Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2015 | 2017-06-09 | 4090

Aprašymas: Didmiesčio džiunglėse gyvenanti Tipė – nuoširdi mergaitė, turinti mylinčią mamą ir tingų katiną vardu Kiaulytė. Jos kasdienybė buvo įprasta, kaip ir daugelio kitų mergaičių, tačiau vieną dieną kelią Tipei perbėgo keistas personažas. Pasirodo, tai juokingas svetimšalis iš kitos planetos – mielas ateivis vardu Oi. Jis kilęs iš Klajoklinių ateivių padermės, vadinamos Būviais. Šie margaspalviai keistuoliai žmonių planetoje sumanė ieškoti vietos, kurią galėtų pavadinti savo namais. Oi, švelniai tariant, nevykėlis. Nuolat prisidirbantis ir nesąmones krečiantis ateivis Oi buvo atskirtas nuo savo gentainių. Būtent tada vienišas klajoklis ir sutiko Tipę. Netrukus jiedu, lydimi ir Tipės storiulio katino, leisis į smagiausią savo gyvenimo kelionę. O bėdų savo planetoje pridirbęs Oi į juokingiausių nesusipratimų virtinę įtrauks ir naująją savo draugę.

2000 | 2017-06-07 | 3745

Filmukas Musyte zvimbuolyte. Eina eina mūsų musė, pas drugelį ilgaūsį. Paėjusi musė taku, randa musė pinigų. Turguj virdulį užtiko, nusipirko ir parvyko. Bėkit lėkit tarakonai pavaišinsiu arbata. Susirinko visi vabaliukai ir geria arbatą. Tačiau pasirodė voras piktadarys kuris nutarė sugriauti šventę. Visus išgelbėjo narsusi uodas kuris vėliau paprašė musės rankos ir tapo vabalų didvyriu.

2016 | 2017-06-09 | 3740

Aprašymas: Sofija yra nuoširdi, labai smalsi, itin geros širdies ir mėgstanti skaityti mergaitė, gyvenanti vienoje našlaičių prieglaudoje. Vieną vėlų vakarą jos dėmesį nuo knygos atitraukė lauke pasigirdę keisti garsai. Nors Sofija žinojo, kad naktį nedera kelti kojos iš lovos, smalsumas nugalėjo. Prisiartinusi prie lango ir dirstelėjusi į užmigusį miestą, mergaitė sustingo iš siaubo: gatvėje ji pamatė didžiulį milžiną. Nors iš karto stryktelėjo atgal į lovą, jau buvo per vėlu: milžinas ją pastebėjo. Įsivaizduokite mergaitės nuostabą, supratus, jog milžinas visai ne toks baisus, koks atrodo. Netgi priešingai – yra geraširdis, mielas, taikus ir draugiškas. Priešingai kitiems milžinams, kurie yra baisūs, pikti ir, tiesą sakant, kartais netgi valgo mažus vaikus. Blogiausia, kad blogieji milžinai vis labiau skverbiasi į žmonių pasaulį. Sofija kartu su naujuoju draugu sutaria, kad toliau taip tęstis nebegali ir iškeliauja į pavojingą, nuotykių kupiną žygį, užsibrėžę tikslą išvyti piktuosius milžinus ten, iš kur jie atkeliavo.

2016 | 2017-06-09 | 3533

Aprašymas: Šįkart dėmesio centre atsidurs užuomarša Dorė, kuriai žuviukas Nemo ir jo tėtis Merlinas padės prisiminti praeitį. Kas gi yra Dori tėvai? Kada ir kur ji išmoko banginių kalbos? Klausimų tiek daug, o atsakymai kažkur toli toli… Prabėgus keliems mėnesiams po žuviuko Nemo nuotykių, jo draugę Dorę staiga pradeda lankyti vaikystės prisiminimų nuotrupos. Užuomarša Dorė staiga prisimena, kad kadaise ji yra buvusi Monterėjuje, Kalifornijoje. Lydima geriausių savo draugų Nemo ir Merlino ji leisis į ilgą kelionę link Monterėjaus jūrų instituto, kuriame jie sutiks naujus draugus, tapsiančius gidais po Dori prisiminimų pasaulį. Tai bus nepamirštamas nuotykis, kurio Dorė tikriausiai vėliau nė neprisimins…

2012 | 2017-06-09 | 3690

Aprašymas: Keletą savaičių iki didelės aviacijos šventės jaunasis naikintuvas SU-27 vardu Karžygys, įstoja į lėktuvų-korifėjų mokyklą, kur ruošiasi varžyboms. Bet, sutikęs ir iki ausų įsimylėjęs nuostabiąją Perkūniją, Karžygys apleidžia pamokas, nė neįtardamas, kad ji – piktojo naikintuvo vardu Griaustinis pagalbininkė, kuris siekia susidoroti su Karžygiu… Ar pavyks Karžygiui užkariauti Perkūnijos širdį? Ar suspės sujaukti klastingus Griaustinio planus? Ir svarbiausia – kas taps aviacijos šventės nugalėtoju?

2011 | 2017-06-09 | 4583

Aprašymas: Specialus Kalėdinis animacinis filmas „Smurfai: Kalėdų giesmė“. Visi smurfai pasiruošė Kalėdoms, išskyrus Niurgzlį, kuris nenori švęsti. Kalėdų praeities, dabarties ir ateities dvasios bando jį pamokyti.

2000 | 2017-06-07 | 3735

Ant vandens. Vienam skirta skaidyti, kitam vaikščioti žeme, o trečiam plaukioti vandenyje ir bandyti tai pakeisti beprasmiška. Kiekvienas gyvas sutvėrimas žemėje turi savo prisitaikymą gyventi, kaip ir kiekvienas žmogus gyvenime turi savo kelią. Žuvis panoro išnirti į sausumą, kurioje taip paprastai gyvena, veršiukas, ežiukas, ančiukas, tačiau netrukus suprato, kad jai tai pražūtinga ir teisingiausia gyventi taip, kaip tau skirta. Kas gimė skraidyti - skrajos danguje, kas vaikščios žeme, o kas plaukios vandenyje ir draugystėje vienas kitą papildys.

2000 | 2017-06-07 | 3656

Filmukas Gražioji Vasilisa. Gyveno kartą karalius ir sūnūs. Karalius buvo jau senas, todėl nusprendė savo sūnus apvesdinti. Tėvas liepė sūnums išeiti į lauką ir šauti į skirtingas puses - kur strėlės įsmigs, ten ir bus kiekvieno likimas. Vienas sūnus šovė ir strėlę pagavo karalaitė. Kito strėlę pagavo princesė. O trečias taip toli šovė jog broliai jam išprognozavo jog niekada neras strėlės. Tačiau jaunikaitis pasikliovė likimu ir nuėjo ieškoti. Rado miške karalienę varlę, kuri laikė jo strėlę, tačiau ka darysi - toks likimas, ėmė caraitis Ivanas ir parsinešė varlę namo. Ta varlytė pasirodė esanti gražioji Vasilisa, kuri tapo gražiausia iš visų nuotakų. Tačiau Ivanas sudegino varlės išnarą ir dėl to varlytė turėjo iškeliauti. O Ivanas leidosi į kelionę už jūrų marių, pas Koščėjų savo Vasilisos išvaduoti. Ši nuostabi istorija pasakoja, kad likimas geriau žino kas mums geriausia ir viskas visada išeina į gerą.

1997 | 2017-06-11 | 4150

Absoliutus liūdesys (angl. Perfect Blue) – japonų animacinis psichologinis trileris, režisuotas Satoši Kon. Filme pasakojama apie Mimą Kirigoę, japonų pop muzikos dievaitę ir grupės „CHAM!“ narę, kuri nusprendžia siekti aktorės karjeros. Kai kurie jos gerbėjai yra nepatenkinti tokiu staigiu jos karjeros pokrypiu, ypač persekiotojas, vardu Me-Mania. Jos karjerai besitęsiant, Mimos pasaulis vis labiau primena Alfredo Hičkoko kūrinius: realybė ir iliuzijos laipsniškai persipina; Mima suvokia, kad Me-Mania yra mažiausias jos rūpestis. Tai nėra šeimyninis filmas, seksualinės situacijos, smurtas, nepadorios kalbos ir t.t.

Absoliutus liūdesys - Perfect Blue / Pafekuto buru (1997)

2000 | 2017-06-07 | 3618

Žvėrių žiemojimas tai filmukas apie draugystę ir artėjančia žiemą ir apie tai kaip susirūpinę žvėreliai ieškojo kaip peržiemoti. Ir nutarė kiaulė, avis, karvė ir višta žiemoti kartu. Nes juk su draugais smagiau ir geriau. Pasistatė jie trobelę ir atėjo žiema. O čia ir vilkai išalko. Pamatę jog trobelėje tiek gėrybių gyvena, nutarė pasmaguriauti. Kaip sekėsi vilkams pažiūrėkite šiame filmuke.

2009 | 2017-06-09 | 3839

Aprašymas: Beribėje ir paslaptingoje Visatoje daug amžių gyvuoja nepaprastų karių brolija. Taikos ir teisingumo saugotojus vadina Žaliųjų Žibintų korpusu. Visi korpuso kariai dėvi žiedą, suteikiantį nepaprastų galių…

1998 | 2017-06-09 | 3794

Donald Duck Interjer decorator išleistas 1948 m.

2008 | 2017-06-09 | 3878

Aprašymas: Vieną dieną Hortonas išgirsta balsus. Paprastai balsus iš niekur girdi pamišėliai, tačiau Hortonas – ne pamišėlis. Jis – dramblys, girdintis balsus padarėlių, tokių mažų, kad vienoje dulkelėje jaukiai įsitaisiusi visa jų kolonija. Suprantama, dramblys negali įžiūrėti padarėlių, gyvenančių dulkelėje – kasiukų. Tačiau būdamas geros širdies, vis vien nusprendžia padėti. Nes kasiukai prašo pagalbos. Hortonas sutinka padėti kasiukams išgelbėti jų miestą – Kasvilį – nuo sunaikinimo kartu su visa dulkele. Be abejo, drambliui labai sunku įtikinti savo kaimynus, kad dulkelėje kažkas gyvena. Juk balsus girdi tik jis. Nepaisydamas visų sunkumų, Hortonas atkakliai siekia tikslo padėti savo naujiesiems mikroskopiniams draugams.

2010 | 2017-06-09 | 3550

Aprašymas: Klokų šeima – tai 10 centimetrų ūgio žmonės, paslapčia gyvenantys kitos šeimos rezidencijoje. Jie skolinasi įprasčiausius dalykus, kad susikurtų savo jaukius namus. Klokų gyvenimas pasikeičia, kai atsiranda jų dukra – Arietė. Arietė – mažytė, bet atkakli 14-metė, gyvenanti su tėvais nuošaliame užmiesčio sodo namelyje, to nežinant namo savininkui. Kaip ir visi maži žmogeliukai, Arietė slepiasi, nesirodo niekam akyse, išskyrus tuos rizikingus atvejus, kai reikia išlįsti iš po grindų ir „pasiskolinti“ šiek tiek menkų atsargų, tokių kaip cukraus gabalėlių iš savo šeimininkų žmonių. Bet kai dvylikametis žmonių berniukas Šonas atvyksta pagyventi į tuos namus, jis aptinka paslaptingąją namiškę. Tarp jų atsiranda graži draugystė. Tačiau, jei kas tai pastebėtų, Arietės šeima būtų išginti iš namų, ir jiems grėstų didelis pavojus.

2009 | 2017-06-09 | 3663

Aprašymas: Senas niurzgalius ir šykštuolis Ebenyzeris Skrudžas gyvena be meilės. Jam niekas neįdomu, jo niekas nedžiugina, nestebina, nesuteikia džiaugsmo. Vienintelį malonumą patiria nuolat varinėdamas savo ištikimą tarną. Tačiau vieną stebuklingą naktį Skrudžo gyvenimas pasikeičia. Į nepakartojamą kelionę senąjį bambeklį pasiima trys šventų Kalėdų dvasios: Praeities, Dabarties ir Ateities Kalėdų. Dvasios jam aiškiai ir nedviprasmiškai parodo jo didžiuotis pagrindo nesuteikiančią praeitį, skaudžią dabarties pasaulio tiesą ir ateityje slypinčius pavojus, jei Skrudžas nepasistengs tapti geresniu žmogumi.

2004 | 2017-06-09 | 3942

Aprašymas: Unikalus filmas, kuriame visus vaidmenis atliko lėlės… Daugiau nei du šimtai meistrų iš visos Europos ištisus mėnesius kūrė lėlių personažus, pasinaudodami savo sugebėjimais, patirtimi ir įdėdami į darbą savo sielą, masinėse scenose dalyvavo/vaidino daugiau nei šimtas lėlininkų. Tragiška didžiojo valdovo Avalono žūtis uždegė rusenančią nesantaiką tarp avaloniečių ir zeritų. Nujausdami artėjantį įsiveržimą, avaloniečiai sandariai uždarė senovinio Avalono vartus. Tuo tarpu, jaunas žuvusio valdovo sūnus Chelas Tara, kuris turėtų užimti sostą, galvoja ne apie busimą valdymą, o apie kerštą zeritams, kurie nužudė jo tėvą. Persirengęs paprastais drabužiais ir pasiėmęs tik tėvo kardą, Chelas palieka gimtąją pilį ir išeina į nežinią…