Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3378

Aprašymas: Linksmieji traukinukai (angl. Chuggington) pasakoja istoriją apie pradedančiųjų traukinukų Vilsono, Briusterio ir Koko, dar vadinamų „Garvežiukais“, nuotykius Bildėnuose. Kiekvienas herojus – unikali, mokymosi savitumais pasižyminti asmenybė. Animacinio serialo siužetas nukelia į šiuolaikinį – veik tokį patį kaip mūsiškis – pasaulį, pilną miestų, kaimų, kraštovaizdžių bei skirtingų kultūrų. „Linksmųjų traukinukų“ šerdis – linksmos, lavinančios, gyvenimiškos bei mažyliams aktualios istorijos.

2030 | 2018-07-24 | 3834

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2030 | 2018-07-24 | 3484

Aprašymas: Pilotas Balu (angl. Tale spin) – JAV animacinis filmas. Disnėjaus kino kompanijos animacijos serialas apie neįprastą Keip Siuzetės miestą. Angą uolose kaip vartus į šį miestą nuo oro piratų ir kitų užpuolikų saugo prieš-lėktuvinė artilerija. Taip pat skraidydami greitaisiais sraigtasparniais savo miestą prižiūri linksmi bei sumanūs lakūnai meškinai. Žymiausias serialo herojus yra stambus geraširdis lokys Balu, kurio verslą ištiko bėdos – jo krovinių gabenimo oru įmonę perperka Rebeka Kaningen, tačiau Balu ir naujoje įmonėje gauna darbą ir tęsia savo nuotykius debesyse. Įdomu tai, kad šiame animaciniame seriale vaizduojami lėktuvai turi atitikmenis tikrovėje.

1973 | 2017-06-08 | 3876

Filmukas vaikams „Mes su Džeku“ – tai pasakojimas apie norą tapti didvyriu. Tai įdomi istorija apie berniuką ir jo draugę bei kelionę atlikti žygdarbio į Šiaurės ašigalį. Tik jie nei vienas nežino, kurgi ta vieta yra... O ir kelionės kompanija vėliau pakinta – prie berniuko visgi prisijungia jo šunelis Džekas. Tačiau į Šiaurės ašigalį jie nenukeliauja. Na, bet žygdarbį atlieka. Bet apie tai – pačiame filmuke.

1979 | 2017-06-07 | 3957

Filmukas vaikams Maša ir stebuklinga uogienė. Išvirė senelė uogienės. Supylė ją į stiklainius ir padėjo ją spintelėje ant lentynos. Ir pasakė Mašai, kad žiemą turėsime uogienės. Bet juk žiema dar taip toli... O uogienė tokia skani... Suvalgysiu šaukštelį, juk senelė nepastebės. Kuo baigėsi Mašos smaguriavimas pamatysite šiame animaciniame filme.

2016 | 2017-06-09 | 3975

Aprašymas: Dviejose pirmose „Sniego karalienės“ dalyse Gerda, padedama ištikimų draugų – augintinio šeško, trolio Ormo ir išvaduoto brolio Kajaus – patyrė daugybę nuotykių ir sugebėjo nugalėti piktuosius Sniego Karalienę ir Karalių. Praėjus dviem metams intensyvių, tačiau bevaisių paieškų, Gerdai į rankas patenka senovinis trolių lobis: paslaptingas Ledo ir Ugnies akmuo, galintis pildyti savo šeimininko norus. Mergina nedvejodama išsako norą surasti savo tėvus. Tačiau dėl kažin kokių priežasčių akmens magija suveikia ne taip, kaip turėtų ir sukelia katastrofiškus pakitimus visame aplinkiniame pasaulyje: stebuklingajai pasakų karalystei ima grėsti pražūtis. Spaudžiami laiko, seni bičiuliai vėl susiburia draugėn ir iškeliauja į tolimą kraštą, siekdami išsiaiškinti galingojo akmens paslaptį, išgelbėti žmonių, trolių ir kitų gyventojų karalystę bei pabandyti surasti Gerdos ir Kajaus tėvus.

2000 | 2017-06-07 | 4153

,,Lokys ir pypkė" multiplikaciniame filmuke pasakojama apie rūkymo žalą. Tai puiki, nenuobodi, tačiau tikrai pamokanti prevencinė medžiaga, kuria tėveliai gali atbaidyti mažuosius nuo šio žalingo įpročio potraukio. Linksma, bet tuo pačiu pamokanti, trumpa pasakėlė vaikus tikrai sudomins, nes šios istorijos pagrindinis herojus - lokys. Lokys, kuris traukia pypkę! Kuo baigsis lokiui pypkės rūkymas? Ar toks pomėgis neprives lokio prie liūdnos pabaigos? Ko iš lokio istorijos galime pasimokyti? Apie tai jums papasakos ši pamokanti istorija ,,Lokys ir pypkė".

2012 | 2017-06-09 | 3879

Aprašymas: Tai pilnametražis, šeimyninis filmas apie garsiąją kovą tarp judraus katino Tomo ir jo ilgamečio priešo, protingojo peliuko Džerio. Šiame filme yra viskas, ko ir reikėtų tikėtis iš Tomo ir Džerio. Veiksmas vyksta Robino Hudo pasakoje, kur Tomas ir Džeris kovoja skirtingose pusėse. Vienas – Robino Hudo pusėje, o kitas – Notingamo šerifo pusėje. Tomas yra įkaitės mergelės Merijon skvairas, o Džeris – Robino Hudo pasiuntinys. Bet Tomo ir Džerio duetas netikėtai tampa sąjungininkais, kai Tomas sužino, kad princas Džonas kartu su karaliumi Ričardu ir Robinu ketina nuskriausti ir Merijon. Paskelbę paliaubas du kailiuotieji konkurentai rizikuoja viskuo, kad išgelbėtų savo draugus žmones ir visą karalystę. Tomo ir Džerio gerbėjams negali būti nieko smagiau, kaip šis, turintis daug veiksmo, filmas. Jame yra visi įprastiniai herojai, daug linksmybių ir nieko per daug pavojingo ar gąsdinančio mažuosius gerbėjus. Net muzika patenkins bet kokio amžiaus žiūrovus.

1995 | 2017-06-09 | 4122

Aprašymas: Įsiutusi, kad miręs tėvas paliko jai ne savo milijonus, o aptriušusį nameliūkštį, panelė Kritenden jau ketina savo turtą padegti, bet netikėtai randa žemėlapį, nurodantį, kur paslėpti lobiai… Laiminga paveldėtoja puola ieškoti brangenybių, tačiau name ją pasitinka vaiduokliai. Nepabūgusi nežemiškų būtybių, ryžtinga mergina pasisamdo egzorcizmo žinovą ir kartu su juo apsigyvena name. Ir atsitik tu man šitaip, kad kaip tik ši porelė turi padėti vaiduokliams pagaliau patekti anapus.

2030 | 2018-07-24 | 3436

Aprašymas: Dora ir draugai (angl. Dora & Friends) – JAV animacinis serialas apie mergaitę Dorą ir jos draugų nuotykius mieste.

2000 | 2017-06-07 | 4314

„Pasaka po pasakos“ pradedama tradiciškai: „Gyveno kartą...“, tačiau veiksmas gana neįprastas – avinas ir ožys išeina iš namų. Atskleidžiamas sumanumas, kurio dėka gyvuliams pavyksta išgąsdinti vilkus ir mėgautis skania vakariene... Tuomet sukeliama intriga. Įdomu tai, kad vilkai antrą kartą lieka nieko nepešę. Ir tai tik pradžia – „Pasaka po pasakos“ – įdomus rinkinukas vaikams, sutalpinantis porą puikių istorijų.

1992 | 2017-06-09 | 4222

Aprašymas: Tai šeštasis Drakonų kova Z filmas. Naujoji Nameko planeta netikėtai apgaubė naujos gresmės šešėlis – Didžioji Žvaigždė Getė. Tai kaip mat sužinojęs naujasis Žemės Dievas Dendis, kreipėsi į Goką pagalbos, kad jis jo gentainiams padėtų. Tačiau, Gokas su draugais ten nuvykę galvojo, jog tai bus vieni niekai, bet susidūrė su tuo pačiu niekšu, kuris bandė sunaikinti Žemę. Taigi, Z kovotojai išvydę Kūlerį suprato, kad kova bus tikrai nelengva!

1998 | 2017-06-09 | 3683

Donald Duck Donald and Pluto išleistas 1937 m.

1998 | 2017-06-11 | 3954

Aprašymas: Ištikimas Q.Tarantino ginklanešys Robertas Rodriguezas šįkart nusprendė pasityčioti iš kelių populiarių masinio kino žanrų – filmų apie mokyklas a la “Beverli Hillz” ir filmų apie ateivius… Heringtono koledžas jau seniai prarado savo pirmykštę išvaizdą. Tarp jo nutriušusių sienų kasdien mokosi Amerikos ateitis: vienišiai ir lyderiai, dabitos ir narkomanai. Kaip ir visi paaugliai, jie nuolat kariauja tarpusavyje. Tačiau vieną dieną mokiniai išsiaiškina siaubingą dalyką: jų mokytojai – ateiviai! Atsidūrę iki šiol neįsivaizduojamoje situacijoje, buvę priešai susivienija prieš juos…

Fakultetas - The Faculty (1998)

1984 | 2017-06-09 | 4942

Aprašymas: Žemę ištiko baisi ekologinė katastrofa. Nemaža dalis plotų pavirto pelkynais, kuriuose veisiasi keisti padarai, o oras ir augmenija ten tapo nuodingais. Nausikajai teks nelengva užduotis atrasti „priešnuodį“ prieš planuojamą naująjį tautų karą. Galbūt, jai pavyks pakeisti pasaulio likimą…

Nausikaja iš Vėjų slėnio - Nausicaä of the Valley of the Wind (1984)