Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2011 | 2017-06-09 | 3827

Aprašymas: Fantastiškos Moriso Lesmoro skraidančios knygos yra 2011 metais režisierių William Joyce ir Brandon Oldenburg sukurtas trumpas animacinis filmas. Filmukas apibūdinamas kaip „alegorija apie gydomųjų galių istoriją“. Filmas apdovanotas akademijos apdovanojimu kaip geriausias animacinis trumpametražis filmas.

2014 | 2017-06-09 | 3660

Aprašymas: Rodos, ką tik klasiokai Jošidas, Vatanabė ir Chondžas aptarinėjo neseniai matytus anime ir filosofavo apie tai, kaip suartėti su kuo nors. Visi turi sąvąjį vidinį pasaulį. Ir kad suartėti su kuo nors, jūsų pasauliai turi susiliesti. Atrodo banali tiesa, kurią galima aptarti pasislėpus nuo klasiokų. Tačiau, kai Chondžas pamato Makinos vidinio pasaulio dalelę, jis jau ir pats nesupranta kaip taip viskas susiklosto.

2010 | 2017-06-09 | 3829

Aprašymas: Absurdiška, fantastinė parodijų anime apie samurajus ir “Gintokio Joruzujos” laisvai samdomų padėjėjų nuotykius pseudo viduramžiškame Edo mieste. Žemę užgrobę ateiviai Amanto uždraudė nešioti kardus, tačiau vieno šimtadarbio – Gintoki Sakata – širdyje tikroji japoniška dvasia vis tik išgyveno. Jo padėjėjas, nerangus akiniuotis Šinpačis – pastoviai ignoruojamas “proto balsas”, o trečioji Jorozujos trijulės narė – nuostabioji Kagura, Jato klano narė. Jos augintinis Sadacharu, gigantiškas šuniukas, turintis žavų įprotį kramtyti galvas visiems, kurie jam pasipainioja. Jie save vadina Jorozuja, “visų galų meistrais” ir vykdo bet kokius užsakymus, svarbu, kad sumokėtų.

2012 | 2017-06-09 | 3818

Aprašymas: Sofija – paprasta mergaitė, gyvenanti su mama ir padedanti jai pardavinėti batus. Kai kartą jos abi nuvyksta primatuoti batų princui, Sofijos ir jos mamos Mirandos gyvenimas pasikeičia visiems laikams. Princą sužavi ne tik atvežti bateliai, bet ir gražuolė mama Miranda. Jie susituokia, ir Sofija turi mokytis princesės gyvenimo subtilybių. Pasirodo, ne viskas taip paprasta. Norint būti tikra princese – neužtenka apsivilkti puošnią suknelę. Reikia gracingai elgtis, ir tai daryti natūraliai ir nuoširdžiai. Ar įmanoma to išmokti?

2009 | 2017-06-09 | 5504

Aprašymas: Princesė Tiana gyvena Naujojo Orleano (džiazo „lopšio“) prancūzų kvartale, „Džiazo amžiaus“ laikais. Kadangi veiksmas vyksta „Džiazo amžiuje“, princesė džiazuoja. Džiazuoja ir varlė – užkerėtas princas. Tiesą sakant, čia džiazuoja visi: nuo paprastų prancūzų kvartalo gyventojų iki nepaprasto krokodilo, gyvenančio pro šalį tekančioje Misisipėje. Tiana – yra pirmoji afroamerikietė mergina gausiame Disnėjaus princesių būryje. Užkerėtas princas yra tiesiog žalia varlė. Herojams susitikus, kalba užsimezga apie bučinį, galintį panaikinti vargšo princo prakeiksmą ir nelaimę. Tačiau galų gale avantiūrai įkalbėtos princesės ryžtas materializuojasi visiškai ne taip, kaip tikėjosi princas…

2000 | 2017-06-07 | 3774

Senosios animacijos filmukas vaikams Bobikas svečiuose pas Barbosą. Gyveno šunelis barbosas. Vieną dieną šeimininkas išėjo, o šunelis nelaukdamas pasikvietė į svečius draugą Bobiką. Barbosas nieko nelaukės prisigyrė jog jis čia šeimininkas, o virtuvė, vonia, šaldytuvas, na ir jie smagiai puotavo. O šeimininkui paliko vietą ant kilimėlio. Kaip baigėsi šunelių balius pamatysime šiame linksmame filmuke su pamokančia pabaiga.

2005 | 2017-06-09 | 3881

Aprašymas: Kai pabosta krėsti šunybes Žemėje, amžini peštukai Tomas ir Džeris drąsiai iškeliauja ten, kur kojos nėra įkėlęs joks katinas nei peliukas, – jie įviliojami į erdvėlaivį, kuris skrenda į Marsą. Kai jų klaidinga misija tampa visiškai nebevaldoma, pylos gauna pats Tomas, nes marsiečiai, palaikę jį milžiniška kosmoso pabaisa, surengia puolimą! Tačiau katino ūsai dar labiau susiraito, kai jis sužino, kad Džerį marsiečiai paskelbia seniai prarastu savo vyriausiuoju išminčiumi! Ar abu peštukai bent kuriam laikui pamirš savo nesutarimus ir imsis gelbėti Žemę nuo marsiečių antplūdžio? Juk, kad pasiektum tikslą, įsivėlęs į šį nežemiškai smagų nuotykį, šįkart gali prireikti visų devynių Tomo gyvybių.

1989 | 2017-06-09 | 3997

Aprašymas: Nesėkmė – Volisui baigėsi sūris. Beieškant skanėsto neramiajam išradėjui topteli mintis, kad galbūt mėnulis padarytas iš šio nuostabaus produkto. Susikonstravęs raketą Volisas ir Gromitas leidžiasi į kelionę…

2015 | 2017-06-09 | 4391

Aprašymas: Barbės ir trijų jos seserų laukia nuostabi močiutės dovana – keturi mieli šunyčiai, o vėliau – įspūdingi nuotykiai. Mergaitės palėpėje žaidžia su naujais augintiniais ir atsitiktinai atranda seną žemėlapį, kuriame, tikima, yra nurodyta gausaus lobio vieta. Keturios seserys ir jų kalbantys šuniukai nusprendžia išnaršyti visą miestelį ir surasti paslėptus turtus. Didžiulės erdvės ir pasakiški atradimai slepiasi po gimtojo miestelio gatvėmis, tik niekas apie tai nežino. Kai seserys nusileis į požemius, supras, kad apie lobį žino ir du niekadėjai, kurie ima lipti mergaitėms ant kulnų. Ar joms pavyks seną paslaptį surasti pirmoms?

2005 | 2017-06-09 | 3946

Aprašymas: Liūtas Aleksas yra tikras didmiesčio zoologijos sodo, įsikūrusio Niujorko Centriniame parke, karalius. Kartu su geriausiais draugais – zebru Marčiu, žirafa Melmanu ir begemote Glorija – jis visą laiką mėgavosi palaimingu gyvenimu, kur kiekvieną dieną jiems buvo garantuoti sotūs pietūs, o jų pasirodymų sužavėta publika keldavo griausmingas ovacijas. Tačiau vieną dieną zebrą Martį apėmė negyvuliškas smalsumas – kas gi vyksta už aukštos zoologijos sodo tvoros? Netrukus, padedant išradingiems pingvinams, jam pavyksta pasprukti. Iš tiesų Martis nenori visam laikui skirtis su draugais. Jis tik akies krašteliu žvilgtels, kaip atrodo ta laisvė, ir tučtuojau sugrįš! Tačiau viskas susiklosto ne taip, kaip buvo planuota… Išvydę, kad dingo jų draugas, Aleksas, Melmanas ir Glorija nutaria sekti zebro pėdomis, bet, vos pasirodžiusius gatvėje, bičiulius sugauna ir patupdo į narvus. Kas dabar bus? Ar jie kada nors išvys nenuoramą Martį? Anksčiau nei tikėjosi! Pasirodo, visi keturi draugai dabar laivu plaukia į karštos Afrikos džiungles. Štai kur pati geriausia proga patirti tikrą laukinės laisvės skonį! Tačiau netikėtumai dar tik prasideda. Laivui patyrus katastrofą, Aleksas, Martis, Melmanas ir Glorija atsiduria egzotiškoje Madagaskaro saloje. Dabar šiems išlepintiems niujorkiečiams teks išmokti gyventi ne pagal didmiesčio, o tikrų tikriausių džiunglių įstatymus ir išlikti tarp daugybės keistų, ne visada tik draugiškai nusiteikusių padarų…

2000 | 2017-06-07 | 3837

„Seni pažįstami“ – tai animacinis filmukas apie sukčiu medinukų komanda, kuri visais įmanomais būdais apgaudinėja savo varžovus ir nepelnytai laimi visas varžybas. Šį kartą medinukai yra pasiruošę apgaule nugalėti vandensvydžio varžybose ir laimėti pagrindinį priza. Ši istorija kupina nuoširdumo ir gerumo, pamokanti, jog melo ir apgaulės kojos visada trumpos. Filmukas taip pat stengiais pabrėžti, jog teisybė ir sunkus darbas visada triumfuoja.

1974 | 2017-06-07 | 3932

Senosios animacijos filmukas Viskas atvirkščiai. Asiliukas, labai troško skraidyti dangumi ir pavirsti drugeliu. Po nesėkmingo bandymo, jis sutinka vikšrą, kuris asiliukui paaiškina, kad jei jis viską darys atvirkščiai – pavirs drugeliu. Paklausęs patarimo, asiliukas greitai išvaromas iš namų. Tačiau jo svajonė baigiasi, kai jis sutinka naktinę plaštakę, kuri jam paaiškina, kad jis labai gražus asiliukas ir reikia būti savimi, o ne stengtis tapti kažkuo kitu.

2022 | 2017-06-09 | 3871

Linksmojo filmuko „Maša ir lokys“ serijoje „Fokus – pokus“ vaikučiai pamatys, ką lietingą dieną veikia Maša ir lokys. Lokys svajoja ramiai paskaityti, o mažoji nenuorama užsiiminėja burtai. Keičia lokio daiktų dydžius, erzina draugą su šluota, net išsiburia daugybę triušių lokio amuose, kol galiausiai fokusai priveda prie to, jog dingsta pats lokys. Serijoje „Fokus – pokus“ mažieji žiūrovai išvys, kuo baigėsi Mašos magija lietingą dieną.

2000 | 2017-06-07 | 3813

Priešistorinių laikų pasaka apie dramblį Fantiką. Fantikas buvo labai geras, mėgdavo visiems miške padėti, ištraukdavo krokodiliukus iš po ledo, laistė dygliuką. Tačiau jį nuolat medžiodavo pabaisa Štuša kutuša. Drambliukui vis pavykdavo prasileinkti su pabaisa, tačiau kartą jie susitiko, ir visi miško žvėrys jau buvo įsigandę, kad Fantiką suės. Tai pasakojimas mokantis vaikus, kad jeigu darai gerą ir padedi visiems - visada laimėsi, svarbu turėti didelę širdį.

1979 | 2017-06-09 | 3847

Aprašymas: (rus. Гараж). Zoologijos muziejaus darbuotojai susirenka aptarti garažų kooperatyvo veiklą. Puikiai nusiteikę mokslo darbuotojai greitai galės savo automobilius įkurdinti naujutėlaičiuose garažuose. Susirinkusiųjų laukia nemaloni staigmena – taip geidžiamų garažų visiems neužteks. Iš sąrašo teks išbraukti keturis nelaiminguosius. Kai paskelbiamos pasmerktųjų pavardės, įvykiai pakrypsta netikėta linkme. Jie net neketina pasiduoti ir nusprendžia protestuoti. Kažkas užrakina salės duris ir paslepia raktą. Dabar visi priversti kiaurą naktį aiškintis santykius ir ieškoti išeities iš nepavydėtinos situacijos.