Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2011 | 2017-06-09 | 3635

Aprašymas: Bet kuriame pasaulio krašte gyvenančiam vaikui labiausiai maga sužinoti atsakymą į svarbiausią klausimą: kaip gi tas mielas, geras ir dosnus Kalėdų Senelis spėja per vienintelę naktį išnešioti visas kalėdines dovanas? Daugelį metų šią neįmanomą misiją sklandžiai vykdo didelė, skaitlinga, bet nelabai draugiška Kalėdų Senelių giminė. Pats kalėdiškiausias Kalėdų Senelis jaučiasi dideliu bosu, kasdien atsilieka nuo pažengusių verslo subtilybių ir vis dažniau mėgsta patinginiauti. Svarbiausius šeimos reikalus tvarko pašėlusiai išradingas vyriausiasis sūnus Styvas, kuris neišduoda paslapčių net artimiausiems, bet trokšta perimti iš kartos į kartą perduodamą tėčio raudonąjį kostiumą. Tai jis sumąstė nepriekaištingai veikiančią dovanų suvyniojimo ir pristatymo sistemą. Per vasarą Šiaurės ašigalio bazėje jis treniruoja 1,6 milijono elfų būrį, kad mažiukams nulėpausiams ilganosiams pavyktų kiekvieną namą Žemės planetoje spartietiškai aplankyti vos per 18,14 sekundžių. Neįtikėtina, bet slaptieji agentai elfai visur suspėja be jokių papildomų stebuklų.

2007 | 2017-06-09 | 3985

Aprašymas: Milijardierius meno tyrinėtojas Tonis Starkas, kurio specializacija – Rytų šalys, jau kelerius metus intensyviai vykdo svarbiausią savo gyvenimo projektą – siekia atkurti senovės kinų miestą, kurio imperatorius buvo didysis Mandarinas, istorijoje išlikęs kaip pats žiauriausias Kinijos valdovas.

2030 | 2018-07-24 | 3412

Aprašymas: Ančiukų istorijos (angl. DuckTales) – JAV animacinis serialas. Ančiukas Skrudžas Mak Dakas yra turtingiausias ančiukas pasaulyje, o kartu žinomas ir kaip didžiulis gobšuolis. Išgirdęs, kad įvairiuose pasaulio kampeliuose yra paslėpti didžiuliai lobiai, verti milijonų, Skrudžas Mak Dakas išsirengia šių milžiniškų turtų ieškoti – Amazonėje, Transilvanijoje, Afrikoje, Himalajuose ir net Mėnulyje!

2010 | 2017-06-09 | 3840

Aprašymas: Išpuoselėtame, taikiame ir idiliškame priemiestyje, šalia mielų spalvotų namelių ir rožių krūmų vešliose vejose stūkso juoda troba be menkiausios žalumos užuominos. Ignoruodamas draugiškai bendraujančius kaimynus, šiame namelyje gyvena Gru – piktas veikėjas, šventai įsitikinęs, kad gerumas yra stipriai pervertintas. Apsuptas būrio ištikimų tarnų – mažų geltonų būtybių, nepasižyminčių išmintimi – Gru planuoja didžiausią istorijoje vagystę. Gru rengiasi pavogti… mėnulį! Tai neturėtų būti itin sunku – Gru disponuoja tikrai solidžiu pačių įvairiausių ginklų, įrankių ir aparatų arsenalu. Tiesa, jie ne visuomet šimtu procentų atitinka Gru poreikius: mat genialus išradėjas, kuriantis šiuos ginklus – daktaras Nefarijus – šiek tiek neprigirdi. Ir gavęs iš savo šeimininko užsakymą ne visuomet pagamina būtent tai, ko pageidauja Gru. Kaip ten bebūtų, planas pavogti mėnulį atrodo tobulas, visi klastingai vagystei reikalingi įrankiai pagaminti, tačiau čia atsitinka kai kas visiškai nenumatyto. Gru sutinka tris našlaites – Margo, Editą ir Agnesę. Kurios šiame piktadaryje išvysta tai, ko nemato niekas kitas: potencialų tėtį. Rekalai pakrypsta visiškai netikėta linkme, ypač pačiam Gru.

2000 | 2017-06-07 | 3827

„Paskutinė Slibino Goriničiau nuotaka“ – tai senosios rusų animacijos pasaka vaikams apie slibiną Goriničių, kuris pagrobia caro dukrą ir įkalina savo rūmuose už deveynių jūrų. Jos išvaduoti caras pasiunčia narsų karžygį Ivaną, kuris is slibino nelaisvės privalo išvaduoti gražiąją Iriną. Šis pasakojimas mus moko, jog tik drąsos, ryžto ir išminties vedamas žmogus gali nugalėti bet kokį priešą ir taip pasiekti savo tikslą.

1983 | 2017-06-08 | 4734

Senosios animacijos filmukas "Melagių pilis", sukurtas pagal Vytautės Žilinskaitės pasaką. Tai atsitiko kai buvau dar mažas vaikas. Ryte nenorėjau keltis ir pasakiau, kad dar miegu. Bet mama nepatikėjo ir turėjau keltis. Kai kada meluodavau, bet man neatrodė kad tai blogai. Tingėjau klotis lovą, praustis ir kitus reikalus tvarkyti. Bet aš megdavau pameluoti. Žaizdavau vonioje su laiveliais. Kas man atsitiko toliau pažiūrėkite patys.

2000 | 2017-06-07 | 4036

Gyveno kartą senelė, kuri iškepė anūkėlei pagranduką. O pagrandukas ėmė ir atgijo. Linksmuolis iššoko per langą ir iškeliavo. Keliaudamas per mišką pagrandukas sutinka įvairiausių žvėrelių ir su jais susidraugauja. Jis sutinka kiškį, vilką, lapę ir mešką ir kitus žvėris, kurie kesinasi jį suvalgyti. Išsigando pagrandukas ir parbėgo namo pas senelę. Ir pradėjo jie tryse gyventi. Filmukas moko kad vaikams vieniems negalima eiti iš namų nes lauke tyko pavojai.

2012 | 2017-06-09 | 3871

Aprašymas: Kai Baksterių šeima persikelia į naują namą kitoje valstijoje, dešimtmetis Finas baiminasi, kad jų name vaidenasi. Kol jis spendžia spąstus „vaiduokliui“ sugauti, jo tėvai įstringa mieste, ir Finas su sesute lieka namuose vieni. Tuo metu vagių trijulė ieško brangaus paveikslo, kurį slaptame kambaryje paslėpė ankstesnis savininkas. Tačiau ar jiems pavyks gauti tai, ko nori ir laimėti mūšį su genialiu vaiku?

2030 | 2018-07-24 | 4194

Aprašymas: Šeimos bičas (angl. Family Guy) – JAV animacinis serialas. Piteris su savo žmona Luisa ir trimis vaikais: Krisu, Meg ir Stiviu bei protingiausiu šeimos nariu ir draugu šunimi Brajanu gyvena mažoje Amerikos valstijoje, Rod Ailende. Šeimos “bičas” pasiryžęs padaryti viską dėl savo mylimų žmonių, tik žinoma, ne tuomet, kai žiūri televizorių.

2016 | 2017-06-09 | 3950

Aprašymas: Dviejose pirmose „Sniego karalienės“ dalyse Gerda, padedama ištikimų draugų – augintinio šeško, trolio Ormo ir išvaduoto brolio Kajaus – patyrė daugybę nuotykių ir sugebėjo nugalėti piktuosius Sniego Karalienę ir Karalių. Praėjus dviem metams intensyvių, tačiau bevaisių paieškų, Gerdai į rankas patenka senovinis trolių lobis: paslaptingas Ledo ir Ugnies akmuo, galintis pildyti savo šeimininko norus. Mergina nedvejodama išsako norą surasti savo tėvus. Tačiau dėl kažin kokių priežasčių akmens magija suveikia ne taip, kaip turėtų ir sukelia katastrofiškus pakitimus visame aplinkiniame pasaulyje: stebuklingajai pasakų karalystei ima grėsti pražūtis. Spaudžiami laiko, seni bičiuliai vėl susiburia draugėn ir iškeliauja į tolimą kraštą, siekdami išsiaiškinti galingojo akmens paslaptį, išgelbėti žmonių, trolių ir kitų gyventojų karalystę bei pabandyti surasti Gerdos ir Kajaus tėvus.

2000 | 2017-06-07 | 3891

Pasaka Ugnis vaizduoja berniuką Sergėjų, kuris leisdamas vasaros dienas neatsakingai žadžia namuose su degtukais. Jis net uždega knygą apie ugnį, kurią turi perskaityti per atostogas. Toks elgesys papiktina sieninį namų laikrodį ir jis nusprendžia pamokyti Sergėjų. Atsukdamas laiką atgal, laikrodis nukelia mažylį į gilią senovę, kur žmonės bando išgauti ugnį ir ją garbina lyg šventą reiškinį. Įvyksta nelaimė-pasirodo piktas liūtas,kuris nori susidoroti su visais. Žmonės bando bėgti,apsisaugoti nuo jo ugnimi, tačiau prapliupus lietui ji užgęsta ir net paskutinis Sergėjaus turimas degtukas jų neišgelbėja. Filmukas parodo, jog mūsų kasdieniai daiktai ir reiškiniai,kurie buvo naudojami ir gilioje senovėje, turi itin didelę prasmę gyvenime ir mes privalome juos tausoti ir deramai naudoti.

1998 | 2017-06-09 | 3934

Aprašymas: Tinkis Vinkis, Dipsis, Lelia ir Pou gražiai šoko įvairiausius šoko: ir trepsėjo, ir žingsniavo, ir vorele vaikėsi Nū-nū, ir taškėsi baloje, ir jojo kaip arkliukai, ir ritosi nuo kalvų, ir krėtė dar daug linksmų pokštų. Loreta apsiavė stepo batelius ir sušoko stepą. Visi teletabiai iš eilės vilkėjo puošnų šokių sijonėlį. Iš dangaus nusileido karuselė su stepą šokančiu meškiuku. Tinkis Vinkis ėmė šokinėti iš džiaugsmo, vaikams irgi buvo linksma ir smagu šokti.

2000 | 2017-06-09 | 4053

Kaip pilkajam vilkui seksis stadione? Ar piktos išdaigos jam neatsirūgs? Ir kuo baigsis vilko noras pasipuikuoti jėga? „Na, palauk!“ įvykiai stadione prikaustys ir mažus, ir didelius. Kokie žvėrys pasirodys šioje serijoje? Kaip vilkas sureaguos pamatęs sportiškąjį kiškį? Tai intriguojanti ir pamokanti animacija, kurią galite žiūrėti online. Na, palauk lietuviškai – geros nuotaikos garantas visai šeimai!

1970 | 2017-06-08 | 3870

„Bebrai seka pėdsakais“ – nuotaikingas filmukas apie bebrus, jų mokyklą, o svarbiausia – apie pavogtą lydeką. Norint šią surasti, tenka sekti pėdsakais. Suradus žuvies griaučius ir tardant įvairius gyvūnus, iš kiekvieno girdima, jog žuvies nevalgąs. Bebrų laukia galvosūkis. Ir galiausiai jie suranda brakonierių irštvą. Kaip gyvūnai įvykdo savo planą ir dar daugiau sužinosite gražiame vaikiškame filmuke.

2000 | 2017-06-07 | 4027

Barankinai būk žmogus. Filmukas apie mokinukus Barankiną ir Malininą kuriems nepatiko ruošti pamokų, nei mokytis. Tai gudruoliai nusprendė pasiversti į žvirbliukus ir gyventi be problemų. Sutiko jie mamą žvirblienę kuri greitai liepė jiems mokytis ir sukti lizdelį. Tada padaužos pabėgo ir nusprendė tapti drugeliais... juk jie gyvena be rūpesčių. Kaip jiems sekėsi toliau pažiūrėkite patys :) Kaip sakoma visur gerai kur mūsų nėra, filmukas moko, kad geriausia yra būti čia ir dabar.

1995 | 2017-06-09 | 4478

Aprašymas: Mažylis – paršelis, kurį ūkininkas laimėjo mugėje. Vos tik parvežtas namo, paršiukas susirado naują “mamą” – margaspalvę aviganę. Netikėtai Mažylis suprato, kad labiausiai jam patinka ganyti avis. Juolab, kad šios, sužavėtos paršelio mandagumo, jam visiškai paklūsta ir daro viską, ko tik jis paprašo. Mažylio šeimininkas pastebėjo neįtikėtinus augintinio gabumus ir nusprendė dalyvauti aviganių konkurse. Deja, susirungti prestižiniame čempionate leidžiama tik šunims.