Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1950 | 2017-06-07 | 4266

Senosios animacijos filmukas Pelenė. Tai nuostabi pasaka apie mergaitę Pelenę, kuri visą laiką buvo skriaudžiama piktos pamotės. Tačiau ji klusniai ir nuolankiai tarnavo, dėl to vėliau kiekvienas gauna ko nusipelnė, o pelenė tampa laiminga karalaitė su kurpaitėmis. Tai pasakojimas apie gerio ir blogio kovą ir apie tai, kad gėris visada laimi, todėl kiekvienam yra verta visada būti geram.

2008 | 2017-06-09 | 3873

Aprašymas: Du ne patys geriausi drakonų medžiotojai, Gvizdo ir Lijanas-Ču, turi svajonę: užsidirbti pinigų ir įsigyti fermą, kurioje augintų įvairius gyvūnus. Senas ir aklas lordas Arnoldas turi problemą – kas 30 sezonų pasirodantį siaubingą drakoną, visur sėjantį mirtį. Nei vienas garbingiausias riteris, pasiųstas nužudyti šio siaubūno, gyvas negrįžo. Jo anūkė Zoja netyčia suranda Gvizdo bei Lijaną-Ču ir užsimena apie būdą užsidirbti…

2030 | 2018-07-24 | 4132

Aprašymas: Jūreivio Popajaus nuotykiai (angl. Popeye Cartoons) – JAV animacinis serialas. Popajus – tvirtai sudėtas jūreivis, mėgstantis špinatus. Drąsuolis atvyksta į Svitheiveno miestelį ir susipažįsta su gražuole Alyvute Oil. Ją, kaip ir kitus miestelio gyventojus, skriaudžia piratas Blutas. Popajus nieko nelaukdamas skuba susidoroti su lupikautoju ir engėju…

2011 | 2017-06-09 | 3790

Aprašymas: Fantastiškos Moriso Lesmoro skraidančios knygos yra 2011 metais režisierių William Joyce ir Brandon Oldenburg sukurtas trumpas animacinis filmas. Filmukas apibūdinamas kaip „alegorija apie gydomųjų galių istoriją“. Filmas apdovanotas akademijos apdovanojimu kaip geriausias animacinis trumpametražis filmas.

2000 | 2017-06-07 | 3891

Gaidelis ir katinėlis – remiantis lietuvių liaudies pasaka sukurtas filmukas vaikams, kuriame mokoma nebūti patikliam ir nepasiduoti, blogų kėslų turinčiųjų, įkalbinėjimams. Katinėlis ir gaidelis gyveno miško trobelėje ir kiekvienas turėjo savo darbus ir pareigas. Katinėlis eidavo į mišką malkų kirsti, o gaidelis namuose šeimininkavo. Katinėlis prieš išeinant visada perspėdavo gaidelį, kad šis saugotųsi lapės ir jos neįsileistų. Lapė gaidelį viliodavo grūdeliais ir keletą kartų pagavusi nešė ji į savo namus. Laimė katinėlis gaidelį vis išgelbėdavo. Tačiau kartą katinėlis giliai miške nuklydęs, neišgirdo pagalbos šauksmo ir lapė gaidelį parsinešusi prie girnelių prirakino ir liepė grūdus malti. Grįžęs namo katinėlis suprato, kad gaidelis nesusilaikė ir jo nepaklausė, todėl išėjo jo vaduoti. Prie lapės namų grojo smuiku ir taip ją išviliojo laukan. Ją nugalėjo ir parvedė gaidelį į namus.

2003 | 2017-06-09 | 4261

Aprašymas: Kupinos stebuklų ir neitikėtinų nuotykių, truputį šiurpokos ir paslaptingos vokiečių pasakų rašytojo Wilhelm’o Hauff’o istorijos atgijo nuostabiame rusų animatorių kūrinyje. „Nykštukas nosis” – tai stebuklinga istorija apie tai, jog meilė ir draugystė gali nugalėti visus sunkumus. Norėdama įgyvendinti savo klastingus planus, piktoji burtininkė nusižiūri Jakobą – neturtingo batsiuvio sūnų. Tačiau geraširdis berniukas atsisako padėti piktadarei. Tada burtininkė paverčia jį kuprotu neūžauga su didžiule nosimi ir nukelia į ateitį po septynerių metų. Ji įsitikinusi, kad Jakobas neištvers išbandymų ir palūš. Berniukas grįžta namo, tačiau po septynerių metų čia viskas neatpažįstamai pasikeitę: tėvas pasimirė iš širdgėlos, o mama nebeatpažįsta savo sūnaus. Miestelėnai iš jo juokiasi ir veja šalin. Tačiau kartą, gelbėdamasis nuo persekiotojų, Jakobas išgelbsti gyvybę žąsiai. Netrukus paaiškėja, jog tai ne paprasta žąsis, o pagrobta ir užkerėta princesė. Dabar jiems kartu teks susiremti su piktąja burtininke. Galbūt herojams pavyks atsikratyti kerų ir grįžti namo pas artimuosius…

2030 | 2018-07-24 | 4514

Aprašymas: Kempiniukas Plačiakelnis (angl. SpongeBob SquarePants) – JAV animacinis serialas. Tai pasakojimas apie labai optimistiškai gyvenimą vertinančių jūros kempiniukų atstovą. Kempiniukas Plačiakelnis nuo pat gimimo yra stačiakampio formos, todėl primena paprasčiausią virtuvės kempinę. Kempiniukas gyvena jūros dugne su kitais miestelio gyventojais, dirba virėju vietiniame restorane, o jo geriausi draugai yra kalmaras ir jūros žvaigždė.

2030 | 2018-07-24 | 11982

Aprašymas: Narutas: Viesulo kronikos (angl. Naruto: Shippuden) – Japonijos animacinis serialas. Po pustrečius metus trukusių treniruočių Narutas pagaliau sugrįžta į Konoha. Savaime aišku, kad treniruotės nenuėjo veltui. Naruto stipresnis nei bet kada. Vienintelis jo tikslas – ištesėti pažadą, duotą Sakura po Sasuke pabėgimo. Kartu jie jau paaugliai, mėginantys susigrąžinti Sasuke. Aktyviau ima reikštis organizacija, vadinama Akatsuki. Orochimaru nori kuo greičiau apsėsti Sasuke ir gauti jo kūną. Sasuke neketina tam prieštarauti, nes tiki, kad susijungęs su Orochimaru sugebės nugalėti Itachi. Septintoji komanda papildoma naujais nariais: keistuoliu Sai ir kapitonu Yamato.

2000 | 2017-06-09 | 3536

Aprašymas: Mes nesame vieni… Kažkas tikrai mus stebi… Jei jie atkeliautų į Žemę, kas mus apsaugotų? Ogi milžiniškas, nors ir labai bailus, šuo Skūbis Dū ir jo šauni draugija, pasiryžusi ginti pasaulį nuo ateivių!

2030 | 2018-07-24 | 3386

Aprašymas: Kaori Fujimiya mokykloje visada viena, nes visi jos džiugūs prisiminimai ir laikas praleistas su draugais dingsta kiekvieną pirmadienį. Jos klasiokas, Yuuki Hase, pastebi, jog Kaori Fujimiya mokykloje neturi draugų. Taigi, vaikinas, kiekvieną savaitę, tampa jos draugu iš naujo.

2012 | 2017-06-09 | 3829

Aprašymas: Fairy Tail – tai magų gildija, kurios nariai vykdo įvairiausius užsakymus, naudodamiesi savo kovos sugebėjimais ir magija, kuri tapusi jiems kasdienybe. Vieną dieną, jie gavo prašymą: Sulaikyti banditų lyderį Gysą. Natsas su kitais, susidomėję dideliu atlygiu, nukeliauja įvykdyti prašymo. Tačiau dėl Liucijos padarytos klaidos jie nesugea sulaikyti Gyso. Užduočiai nepavykus, Liucija labai nusivylė savimi. Eidama namo ji sutinka paslaptingą merginą, vardu Iklera, ir jos draugą paukštį, vardu Momonas. Iklera prapradusi atmintį, tačiau vieną dalyką atsimena – kad turi kažkur nunešti Fenikso akmenį bei kad nemėgsta magijos. Liucija su kitais Fairy Tail nariais, norėdami įrodyti, kad magija nėra tik blogis, keliauja kartu su Iklera ir Momonu įminti Fenikso akmens paslapties.

2014 | 2017-06-09 | 3844

Aprašymas: Kol žemės ramybę saugo elitiniai slaptieji agentai – Madagaskaro pingvinai – pasaulis gali būti ramus. Niujorko centriniame zoologijos sode gyvenantys pingvinai Škiperis, Kovalskis, Riko ir Eilinis – mieli, žavūs ir nekalti pingvinai, juokinantys sodo lankytojus. Tačiau neapsigaukite – tai tik jų priedanga. Iš tiesų keturi pasiūtėliai yra puikiai treniruotas puolamasis elitinis būrys, koduotu pavadinimu „Šiaurės vėjas“. Jų misija – padėti gyvūnams, kurie negali apsiginti patys. Gal jie ir išsiblaškę, šiek tiek nerangūs ir naivoki – vis dėl to Madagaskaro pingvinai ne iš kelmo spirti. Šį kartą jų misija – užkirsti kelius piktam aštunkojui užvaldyti pasaulį. Šis – amžinai surūgęs ir visų nekenčiantis aštuonkojis – yra didžiausias būrio „Šiaurės vėjas“ priešas, sumanęs tapti vieninteliu ne tik visų gyvūnų, bet ir žmonijos pasaulio valdovu! Ar pavyks atkakliesiems Madagaskaro pingvinams įveikti nedorėlį ir apsaugoti pasaulį nuo jo kėslų? Nuotaikingi, pavojų ir smagių nesusipratimų kupini nuotykiai prasideda…

2007 | 2017-06-09 | 3734

Aprašymas: Kiekvieną vakarą prieš užmigdamas mažas našlaitis Timas sėdi ant stogo ir stebi savo mėgstamą žvaigždę. Bet kartą ta ima ir pradingsta. O paskui pasirodo keistas personažas – Katinų Piemuo, kurio prižiūrimos katės savo murkimu turi migdyti mažus vaikučius. Kartu su Piemeniu ir jo katinu Tobermoriu Timas išvyksta ieškoti savo žvaigždelės. Jis stebi nepaprastus magiško Nokturnos miestelio įvykius. Netrukus ima gesti ir žūti šio miesto gyventojai. Bandydamas išgelbėti paskutinę žvaigždę, Timas net neįtaria, kad dėl tų nelaimių kaltas ji pats. Berniukui tereikia nugalėti savo tamsos baimę – ir pasakų miestelis vėl žibės…

2000 | 2017-06-07 | 3820

Kateriukas - jeigu norite filmuko, kuris džiugintų Jus skambiomis dainomis, šis filmukas kaip tik Jums. Visų mylimas ir laukiamas mažas kateriukas skrodžia bangas nešdamas džiaugsmą ir gerą nuotaiką. Staiga kateriukas išvysta prieš akis didžiulį laivą ir nuseka paskui jį į plačiuosius vandenis. Čia jį užklumpa juoda naktis ir baisi audra. Audros blaškomas kateriukas atsiduria stebuklų saloje ant seklumos. Jos gyventojai kateriuką išstumia atgal į vandenį ir jis laimingai grįžta namo, kur jį pasitinka pasiilgę vaikai.

2000 | 2017-06-07 | 3543

Gimimo diena - dagistaniečių pasaka. Tai pasakojimas apie berniuką, kuris turėjo draugą avinėlį kuris katik gimė. Muratas galvojo, kad ir jis jau gimęs, kaip avinėlis, tačiau senelis jį pamokė, kad žmogaus gimimo diena yra ne ta, kai jis gimsta kaip avinėlis, o kaip jis pateisina savo gimimą. Filmukas pasakoja, kaip berniukas gudrumu ir valia įveikė pabaisą Aždachą ir tapo tikru žmogumi.

2014 | 2017-06-09 | 3755

Aprašymas: Pirmokas Masaya yra bailiukas, nepaisant jo didelio ūgio. Kadangi jis vienas bijo eiti tamsiu taku į mokyklą, jo ranką laiko Akio, maža, bet drąsi antrokė. Masaya žavisi Akio ir nori būti toks pats stirus, kaip ir ji. Vieną dieną Akio puola į ašaras, todėl Masaya norėdamas ją pralinksminti susiruošia į kelionę.