Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2007 | 2017-06-09 | 3947

Aprašymas: Milijardierius meno tyrinėtojas Tonis Starkas, kurio specializacija – Rytų šalys, jau kelerius metus intensyviai vykdo svarbiausią savo gyvenimo projektą – siekia atkurti senovės kinų miestą, kurio imperatorius buvo didysis Mandarinas, istorijoje išlikęs kaip pats žiauriausias Kinijos valdovas.

1964 | 2017-06-08 | 3988

Senosios animacijos filmukas vaikams Gaidys ir spalvos. Kartą pieštukas nupiešė gaidelį, kuris kaip mat atgijo ir susiruošė keliauti dar nenuspalvintas. Visi paukščiai iš jo juokėsi, tai gaidelis ėmė ieškoti spalvų. Sutiko jis raudoną, mėlyną, geltoną ir kitas spalvas, kurios jam padėjo. Taip jis susipažino su spalvomis ir tapo visų paukščių karaliumi. O vaikai tuo tarpu išmoko spalvinti :)

2030 | 2018-07-24 | 3723

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2011 | 2017-06-09 | 4052

Aprašymas: Raunkepuraitė kitaip – ta pati senoji animacinė istorija apversta aukštyn kojomis ir iš jos padarytas kriminalinis animacinis trileris. Jūsų dėmesiui – antroji jo dalis.

2002 | 2017-06-09 | 3872

Aprašymas: Ledynmetis prasideda, iš dalies, dėka hyperaktyvaus, besimaivančio priešistorinio graužiko – pusiau voverės, pusiau žiurkės Skrato. Mamutas Manfredas atsiduria netinkamoje vietoje, bet tinkamu metu. Nenoromis jis tampa tinginio Sido gynėju. Iš pradžių Manfredas nenori turėti nieko bendro su žmonių palikuoniu. Bet kai palaižūniškas, aštriadantis tigras Diego pasisiūlo prisiimti atsakomybę už Roshaną, nepatiklus mamutas, turintis negerų įtarimų, nusprendžia pats pasirūpinti mažuoju berniuku…

2022 | 2017-06-09 | 3596

Vaikiško filmuko „Ėjimas žirgu“ lokys ir tigras žaidžia šachmatais, be abejonės, Maša irgi užsigeis pabandyti. Nei lokys, nei tikras niekada net pagalvoti negalėjo, kad ši nenuorama galėtų prieš juos laimėti ir dar visada darant ėjimą žirgu. Serijoje „Ėjimas žirgu“ mažieji žiūrovai pamatys, kaip elgėsi tikras ir lokys, supratę jog jiems nepavyks nugalėti mažosios gudruolės.

1941 | 2017-06-11 | 3975

Aprašymas: Paties Volto Disnėjaus sukurta istorija apie maža drambliuką Dumbo, kuris gyvena cirke ir kenčia patyčias dėl labai didelių ausų. Tačiau šis drambliukas svajoja skraidyti. Ar jam pavyks? Pažiūrėkite šią šiltą ir gražią pasaką, kurią pamėgo viso pasaulio vaikai. Joje skamba nuostabios dainos ir muzika. Už muziką filmukas 1942-aisiais pelnė „Oskarą“.

Dambo - Dumbo (1941)

2000 | 2017-06-07 | 3861

„Berniukas iš Neapolio“ – dar viena graži pasakaitė iš senosios animacijos lobyno. Tai labai nuotaikinga pasaka su grakščiu muzikos skambesiu. Tai jaudinanti istorija apie skurdą ir svajones, jų išsipildymą. Pasaką „Berniukas iš Neapolio“ galima pavadinti nepaprasta, mat joje iš tiesų vyksta stebuklai. Kokie? Norint sužinoti, reikia pažiūrėti šį senosios animacijos filmuką, kuris patiks ne tik vaikams.

2006 | 2017-06-09 | 3854

Aprašymas: Tai naujas garsios animacijos studijos „Pixar“, sukūrusios jau legenda tapusius filmus „Žaislų istorija“, „Žuviukas Nemo“, „Nerealieji“, darbas. Nuotykių, fantazijos, emocijų ir juoko kupinas filmas pasakoja apie žavias, savo charakterį turinčias mašinytes, kurios susigrumia kelyje Route 66. Lenktyninis automobilis Makvinas netikėtai pasuka į mieguistą aplinkkelį ir patenka į mažą miestelį… Trokšdamas laimėti čempionatą, Makvinas susipažįsta su neįprastais miestelio veikėjais: ryškiu 2002-ųjų „Porsche“, mistine praeitimi dvelkiančiu 1951-ųjų „Hudson Horner“ ir surūdijusi, bet patikimu vilkiku Materiu. Jie padeda Makvinui suprasti, kad gyvenime yra geresnių dalykų nei trofėjai, šlovė ir rėmimas, o svarbiausia – tai ne finišo linija, o pati kelionė!

1951 | 2017-06-09 | 3806

Aprašymas: Nuo pat 1865-ųjų metų „Alisa Stebuklų šalyje“ yra viena mėgstamiausių viso pasaulio vaikų pasakų, tačiau savyje talpina kur kas daugiau. Šis filmukas, tai Luisio Kerolo visame pasaulyje garsios knygos Disnėjaus versija. Alisa nuobodžiauja ir pradeda įsivaizduoti įvairiausius stebuklus. Ji pamato baltą labai skubantį triušį ir nuseka jį į olą. Čia nuotykiai ir prasideda.

2030 | 2018-07-24 | 3558

Aprašymas: Istorija vyksta Hinamizavos kaimelyje, į kurį atsikrausto Keičis. Jis gan greitai susiranda draugų, nes kaimelio gyventojai yra labai draugiški. Daugiausiai jis būna su savo draugėmis Rena, Satoko, Mion ir Rika. Atrodo, kad geriau negali būti. Bet Keičis sužino apie darbininko mirtį, Ojaširos prakeiksmą, dėl kurio, per kiekvieną “Cotton Drift” festivalį miršta vienas žmogus, bei dar vienas dingsta ir niekada nėra randamas. Siužetas vyksta kiekvieno veikėjo akimis. Siaubo žanro mėgėjams.

2000 | 2017-06-07 | 4131

Filmukas pasakoja apie kačiuką, kurio gyvenimas panašus į patarlę - "visur gerai, bet namie geriausia". Katinėlis svajojo ir ieškojo laimės Afrikoje, bet galiausiai ten pabuvęs, suprato - kad geriausia yra namuose :)

2000 | 2017-06-07 | 3643

Senosios animacijos filmukas vaikams Pasaka apie senajį kedrą. „Pasakoje apie senąjį kedrą“ vaizduojama didžiulė giria, kurioje gyvena išmintingas kedras. Jau pati pasakėlės pradžia suintriguoja ir sudomina. Labai tikroviški vaizdai ir garsai iliustruoja situaciją ir leidžia įsijausti į veiksmą. Vaikams patiks emocingi miško gyventojai, nustebins senojo kedro didybė bei mokėjimas prišaukti lietų. Ši pasaka – dar vienas įrodymas, kokia nuostabi yra senoji animacija.

2005 | 2017-06-09 | 3632

Aprašymas: Pagrindinis filmo herojus Rodnis – mažame miestelyje gyvenantis robotas, apdovanotas ryškiu išradėjo talentu ir puoselėjantis neblėstančią viltį kada nors ištrūkti iš nuobodžios provincijos. Tuo metu, kai jo tėtis, kuris yra tikrų tikriausia indaplovė, nepailsdamas plauna indus vietos restorane, Rodnis svajoja apie šį tą didingesnio. Ilgai laukti netenka ir toji diena išaušta: jaunasis robotas ryžtasi keliauti į Robotų miestą ir susitikti su savo dievinamu didžiuoju išradėju Bigveldu. Tačiau atsidūrus didmiestyje, reikalai klostosi visai ne taip, kaip naivus provincijos vaikis Rodnis tikėjosi. Netrukus herojus suvokia, kad jo kelionė bus kur kas sudėtingesnė ir ilgesnė, nei jis iš pradžių manė. Mėgindamas nepasimesti didžiuliame Robotų mieste, herojus patirs daugybę kvapą gniaužiančių nuotykių, sutiks daug keistų personažų, įgis naujų draugų ir, deja, priešų. Galiausiai Rodniui kartu su naujais bendražygiais – apsukruoliu Fenderiu, jo sesute Paiper ir gražuole Kepi – teks gelbėti Robotų miestą nuo klastingų sąmokslininkų…

2030 | 2018-07-24 | 3771

Aprašymas: Drakonų kova (angl. Dragon Ball) – Japonijos animacinis serialas. Pasakojama apie mažą berniuką vardu Son Gokas, kurį mažą rado senas kovų meistras ir pradėjo jį mokyti kovos menų. Vieną dieną Gokas sutinka mergaitę vardu Bulma ir jie kartu nusprendžia ieškoti 7 Drakono rutulių, mitiškų rutulių, kuriuos surinkus iškviečiamas Dievas Drakonas, kuris išpildo bet kokį norą. Gokas sutinka daug stipruolių, su kuriais susikauną dėl Drakono rutulių ir beabejo susiranda daug naujų draugų. Kartu su Krilinu Gokas toliau uoliai ir sunkiai mokosi kovos menų pas Džiną Vėžlį, kad dalyvautų pasauliniame kovos menų turnyre. Iki turnyrų laikotarpiais Gokas susikauna su blogiukais tokiais kaip Valdovas Pilafas, Raudonojo Kaspino Armija, demonų valdovas Pikolas ir jo parankiniai, kurie taip pat ieško Drakono rutulių.

1988 | 2017-06-09 | 3809

Aprašymas: Piktosios karalienės pilyje moteris pagimdo vaikelį, kuriam, anot pranašystės, lemta išvaduoti karalystę nuo blogosios valdovės. Motina, norėdama išgelbėti vaikelį, įmeta jį į upę. Mažylis atsiduria nykštukų kaimelyje, kur jį priglaudžia ir augina mažasis Vilou. Abiems tenka slėptis, kai karalienės kariai atvyksta ieškoti berniuko. Prasideda ilga, pilna nuotykių kelionė, ir niekas nežino, ar mažajam Vilou pavyks išgelbėti vaiką, ar išsipildys pranašystė, ar ateis galas piktosios karalienės valdymui…