Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2008 | 2017-06-09 | 3599

Aprašymas: 1969-ieji. Visas pasaulis su jauduliu stebi pasiruošimą istoriniam įvykiui: skrydžiui į Mėnulį, kurio metu žmogaus koja pirmą kartą palies Žemės palydovo paviršių. Ir ne tik žmonės. Šį istorinį įvykį ne mažiau įdėmiai stebi ir… musės. Kartu su Neilu Armstrongu žengę istorinį žingsnį ant Mėnulio paviršiaus, musiukai įsirašo į istoriją. Tačiau nuotykiai čia tik prasideda…

1990 | 2017-06-09 | 4594

Aprašymas: Drakonų Kova Z grįžta, ir vėl jums primeną vaikystę. Istorija prasideda dar tada, kai Gokas dar tik, tik, buvo gimęs, ir kuomet dar nebuvo išsiųstas iš savo gimtosios Sajanų planetos į Žemę. Goko tėvo vardas yra Bardokas. Jis yra mažos geriausių rinktinių Sajanų komandos kapitonas. Jo visos komandos tikslas yra užgrobti visas planetas, kurių pageidauja Ponas Fryzas. Visa jo komandą vykdo jo įsakymus net nenutuokdami apie tai ką jis planuoja. Bet kuomet Bardokas tai sužino, gali būti per vėlu….

1964 | 2018-10-08 | 19250

Aprašymas: Tai serialas, kuriame vaizduojama didvyriška vengrų kova, paįvairinta puikiu humoru ir linksmais epizodais. Siužetinė filmo linija paremta istoriniais 18-ojo amžiaus įvykiais, ilgalaike vengrų kova prieš austrus. Pagrindinis filmo veikėjas – tai Kapitonas Tenkešas.

Время действия сериала относится к началу XVIII столетия, когда на юге Венгрии разворачивается направленное против власти австрийских Габсбургов восстание под руководством князя Ференца II Ракоци. Разгромленные присланным из Вены австрийским полковником Экбертом фон Эберштейном венгерские куруцы впоследствии, возглавленные отважным и хитроумным Мате Эке, прозванным «капитаном Тенкешем», при постоянной поддержке местной крестьянской бедноты изгоняют врага из крепости Шиклош и захватывают в плен австрийского генерала.

Kapitonas Tenkešas / Капитан Тенкеш - A Tenkes kapitánya (1964)

2030 | 2018-07-24 | 3592

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2030 | 2018-07-24 | 3371

Aprašymas: Kung Fu panda: Šaunumo legendos (angl. Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness) – JAV animacinis serialas. Čia pasakojama apie tolesnius nerangios, tačiau geros nuotaikos nestokojančios pandos Po nuotykius. Dabar Po – Drakono karys, apsigyvenęs Nefrito rūmuose, iš meistro Šifu mokosi kung fu kovos meno gudrybių. Kartu su Tigre, Maldininku, Gerve, Beždžione ir Angimi panda gina Taikos slėnį nuo blogio. Kiekvieną dieną legendinio didvyrio laukia šauniausi nuotykiai, vis nauji priešininkai ir, žinoma, gausybė maisto, dėl kurio jis padarytų bet ką.

2030 | 2018-07-24 | 5195

Aprašymas: Narutas: Viesulo kronikos (angl. Naruto: Shippuden) – Japonijos animacinis serialas. Po pustrečius metus trukusių treniruočių Narutas pagaliau sugrįžta į Konoha. Savaime aišku, kad treniruotės nenuėjo veltui. Naruto stipresnis nei bet kada. Vienintelis jo tikslas – ištesėti pažadą, duotą Sakura po Sasuke pabėgimo. Kartu jie jau paaugliai, mėginantys susigrąžinti Sasuke. Aktyviau ima reikštis organizacija, vadinama Akatsuki. Orochimaru nori kuo greičiau apsėsti Sasuke ir gauti jo kūną. Sasuke neketina tam prieštarauti, nes tiki, kad susijungęs su Orochimaru sugebės nugalėti Itachi. Septintoji komanda papildoma naujais nariais: keistuoliu Sai ir kapitonu Yamato.

2030 | 2018-07-24 | 3755

Aprašymas: Bailus voveriukas (angl. Scaredy Squirrel) – Kanados animacinis serialas. Pagrindinis serialo herojus – devynmetis voveriukas, kurio galvoje knibždėte knibžda beprotiškiausios mintys. Jo namelis medyje įkurtas milžiniškų miesto dangoraižių fone. Herojus žaibišku greičiu sugeba susikurti naują šukuoseną, per keletą akimirkų įsikūnyti į profesionalų badmintono žaidėją, o jau kitą minutę skrieja dviračiu didmiesčio gatvėmis. Tiesa, voverė turi vieną minusą – bijo visų, kuriuos sutinka savo kelyje. Komiškų situacijų čia tikrai netrūks!

2006 | 2017-06-09 | 3654

Aprašymas: Voveriukas atranda laiko mašiną ir keliasi per įvairius laikus dėl savo mylimos gilės.

1986 | 2018-07-24 | 5786

Aprašymas: Kad „Aštuonkojų iš antro aukšto“ neįmanoma pamiršti net praėjus dviems dešimtmečiams, įrodo gausybės komentarų interneto forumuose. Trisdešimtmečiai, keturiasdešimtmečiai vadina serialą geriausiu filmu vaikams kada nors rodytu tuometinėje Tarybų Sąjungoje. Septynmetis Gonzikas ir dvejais metais vyresnė jo sesutė Eva, su tėvais besisvečiuodami Portugalijoje, paplūdimyje randa porą „plastilino“ gabalėlių ir iš jų nulipdo du mažus aštuonkojus. Pasirodo, šis „plastilinas“ gyvas – nulipdytieji aštuonkojai kalba, labai mėgsta druską ir nenusakomai reaguoja į elektrą, todėl aplinkui namą, kuriame gyvena šeima, pradeda dėtis labai keisti dalykai. Tačiau čia dar niekai, palyginti su keistenybėmis, prasidėsiančiomis tada, kai mokslininkas Georgas su savo žmonėmis leisis ieškoti paslaptingosios materijos – jos pėdsakai atves į Prahą…

2005 | 2017-06-09 | 4318

Aprašymas: Prasideda svaiginančios lenktynės, kuriose dalyvauja puikiai žinoma katino ir peliuko komanda. Jie neturi namų, nes jie juos sugriovė! Realybės šou – jų naujas nuotykis. Jie dalyvaus „Nuostabiose lenktynėse“, kurių prizas yra didžiulis svajonių namas!

2030 | 2018-07-24 | 3117

Aprašymas: Nepakartojami troliai Mumiai – tai garsiausios suomių vaikų rašytojas ir iliustratorės Tove Jansson sugalvotas mažos būtybės, kurios, iš jos bestseleriais tapusių knygų, atgyja animaciniuose filmuose.

2000 | 2017-06-09 | 3473

Filmuke vaikams „Smurfai“ vaikučiai pamatys istoriją apie purpurinį smurfą. Smurfų miestelyje vyksta statybos, pastatytą tiltą Smurfytė nudažo rožine spalva ir tėtė smurfas supyksta, nes niekas jo nesiklauso ir visi elgiasi pagal savo norus. Smurfui Tingaliui kertant rąstus įgėlė musė ir jis tapo purpuriniu ir prarado balsą. Violetinės musės nuodai stiprūs, todėl tėtė liepia jį sugauti ir nunešti į laboratoriją, kad panaikintų nuodų sukeltą poveikį. Reikia surasti vaistus kol ne vėlu. Ar pavyks apsaugoti visą smurfų miestelį nuo nuodų poveikio, vaikučiai su tėveliais galės išvysti nuostabaus filmuko „Smurfai“ serijoje.

2030 | 2018-07-24 | 4344

Aprašymas: Džeronimas Stiltonas (angl. Geronimo Stilton) – Italijos ir Prancūzijos animacinis serialas. Kalbanti pelė Džeronimas Stiltonas gyvena Naujapelyje ir dirba laikraščio „Graužikų aidas“ vyriausiuoju redaktorium. Džeronimas nervingas, švelnus, svajoja apie ramų ir nepavojingą gyvenimą, bet nuotykiai jam nuolat beldžia į duris. Kartu su savo jaunesniąja seserim, pusbroliu ir numylėtu sūnėnu Bendžaminu Džeronimas savo žurnalistiniuose tyrimuose amžiais patenka į įvairias pavojingas aplinkybes, atskleidžia įvairias paslaptis, įmena sudėtingiausių įvykių mįsles, narplioja sudėtingiausias problemas ir visa tai aprašo laikraštyje. Džeronimas – enciklopedinės erudicijos ir nepaprastai smalsus. Jo aistra žinioms – jo gyvenimo ir etikos prasmė. O tai, kad jis mažumėlę vėpla ir išsiblaškėlis, sukelia daug juokingų situacijų.

2000 | 2018-07-24 | 4000

Senosios animacijos filmukas Varlė keliautoja tai pasakojimas apie varlytę ir jos keliones. Gyveno kartą pasaulyje varliukė kvaksiukė. Džiaugėsi ji lietučiu ir savo gyvenimu. Kartą jai gulbė papasakojo apie rojų kur viskas daug geriau. Ir varlytė nusprendė keliauti kartu su gulbėmis. Čia ir prasidėjo varlytės nuotykiai...

Varlė keliauninkė -  (2000)

2000 | 2017-06-07 | 3847

„Persėjas“ – tai pasaka vaikams apie mitologinį graikų herojų Persėją, kurį Dievai pasiunčia nukauti pavojingosios medūzos Gorgonės, kuri savo žvilgsniu kiekvieną paverčia į suakmenėjusią statulą. Kelionėje Persėjo laukia įvairūs išbandymai, tačiaus jis pasiryžęs nugalėti medūą ir parnešti jos galvą. Tai pasakojimas apie drąsą ir užsispyrimą. Iš šios istorijos galime pasimokyti, jog bebaimiai ir narsūs žmonės savo žygdarbiais gali nuveikti daug didžių ir gerų darbų.

1998 | 2017-06-09 | 3687

Donald Duck Donald and the gorilla išleistas 1944 m.

1961 | 2017-05-31 | 4074

Drabužių modeliuotoja Anita ir kompiuterinių žaidimų kūrėjas Rodžeris susipažįsta savo augintinių dalmatinų, Perditos ir Pongo dėka, įsimyli vienas kitą ir neužilgo susituokia. Jų augintiniai susilaukia palikuonių, kuriuos pavagia Anitos vadovė Kruela De Vil, kad iš jų kailiukų galėtų pasisiūti sau unikalų paltą. Perdita ir Pongas, padedami Anglijos gyvūnų karalystės, vyksta ieškoti ir išgelbėti savo vaikus.

101 dalmatinas / One Hundred and One Dalmatians -  (1961)

2030 | 2018-07-24 | 3002

Aprašymas: Antinas Dafis (angl. Daffy Duck Show) – JAV animacinis serialas. Piktų įžeidimų meistras, savimi nuolat abejojantis savimyla Antinas Dafis gali būti ir didžiausias priešas, ir geriausias draugas – priklauso nuo situacijos… Bet pasitikėti juo negalima jokiu būdu!

2012 | 2017-06-09 | 4570

Aprašymas: Šįkart Alioša Popovičius, Dobrinia Nikitičius ir Ilja Muromietis, papuolę į raganos paspęstus spąstus, atsiduria už septynių jūrų, saloje, kur tarp čiabuvių gyvena baisusis Gomuma. O kol didvyrių nėra, pirklys Kolyvanas, kartu su ragana, ketina užgrobti karalystę. Kijevo kunigaikščiui į pagalbą atskuba žirgas Julijus, o taip pat didvyrių žmonos ir artimieji. Taigi, žiūrovų laukia daug neįtikėtinų nuotykių.

1977 | 2017-06-09 | 3879

Pirmojoje lietuviškai įgarsinto filmuko „Krokodilas Gena“ serijoje vaikai pamatys, kaip apelsinų dėžėje atkeliavo mokslininkam nežinomas padaras – Kulverstukas, sužinos – kaip Gena ieškojo draugų ir susipažino su Galia ir Kulverstuku. Naujieji draugai nusprendžia padėti vienišiams surasti vieni kitus, pastatydami draugystės namą, tačiau bjaurioji Šapokliak su savo žiurke Larisa krečia jiems piktas aibes. Filmuke „Krokodilas Gena“ vaikučiams primenama, kad draugystė ir geri tikslai visuomet nugali bet kokias kliūtis.