Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3476

Aprašymas: Smalsutė Dora (angl. Dora the Explorer) – JAV animacinis serialas. Pagrindinė serialo herojė Dora Marquez – žavi aštuonerių metų ispanų kilmės mergaitė, kuri kasdien su savo geriausia drauge beždžionėle leidžiasi į smagius nuotykius, kaskart atrasdama kažką naujo ir savo atradimais dalindamasi su žiūrovais. Mažieji žiūrovai gali keliauti su Dora per džiungles, atogrąžų miškus, vandenynų pakrantes ir rūkstančius vulkanus. Serialas “Smalsutė Dora” ypatingas tuo, kad Dora įtraukia vaikus į savo žaidimus, o žaisdama kartu su jais moko naujų kalbų ir pačių įvairiausių naudingų dalykų, pavyzdžiui, kaip suskaičiuoti kokosus, kaip nepasiklysti, ką daryti pasimetus nuo tėvų.

2030 | 2018-07-24 | 3951

Aprašymas: Gražiame miestelyje gyvena kačiukas, vardu Sausainiukas, jo vyresnysis brolis Pyragėlis ir mažoji sesutė Cukriukė. Miestelyje gyvena ir daugiau mažų bei didelių katinų, tačiau ši trijulė, atrodo, patiria daugiausiai nuotykių. Kačiukų fantazija tokia laki, kad jie atsidurti gali bet kur ir nuveikti nežinia ką. Drauge žaisdami jie atranda pasaulį, mokosi ir išdykauja. Animacinio filmo kūrėjai sako, kad žiūrėdamas juokiasi kiekvienas, tačiau linksma pramoga turi prasmę: serialas padeda tėvams duoti daugiau laisvės savo vaikams, o šiuos išmoko dažniau susimąstyti prieš ką nors darant, suprasti galimas pasekmes. Vos pasirodęs animacinis serialas sulaukė didelės sėkmės Rusijoje ir kitose šalyse, kur tik buvo rodomas.

2005 | 2017-06-09 | 3757

Aprašymas: Seras Kerolbumeris, siekdamas vesti princesę Silverbelę, nusprendžia apipilti ją dovanomis. Noredamas sužinoti, ko trokšta aikštingoji princesė, Seras pasiunčia savo dvarininką Holiberį iš jos pavogti Kaledinių dovanų sąrašą. Tačiau Holiberis apsirinka – vietoje prašyto sarašo nukniaukia Karaliaus kryžiažodžio atsakymus: „Kurapka kriaušėje?“, „Trys prancūziškos vištos?“, „Vienuolika šokančių damų?“. Kai Kalėdų išvakarėse Holiberis su visomis sąraše rastomis keistomis dovanomis atkeliauja pas princesę, įvykiai pasisuka toli gražu ne Kerolbumerio naudai…

2030 | 2018-07-24 | 3400

Aprašymas: Kung Fu panda: Šaunumo legendos (angl. Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness) – JAV animacinis serialas. Čia pasakojama apie tolesnius nerangios, tačiau geros nuotaikos nestokojančios pandos Po nuotykius. Dabar Po – Drakono karys, apsigyvenęs Nefrito rūmuose, iš meistro Šifu mokosi kung fu kovos meno gudrybių. Kartu su Tigre, Maldininku, Gerve, Beždžione ir Angimi panda gina Taikos slėnį nuo blogio. Kiekvieną dieną legendinio didvyrio laukia šauniausi nuotykiai, vis nauji priešininkai ir, žinoma, gausybė maisto, dėl kurio jis padarytų bet ką.

1991 | 2017-06-08 | 4348

Senosios animacijos filmukas Žiogo kuzes nuotykiai 2. Žiogas Kuzė, padėjęs Afrikos gyvūnams gauna šansą grįžti į gimtąją pievą, kartu su Dramblio pusbroliu, kuris išvyksta gastroliuoti, ir vėl sutikti savo draugę karvę, tačiau laivą, kuriuo keliauja gyvūnai, ištinka baisus likimas, ir Kuzė atsiduria arktyje, kur gausu pingvinų. Pingvinai randa ant gelbėjimosi rato miegantį, sušalusį, Žiogą ir nuotykiai tęsiasi toliau.

1981 | 2017-06-09 | 4121

Aprašymas: Tai klasiskinis animacinis filmukas, su daug nuotaikingų vietų ir žaismingų juokelių. Ir čia tik lengvabūdiškų linksmybių pradžia šioje nesenstančioje paties šauniausio, nepakartojamoje kiškio Kvankos kolekcijoje!

2030 | 2018-07-24 | 3349

Aprašymas: Kiekviena tauta turi savo literatūros paveldą, kurį bet kokia kaina stengiasi išsaugoti ir perduoti ateinančioms kartoms. Ne išimtis ir Japonija. Tekančios Saulės šalies lobynuose daugybė šedevrų, kurie visiškai nepelnytai užmiršti dulka bibliotekų lentynose. Taip bent jau buvo iki šiol. Studija „Madhouse“ nusprendė prikelti šešis žymiausius literatūros kūrinius naujam gyvenimui ir sukūrė dvylikos dalių anime, kurį pavadino Aoi Bungaku (literatūros klasika). Televizijos serijose įamžinti Osamu Dazai, Natsume Suseki, Ryunosuke Akutagawa ir Ango Sakaguchi kūriniai.

1976 | 2017-06-09 | 4694

Aprašymas: Didžiajam Julijui Cezariui mirtinai įgriso mažas Galijos kaimelis, jo linksmi ir nepaklusnūs gyventojai bei jų stebuklingas gėrimas. Bet Cezaris nusprendžia duoti Asteriksui ir jo draugams dvylika užduočių, kurių nė vienas mirtingasis negalėtų į įvykdyti. Kaimelio vadas paliepia Asteriksui ir Obeliskui priimti imperatoriškąjį iššukį. Draugai to ir telaukė – nuotykiai ir linksmybės tęsiasi…

2030 | 2018-07-24 | 3191

Aprašymas: Superdidvyrių komanda (angl. Legion of super heroes) – JAV animacinis serialas apie herojų kovas prieš blogį.

2000 | 2017-06-07 | 3914

Senosios animacijos filmukas Kolia Olia ir Archimedas. Kolia, Olia ir Archimedas - labai daug žinių suteikiantis filmukas. Istorija prasideda nuo to, kaip mokinys Kolia aiškina savo draugei Oliai kas yra Archimedas. Jiedu nukeliauja į tuos laikus, kuomet ištikrųjų gyveno Archimedas. Svečiuodamiesi senovėje, Kolia ir Olia savo akimis išvysta tų laikų gyvenimą ir net romėnus, kuriuos išvaro lauk iš Romos. Kuomet vaikai grįžta atgal ir vėl atsiduria kambaryje, Olia bando sužinoti, kuom ištikrųjų baigėsi toji istorija. Kolia atsakymą žino, o kad Olia sužinotų, jis jai duoda paskaityti knygą apie Didįjį Archimedą. Šis filmukas sudomins ir mažą ir didelį. Beje, ir pažiūrėti jį verta kiekvienam, nes filmukas suteikia daug žinių apie istoriją.

2030 | 2018-07-24 | 3778

Aprašymas: Bailus voveriukas (angl. Scaredy Squirrel) – Kanados animacinis serialas. Pagrindinis serialo herojus – devynmetis voveriukas, kurio galvoje knibždėte knibžda beprotiškiausios mintys. Jo namelis medyje įkurtas milžiniškų miesto dangoraižių fone. Herojus žaibišku greičiu sugeba susikurti naują šukuoseną, per keletą akimirkų įsikūnyti į profesionalų badmintono žaidėją, o jau kitą minutę skrieja dviračiu didmiesčio gatvėmis. Tiesa, voverė turi vieną minusą – bijo visų, kuriuos sutinka savo kelyje. Komiškų situacijų čia tikrai netrūks!

2000 | 2017-06-09 | 4185

Smurfai ir slibinas neįtikėtinai stebuklingas pasakojimas apie gudriuosius nykštukus. Gargamelis kaip visada bando surasti jų kaimelį ir jis jau visai šalia. Bet vyresnysis smurfas puikus burtininkas jis sukurs stebuklingą vaistą ir kaimelis taps nematomas.Tai bent įdomybė! Toliau laukia dar keistesni įvykiai. Smurfai sutiks slibiną. Nebijokite jis draugiškas padarėlis tiesiog jį reikia pagydyti. Žinoma geraširdžiai veikėjai jam padės. Smurfai ir slibinas -nuostabus filmukas skleidžiantis gėrį ir draugystę.

1982 | 2017-05-31 | 4309

«Знахарь» (польск. Znachor) — фильм польского режиссёра Ежи Гоффмана, премьера которого состоялась 12 апреля 1982 года. Экранизация одноимённого романа 1937 года польского писателя Тадеуша Доленги-Мостовича. Ремейк польского фильма «Знахарь» 1937 года.

Это история начинается с того, что от одного профессора докторских наук, талантливого Врача с большой буквы, который был полностью погружен своей работой и всецело ей отдавался, уходит жена, забрав с собой любимую дочурку и написав лишь короткую записку на прощанье. В этот миг вся жизнь этого несчастного человека рушится в одночасье. Получается так, что его ограбили, избили, в результате он потерял память. Теперь он больше не профессор, он обычный бродяга, каких много. Странствия приводят его к одному мельнику, который приютил его и дал ему работу. 

Žiniuonis / Znachor / Знахарь -  (1982)

2013 | 2017-06-09 | 4026

Aprašymas: Jie milžiniški, kaip aukščiausias pastatas mieste. Kai išeina pasivaikščioti, dreba medžiai. Jie sveria tonas, o aštrius dantis galanda į viską, kas pasitaikė jų kelyje… Jie – dinozaurai ir kviečia pasivaikščioti po savo išnykusį pasaulį, pilną pavojų ir netikėtumų… Ką tik iš kiaušinio išsiritęs dinozauro jauniklis Pačis dar nežino, kad jam lemta tapti didžiu dinozauru. Tokiu, kuris nugali visas kliūtis ir iššūkius… Ir veda savo bandą į priekį. Moderniomis 3D technologijos sukurta juosta leis pajusti kone tikrą grėsmingųjų gyvių alsavimą į veidą, o dinozauro pasakojama istorija įtraukia tarsi įtempto siužeto filmas.

2010 | 2017-06-09 | 4215

Aprašymas: Megamaindas yra genialus, nuostabus ir tobulas niekšas, turintis vieną mažytį trūkumą: jam labai, labai nesiseka. Metai iš metų Megamaindas bando užkariauti Metrosičio miestą visais įmanomais ir neįmanomais būdais. Ir visuomet – VISUOMET – jam sutrukdo jo pagrindinis priešas, superherojus Metromenas. Megamaindas niršta, siunta, kuria naujus planus – vien tam, kad juos ir vėl sugriautų jo varžovas, gelbstintis miestiečius nuo blogio.

2009 | 2017-06-09 | 4318

Aprašymas: Haris atostogauja pas Durslius. Ramybės neduoda sunkios mintys: mylimo krikštatėvio Sirijaus mirtis, žiaurus mūšis su Valdovu Voldemortu. Ir štai, sėdėdamas savo kambaryje, Haris nekantriai laukia apsilankant Hogvartso direktoriaus. Kodėl profesorius Dumbldoras kaip tik dabar nutarė jį aplankyti? Kokie neatidėliotini reikalai jį veja iki mokslo metų pradžios likus keletui savaičių?

2000 | 2017-06-07 | 4064

Gyveno kartą senelė, kuri iškepė anūkėlei pagranduką. O pagrandukas ėmė ir atgijo. Linksmuolis iššoko per langą ir iškeliavo. Keliaudamas per mišką pagrandukas sutinka įvairiausių žvėrelių ir su jais susidraugauja. Jis sutinka kiškį, vilką, lapę ir mešką ir kitus žvėris, kurie kesinasi jį suvalgyti. Išsigando pagrandukas ir parbėgo namo pas senelę. Ir pradėjo jie tryse gyventi. Filmukas moko kad vaikams vieniems negalima eiti iš namų nes lauke tyko pavojai.