais vaikino namais, tačiau Tarzanas – žmonių vaikas ir kad ir kaip jis mylėtų savo namais laikomas džiungles, pažintis su Džeine Porter traukia vaikiną prie tikrosios jo padermės. Netrukus Tarzanas sužino, jog jo tėvai buvo turtingi kompanijos savininkai, tačiau dabartinis jos vadovas, sužinojęs, jog lėktuvo katastrofoje žuvusių Tarzano tėvų kompanija priklauso netikėtai išgyvenusiam berniukui, pasiunčia samdomų karių gaują, kad šie surastų ir nugalabytų Tarzaną. Padedamas Džeinės, džiunglių vaikis stos į kovą su iki ausų ginkluotais kariais, jog apgintų ne tik jį priglaudusias džiungles, bet ir tikrąją savo padermę.

2022 | 2017-06-09 | 3816

„Sunku būti mažam“ Maša žaisdama, kaip visada, visiems pridaro bėdos. Šį kartą ant Mašos pyksta visi miško gyventojai. Laimei lokys prisimena ir primena kitiems, kad kai kurie dalykai, kurie suaugusiems atrodo neteisingi ir blogi, būnant mažu atrodo labai smagūs ir įdomūs. Serijoje „Sunku būti mažam“ vaikai pamatys, ne tik mažosios Mašos, bet ir kitų miško gyventojų vaikystės išdaigas.

2012 | 2017-06-09 | 4081

Aprašymas: Trys išdykę vaikai randa kiaušinio formos laiko mašiną. Nė nenutuokdami koks tai daiktas, nuotykių ieškotojai nutaria ją išbandyti ir nukeliauja į priešistorinius dinozaurų laikus. Ieškodami dingusios laiko mašinos dalies, kuri reikalinga jiems grįžti namo, vaikai susiduria su visai nepavojinga ir labai motiniška dinozaure T-Rex, kuri imasi jų globos.

2011 | 2017-06-09 | 4705

Aprašymas: Nuotykių ištroškęs Batuotas katinas Pūkis vienijasi su išmintinguoju Kliunkiu Aleksandru Pliunkiu ir žavingąja Kite Minkšta Letenėle. Trijulės tikslas – pagrobti stebuklingąsias pupeles, kurios turėtų atnešti pasakiškus turtus! Juk net ir katinai nori būti turtingi. Tačiau pasaka nebūtų pasaka, jeigu visų įvykių sūkuryje Batuotas Katinas nepagalvotų, kokia, visgi, simpatinga yra jo kolegė Kitė Minkšta Letenėlė. Galąskite špagas ir pasiruoškite iššūkiams!

2000 | 2017-06-07 | 3886

Dvi pasakos – tai istorija, susidedanti iš dviejų filmukų vaikams. Pirmoje istorijoje „Obuolys“ išvysite miško gyventojų – kiškio, varnos ir ežiuko – peštynes dėl obuolio. Kilusį konfliktą išsprendžia protingiausias miško gyventojas lokys. Antroji istorija „Stebuklingoji lazdelė“ yra apie stebuklingą lazdelę, kurią miške suranda kiškis ir ežiukas. Lazdelės dėka ežiukas ir kiškis išvengia nelaimių ir padeda kitiems, patekusiems į bėdą. Pažiūrėkite dvi pasakas, kurios pamoko būti sąžiningais, teisingais ir draugiškais.

2030 | 2018-07-24 | 3289

Aprašymas: Elfen Lied – japono Lynn Okamoto sukurtų manga ir pagal ją pastatytų anime serija. Pavadinimas Elfen Lied – tai vokiečių kalbos žodžių junginys, reiškiantis „Elfų daina“. Mokslininkai sukuria naują mutantų rušį – diklonijus. Šie išoriškai yra kone įdentiški žmonėms, bet kaukolės viršuje turi dvi kaulines išaugas – smulkius apvalius ragus. Diklonijai turi antgamtiškas nematomas papildomas rankas, vadinamas vektoriais, kurių pagalba gali sunaikinti visą žmoniją, todėl jie laikomi izoliuoti, tiriami mokslininkų. Viena diklonių mergina Liuši žiauriai išžudžiusi galingą apsauginių armiją pabėga, bet pašauta įkrenta į vandenyną. N-16

2013 | 2018-07-24 | 3580

Aprašymas: “Žodžių sodas” – istorija apie meilę, tradicine šių japoniškų žodžių prasme. Mat Japonijoje, Manju epochoje, kai japonai mėgino kiniškais hieroglifais užrašyti savo kalbą, žodis “meilė” (šiuolaikine japonų kalba “ai”) buvo rašomas kaip “koi”, ir pažodžiui išvertus reiškė “vienišas liūdesys”. Makoto siekia parodyti meilę šiuolaikiniame pasaulyje kaip ilgesį niūrioje vienatvėje, griaudamas jau nusistovėjusią nuomonę apie meilę, kaip apie kažką nuostabaus ir džiaugsmingo. Anime istorija pasakoja apie penkiolikmečio Akizuki Takao ir žavingos bei paslaptingos, vyresnės už jį, moters, tarpusavio santykius. Tai istorija apie vienatvę, skausmą ir meilę. Jaunuolis mokosi aukštesniojoje mokykloje ir svajoja tapti batų dizaineriu.

Žodžių sodas - Koto no ha no niwa (2013)

2030 | 2018-07-24 | 3239

Aprašymas: Net ir tikras dievo avinėlis gali pavirsti į furiją. Tokia transformacija įvyko su Kyoko. 16 metų mergaitė metė mokyklą, sunkiai dirbo, skalbė, darė valgyt ir visa tai tik dėl Sho. Jis yra gan turtingos šeimos palikuonis, bet spjovė į šeimos verslą ir išvažiavo į Tokio, nes užsimanė tapti žvaigžde. Aišku pasiėmė kartu ir Kyoko. Mergaitei jis buvo visas gyvenimas, todėl nieko keisto, kad labai įtikinėt nereikėjo. Berniukas buvo gražus ir gal net truputi talentingas, todėl gan greitai tapo žinomu dainininku. Atrodė, kad viskas yra puiku. Deja, patys tyriausi Kyoko jausmai ir pasiaukojimas buvo, nepabijokim to žodžio, išniekinti. Pasirodė, kad Sho ji reikalinga tik kaip namų šeimininkė. Taip kantri, jautri ir gera būtybė pavirto į kerštingą demoną. Taip, kerštas yra saldus, bet ką daryti jei priešas yra nepasiekiamai aukštai? Vienintelis variantas – Kyoko pati turi tapti žvaigžde. Be to, pergalė yra saldesnė jei pasiekiama priešo teritorijoje ir pagal jo taisykles.

1985 | 2017-06-09 | 3962

Aprašymas: Žmonės išsiuntė balandį, kad surastų jiems žemę, bet jis nesugrįžo, o galbūt surado žemę ir nusileido ant jos, o galbūt išseko ir nugrimzdo į vandenį. Galbūt jokio paukščio net nebuvo ir žmonės pamiršo kas jie yra, ir kas slepias po vandeniu. „Angel‘s Egg“ siužetą nelengva nusakyti žodžiais. Filosofiškumas čia daugiau liejas vizualiai, o reti dialogai nepraskaidrina, o tik dar labiau supainioja. Filme viso labo tik du pagrindiniai personažai – maža mergaitė, negalinti palikti paslaptingo kiaušinio ir vyras, su savimi nešiojantis keistą kryžių. Atrodo, kad jie tarsi – vienintelė likusi užleisto postapokaliptinio miesto gyvybės forma. Miestas atrodo taip, tarsi jį nesenai paliko gyventojai: namai suskilinėja, langai išdaužyti, bet viduje guli daiktai, knygos… maistas. Taip, pasaulis man kažkiek primena Ergo Proxy atmosferą tik čia utopinis pasaulis yra paskendes ir paglemžtas bedugne.

2012 | 2017-06-09 | 3619

Aprašymas: Išdykęs varniukas (vok. Der kleine Rabe Socke) – animacinė nuotykių komedija. Linksmiausias ir labiausiai išdykęs varniukas pasaulyje pradeda savo misiją. Kas kitas imsis išgelbėti mišką nuo gręsiančios nelaimės nei varniukas kartu su savo nepamainomais draugais. Jų laukia pats didžiausias nuotykis gyvenime. Įkvepianti istorija visai šeimai apie draugystę ir komandinį darbą vieno tikslo link.

2030 | 2018-07-24 | 4411

Aprašymas: Šeimos bičas (angl. Family Guy) – JAV animacinis serialas. Piteris su savo žmona Luisa ir trimis vaikais: Krisu, Meg ir Stiviu bei protingiausiu šeimos nariu ir draugu šunimi Brajanu gyvena mažoje Amerikos valstijoje, Rod Ailende. Šeimos “bičas” pasiryžęs padaryti viską dėl savo mylimų žmonių, tik žinoma, ne tuomet, kai žiūri televizorių.

1998 | 2017-06-09 | 3918

Donald Duck Lighthouse keeping išleistas 1946 m.

2022 | 2017-06-09 | 3673

Lietuviškoje serijoje „Didvyriais negimstama“ Maša tampa superheroje. Tik, gaila, visame miške neatsiranda nei vieno, kuris suprastų, kokie svarbūs yra didvyriai. Net mažosios mergaitės geriausias draugas lokys nieko nenori girdėti, apie naująjį pomėgį. Nusiminusiai Mašai tenka keliauti namo, bet atrodo mergaitei vis tik teks parodyti savo drąsią ir bebaimę širdelę. Epizode „Didvyriais negimstama“ mažieji žiūrovai ir jų tėveliai, pamatys, ar neteks miško žvėrims pasigailėti savo pašaipaus elgesio su mažąją didvyre.

2013 | 2017-06-09 | 3541

Aprašymas: Magiškoje šalyje pavasaris! Visi ruošiasi triukšmingai atsinaujinimo šventei. Mokykloje organizuojamas menų festivalis, kuriame savo talentus demonstruos visi mokiniai. Miestelis šurmuliuoja, aplink pilna spalvų ir džiaugsmo, tačiau viskas greitai pasikeičia, kai iškyla grėsmė iš kito, tamsaus ir pavojingo, pasaulio. Savo kraštą gali išgelbėti tik išradingieji mokiniai, bet jie turi būti labai atidūs, nes nebeaišku, kas yra tikri draugai, o kas – melagiai ir išdavikai…

2030 | 2018-07-24 | 3698

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

1998 | 2017-06-09 | 3608

Aprašymas: Skruzdėliukas Z-4195 buvo tik viena iš milijono skruzdžių. Patys suprantate, kokie buvo vargšelio šansai susipažinti su nuostabiąja princese Bala, kurią drovusis Skruzdėliukas Z jau seniai slapta mylėjo. Tačiau jausmas buvo toks stiprus, jog mažasis herojus ryžosi lengvai nepasiduoti. Pasipiktinęs sustabarėjusia skruzdėlyno luomine santvarka, Skruzdėliukas Z kreipėsi pagalbos į skruzdę – kareivį Vyverį, geriausią savo draugą, kad šis jam padėtų patekti pas princesę. Nelauktai Z gyvenimas visiškai pasikeičia – iš paprasto darbininko jis tampa skruzdžių kolonijos didvyriu. Pats to nenorėdamas, jis sukliudo generolui Mandibliui įgyvendinti savo baisų planą: sunaikinti koloniją ir vėl atkurti ją tokią, kokia patiktų tik pačiam ambicingajam generolui. Niekam iki tol nežinomas Skruzdėliukas Z tampa skruzdėlyno revoliucijos vadu, o jo neįtikėtini nuotykiai tik prasideda…