Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1985 | 2017-06-09 | 3803

Aprašymas: Tai pamokanti ir linksma pasaka, kur paslėptos brangenybės, yra truputis neteisybės, kur gaila piktų veikėjų ir laukia gerųjų išbandymai, kur viskas baigsis laimingai. Pagrindinis istorijos herojus Jonas, sugrįžta po tėvo mirties į gimtus kraštus, paliktus po užgrobimų. Jau sugriautas žemes ir pastatus atgauti trukdo piktas ir gobšus gubernatorius bei jo padejėjas. Bet nuotykiai prasideda tada, kai Jonas prieš surandant brangenybes turi vesti. Ir čia pasirodo nuostabi mergina Sofi. Po intrigų ir nusivilimų ieškant žmonos, jis sugrįžta ir veda Sofi. Pasakoje pabaiga laiminga, nes gėris nugali blogį.

2000 | 2017-06-07 | 3495

Lobis - nuotaikingas filmukas apie tigriuką ir beždžioniuką, kurie susiruošė ieškoti lobio. Drauge su savimi jie pasikviečia ir kurmį. Begalinis karštis sekina lobio ieškotojų jėgas ir, negana to, žiurkė pavagia jų žemėlapį. Po ilgų gaudynių jie atgauna žemėlapį, suranda lobio vietą ir imasi darbo. Kurmis įnirtingai kasa žemę kol pasiekia lobį - vandenį. Lobio ieškotojai be galo džiaugiasi lobiu. Vanduo palaisto sausros išdžiovintą žemę ir pagirdo ištroškusius gyventojus. Šis filmukas parodo, kad vanduo yra toks reikalingas, kad prilygsta didžiausiam lobiui.

2022 | 2017-06-09 | 3672

Serijoje „Grožis– didelė jėga“ iš serialo Maša ir lokys, mergaitė Maša pavirsta tikrai kaubojų, lokė, norėdama padėti lokiu ją nuraminti, padovanoja nenuoramai moterišką žurnalą. Dabar lokys turi laiko atsipūsti. Tačiau kodėl jam į galvą pradeda lįsti kvailos mintys ir jis vis prisimena laiką, kai išdykėle zujo aplink? Serijoje „Grožis– didelė jėga“ mažieji žiūrovai ir jų tėveliai, sužinos, ar netaps lokiui liūdna ir niūru, kai Mašai visai neberūpės žaidimai.

2009 | 2017-06-09 | 3773

Aprašymas: Artūras nekantrauja dar kartą nukeliauti į Minimukų šalį ir susitikti su princese Selenija. Mažieji jo draugai ruošia didžiulę sutiktuvių šventę, o nykštukė Selenija nutaria pasipuošti suknele iš rožių žiedlapių. Tačiau išaušus ilgai lauktai dienai Artūro tėtis pareiškia, jog atostogos pas senelę baigėsi. Prieš jiems išvykstant, paštininkas voras atneša Artūrui ryžio grūdelį, ant kurio užrašyta: „Gelbėkite!“. Abejonių nėra – Selenijai gresia pavojus. Artūras nedelsiant skuba į pagalbą. Kelionė laukia nelengva – tenka susidurti su naujojo Septynių Karalysčių tirono kariais, išgelbėti Barakliušą, kautis su žiurkėmis, varlėmis ir vorais… Ir visas šis vargas vien tam, kad patekęs į Minimukų šalį jis sužinotų, jog jie visai neprašė jo pagalbos! Tai kas gi buvo tas, kuris paspendė šiuos painiuosius spąstus mūsų jaunajam herojui?

1998 | 2017-06-09 | 3509

Donald Duck Beezy Bear išleistas 1955 m.

2030 | 2018-07-24 | 4192

Aprašymas: Slibinų dresuotojai (angl. Dragons: Riders of Berk) – JAV animacinis serialas. Kai vikingų paauglys Hikupas drauge su slibinu Bedančiu išgelbėjo Berko kaimelio gyventojus, tai įkvėpė žmones ir drakonus pabandyti sugyventi santarvėje. Tačiau tai ne taip lengva – trukdo vikingų neišprusimas ir kartais labai pavojingi slibinų instinktai. Hikupo tėvas sumano įsteigti Berko Drakonų Akademiją, kurioje kiekvienas smalsuolis apie drakonus gali sužinoti viską ir net išmokti slibinų dresūros meno. Vikingų paaugliai, net ir neklaužados, pradeda lankyti originaliąją Akademiją. Serialas sukurtas pagal garsų, dviems Oskarams nominuotą filmą “Kaip prisijaukinti slibiną”.

2000 | 2017-06-07 | 3896

Mes su Šerloku Holmsu – klasikinės istorijos apie garsųjį seklį atpasakojimas. Pagrindinis pasakos veikėjas šuo Tomas – Šerloko Holmso padėjėjas gaudant plėšikus. Senolis Tomas pasakoja jaunėliams kaip jie su Šerloku gaudė nuožmiausius miesto plėšikus bei narplioja sudėtingiausias amžiaus bylas. Ko pamoko filmukas Mes su Šerloku Holmsu sužinosite pažiūrėję jį online lietuviškai.

2003 | 2017-06-09 | 4061

Aprašymas: Cidas, viduramžių karų draskomos Ispanijos herojus, yra labiausiai legendomis apipintas ispanų didvyris. Jo žygdarbiai aprašyti šimtuose knygų ir jau ne kartą ekranizuoti filmuose. Legenda pasakoja, kad Kastilijos riteris Rodrigo Diaz de Vivar, kurį arabai dėl jo narsumo praminė Cidu, galėjo nugalėti mūšį ir po savo mirties. Jo bendradžygiai jį tvirtai pririšo prie mylimo arklio Babieca ir paleido armijos priešakyje. Narsusis Cidas savo priešams arabams kėlė tokią baimę, kad vos jį pamatę, nors ir pririštą prie arklio, jie visi išsilakstė ir pralaimėjo mūšį. Tai tiesa ar tik graži legenda? Mes niekada to nesužinosime, bet pamatyti nuostabų animacinį filmą apie narsųjį ispanų riterį yra tiesiog būtina.

1970 | 2017-06-09 | 3689

Squatter's Rights .

2002 | 2017-06-09 | 3872

Aprašymas: Ledynmetis prasideda, iš dalies, dėka hyperaktyvaus, besimaivančio priešistorinio graužiko – pusiau voverės, pusiau žiurkės Skrato. Mamutas Manfredas atsiduria netinkamoje vietoje, bet tinkamu metu. Nenoromis jis tampa tinginio Sido gynėju. Iš pradžių Manfredas nenori turėti nieko bendro su žmonių palikuoniu. Bet kai palaižūniškas, aštriadantis tigras Diego pasisiūlo prisiimti atsakomybę už Roshaną, nepatiklus mamutas, turintis negerų įtarimų, nusprendžia pats pasirūpinti mažuoju berniuku…

2016 | 2017-06-09 | 3710

Aprašymas: Mažame Japonijos kaimelyje gyvena mažas berniukas, vardu Kubo. Ankstyvoje vaikystėje netekęs tėvo – galingo samurajaus – jis rūpinasi savo motina, o labiausiai mėgsta klausytis kitų kaimelio gyventojų istorijų ir pasakoti jas pats. Vieną dieną berniukas netyčia pažadina paslaptingą, piktą ir galingą dvasią iš praeities, turinčią savų sąskaitų su berniuko šeima. Kubo priverstas bėgti iš gimtųjų namų. Norėdamas nugalėti senovinį prakeiksmą, Kubo privalo išsiaiškinti tiesą apie savo tėvą. Kartu su kovos meno ir išminties jį mokančia beždžione bei galingu, nors protu ir nepasižyminčiu vabalu, berniukas patraukia į ilgą ir pavojingą kelionę. Jos metu Kubo teks kovoti su piktais dievais ir siaubingomis pabaisomis bei atskleisti tiesą, galinčią išgelbėti jo motiną ir visą gimtąjį kaimelį.

2030 | 2018-07-24 | 3351

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2030 | 2018-07-24 | 3454

Aprašymas: Betmenas (angl. Batman) yra JAV animacinis serialas, kuris pristato DC Comics superherojų Betmeną. Serialą sukurti paskatino Tim Burton filmai Batman ir Batman Returns, Frank Miller komiksų knyga Batman: The Dark Knight Returns, bei visuotinai pripažinta Supermeno animacija, pateikta Fleischer Studios 1940 m.

2000 | 2017-06-09 | 4000

„Na, palauk!“ animacija ne vienerius metus skleidžia puikią nuotaiką. Serija „Vasarnamio bendruomenė“ patiks ne tik vaikams, bet ir jų tėvams. Filmuke pamatysite, kaip klostosi pikti vilko planai. Ar pavyks jam įsibrauti į kiškio kiemą? Ir kuo baigsis gaudynės motoroleriu? Pažiūrėję šią „Nu, pogodi!“ seriją liksite sužavėti, o šypsena bus iki ausų.

2000 | 2017-06-07 | 3805

Spalvota istorija tai nuostabus senosios lietuvių animacijos filmukas, kuris pasakoja apie kūrybingą mergaitę. Ši mergaitė ne tik gražiai piešia, bet ir turi labai lakią vaizduotę, visi jos nupiešti veikėjai atgyja. Kas gi tie stebuklingi veikėjai ? Kokią istoriją nupieš mergaitė ? Filmukas Spalvota istorija patiks ir mažiems ir dideliems. Suprasime, kad į pasakų pasaulį nukeliauti visai nesunku, reikia tik svajoti.Šie spalvingi herojai patiks kiekvienam vaikui.

2012 | 2017-06-09 | 4036

Aprašymas: Žuviukas Pajus kartu su draugais gyvena koraliniame rife visai greta pikčiausių vandenyno plėšrūnų – ryklių. Jis stengiasi įtikinti rifo gyventojus, kad visiems reikia sukurti planą kaip apsisaugoti nuo ryklių atakų. Deja, niekas jo nesiklauso. Drąsusis Pajus organizuoja savigynos pamokas kaimynams, tačiau į jas niekas neina. Pasikliaudamas seno burtininko – vėžlio Neriso patarimais Pajus išmoksta kovos menų subtilybių. Į rifą atkeliauja šarminga žuvelė Rokas. Stilingas ir visada gerai nusiteikęs naujokas pasiūlo rifo gyventojams surengti įspūdingą šou ir pasilinksminti. Rifo gyventojai, sužavėti Roko charizmos ir sugebėjimo šokti, visiškai atsipalaiduoja ir pamiršta žuviuko Pajaus perspėjimus apie pavojų. Rifo gyventojai nežino, kad Rokas – piktųjų ryklių šnipas, apsigyvenęs su jais tik tam, kad galėtų išduoti visus veiksmus. Linksmindamiesi prašmatniame vakarėlyje draugai net nepastebi, kaip į jų rifą priguža ryklių. Spalvingas povandeninis pasaulis, įspūdingi 3D efektai, įsimintini ir ryškūs veikėjai pradžiugins visą šeimą.