Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3262

Aprašymas: Mažųjų gyvūnėlių krautuvė (angl. Little Pet Shop) – JAV animacinis serialas. Linksma mergaitė Blait Bakster kartu su tėčiu atsikrausto į didelį miestą ir įsikuria virš gyvūnėlių parduotuvės, kurioje gyvena įvairiausi padarėliai, net pandos ir driežiukai. Besirūpindama jais, Blait suvokia, kad ji vienintelė gali suprasti gyvūnėlių kalbą ir pasišnekučiuoti su jais. Kartu su augintiniais mažoji jų prižiūrėtoja patirs ne vieną nuotykį ir daug smagių akimirkų. Mergaitė bus didžiausia žmonių pasaulyje gyvūnėlių pagalbininkė ir vertėja.

2030 | 2018-07-24 | 3151

Aprašymas: Byvis ir Tešlagalvis (angl. Beavis and Butt-Head) – JAV animacinis serialas. Byvį ir Tešlagalvį pažįsta visi, netgi tie, kas jau nebeatsimena, kada atsirado pirmasis muzikinis TV kanalas – MTV. Šie du vyrukai tapo tikra legenda. Ir viskas tik dėl to, kad puikiai atlikdavo keturis dalykus: 1. Sėdėjo ant sofos ir spoksojo į “teliką”. 2. Prietrankiškai, bet labai šmaikščiai komentavo muzikinius vaizdo klipus. 3. Niekad taip ir “nenukabino” nė vienos panos. 4. Nuolat patekdavo į kvailiausias situacijas. Keisčiausia tai, kad paaugliai, ir netgi kai kurie suaugusieji, ėmė aklai juos pamėgdžioti. Animacinio serialo kūrėjai netgi turėjo atiduoti kai kurias serijas cenzūrai. Ypač kai keli vaikai, prisižiūrėję Byvio ir Tešlagalvio nuotykių, vos nesudegė savo namuose.

2030 | 2018-07-24 | 3324

Aprašymas: Padūkėliai marsupilamiai (pranc. Nos voisins les Marsupilamis) – Prancūzijos animacinis serialas. Prieš 60 metų dailininko Andrė Frankeno sukurti žvėriukai marsupilamiai atgyja nuotaikingame seriale. Tai nepaliaujamai savo kalba čiauškantys padarėliai geltonu, juodom dėmelėm taškuotu kailiu, didelėm smalsiom akim ir ilga kibia uodega, tampančia ir transporto priemone, ir ginklu, o kartais ir meškere. Gyventi šių padūkusių, beždžionėles primenančių padarėlių kaimynystėje – tikrai nenuobodu. Kiekviena keturių vaikų ir kiek pamišusio tėčio diena su marsupilamiais – vis naujas ir smagus nuotykis.

1982 | 2017-05-31 | 4229

«Знахарь» (польск. Znachor) — фильм польского режиссёра Ежи Гоффмана, премьера которого состоялась 12 апреля 1982 года. Экранизация одноимённого романа 1937 года польского писателя Тадеуша Доленги-Мостовича. Ремейк польского фильма «Знахарь» 1937 года.

Это история начинается с того, что от одного профессора докторских наук, талантливого Врача с большой буквы, который был полностью погружен своей работой и всецело ей отдавался, уходит жена, забрав с собой любимую дочурку и написав лишь короткую записку на прощанье. В этот миг вся жизнь этого несчастного человека рушится в одночасье. Получается так, что его ограбили, избили, в результате он потерял память. Теперь он больше не профессор, он обычный бродяга, каких много. Странствия приводят его к одному мельнику, который приютил его и дал ему работу. 

Žiniuonis / Znachor / Знахарь -  (1982)

2030 | 2018-07-24 | 2883

Aprašymas: Baikščiajai Yuri nuolat nesiseka. Šeštos klasės mokslų metų pradžia jai suteikė tik dar papildomo galvos skausmo – ji buvo išrinkta gaudyti ateivius, kurie kaskart bando užplūsti mokyklą. Blogiausia tai, kad tenka nešioti ateivį-šalmą, su kuriuo sudaromi simbiotiniai ryšiai. Visa laimei jai padeda kitos dvi komandos narės: energingoji Kasumi ir rimtoji Kumi. Per visus mokslo metus jos patiria įvairiausius išbandymus bei tampa neišskiriamomis draugėmis.

1966 | 2018-07-25 | 3216

2022 | 2017-06-09 | 4193

Ką veikti užpustytame name? Maša ir lokys lietuviškai serijoje „Kino diena“ Maša ir lokys sugalvos kurti filmą. Pirmiausia reikia parašyti scenarijų, tik mažosios mergaitės ir lokio nuomonės šiuo klausimu labai skiriasi. Lokys nori kurti romantišką filmą, na o mažai nenuoramai, kaip visada, trūksta veiksmo. Epizode „Kino diena“ vaikai pamatys, kad net speiguotą, užpustytą dieną sėdint namie, gali būti labai linksma ir smagu.

2012 | 2017-06-09 | 3756

Aprašymas: Nuo senų senovės Škotija buvo apipinta legendomis ir padavimais, tad pagrindine animacinio filmo „Karališka drąsa“ tapo atkakli ir užsispyrusi Škotijos princesė Merida. Rinkdamasi savo gyvenimo kelią, mergina atsisako paklusti senovę menančioms karališkoms tradicijoms ir ryžtasi savo karališką prigimtį iškeisti į svajonę tapti didžia lankininke. Merida meta iššūkį galingiems Škotijos klanams ir jų valdovams – lordams Makgufinui, Makintošui ir Dingvolu. Neatsargus princesės elgesys prišaukia nelaimę, tad dabar karalystei ir Meridos tėvams gresia pavojus, o princesė žūtbūt privalo įveikti pavojingus magijos kerus. Galėdama pasikliauti tik savo pačios drąsa, Merida privalo susikauti su pačiu baisiausiu tamsiųjų Škotijos urvų padaru.

2030 | 2018-07-24 | 3687

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

1995 | 2017-06-09 | 3746

Aprašymas: Paštas šiaurėje iki šiol buvo pristatomas šunų kinkiniu, bet pašto aviacijos sėkmė verčia Balto ir jo vadovaujamo kinkinio šunis jaustis nereikalingais. Tačiau, sudužus pašto lėktuvui kalnuose, kinkinio šunys pagaliau gali parodyti, ko jie yra verti.

2000 | 2017-06-07 | 3815

Senosios animacijos filmukas vaikams Gaidelis auksaskiauterėlis. Gyveno žvereliai gaidelis, paukštis ir katinėlis namelyje. Iškeliavo visi į mišką, o gaidelį paliko namuose ir liepė niekam durų neatidaryti. Tačiau gudruolė lapė jam apsuko galvą, apgudravo ir pagrobė. Tačiau draugai gaidelį išvadavo. Kitą kartą vėl žvėrys susiruošė į mišką, ir vėl liepė gaideliui niekam neatidaryti langelio. Bet viskas vėl kartojosi daug kartų. Galiausiai daug prisikentėjęs gaidelis auksaskiauterelis ir visi vaikučiai išmoko, kodėl kai nieko nėra namuose negalima atidaryti durų nepažįstamiems.

2030 | 2018-07-24 | 4565

Aprašymas: Ančiukai Duoniukai (angl. Breadwinners) – JAV animacinis serialas.

2030 | 2018-07-24 | 3134

Aprašymas: Džiumandži (angl. Jumanji) – JAV animacinis serialas. Sesuo ir brolis Džudi ir Pyteris persikelia į naują namą su teta Nora. Palėpėje jie randa neįprastą stalo žaidimą – Džiumandži. Kai jie žaidžia, yra įtraukiami į keistą Džiumandži pasaulį, kur jie turi išspręsti mįslę. Džiumandži jie susitinka Alaną, kuris buvo įtrauktas į žaidimą prieš daugybę metų ir bando jam padėti ištrūkti.

2006 | 2017-06-09 | 3549

Aprašymas: Kristoferio Rivo istorija, pasakojanti apie linksmus Jankio Irvingo ir jo įdomių draugų, aštriapročio kamuolio Skriu ir įžūlios lazdos Brangutės nuotykius. Jie visi keliauja iš Niu Jorko į puikiąją Čikagą, papuldami į visokias juokingas ir linksmas situacijas. Draugystė ir optimizmas padeda Jankiui Irvingui atvesti savo mėgstamą komandą į pergalę!

2003 | 2017-06-09 | 3852

Aprašymas: Šiame nuotaikingame filme mažieji žiūrovai sutiks jau mylimus herojus Mauglį, lokį Balu, panterą Bagirą, smauglį Ka ir pamatys jų naujausius nuotykius džiunglėse. Berniukas Mauglis nusprendžia iškeisti civilizuoto kaimo patogumus į laukines džiungles. Pasirodo, čia ir tyko pavojai – piktasis tigras Širchanas jau seniai laukia progos atkeršyti Maugliui.