Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2012 | 2017-06-09 | 3600

Aprašymas: „Sniego karalienė“ – tai jaudinanti drąsios mergaitės Gerdos istorija. Piktoji Sniego karalienė pagrobia Gerdos mažąjį broliuką Kajų dėl gražaus jųdviejų bendravimo. Norėdama išgelbėti užkerėtą Kajų, Gerda leidžiasi į tolimą, pavojų ir išbandymų kupiną kelionę. Narsi ir kupina gėrio mergaitės širdis padeda jai įveikti visas kliūtis ir susidurti su pačia Sniego karaliene. Susigrąžinant brolį Gerdai tenka dar vienas iššūkis – išgelbėti pasaulį nuo artėjančios ledo karalystės. Piktoji Sniego karalienė siekia surasti bei sunaikinti viso pasaulio grožį kuriančius ir gerus žmones. Stingdydama viską šalčiu ir padedama niekšingų padėjėjų karalienė nori sušaldyti ir valdyti viską, kas gyva. „Sniego karalienė“ – puiki istorija visai šeimai, padedanti suprasti tikrąsias vertybes. Gerda įveikia visas kliūtis ir sunkumus kelyje į savo tikslą. Mergaitė ne tik randa savo brolį, bet ir įgauna pasitikėjimo savimi bei susiranda naujų draugų.

1992 | 2017-06-09 | 4042

Aprašymas: Paparčių Slėnyje, nepaprastame atogrąžų miške, laukia kerai ir nuotykiai. Šikšnosparnis sugedusiu radaru, vardu Betis, susivienija su Krista, Pipsu ir Vabalų Berniukais, kad išgelbėtų savo nuostabų pasaulį nuo piktojo Heksuso. Nepaisydama draugų įspėjimų, smalsi medžių fėja Krista nuklysta anapus Paparčių Slėnio. Ji suranda Zaką, tikrą gyvą žmogų, kuris padeda kirsti atogrąžų mišką. Pamatęs Paparčių Slėnio grožį ir magiją, Zakas prisiekia jį išgelbėti. Bet jau gali būti per vėlu. Žiaurusis Heksusas ištrūko į laisvę ir ketina sunaikinti visą Paparčių Slėnį.

1976 | 2017-06-07 | 3919

Filmukas vaikams Paukščiukas Taris – žaismingas filmukas apie linksmus Afrikos gyvūnėlius ir piktą krokodilą, kurio visi bijojo. Krokodilas buvo labai baisus ir niekada niekam nebuvo pasakęs nė vieno gero žodžio. Kaip ir visi krokodilai, jis turėjo didelius ir aštrius dantis, tačiau niekada jų nevalė. Dėl to vieną dieną jam baisiai suskaudo dantį. Krokodilas kamavosi ir dejavo kol atskrido paukščiukas Taris ir išvalė jam dantis. Pažiūrėkite šį filmuką, kuris ne tik moko kaip svarbu yra valytis dantis, bet dar parodo, kad gerumas ir užuojauta, net patį blogiausią gali paversti geraširdžiu.

2010 | 2017-06-09 | 4000

Aprašymas: Gauja eina į kelionę patikrinti Velmos jaunesniosios sesers, Madelyn. Ji studijuoja magiją Merlino magijos akademijoje, kur buvo pastebėtas milžinas Grifinas. Gauja nusprendžia ištirti…

1940 | 2016-02-14 | 4336

Volto Disnėjaus animacijos klasika, kuri jau virš 70 metų žavi visą pasaulį. Dailidė Džepetas svajoja, kad jo išdrožtas medinis berniukas Pinokis atgytų, ir fėja senuko norą patenkina, bet įspėja medinuką, kad jei jis nori tapti tikru berniuku, jis turi būti doras. Kartą pakeliui į mokyklą Pinokis sutinka sukčius – lapę ir katiną. Šie prikalbina medinuką pasirodyti lėlių teatre. Čia jis pelno didelį susižavėjimą, bet praranda laisvę. Ar pavyks grįžti pas Džepetą, atskirti blogį nuo gėrio ir tapti tikru berniuku? Ši piešta muzikinė pasaka apie garsųjį Pinokį iš Italijos pelnė dvi Oskaro statulėles, ir tai buvo pirmasis Volto Disnėjaus filmas, įvertintas Oskarų komisijos. 2008-aisiais Amerikos filmų instituto rinkimuose “Pinokis“ buvo pripažintas antru geriausiu animacijos filmu istorijoje (po „Snieguolės ir septynių nykštukų“). Pinokis / Pinocchio -  (1940)

2011 | 2017-06-09 | 3893

Aprašymas: Rango – tai šmaikštus ir pamokantis animacinis filmas visai šeimai, pasakojantis apie terariume gyvenantį chameleoną, vardu Rango. Gyvūnėlis svajoja būti nutrūktgalvišku didvyriu, analizuoja savo gyvenimą ir galvoja apie jo prasmę. Vieną dieną suvokęs, jog pernelyg nutolo nuo savo gimtųjų Pietvakarių Amerikos vietų, Rango leidžiasi į kelionę, siekdamas iš naujo atrasti save. Chameleono gyvenime yra itin sunkus periodas. Jį kamuoja ilgesys ir egzistenciniai klausimai. Pagrindinė herojaus veikla kelionėje – begalinis klaidžiojimas Mojavos dykuma ir savęs ieškojimas. Vieną dieną Rango pasiekia kaubojišką miestelį, apgyvendintą įvairiausių dykumos gyvūnų bei kamuojamą nusikaltėlių ir banditų savivalės. Visą gyvenimą svajojęs būti didvyriu, chameleonas nusprendžia likti miestelyje, tapti jo įstatymų sergėtoju bei padėti gyventojams, tuo pačiu nubaudžiant piktadarius. Ar pritaps terariumo gyventojas laukinių vakarų platybėse? Kaip jam seksis kovoti su nusikaltėliais?

2009 | 2017-06-09 | 3868

Aprašymas: Netikėta pradžia, iš Afro atimamas numeris 1 kovotojo raištis ir tarsi iš niekur išdygsta Afro bendražygis Ninja Ninja. Jis įkalba Afro kovot dėl raiščio. Viskas prasideda tarsi iš pradžių: numeris 2 raičio ieškojimas, daug kraujo, ilgi ir nuotaiką pakeliantys Ninja Ninja monologai… Tačiau priešai kiti, o iš septynių budistų vienuolių išliko vienas, kuris suko biznį iš kauliukų žaidimų… Siužetas įdomus ir šiek tiek kitoks nei paprastai. Veiksmo daug, intrigos taip pat. Kaip ir pirmoje dalyje piešimas skiriasi nuo kitų anime, bet tuom ir sudominantis.

2000 | 2017-06-09 | 3709

Filmukas prasideda krintančių snaigių vaizdu. Tuomet rodomas slidinėjantis vilkas, vėliau ir čiuožinėjantis kiškis. Ši „Nu, pogodi!“ serija įgarsinta lietuviškai taip pat sužavės gražiai papuošta egle. Be to, nustebins kiškio gudrumas – šis užsidėjęs kaukę pergudraus piktąjį vilką. Naujųjų metų šventės serijoje žiūrovų laukia ir vilko bei zuikio koncertas. Tai nuotaikinga animacija online!

2030 | 2018-07-24 | 3615

Aprašymas: Benas Tenas (angl. Ben 10) – JAV animacinis serialas. Beno istorija tai tipiško berniuko istorija, kuris tampa labai netipiškas kai jis aptinka Omnitrix. Tai paslaptingas ateivių ginklas, turintis galią transformuoti šio prietaiso dėvėtoją į dešimt skirtingų ateivių rūšių.

2030 | 2018-07-24 | 3109

Aprašymas: Vieną naktį aštuntokė Madoka Kaname susapnuoja sapną kaip blogio perkreiptame pasaulyje kita mergaitė kovoja už viso pasaulio likimą ir, deja, pralaimi. Kitą dieną mergaitė iš sapno perkeliama į Madokos klasę. Pasirodo, naujokė, Akemi Homura, nori bet kokia kaina sustabdyti paslaptingą padarėlį Kyuubey, kad šis nesudarytų sutarties su Madoka. Kyuubey siekia su kuo daugiau mergaičių sudaryti sutartį, pagal kurią išpildomas bet koks mergaitės noras, bet už tai ji turi tapti magiška mergaite ir kovoti su raganomis. Viena Madokos draugė sutinka sudaryti sutartį, bet netrukus ima to gailėtis, nes nežinojo kas nutinka magiškoms mergaitėms, kai jos praranda viltį ko nors pasiekti. Mergaitė pradeda nekęsti Kyuubey už dalykus, kuriuos per jį turi iškęsti jos draugės. Madokos pasaulis dar labiau sukrečiamas, kai ji suvokia, kad sapne ji matė savo pačios ateitį, kurios taip norėjo išvengti Akemi Homura.

2000 | 2017-06-07 | 3815

Senosios animacijos filmukas vaikams Žilas lokys. Istorija apie berniuką, Vania, kurį prie durų rado senyva moteris ir priėmė jį auginti. Dar mažas būdamas jis susipažįsta su magiškais lokiais, kurie apėję aplink eglę tampa žmonėmis. Užaugęs jis saugo lokius nuo medžiotojo. Tai istorija apie drąsą, burtus ir magiją, kuri išmoko kilnumo ir pagarbos kitiems.

2000 | 2017-06-07 | 3772

Laukinės žasys - tikrų tikriausia pasaka apie laukines žąsis, kurios pagrobė mažą berniuką Vanią ir nuskraidino jį toli nuo namų. Jo sesutė Maša išbėgo jo ieškoti. Bėgdama per mišką ji sutiko ne vieną nelaimėlį, kuriam ištiesė pagalbos ranką. Atsėlino tamsi naktis ir miško tankmėje Maša išvydo savo broliuką raganos trobelėje. Ji išlaisvino Vanią, tačiau piktoji ragana pasiuntė savo laukines žąsis sekti jiems iš paskos ir grąžinti atgal. Galbūt laukinėms žąsims ir būtų pavykę vaikus sugauti, tačiau jiems pagalbos ranką ištiesė visi tie, kuriems ieškodama broliuko pagelbėjo Maša. Pažiūrėkite šią pasaką, ji ne tik prikausto dėmesį, bet dar parodo seną tiesą - už gerą geru atsilyginama.

2009 | 2017-06-09 | 3716

Aprašymas: Trumpa istoriją apie mokinukę Fumiko, kuri pagaliau išdrįso prisipažinti meilėje Takašiui, bet tam galvoje tik beisbolas…

1997 | 2017-06-12 | 4269

Aprašymas: Filmas „Princesė Mononokė” pasakoja istoriją, kurioje mirtino viruso užkrėstas jaunas princas Ašitaka keliauja į tolimus kraštus ieškoti vaistų. Čia jis atsiduria tarp žmonių klano ir miško gyventojų: dvasių, demonų ir milžinų. Tarp jų – ir princesė Mononokė – vilkės duktė ir žvėrių valdovė, kuri bet kokia kaina nori išsaugoti miškus.

Princesė Mononokė - Mononoke-hime / Princess Mononoke (1997)

1986 | 2017-06-09 | 4023

Aprašymas: Asterikso purbrolis susiduria su bėda Britanijoje – jį puola romėnų kariuomenė. Taigi mažasis Asteriksas ir jo draugas Obeliksas susiduria su sudėtinga misija. Jie privalo padėti.Kai šis filmas pasirodė per Britanijos televiziją, scenos su piratu, buvo iškirptos, kadangi kai kurie žmonės pagalvojo, jog pirato išvaizda – rasinis stereotipas.

2030 | 2018-07-24 | 3333

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2008 | 2017-06-09 | 3802

Aprašymas: Pirmą kartą ekranizuotos visiems gerai žinomos pasakos motyvais sukurti personažai – šviesūs, šmaikštūs ir labai simpatiški – tikri animacijos pasaulio gyventojai.