Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3700

Senoji animacija visada sužavi. Filmukas „Striksė ir skruzdė“ – ne išimtis. Šioje pasakoje vaikams parodomas darbas ir jo priešprieša – tinginystė. Mažieji taip pat liks sužavėti žaismingo muzikos skambesio bei neįprastų veikėjų, o ypač jų darbštumo. Ši pasaka – puikus įrodymas, kad nieko neveikimas nėra pagirtinas, taip pat perkeltine prasme patvirtinama taisyklė, jog roges reikia ruošti vasarą.

2030 | 2018-07-24 | 4210

Aprašymas: Transformeriai: Maskuotės meistrai (angl. Transformers: Robots in Disguise) yra amerikiečių animacinis serialas, kuris yra Transformeriai: Praimas tęsinys, tačiau visiškai skiriasi nuo pastarųjų serijų. Pasirodžius naujai Deceptikonų armijai, Kamanius turi vesti savo komandą prieš amžinuosius priešus.

1970 | 2017-06-09 | 3798

Mickeys Delayed Date. Paskutinis filmukas kuriame Mikį įgarsino Voltas Disnejus.

2002 | 2017-06-09 | 3400

Aprašymas: Vaikinas tampa erdvėlaivio įgulos nariu ir mokosi kautis su nesvetingais kitų planetų gyventojais, dorotis su juodosiomis skylėmis ir kosminėmis audromis. Išgyventi žiauriomis sąlygomis jam padeda geras draugas, laivo virėjas kiborgas – pusiau žmogus, pusiau robotas – Džonas Silveris. Drąsaus vaikino laukia dar sunkesni išgyvenimai, kai jis sužino skaudžią tiesą – jo draugas virėjas Džonas iš tiesų yra piratas.

1995 | 2017-05-31 | 3954

Dvasia šarvuose (angl. Ghost in the Shell) – 1995 m. japonų anime filmas, pastatytas pagal Masamunės Širo mangą tokiu pačiu pavadinimu. Veiksmas vyksta 2030 metų Japonijoje, NewPorto mieste. Pasaulis ateityje, pažvelgus iš išorės, gal labai ir nepasikeitęs, tačiau technologijų vystymasis sąlygoja kibernetizacijos ir virtualiosios erdvės plėtimasi – riba tarp fizinio ir virtualaus pasaulio nyksta. Iš vienos pusės, žmogus įgyja vis daugiau kibernetinių implantų ar tampa visišku kiborgu, netgi daro elektronines savo sąmonės kopijas, kita vertus, kuriamas dirbtinis intelektas bei sudėtingos programos pamažu pradeda suvokti save kaip individus. Ateityje pareigūnai, atliekantys svarbias pareigas, ir, šiaip, vis daugiau asmenų naudoja specifinius smegenų inplantus ar visiškai kibernetizuojasi, pasilikdami vienintelį biologinį audinį – smegenis. Bevielės technologijos sujungia tokias kibersmegenis su tinklu ir leidžia naudotis jo resursais bei palaikyti ryšį, kur bebūtum, ką beveiktum, realiame pasaulyje. Tačiau kartu su naujomis technologijomis iškyla ir nauji pavojai – atsiranda naujos ligos kaip kibersmegenų autizmas ar sklerozė bei kur kas padidėja hakerių keliamas pavojus. Tampa įmanoma užvaldyti ne tik priešininko kompiuterius, bet ir jo kompiuterinius implantus bei mechanines dalis, ko pasekoje, valdyti kūno judėjimą, į smegenis siunčiamą nervų informaciją, keisti atmintį.

Dvasia šarvuose / Ghost in the Shell / Kôkaku Kidôtai -  (1995)

2002 | 2017-06-09 | 3509

Aprašymas: Į tą šalį galima patekti per ketverias duris – Oro, Vandens, Žemės ir Ugnies, durų raktus saugo išmintingasis drakonas Etelbertas, kuris vienintelis žino jų paslaptis. Bet tos durys visada atviros žmonėms. Ne visiems – tik tiems, kurių širdyje rusena tikėjimas stebuklais, kurių sielos trokšta nuotykių, atradimų ir pažinimo džiaugsmo. Bet netgi čia, pačioje saulėtos šalies širdyje, giliai pasislėpę tūno klasta ir blogis. Raganius Septimus, ištremtas už savo piktus darbus, ieško kelių atgal į žmonių pasaulį. Jis rengiasi grįžti ir jį užkariauti, bet tam jam reikalingas vienas daiktas iš Drakonų šalies. O jį paliesti gali tik tyro ir švaraus žmogaus rankos. Tuo žmogumi tampa Kevinas, padūkęs fantazuotojas ir nuotykių ieškotojas. Drakonų šalis įsuka jį į savo keistos kasdienybės, stebuklų ir pritrenkiančių įvykių verpetą. Blogį nugali draugystė, narsa ir išradingumas. O tiksliau – Kevinas su jaunais drakoniukais Elfiu ir Mod – tokiais pat nutrūktgalviais, kaip ir žmonių vaikas.

1995 | 2017-06-09 | 4039

Aprašymas: Eli yra miela, maža mergaitė, kuri laimingai gyveno iki tol… kol pagrobė jos brolį Tomą piktoji sniego karalienė. Mažoji Eli susiruošė į neįtikėtiną kelionę gelbėti savo brolio… Jos laukia neįtikėtini nuotykiai.

2008 | 2017-06-09 | 4012

Aprašymas: Pasaulyje kur gyvena tik bepročiai mokslininkai ir piktieji atradėjai, vienas talentingas piktojo mokslininko padejėjas, svajoja pats tapti mokslininku ir laimėti kasmetinę „piktojo mokslo mugę“…

2030 | 2018-07-24 | 3340

Aprašymas: Loganas sužino, kad jo meilę Mariko Yashida, kuri dingo prieš vienerius metus, į Tokiją išvežė jos tėvas Shingen Yashida, Japonijos nusikalstamo sindikato “Kuzuryu” vadovas ir “AIM” tiekėjas. Shingen nori ištekinti dukrą už Hideki Kurohagi. Ernis siekia išgelbėti Mariko, susidoroti su Shingen ir Hideki bei kitais kelyje pasitaikančiais oponentais.

2013 | 2017-06-09 | 3708

Aprašymas: Iš nacionalinio rezervato dingsta didžiausias jo pasididžiavimas – labai retos veislės erelis. Pavyksta išgelbėti tik jo jauniklį. Patruliuojantis automibiliukas Plodis su ištikimų draugų komanda lekia į pagalbą. Jam teks išsiaiškinti, kas tas gudrus vagišius ir tuo pačiu metu prižiūrėti ką tik išsiritųsį jauniklį bei surasti jo mamą. Animacinis nuotykis visai šeimai.

1996 | 2017-06-11 | 5528

Aprašymas: Šis filmas – tai puiki gerų idėjų sąjunga: superžaidėjas Michaelis Jordanas, patraukli animacija ir nepakartojami nuotykiai. Pramogų parko savininkas sumano beprotišką naujieną lankytojams ir pradeda ją įgyvendinti. Jam prireikia pagalbos. Michaelis Jordanas sutinka padėti…

Kosminis krepšinis - Space Jam (1996)