Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3517

Filmukas Legenda apie mauro palikimą. Legenda apie mauro palikima - tai legenda apie senus laikus, kuomet Ispanijoje buvo be galo smerkiami kitatikiai maurai. Geraširdis, neturtingas Ispanijos gyventojas Pedro ištiesia pagalbos ranką senam, liguistam maurui. Deja, mauras neišgyvena, o už gerą širdį mauras padovanoja Pedro skrynelę. Skrynelės pagalba Pedro sužino kur yra paslėpti didžiuliai lobiai. Tačiau greitai apie tai sužino godus miesto teisėjas ir jo patarėjai, kurie priverčia Pedro parodyti jiems lobius. Geraširdis Pedro nesipriešina. Jis nuveda juos į uolas, kuriose yra paslėptos brangenybės, tačiau gobšuoliams nelemta mėgautis turtingu gyvenimu, nes jie amžinai lieka įkalinti uolose. Šią, be galo įdomią legendą, verta pažiūrėti kiekvienam. Ji prikausto prie ekranų, išaukština gerumą ir parodo kas laukia gobšuolių.

1966 | 2018-07-25 | 3245

2000 | 2017-06-09 | 3844

2009 | 2017-06-09 | 3684

Aprašymas: Netolima ateitis – 2024-ieji – atrodo pilka ir niūri. Naftos atsargos pasaulyje išsenka ir po Europą nusidriekia milžiniškas metro tinklas. Filmo herojus Rodžeris dirba metro tuneliuose ir gyvena prasčiokiškuose apartamentuose Stokholme. Vaikinas girdi keistą balsą galvoje. Iš pradžių tai atrodo lyg sąžinės balsas, tačiau vėliau paaiškėja, kad tai Stefano balsas. Stefanas – vienas iš daugelio, kuris valdo „normalius“ žmones, pasitelkęs mikroschemas, implantuotas jiems į smegenis. Prasideda tikra veiksmo raizgalynė, besiaiškinant su minčių ir kūno kontrole susijusį sąmokslą.

1991 | 2017-06-09 | 4309

Aprašymas: Tai ketvirtasis Drakonų kova Z filmas. Kai asteroidas beveik sunaikina Žemės planetą, iš jo nusileidžia erdvėlaivis. Atsiranda nauja grėsmė viskam kas gyva, tai ateivių lordas Slagas…

2016 | 2017-06-09 | 3875

Aprašymas: Nedideliame šiaurės vakarų Prancūzijos miestelyje gyvenanti vienuolikmetė Felisė svajoja tapti baleto šokėja. Nors gyvenimas mergaitės nelepina – Felisė yra našlaitė – ji nepraranda optimizmo ir karštai tiki, kad svajonė vieną dieną išsipildys. Atsiradus progai išvykti į Paryžių, ji nedvejoja nė sekundės. Susiradusi Paryžiaus operos rūmus, Felisė susipažįsta su pastato tvarkytoja Odeta. Vieniša moteris, išgirdusi Felisės istoriją, pasiūlo mergaitei apsigyventi pas ją. Sutvarkiusi šį reikalą, Felisė imasi vykdyti planą patekti į prestižinės mokyklos šokių klasę. Naivios ir geraširdės provincijos mergaitės laukia didžiuliai išbandymai ir nusivylimas: išpaikinti didmiesčio vaikai, susireikšminę suaugusieji ir elementarių baleto pradmenų neturėjimas Felisę varo į neviltį. Nuotaiką praskaidrina netikėtai atrastas naujas draugas: jaunas išradėjas Viktoras, kuris tiki, kad Felisei tikrai pasiseks. Vėl atgavusi pasitikėjimą savo jėgomis, Felisė nusprendžia nepasiduoti, kad ir kaip sunku bebūtų. Pagaliau patekusi į baleto trupę, mergaitė atiduoda visas jėgas, kad pasiektų savo svajonę.

1994 | 2017-06-09 | 3749

Aprašymas: Būdami vaikai princesė Odetė ir princas Derekas negalėjo pakęsti net minties, kad ateityje jie turės susituokti, bet metams bėgant, viskas pasikeitė. Jaunuoliai pamilo vienas kitą. Bet vieną dieną princesė dingsta, o visa karalystė ilgainiui susitaiko, kad gražuolė mirusi. Derekas vienintelis nepraranda vilties ir ieško mylimosios… Bet jaunuolis negali nė įsivaizduoti, kad Odetė gyvena šiame pasaulyje piktojo burtininko Rotbaro užkeikta ne kaip žmogus, o gulbės kūne. Žavus klasikinis animacinis filmas visai šeimai, kuris užburs jūsų širdį. Tai pasaka apie narsųjį princą Dereką, kuris grumiasi su blogio jėgomis, ieškodamas savo mylimosios merginos princesės Odetės, kurią piktasis burtininkas Rotbaras pavertė Gulbe.

1976 | 2017-06-09 | 29867

Alavinis kareivėlis – legendinio pasakų kūrėjo H.K. Anderseno istorija apie dvylika alavinių kareivėlių, kurioje pagrindinis veikėjas kareivėlis, kurį liejant neužteko alavo, todėl jis teturėjo vieną koją. Tas jam visai netrukdė ir jis tvirčiau stovėjo ir narsesnis buvo negu jo ginklo broliai, kurie turėjo abi kojas. Kareivėlis, pamatęs popierinėje pilyje nuostabią šokėją, ją įsimyli, tačiau vis nedrįsta jai to pripažinti. Nakties metu iš tabokinės išlenda piktasis velnias, kuris siekia, kad jaunoji šokėja už jo ištekėtų. Jis pamatęs, jog alavo kareivėlis rodo dėmesį mylimajai, atkeršija jam ir kareivėlis atsiduria lietingoje gatvėje, plaukia nuotekų duobėje savo popieriniu laiveliu, kol atsiduria jūroje, o čia jį praryja žuvis. Tačiau čia likimas viską sustato į savo vietas. Žuvį sugauna ir parduoda turguje, o kareivėlis vėl patenka į tuos pat namus. Čia jis vėl gali gerėtis savo nuostabiąja mylimąja. Tačiau istorija nesibaigia geruoju, jie abu apsiduria židinio liepsnoje, sudega, liūdnai dainuodami apie meilę, kurios nespėjo vienas kitam pripažinti.

2000 | 2017-06-07 | 3632

„Įsimylėjęs debesis“ – tai filmukas vaikams iš nesenstančios animacijos lobyno. Įdomūs veikėjai, ramus siužetas, gražūs vaizdai, tačiau neapsieinama ir be klastos. Pasakos pabaigoje atsigavusi gamta ir prasminga kalba įrodo šio senosios animacijos lobio vertę. „Įsimylėjęs debesis“ – tai mažiesiems ir ne tik mažiesiems patiksiantis filmukas.

2013 | 2017-06-09 | 3930

Aprašymas: Filmukas skirtas Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 80-mečiui. Prisiminkime Lietuvių didvyrių, lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno žygdarbį kai jie prieš 80 metų išskrido iš Niujorko ir perskrido Atlanto vandenyną.

1997 | 2017-06-09 | 5530

Aprašymas: Pasakojimas apie Dzeuso sūnų iš kurio Hedesas, blogio dievas, atsiėmė nemirtingumą. Dabar Heraklis pasikliauna savo stiprybe ir skrajojančiu arkliu. Jis turi įrodyti, kad yra tikras herojus ir gali užimti savo vietą Olimpo kalne.Taip prasideda Heraklio nuotykiai. Jis kaunasi su ciklopais ir daugiagalve Hidra. Kol kas Herakliui sekasi gerai, bet už kiekvieno kampo tyko Hedesas, kuris nori pakenkti jam.

2006 | 2017-06-09 | 3894

Aprašymas: Veiksmas vyksta ateities Amerikoje, kurią užvaldo karai ir narkotikai. Visas pasaulis pasikeitė. Kai policininkui įsako šnipinėti savo draugus, jis supranta paranojos reikšmę.

1989 | 2017-06-10 | 4463

Aprašymas: Dailiame amerikietiškame namelyje gyvena labai originalus išradėjas su žmona, sūnum ir dukteria. Iš mokslininko išradimų visi tik šaiposi, o iš tikrųjų laboratorijoje yra paslėptas lazeris, galintis sumažinti daiktus kelias dešimtis kartų! Tik kas galėjo pagalvoti, kad sūnus su dukra ir dar du kaimynų vaikai ims ir palįs po pražūtingais lazerio spinduliais… Kaip dabar surasti ketvertą mažų vaikelių vešlioje kiemo žolytėje, kur pilna vabalų ir kitokių pabaisų.

Brangioji, aš sumažinau vaikus / Honey, I Shrunk the Kids -  (1989)

2030 | 2018-07-24 | 3919

Aprašymas: Narutas: Viesulo kronikos (angl. Naruto: Shippuden) – Japonijos animacinis serialas. Po pustrečius metus trukusių treniruočių Narutas pagaliau sugrįžta į Konoha. Savaime aišku, kad treniruotės nenuėjo veltui. Naruto stipresnis nei bet kada. Vienintelis jo tikslas – ištesėti pažadą, duotą Sakura po Sasuke pabėgimo. Kartu jie jau paaugliai, mėginantys susigrąžinti Sasuke. Aktyviau ima reikštis organizacija, vadinama Akatsuki. Orochimaru nori kuo greičiau apsėsti Sasuke ir gauti jo kūną. Sasuke neketina tam prieštarauti, nes tiki, kad susijungęs su Orochimaru sugebės nugalėti Itachi. Septintoji komanda papildoma naujais nariais: keistuoliu Sai ir kapitonu Yamato.

2030 | 2018-07-24 | 3702

Aprašymas: Čipas ir Deilas skuba į pagalbą (angl. Chip n’ Dale rescue rangers) – JAV animacinis serialas. Čipas ir Deilas – nuotaikingi ir gudrūs Disnėjaus personažai. Du burundukai – puikūs komandos, išaiškinančios kebliausias detektyvines istorijas ir nusikaltimus, lyderiai. Jų gaujoje – ir dvi pelės bei namie zvimbianti musė. Burundukai, turintys uoslę patiems slapčiausiems nutikimams, įkuria savo detektyvų kontorą ir aiškinasi visus nusikaltimus, kurie policijos pareigūnams atrodo tiesiog per menki. Ši kompanija patenka į netikėčiausias situacijas. Nė viena serija nelieka be istorijos moralo, naudingo ne tik vaikams!

2030 | 2018-07-24 | 3032

Aprašymas: Satsuki Kakeru prarado savo seserį, kai ši nusižudė, ir nuo tada jis gyvena bereikšmį gyvenimą. Vieną dieną, jis ir jo draugė Minase Juka patenka į kitą pasaulį, vadinamą „Raudonąja Naktimi“. Kad išgyventų ir pabėgtų iš Raudonosios Nakties, jis kaunasi su Tamsos Dvasiomis (Ralva) ir Juodosiomis Naktimis.

1961 | 2017-05-31 | 4112

Drabužių modeliuotoja Anita ir kompiuterinių žaidimų kūrėjas Rodžeris susipažįsta savo augintinių dalmatinų, Perditos ir Pongo dėka, įsimyli vienas kitą ir neužilgo susituokia. Jų augintiniai susilaukia palikuonių, kuriuos pavagia Anitos vadovė Kruela De Vil, kad iš jų kailiukų galėtų pasisiūti sau unikalų paltą. Perdita ir Pongas, padedami Anglijos gyvūnų karalystės, vyksta ieškoti ir išgelbėti savo vaikus.

101 dalmatinas / One Hundred and One Dalmatians -  (1961)