Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2005 | 2017-06-09 | 3571

Aprašymas: Vieno žmogaus orkestras tai trumpas animacinis filmas. Šios muzikinės komedijos pasaulinė premjera įvyko 29-ajame Annecy Tarptautiniame animacinių filmų festivalyje Prancūzijoje.

1994 | 2017-06-09 | 3727

Aprašymas: Šių laikų Japonija, vakarinės Tokijo apylinkės. Esant vietos stygiui, žmonės naikina miškus ir kalvas, apstatydami juos gyvenvietėmis. Šios vietos seniau priklausė meškėnšuniams, dar vadinamiems tanukiais. Stumiami iš savo gimtųjų žemių tanukiai pradeda herojinę, tačiau beprasmę kovą už savo išlikimą. Bandydami nepasiduoti, jie atkuria vis dar praktikuojamą transformavimosi meną, kurio pagalba gali pasiversti žmonėmis…

2030 | 2018-07-24 | 3517

Aprašymas: Betmenas (angl. Batman) yra JAV animacinis serialas, kuris pristato DC Comics superherojų Betmeną. Serialą sukurti paskatino Tim Burton filmai Batman ir Batman Returns, Frank Miller komiksų knyga Batman: The Dark Knight Returns, bei visuotinai pripažinta Supermeno animacija, pateikta Fleischer Studios 1940 m.

2000 | 2017-06-07 | 3625

Senosios animacijos filmukas Saulės grūdelis. Tai filmukas vaikams apie eilinę kriauklytę, niekuo neišsiskirianti iš kitų, kartą pastebi švytinčią žuvytę, kuri maudėsi saulės spinduliuose. Kriauklelė užsimano pamatyti saulę, tačiau visi Jūros gyvūnai jai aiškina, kad ji negali pamatyti saulės, nes kriauklytė visada būna jūros dugne. Vis dėlto du drąsūs jūrų arkliukai jai padeda iškilti į paviršių ir išvysti saulę. Deja, bet iš pirmo karto jai ne visai pavyksta įgyvendinti savo svajonės. Šią istoriją puikiai apibūdina žodžiai – „per kančias į žvaigždes“.

1998 | 2017-06-09 | 3757

Donald Duck Golden Egg išleistas 1941 m.

2030 | 2018-07-24 | 4705

Aprašymas: Avataras: Paskutinis oro valdytojas (angl. Avatar: The last airbender) – JAV animacinis serialas. Žemę pasidalinusios keturios didžiosios tautos – žemės, vandens, oro ir ugnies. Jų galios pusiausvyrą palaiko vadinamieji “stichijų valdytojai”. Manipuliuodami savo šaliai priklausančiomis stichijomis jie gali daryti stebuklus. Kadangi žmonės jau tokie padarai, kad neduok valgyt, duok pasipliekti, egzistuoja dar vienas saugiklis – vadinamasis Avataras, valdytojas, sugebantis valdyti visas stichijas. Avataras nuo pat amžių pradžios atgimstantis asmuo, savyje nešiojąs neišsenkančią išmintį. Ir štai, artėjant prie žemės kometai turinčiai suteikti papildomos galios ugnies tautai, valdovas nusprendė jog taika skirta tik liurbiams, kurie nesugeba pakovoti patys už save ir nusprendė “pasidalinti” ugnies tautos gerove su kitomis tautomis, paprasčiausiai jas okupuodamas. Taip prasidėjo kruvino karo istorija, trukusio 100+ metų. Kruvinų mūšių metu Avataras kažkur dingo be žinios. Ir štai, po kiek laiko kometa vėl artėja prie žemės, laikas būtų kaip ir baigti pasaulio užkariavimą. Juolab, kad taikiuoju laikotarpiu buvo išnaikinti visi oro valdytojai, vandens valdytojų irgi liko tik saujelė ir tik žemės valdytojai dar kaišiojo pagalius į ratus… Tačiau ugnies valdovas padarė vieną didelę klaidą. Nepasirūpino tinkamai apsisaugoti nuo Avataro. Mergaitė ir berniukas iš vandens valdytojų kaimo pastebi keistą ledkalnį, kuriame sėdi berniukas, su rodyklės formos žymėmis ant rankų ir galvos. Pamėginus išlaisvinti jį iš ledkalnio, pastarasis sprogsta, ir pasirodo, jog jo viduje tūnojo pakutinysis gyvas likęs oro valdytojas, kaip pranašaujama esąs kartu ir Avataras…

1995 | 2017-06-09 | 4616

Aprašymas: Sunkus vaikas paaugo. Jis jau paauglys, todėl nenuostabu, kad įsimylėjo. Tačiau jo mylimoji visai nekreipia į jį dėmesio. Visą savo švelnumą ir meilę mergina atiduoda kitiems berniukams. Sunkus vaikas nė neketina pasiduoti ir paskelbia varžovams tikrą karą…

2000 | 2017-06-07 | 3847

„Pasaka apie auksinį gaidelį“ – įdomi istorija iš senosios animacijos skrynios. Tai filmukas vaikams, pradedamas pasakojimu apie carą. Buvęs rūstus, sulaukęs senatvės caras nusprendė pailsėti. Kaip jam sekėsi tai padaryti, sužinoję pažiūrėję šį vaikišką filmuką. Tačiau galima palikti užuominą: carui įteikiama dovana – auksinis gaidelis. Ir jis tikrai nepaprastas... „Pasaka apie auksinį gaidelį“ – spalvingas ir intriguojantis pasakojimas.

2008 | 2017-06-09 | 3991

Aprašymas: Nepagrįstai apkaltintas princesės Kailos pagrobimu, jaunasis svajotojas Delgas privalo įrodyti savo nekaltumą ir įtikinti dvi kariaujančias gentis susivienyti. Tik taip Delgui pavyks išgelbėti princesės gyvybę…

2006 | 2017-06-09 | 5045

Aprašymas: Nenuspėjami piratų nuotykiai! Šįkart katinas Tomas – junga žymiausio, pikčiausio pirato – Raudonojo kapitono – laive. Netikėtai į jo rankas patenka keistas butelis su paslaptingu lobių žemėlapiu. Tomas neilgai džiaugiasi netikėta sėkme – atrodo, jog lobio ieško ne tik jis, bet ir peliukas Džeris. Prasideda neįtikėtinos lenktynės. Kas pirmas pasieks negyvenamąją salą? Ar Tomui pavyks pergudrauti Džerį ir klastinguosius piratus, o gal draugai susivienys ir lobiu dalinsis drauge?

2000 | 2017-06-09 | 3545

Ši „Na, palauk!“ serija pradedama iškilminga muzika. Į cirką susirinkę gyvūnai. Tarp jų – ir vilkas bei kiškis. Jų laukia nepaprasti nuotykiai. Visa šeima gali žiūrėti filmuką online ir mėgautis, kaip piktasis vilkas niekaip nesugauna kiškio. Tai serija, kurioje pamatysite ne tik pažįstamus personažus, bet ir kobrą, liūtą, o veiksmas sužavės. Filmuko pabaigoje vilkui neliks nieko kito kaip tik šaukti „Nu, pogodi!“

2000 | 2017-06-07 | 4151

Raudonoji gėlelė. Gyveno kartą tėvas ir turėjo tris dukras. Mano mielosios brangios dukružėlės. Rytoj rytą mano laivas išplaukia į užjurio kraštus, svetimas šalis. Gyvenkit gražiai ir draugiškai. Už tai jums parvešiu dovanų kokių tik panorėsite. Viena dukra užsimanė auksinio vainiko, kita dukra Liubavuška užsimanė krištolinio veidrodėlio. Na o trečioji mylimiausioji Nastenka paprašė raudonosios gėlelės. O raudonoji gėlelė auga tik už jūrų marių pabaisos valdose. Ar pavyks tėvui įvykdyti pažadą ir pargabenti raudonąją gėlelę?

2004 | 2017-06-09 | 4598

Aprašymas: Katino Garfildo gyvenimas – tikra pasaka. Kiauras dienas jis daro tik tai, kas jam labiausiai patinka – valgo ir miega. Nerūpestingos „katino dienos” baigiasi, kai Garfildo šeimininkas Džonas įsigyja dar vieną gyvūnėlį – mažą paiką šuniuką Odį. Katino pasipiktinimui nėra ribų: nejau dabar jis turės dalintis šeimininko palankumu su kažkokiu apgailėtinu šunimi?! Kur tai matyta! Pavojus! Svetimas namuose!

2022 | 2017-06-09 | 3686

Linksmojo filmuko „Maša ir lokys“ serijoje „Fokus – pokus“ vaikučiai pamatys, ką lietingą dieną veikia Maša ir lokys. Lokys svajoja ramiai paskaityti, o mažoji nenuorama užsiiminėja burtai. Keičia lokio daiktų dydžius, erzina draugą su šluota, net išsiburia daugybę triušių lokio amuose, kol galiausiai fokusai priveda prie to, jog dingsta pats lokys. Serijoje „Fokus – pokus“ mažieji žiūrovai išvys, kuo baigėsi Mašos magija lietingą dieną.

2000 | 2017-06-09 | 3816

Filmuke šeimai „Smurfai“ du smurfai keliauja mišku ir ieško maisto visiems ir pradingsta paslaptingame urve. Gargamelis ir Esraelis taip pat neturi maisto atsargų ir sumano ieškoti smurfų. Tuo tarpu smurfai atradę urvą, džiaugiasi maisto atsargomis, o tėtė pasakoja apie milžiną, kuris gyveno šiame urve ir į jį patenka ir Gargamelis. Piktasis žynys apsidžiaugia suradęs maisto ir smurfus, tačiau čia pasirodo urvo šeimininkas – milžinas. Ar pavyks smurfams susitarti su milžinu ir kaip seksis pabėgti nuo Gargamelio, vaikai pamatys nuostabioje „Smurfai“ filmuko serijoje.

2030 | 2018-07-24 | 6440

Aprašymas: Pižamų herojai (angl. PJ Masks) – animacinis serialas apie tris vaikus, kurie nakties metu tampa superherojais.

2015 | 2017-06-09 | 4099

Aprašymas: Drakula ir kiti „Monstrų viešbučio“ gyventojai kviečia į antrąją savo nuotykių dalį. Kaip žinia, ne visi vampyrai blogi. Pasitaiko ir mielų, širdingų ir atjaučiančių kraują geriančių monstrų. Vienas iš jų – Drakula, žmogaus kojai neįžengiamuose miškuose pastatęs ypatingą viešbutį – prieglobstį visoms pabaisoms, kurios iš tikrųjų pačios bijo žmonių. Prieš trejus metus du užuojauta stebėjome, kaip Drakula supanikuoja, į slaptąjį viešbutį netikėtai užklydus klajojančiam jaunuoliui – žmonių vaikui bei susierzina, kai neprašytas atvykėlis ima akivaizdžiai simpatizuoti jo dukrai. Žinoma, viskas susitvarko ir Drakula gali ramiau atsikvėpti. Tačiau dabar jo gyvenime iškyla kita didžiulė problema. Berniukas, kurio susilaukė jo mylima dukra su jau minėtu atvykėliu, nelabai panašus į vampyrą. Vydamas šalin mintis, kad anūkas paveldėjo žento genus, Drakula imasi veikti. Kartu su kitais viešbučio gyventojais kraugeriškasis senelis padarys viską, kad anūkėlis taptų tikru savo giminės pasididžiavimu. Deja, tačiau bandymai mažylyje pažadinti vampyrą laukto rezultato neduoda. Į pagalbą atskuba netgi Drakulos tėtis, vampyrų legenda Vladas. Tačiau ar visų gerbiamo senolio pagalba padės nelaimingam Drakulai pagaliau atversti savo anūkėlį į „doros kelią“? O galbūt to visiškai nereikia, nes laimė juk nepriklauso nuo anūko vampyriškumo.