Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3936

„Berniukas iš Neapolio“ – dar viena graži pasakaitė iš senosios animacijos lobyno. Tai labai nuotaikinga pasaka su grakščiu muzikos skambesiu. Tai jaudinanti istorija apie skurdą ir svajones, jų išsipildymą. Pasaką „Berniukas iš Neapolio“ galima pavadinti nepaprasta, mat joje iš tiesų vyksta stebuklai. Kokie? Norint sužinoti, reikia pažiūrėti šį senosios animacijos filmuką, kuris patiks ne tik vaikams.

2030 | 2018-07-24 | 3831

Aprašymas: Jau ne vieną dešimtmetį katinas Tomas ir peliukas Džeris juokina viso pasaulio vaikus, bei jų tėvelius. Nenutrūkstamos dviejų šmaikščių personažų lenktynės tapo animacinių filmukų klasikos šedevru. Simpatiškas katinas ir linksmas peliukas niekuomet nepavargs lenktyniauti, bet ištikus bėdai jie visuomet yra pasiruošę išgelbėti vienas kitą. Tomas ir Džeris filmukai, pilna animacijos kolekcija.

2007 | 2017-06-09 | 3996

Aprašymas: Niujorkas, 1855-ieji metai. Garsieji nusikaltėliai broliai Daltonai vėl stoja prieš teismą. Deja, keturiems niekšams pavyksta pasprukti ir jie ima vieną po kito plėšti miesto bankus. Laimingasis Lukas po beprotiškų gaudynių skersai visą Ameriką sučiumpa Daltonus, tačiau Džo Daltonui pavyksta paslėpti grobį persikėlėlių furgone. Per 80 dienų jie privalo patekti į Kaliforniją, kad nepavėluotų užimti naujaisiais jų namais tapti turinčios žemės. Kaubojus Lukas pažada persikėlėliams padėti kelionėje per Laukinius Vakarus, o drauge į kalėjimą nugabenti brolius Daltonus. Tačiau brolių galvoje bręsta kitoks planas: kaip atgauti savąjį grobį.

1979 | 2017-06-09 | 4256

Aprašymas: (rus. Трое в лодке, не считая собаки). Trys nelabai jauni ir nelabai sveiki anglai sumanė leistis į kelionę upe valtimi. Šis sumanymas virto eile smagių, o kartais ir pavojingų nuotykių…

2000 | 2017-06-07 | 3915

„Kūčių naktis“ – tai stebuklinga žymaus rusų rašytojo N. Gogolio pasaka vaikams apie Kūčiu naktį vykstančius stebuklus – nelabąjį velnią, kuris užsimanė mėnulį pagrobti, apie ant šluotos skraidančią raganą, gudrius ir kvailus kaimiečius, apie kalvį, kuris užsigeidė savo žmonai padovanoti gražiausius pasaulyje batelius. Tai nuostabių nuotykių ir keisčiausių personažų pasakojimas, kuriame esti tokios vertybės kaip išmintis, gudrumas ar nuolankumas. Ši pasaka mus moko, kad ne visada svarbiausi dalykai yra materialūs – juk kartais iki pilnavertės laimės trūksta tiek nedaug.

2000 | 2017-06-09 | 3752

Animacinio filmo „Olivija“ Ogis gaus kvietimą, į žaviosios Olivijos iškylą, atėjęs katinėlis ras ir daugiau ne itin malonių svečiu, na ir, be abejonės, serijoje „Olivija“ pasirodys ir nekviestieji svečiai – tarakonai. Antroje serijos dalyje „Švyturio sargas“ vaikais išvys katinų ir išdykėlių tarakonų nuotykius švyturyje. Aišku tik viena – sumaištis jūroje tikrai kils. Trečiojoje dalyje išdykę tarakonai pasisavins šiukšlevežį. Ar pavyks Ogiui jį susigrąžinti?

1976 | 2017-06-09 | 29828

Alavinis kareivėlis – legendinio pasakų kūrėjo H.K. Anderseno istorija apie dvylika alavinių kareivėlių, kurioje pagrindinis veikėjas kareivėlis, kurį liejant neužteko alavo, todėl jis teturėjo vieną koją. Tas jam visai netrukdė ir jis tvirčiau stovėjo ir narsesnis buvo negu jo ginklo broliai, kurie turėjo abi kojas. Kareivėlis, pamatęs popierinėje pilyje nuostabią šokėją, ją įsimyli, tačiau vis nedrįsta jai to pripažinti. Nakties metu iš tabokinės išlenda piktasis velnias, kuris siekia, kad jaunoji šokėja už jo ištekėtų. Jis pamatęs, jog alavo kareivėlis rodo dėmesį mylimajai, atkeršija jam ir kareivėlis atsiduria lietingoje gatvėje, plaukia nuotekų duobėje savo popieriniu laiveliu, kol atsiduria jūroje, o čia jį praryja žuvis. Tačiau čia likimas viską sustato į savo vietas. Žuvį sugauna ir parduoda turguje, o kareivėlis vėl patenka į tuos pat namus. Čia jis vėl gali gerėtis savo nuostabiąja mylimąja. Tačiau istorija nesibaigia geruoju, jie abu apsiduria židinio liepsnoje, sudega, liūdnai dainuodami apie meilę, kurios nespėjo vienas kitam pripažinti.

2030 | 2018-07-24 | 3070

Aprašymas: Sėsk ir tylėk (angl. Sit down, Shut up) yra JAV animacinis serialas apie 8 mokytojus ir jų nuotykius vidurinėje mokykloje.

1987 | 2017-06-09 | 4110

Aprašymas: Po Shaggy dėdės mirties, Skūbis ir Skrapis atvyksta į jo plantacijas pasiimti palikimą. Bet tik atvykus draugai pradedami medžioti senojo kario vaiduoklio…

2030 | 2018-07-24 | 3256

Aprašymas: Kovotojas Reksas (angl. Generator Rex) – JAV animacinis serialas. Reksas yra penkiolikmetis paauglys, turintis įvairių biomechaninių savybių ir galių. Jis naudoja savo unikalius gebėjimus sustabdyti ir išgydyti nekontroliuojamus monstrus.

1977 | 2017-06-09 | 3982

Aprašymas: Kai pagrobiama maža mergaitė Penė, žmonių institucijos nieko negali padaryti, todėl į paieškas leidžiasi dviejų drąsių peliukų porelė – Mis Bjanka ir Bernardas.

2030 | 2018-07-24 | 3472

Aprašymas: Mėlynasis drakonas (angl. Blue dragon) – Japonijos animacinis serialas. Prieš daug daug laiko, susirėmė tamsos ir šviesos kariaunos. Abi pusės buvo labai galingos, bet savo galia išsiskyrė padaras iš šešėlių pasaulio. Beprotiškai drąsių ir galingų, septynių šviesos karžygių komanda sugebėjo nugalėti ir užrakinti visas blogio jėgas, bei patį galingiausią padarą. Paslėpta nuo žmonių ši jėga gyvavo visą laiką ir tik išrinktieji iš kartos į kartą perduodavo svarbiausią misiją, neleisti joms atgimti. Bet kas neišvengiama, tas neišvengiama. Ar pavyks jiems jas išlaikyti? O jei ne ar pasaulis bus sunaikintas?

2004 | 2017-06-09 | 3697

Aprašymas: Tarptautiniai teroristai planuoja naują išpuolį, šį kartą – Paryžiuje. Kovos su teroristais būrio “Amerika” nariai susirenka į slaptą bunkerį pasitarti. Būrį sudaro Krisas – rytų kovos menų ekspertas, jautrioji Sara, psichologė Liza, buvęs amerikietiško futbolo žaidėjas Džo ir Karsonas, kurį, vos spėjusį pasipiršti Lizai, nušauna teroristas. Dabar būriui reikia penktojo nario. Tokio, kuris galėtų slapta įsiskverbti į teroristų gretas. Kandidatas netrukus randamas – bedarbis aktorius Haris, kuris, po kelionės į Vašingtoną, tiesiog trykšte trykšta patriotizmu. Tačiau herojai nežino, jog Šiaurės Korėjos diktatorius sugalvojo pragarišką planą, kaip pakenkti Jungtinėms Amerikos Valstijoms.

2030 | 2018-07-24 | 3372

Aprašymas: Drakonų kova Z (angl. Dragon Ball Z) – Japonijos animacinis serialas. Po penkerių metų jau su Či Če susilaukęs sūnaus Son Gohano, Gokas sutinka savo vyresnyjį brolį Raditą, kuris jam atskleidžia, kad jiedu kilę iš beveik išnykusios nežemiškos sajanų rasės. Sajanai dar mažą Goką (tikrasis vardas Kakarotas) pasiuntė į Žemę, kad šis ją užkariautų, tačiau vos joje išsilaipinęs jis smarkiai susitrenkė galvą, taip prarasdamas atmintį ir sajanams įgimtą troškimą žudyti. Gokas atsisako padėti Raditui užkariauti planetą ir padedamas Pikolo jį įveikia, tačiau paaukoja ir savo gyvybę. Po treniruočių pas valdovą Kajų pomirtiniame pasaulyje prabėgus metams, Gokas prikeliamas su drakono rutuliais ir išskuba gelbėti Žemės nuo ją užpuolusių sajanų Vedžito ir Napo. Tačiau atvykęs sužino, kad kovoje žuvo Jamčis, Čiautsas, Tenšinhanas ir Pikolas. O kaip žinia, mirus Pikolui, kuris yra viena būtybė su Dievu, išnyksta ir rutuliai. Laimei paaiškėja, kad Pikolo gimtojoje Nameko planetoje esama panašių rutulių, tad likusieji gyvi patraukia jų ieškoti. Tačiau paaiškėja, kad to paties siekia ir Vedžitas bei galaktikos tironas Fryzas. Prasideda kova dėl laiko; kas pirmas surinks visus rutulius. Fryzui išsikvietus Ginio pajėgas, Vedžitas nusprendžia susidėti su Gohanu ir Krilinu. Galiausiai atvykus Gokui, prasideda ilga, nuožmi kova, kurios atomazgoje jis virsta legendiniu super sajanu ir nukaudamas Fryzą atkeršija už milijardus gyvybių.

1989 | 2017-06-09 | 3990

Aprašymas: Nesėkmė – Volisui baigėsi sūris. Beieškant skanėsto neramiajam išradėjui topteli mintis, kad galbūt mėnulis padarytas iš šio nuostabaus produkto. Susikonstravęs raketą Volisas ir Gromitas leidžiasi į kelionę…

2030 | 2018-07-24 | 3661

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2030 | 2018-07-24 | 4210

Aprašymas: Kempiniukas Plačiakelnis (angl. SpongeBob SquarePants) – JAV animacinis serialas. Tai pasakojimas apie labai optimistiškai gyvenimą vertinančių jūros kempiniukų atstovą. Kempiniukas Plačiakelnis nuo pat gimimo yra stačiakampio formos, todėl primena paprasčiausią virtuvės kempinę. Kempiniukas gyvena jūros dugne su kitais miestelio gyventojais, dirba virėju vietiniame restorane, o jo geriausi draugai yra kalmaras ir jūros žvaigždė.