Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2004 | 2017-06-09 | 4080

Aprašymas: XIX amžius, Anglija, pramonės revoliucijos laikai, taškas nuo kurio žmonija padarė didžiausią šuolį į naują pasaulį. Siužete bandoma pabrėžti, kad žmogaus protui ir galimybėms nėra jokiu ribų ir kartais žmonės būna nepasirengę kažkuriems naujiems atradimams. Mokslininkas Loidas Garas ir jo sūnus Edvardas po ilgų ekspedicijų atrado gryną mineralinį vandenį. Jie mano, kad vanduo gali būti panaudotas kaip pagrindinis energijos šaltinis garo varikliams. Rusijoje atliekamo eksperimento metu įvyko nelaimė ir Edvardas buvo apgaubtas šaldymo dujų, dėl to susikūrė keistas sferinis aparatas (galingas energijos šaltinis).

2000 | 2017-06-07 | 3537

Animaciniame filme „Linksmo istorijos“ vaikai ir jų tėveliai išvys du pasakojimus. Pirmasis apie ančiuko ir viščiuko draugystę, kuri primins, jog reikia galvoti savo galvą, o ne kartoti visas draugo idėjas, kad ir kokios smagios ir įdomios jos būtų. Antroji istorija apie tris kačiukus, pamokys jog kartais išdykaujant smagu pasijausti kitokiu, bet visuomet smagiausia grįžti į savo kailį. Filmuke „Linksmos istorijos“ žiūrovams rodomi pasakojimai yra ne tik linksmi bei smagūs, bet ir pamokantys.

2014 | 2017-06-09 | 3933

Aprašymas: Klasikinių pasakų rinkinys atgimsta itin originalioje animacinėje komedijoje visai šeimai. Piktoji ragana Delamorta kūdikystėje užkerėjo princesę Rožę – iki aštuonioliktojo gimtadienio ji įsidurs pirštą aštria adata ir ji bei visa jos pilis šimtui metų užmigs giliu miegu, o šį burtą galės panaikinti tik tikrai mylinčio vaikino bučinys gražiajai Rožei. Džekas – būtent tas vaikinas. Likus dienai iki aštuonioliktojo Rožės gimtadienio jis išsiunčiamas pas septynis nykštukus, kurie gyvena už septynių kalnų. Šie turėjo saugiai paslėpti Džeką, kad šis po pražūtingo gimtadienio išgelbėtų vargšę Rožę. Deja, keliaudamas pas nykštukus Džekas paklydo ir pateko į raganos spąstus. Delamortos džiaugsmui, išsipildo liūdniausias scenarijus. Princesė įsiduria pirštą, jos gelbėtojas pagrobtas ir visa karalystė užmiega giliu giliu miegu. Išskyrus septynis nykštukus. Maži narsūs vyrukai leidžiasi ieškoti Džeko – vaikiną reikia pargabenti į pilį ir pažadinti snaudžiančią princesę. Pavojingoje kelionėje jų lauks daugybė išbandymų ir netikėtumų, tačiau ūgis – ne kliūtis!

2030 | 2018-07-24 | 3102

Aprašymas: Drakonų kova Z (angl. Dragon Ball Z) – Japonijos animacinis serialas. Po penkerių metų jau su Či Če susilaukęs sūnaus Son Gohano, Gokas sutinka savo vyresnyjį brolį Raditą, kuris jam atskleidžia, kad jiedu kilę iš beveik išnykusios nežemiškos sajanų rasės. Sajanai dar mažą Goką (tikrasis vardas Kakarotas) pasiuntė į Žemę, kad šis ją užkariautų, tačiau vos joje išsilaipinęs jis smarkiai susitrenkė galvą, taip prarasdamas atmintį ir sajanams įgimtą troškimą žudyti. Gokas atsisako padėti Raditui užkariauti planetą ir padedamas Pikolo jį įveikia, tačiau paaukoja ir savo gyvybę. Po treniruočių pas valdovą Kajų pomirtiniame pasaulyje prabėgus metams, Gokas prikeliamas su drakono rutuliais ir išskuba gelbėti Žemės nuo ją užpuolusių sajanų Vedžito ir Napo. Tačiau atvykęs sužino, kad kovoje žuvo Jamčis, Čiautsas, Tenšinhanas ir Pikolas. O kaip žinia, mirus Pikolui, kuris yra viena būtybė su Dievu, išnyksta ir rutuliai. Laimei paaiškėja, kad Pikolo gimtojoje Nameko planetoje esama panašių rutulių, tad likusieji gyvi patraukia jų ieškoti. Tačiau paaiškėja, kad to paties siekia ir Vedžitas bei galaktikos tironas Fryzas. Prasideda kova dėl laiko; kas pirmas surinks visus rutulius. Fryzui išsikvietus Ginio pajėgas, Vedžitas nusprendžia susidėti su Gohanu ir Krilinu. Galiausiai atvykus Gokui, prasideda ilga, nuožmi kova, kurios atomazgoje jis virsta legendiniu super sajanu ir nukaudamas Fryzą atkeršija už milijardus gyvybių.

2000 | 2017-06-07 | 3574

Gimimo diena - dagistaniečių pasaka. Tai pasakojimas apie berniuką, kuris turėjo draugą avinėlį kuris katik gimė. Muratas galvojo, kad ir jis jau gimęs, kaip avinėlis, tačiau senelis jį pamokė, kad žmogaus gimimo diena yra ne ta, kai jis gimsta kaip avinėlis, o kaip jis pateisina savo gimimą. Filmukas pasakoja, kaip berniukas gudrumu ir valia įveikė pabaisą Aždachą ir tapo tikru žmogumi.

2016 | 2017-06-09 | 3837

Aprašymas: Prieš tris tūkstančius metų Ramųjį vandenyną skersai ir išilgai išmaišę drąsiausi pasaulio jūrininkai rado daugybę nuostabiausių salų ir kerinčio grožio gamtos kampelių. O dabar atėjo eilė narsiai mergaitei, vardu Vajana (angl. Moana), keliauti į platųjį pasaulį ir išgelbėti savo tautą. Nuostabi ir iššūkių pilnoje mergaitės kelionėje Vajana susipažins su pusdieviu Maui, ir drauge jie pažins neaprėpiamai didelius vandenynus, sutiks šiurpą keliančių monstrų ir ras atsakymus apie narsiuosius Vajanos protėvius ir kilnią jos misiją šiame pasaulyje. „Vajana“ – jau 56-asis kino studijos „Walt Disney Animation Studios“ animacinis šedevras. Akių nuo ekrano atitraukti neleidžianti animacija, žavingi personažai ir nuostabi muzika mažiems bei dideliams kino žiūrovams taps nepamirštamu rudens kino nuotykiu, priminsiančiu šiltas vasaros dienas pajūryje.

2000 | 2017-06-09 | 4095

„Smurfai“ pamokantis filmukas vaikams su nuostabiomis istorijomis apie mažuosius mėlynus žmogiukus. Gargamelis atima iš smurfų deimantus, tačiau jie nepasiduoda ir įvyksta stebuklas ir Gargamelis tampa geru, jis išgelbsti keletą smurfų ir jie juo patiki. Gargamelis siekia patekti į smurfų kaimą. Tačiau tėtė ne toks patiklus ir neleidžia jo vesti į kaimą. Piktasis žinys nori ne tik smurfų, bet ir jų deimantų. Raganius parodo tikrąjį savo veidą ir smurfai dėkoja tėtei, kad jis buvo budrus ir nepasidavė Gargamelio įtikinimams.

2015 | 2017-06-09 | 3934

Aprašymas: Čarlis Braunas yra žavus vaikis, tikintis, kad jis yra didžiausias nelaimėlis pasaulyje. Jis taip nepasitiki savimi, jog net patys paprasčiausi kasdienybės įvykiai jam tampa didžiausiu iššūkiu. Laimei, Čarlis turi geriausią šunį pasaulyje – pašėlusį biglį vardu Snūpis. Snūpis yra geriausias jo draugas, nuolatinis palydovas ir didžiausias patarėjas. O šįkart Čarliui patarimų prireiks labiau nei įprastai: jo klasėje atsiranda gražuolė naujokė. Visus pakeri jos grožis, o Čarlis supranta: tai – pirmoji jo meilė! Kaip užkalbinti savo simpatiją? Ką jai sakyti, kaip sužavėti? Pesimistui Čarliu pažintis su naujoke taps didžiausiu metų iššūkiu. Todėl Snūpiui darbo bus per akis: ištikimasis šunelis skatins Čarlį imtis veiksmų, rizikingų žygių ir pavers jį nugalėtoju. O jam pačiam teks akis į akį susitikti su savo didžiausiu varžovu – Raudonuoju Baronu!

2011 | 2017-06-09 | 4129

Aprašymas: Nuotykių ištroškęs Toras leidžiasi į svarbiausią gyvenimo kelionę. Prie jo prisideda trys narsūs kariai ir ištikimas brolis Lokis, kurio magija gali pasitarnauti keblioje situacijoje. Kelionės tikslas – neatrasti lobiai. Iš pirmo žvilgsnio visai nepavojinga išvyka tampa išbandymu. Torui teks įrodyti, ko jis vertas, ir išgelbėti Asgardą nuo sunaikinimo…

2000 | 2017-06-09 | 3797

„Na, palauk!“ serija „Miestas“ prasideda baugiai – kiškis atsiduria vilko maiše. Tačiau pastarojo planus kiek sumaišo pro šalį važiuojantys pareigūnai. Vėliau nenaudėlis vilkas zuikiui bando pakenkti rūkydamas ir... pats patiria rūkymo žalą. Šioje „Nu, pogodi!“ serijoje taip pat išvysite žalius arbūzus ir vilką, įsispraudusį tarp autobuso durų. O pabaiga, žinoma, laiminga (zuikiui).

2030 | 2018-07-24 | 3169

Aprašymas: Vienišas rašytojas keliauja per niūrią viduramžių Japoniją, ieškodamas siaubo istorijų savo naujai knygai. Tai nėra tokia jau sudėtinga užduotis – visur, nuo didelių miestų ir stambių feodalų iki atokiausių užkampių, viešpatauja tamsa ir beprotybė, dieną po dienos kartojasi siaubingi įvykiai, o piktosios dvasios bei paranormalūs reiškiniai tapo žmonių kasdienybe. Bet tai niekis, palyginus su trimis paslaptingais demonais, kurie lėtai, bet nesuvaldomai slenka per Japoniją, savo kelyje sėdami mirtį ir chaosą. Jie pasirodo visur, kur tik įvyksta kas neįprasta, tad nieko keisto, jog rašytojo ir paslaptingosios trijulės keliai greitai susikerta. Bet viskas nėra taip paprasta, kaip atrodo, ir greitai paaiškėja, jog baisiausios tamsos išperos yra niekas, palyginus su žmonių širdyse slypinčia juoduma. Prasideda kelionė po tamsos pasaulį, kurioje vertybės bus perkainuotos, o juodžiausios paslaptys – atskleistos.

2030 | 2018-07-24 | 3199

Aprašymas: Vyrai juodais drabužiais (angl. men in black) agentūrai dirbantys Agentai K ir J sprendžia nežemiškas problemas Niujorke.

2000 | 2017-06-07 | 3894

„Leiskite pavedžioti jūsų šunį“-senosios animacijos filmukas vaikams apie šunis. Tai pasakojimas apie berniuką, kuris labai mėgsta vedžioti šuniukus lauke. Vienas iš jo mėgstamiausių- Citrina, nes ji neturi šeimininkų. Vieną kartą, vietoj šunelio vedžiojimo, jam davė tris kūdikius, tačiau ir su šia užduotimi berniukas puikiai susidorojo. Užsiimti šia veikla panoro ir mažylio mokytoja. Kaip jiems seksis bendrauti su šuneliais pamatysite šiame filmuke, kuriame pilna linksmybių ir daug nuoširdžios draugystės. Jei neturite laiko pavedžioti savo šunį-į pagalbą kvieskite šį pagalbininką!

2000 | 2017-06-07 | 3643

„Drambliukas turistas“ – tai filmukas apie du draugus turistus – drambliuką ir kupranugarį, kurie eidami mišku netikėtai pasiklysta ir pradeda klaidžioti nežinoma kryptimi. Savo kelionėje jie sutinka įvairiausių veikėjų: tokių, kurie noriai padeda, ir tokių, kurie visaip stengiasi pakenkti. Šis senosios animacijos filmukas vaikams padės suprasti, kaip svarbu yra atskirti gerą nuo blogo, bei leis pažvelgti į tikrąsias vertybes – dorumą, užuojautą ir geranoriškumą.

1986 | 2018-07-24 | 5818

Aprašymas: Kad „Aštuonkojų iš antro aukšto“ neįmanoma pamiršti net praėjus dviems dešimtmečiams, įrodo gausybės komentarų interneto forumuose. Trisdešimtmečiai, keturiasdešimtmečiai vadina serialą geriausiu filmu vaikams kada nors rodytu tuometinėje Tarybų Sąjungoje. Septynmetis Gonzikas ir dvejais metais vyresnė jo sesutė Eva, su tėvais besisvečiuodami Portugalijoje, paplūdimyje randa porą „plastilino“ gabalėlių ir iš jų nulipdo du mažus aštuonkojus. Pasirodo, šis „plastilinas“ gyvas – nulipdytieji aštuonkojai kalba, labai mėgsta druską ir nenusakomai reaguoja į elektrą, todėl aplinkui namą, kuriame gyvena šeima, pradeda dėtis labai keisti dalykai. Tačiau čia dar niekai, palyginti su keistenybėmis, prasidėsiančiomis tada, kai mokslininkas Georgas su savo žmonėmis leisis ieškoti paslaptingosios materijos – jos pėdsakai atves į Prahą…

2000 | 2017-06-07 | 3913

Kalnų daina - filmukas, apie pakalnės trobelėje gyvenančius broliuką ir sesutę, kurie kasdienybę praskaidrina gražiai dainuodami. Tačiau netoliese, kalnuose gyvena piktas ponas, kuris negali pakęsti jo ausis pasiekiančios dainos akordų ir nuostabaus mergaitės balso. Pasitelkęs į pagalbą savo tarną, jis sugauna mergaitę ir uždaro ją tamsiame kambaryje. Tačiau, kaip ir dera, šioje istorijoje gėris nugali blogį. Mergaitę išlaisvina jos broliukas, o piktieji veikėjai gauna tai, ko nusipelno. Šis filmukas - puikus pavyzdys, kad pyktis ir blogis niekada neatneša laimės.