Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1986 | 2017-06-11 | 12998

Aprašymas: tarybinio ir bulgarų kino kūrėjai sukūrė mini serialą pagal Žiulio Verno romaną „Kapitono Granto vaikai“. Kvapą gniaužianti nuotykių istorija, kurioje pasakojama kaip ekspedicija įšvyko ieškoti kapitono Granto, kurio laivas „Britanija“ sudužo tolimose jūrose. Ekspedicijos dalyviai, drąsūs žmonės, nugalėję daugelį kliūčių, pasiekia savo tikslą. Duodamas daug įdomių gamtos mokslo ir geografijos žinių, seriale gyvai ir įdomiai pasakoja apie tas vietas, kurias ekspedicija aplankė Pietų Amerikoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Atlanto ir Ramiojo vandenyno salose.

Šiame filme lygiagrečiai vystomos dvi siužetinės linijos. Pirmojoje pasakojama apie rašytojo Žiulio Verno gyvenimą ir jo garsiojo romano „Kapitono Granto vaikai“ gimimą bei pateikiama šios knygos istorija, kaip ją įsivaizdavo pats rašytojas. Antrojoje pasakojama apie lordo Glenarvano paieškas ieškant sudužusio anglų laivo. Lordas Glenarvanas su žmona Elena savo medaus mėnesį leidžia jachtoje „Dunkan“. Laivo įgula sugauna ryklį, jo viduriuose randa šampano butelį. Jame jūreiviai aptinka laišką su pagalbos prašymu trimis kalbomis. Sudužęs anglų laivas, išsigelbėję tik kapitonas Grantas su dviem jūreiviais. Nesulaukęs Britanijos vyriausybės pagalbos lordas Glenarvanas paieškų imasi pats. Į kelionę jis pasiima ir kapitono vaikus Meri ir Robertą. Filmo pabaigoje abi siužeto linijos susijungia ir rašytojas sutinka savo knygos herojus.

Kapitono Granto beieškant (1-7 serijos) - В поисках капитана Гранта (1986)

2000 | 2017-06-07 | 3602

Senosios animacijos filmukas vaikams Burtų lazdelė. Seniai labai seniai Albanijos kaime gyveno mažas berniukas vardu Marašas ir jo šeimininkas storas ponas. Ponas visaip išnaudojo berniuką, vertė sunkiai dirbti. Kartą į kaimą užklydo senelis keliautojas, kuris prašė atsigerti. Pono papūga išvadino jį kvailiu, o berniukas davė jam atsigerti. O senelis palaimino berniuką "gyvenk ilgai, kaip kalnai, Marašai"... Filmukas moko, kad geram žmogui visada viskas bus gerai, o pasipūtusiam gobšuoliui ponui nuolat viskas nesiseks.

1983 | 2017-06-09 | 3712

Aprašymas: Antinas Dafis ir Greituolis Gonzalesas randa lobių žemėlapį ir leidžiasi ieškoti paslaptingųjų lobių…

2016 | 2017-06-09 | 3646

Aprašymas: Kinijoje gyvenančios mandarininės antys skraidyti nemoka. Užtat moka kung-fu. Skraidyti moka Rusijos antys, į Kiniją atskrendančios žiemoti. Dėl skirtingų talentų Rusijos ir Kinijos antys nuo seno vienos į kitas žiūri iš aukšto. Tik ne Nikas. Stebėdamas svečius iš šiaurės, ančiukas supranta, kad senoviniai kovos menai jo netraukia – jis nori išmokti skraidyti! Deja, kad ir kaip stengiasi, svajonė nesipildo. Niko pastangas pamato Kinijoje besisvečiuojanti simpatiška antytė Ališa ir pasiūlo savo pagalbą. Užsispyrusiai siekdamas savo tikslo, su Ališos pagalba Nikas pamažu ima perprasti skraidymo paslaptis. Tačiau vieną dieną draugų treniruotes ir atradimų džiaugsmą nutraukia žmogiška būtybė – piktadarė Margo. Jos tarnai piktadariai sugauna Ališą ir Niką. Tupėdami narve, draugai sužino apie Margo planus ir supranta, kad nuo jų priklauso visų gentainių likimas. Tuo tarpu saviškių pasigedę nesutariančios ančių stovyklos bus priverstos suvienyti jėgas, kad kartu pasipriešintų Margo ir jos pakalikų kėslams.

2000 | 2018-07-24 | 5141

Senosios animacijos filmukas Varlė karalienė. Legendinė rusų liaudies pasaka apie caraitį Ivaną, princesę Vasilisa ir nemirtingąjį Koščėjų. Bjaurusis Koščėjus užsigeidė, kad Vasilisa būtų jo žmona, tačiau jai nesutikus, Koščėjus pavertė ją varle. Toliau istorija tesiasi apie tris broliu, kuris kiekvienas ieškojo sau pačios. Caraitis Ivanas parsivedę varlę namo, o sužinojęs jog tai gražioji Vasilisa išvadavo ją iš piktojo Koščėjaus gniaužtų.

Varlė karalienė -  (2000)

2022 | 2017-06-09 | 3916

Smagioje serijoje „Saldus gyvenimas“ alkanai Mašai netinka joks patiekalas, kurį siūlo lokys. Galiausiai šiam įgrista įnoringoji mažylė ir jis išeina žvejoti, palikęs mergaitę manytis pačiai. Na o ji šios progos nepraleidžia – prisigamina daug saldainių. Prisivalgius saldumynų atsitinka tai, kas ir turėtų – Mašai suskausta dantuką. Ar sugalvos lokys, kaip padėti išdykėlei? Serijoje „Saldus gyvenimas“ vaikai ir jų tėveliai pamatys, ar supras mažoji Maša, kad dantukus privaloma saugoti.

1998 | 2017-06-09 | 3985

Aprašymas: Tinkis Vinkis, Dipsis, Lelia ir Pou gražiai šoko įvairiausius šoko: ir trepsėjo, ir žingsniavo, ir vorele vaikėsi Nū-nū, ir taškėsi baloje, ir jojo kaip arkliukai, ir ritosi nuo kalvų, ir krėtė dar daug linksmų pokštų. Loreta apsiavė stepo batelius ir sušoko stepą. Visi teletabiai iš eilės vilkėjo puošnų šokių sijonėlį. Iš dangaus nusileido karuselė su stepą šokančiu meškiuku. Tinkis Vinkis ėmė šokinėti iš džiaugsmo, vaikams irgi buvo linksma ir smagu šokti.

1998 | 2017-06-09 | 3828

Aprašymas: Ponas Šaltis bando beviltiškai išgelbėti savo žmoną nuo mirties, tad jis pagrobė Barbara Gordon (Betmeno merginą), kuri turi tarnauti kaip organų donoras, todėl Betmenas ir Robinas turi ją kuo greičiau surasti iki prasidės operacija.

2000 | 2017-06-07 | 3809

Istorija Žydrasis drambliukas pasakoja apie drambliuką, kuris labai mėgo šelti ir išdykauti. Tačiau kartą begemotas pamokė išdykėlį, kad reikia prasmingai leisti laiką ir daryti gerus darbus. Čia atėjo sausra. Pradėjo paukščius ir žvėris kankinti troškulys. Čia ir rado drambliukas sau prasmingą užsiėmimą - nešioti vandenį žvėreliams.

1998 | 2017-06-09 | 3941

Donald Duck Commando duck išleistas 1944 m.

2013 | 2017-06-09 | 3757

Aprašymas: Veiksmas vyksta praėjus keleriems metams po kovos su siaubūnu Bū. Bilsas – naikinimo Dievas, kuriam buvo pavesta išlaikyti tvarką visatoje, prabunda iš ilgo miego. Sužinojęs, kad vienas Sajanas įveikė Fryzą, Bilsas meta iššūkį tam Sajanui (Gokui). Gokas nekreipia dėmesio į Kajaus kalbas, kad jis be galo galingas ir pavojingas, tad sutinka kautis su stipriuoju Dievu. Tačiau Kajaus kalbos pasiteisino – Bilsas lengvai sutriuškiną Sajaną ir siaučia po planetą. Ar Gokui su draugais pavyks sustabdyti naikinimo Dievą?

1998 | 2017-06-09 | 3783

Donald Duck Dragon Around išleistas 1954 m.

1963 | 2017-06-09 | 4011

Aprašymas: Kardas akmenyje (angl. The Sword in the Stone) – 1963 m. JAV animacinis filmas, tai buvo paskutinis studijos išleistas filmas V. Disnėjui dar būnant gyvam. Filmo veiksmas vyksta VI a. Anglijoje, tik ką mirus karaliui Uteriui Pendragonui, kuris nepaliko sosto įpėdinio. Greitai pasklinda žinia apie magišką akmenyje įsmeigtą kalaviją; pasak legendos, tas, kas jį ištrauks, taps Anglijos karaliumi. Tačiau niekam to padaryti nepavyksta ir Angliją apninka Tamsieji amžiai. Artūras yra jaunas berniukas, kuris siekia tapti riteriu. Medžioklėje jis susiduria su Merlinu, galingu užuomarša burtininku. Šis pradeda Artūrą mokyti, tikėdamasis, kad išsilavinęs berniukas pagal pranašystę bus karūnuotas karaliumi. Deja, ne viskas einasi taip lengvai…

2014 | 2017-06-09 | 3932

Aprašymas: Tai nuostabiai gražus pasakojimas apie tetos išaugintą undinėlę, turinčią ypatingų galių. Linksma, kūrybinga ir puikų stiliaus jausmą turinti Liumila su švytinčiais perlais išdarinėja tikrus stebuklus! Kartą merginos teta gauna pakvietimą į rūmus, kur karališkoji šeima ruošiasi ypatingai karūnos perdavimo ceremonijai. Tačiau teta pakvietimą pamiršta namuose ir Liumila skuba kuo greičiau perduoti jį giminaitei. Atsitiktinai rūmuose atridūris gražuolė nė nenutuokia, kad šis vizitas dovanos jai naujus draugus ir priartins prie daug metų slėptų paslapčių apie ją pačią. Koks skandalas įvyko kai ji dar tebuvo kūdikis? Nauji nutikimai įrodys, kad Liumila turi kur kas galingesnių jėgų, nei priversti perlus švytėti. Jos rankose gali atsidurti visos karalystės likimas.

2000 | 2017-06-07 | 3613

Filmukas vaikams Sidabrinė kanopa. Gyveno kaime vienas senukas. Jo pravardė buvo Kokovania. Jis neturėjo šeimos, todėl jis sugalvojo parsivesti našlaitę. Laikė jie ir katę. Nusivedęs mergaitę į mišką, senelis papasakojo jai pasaką apie elniuką Sidabrinė Kanopėlė. Mergaitė labai smalsiai visko klausinėjo apie elniuką ir svajojo jį pamatyti. Ar pavyko mergaitei sutikti elniuką pamatysite šiame animaciniame filme.

2000 | 2017-06-07 | 3717

Filmukas Legenda apie piktą milžiną – filmukas apie neturtingą žveją, kuris kartą jūroje užmetęs tinklą, ištraukė butelį. Vos tik žvejys jį atkimšo, iš jo išlindo didžiulis ir piktas milžinas. Jis pavertė žveją žymiu ir turtingu žmogumi už tai, kad šis išlaisvino jį iš butelio. Tačiau išlaisvintas milžinas sukėlė jūroje audras, sudaužė kitų žvejų laivus ir juos pražudė. Geraširdis žvejys, nors ir tapo turtingu, dėl to labai liūdėjo ir pasitaręs su žyniu nusprendė pergudrauti milžiną, ir uždaryti jį atgal į butelį. Pažiūrėkite šią įdomią ir pamokančią istoriją. Ji atskleidžia, kad gyvenime svarbiausia ne turtai, o gera ir tauri žmogaus siela.

2022 | 2017-06-09 | 3653

Šiame pasakojime Būkite sveiki Maša tapo tikra gydytoja. Juk susirgo draugas lokys, tad jos užduotis išgydyti vargšą ligonį. O tam reikia ne tik medicininių žinių, bet ir meilės, rūpesčio bei globos. Ar lokys pasveiks taip puikiai gydomas? O gal jis tik apsimeta, kad nereiktų žaisti su Maša bei dalintis savo nauju sukonstruotu lėktuvėliu? Visa tai filmuke Būkite sveiki.

1998 | 2017-06-09 | 3533

Donald Duck Cured duck išleistas 1945 m.