Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2010 | 2017-06-09 | 3761

Aprašymas: Jauną pelėdžiuką Soreną įkvėptė jo tėvo pasakojimai apie Pelėdų karalystės sargus, mistinę sparnuotų karių komandą, kurie kovėsi didingame mūšyje tam, kad apsaugotų pelėdų karalystę nuo Blogio. Sorenas svajoja vieną dieną prisijungti prie šių herojų. Tačiau jo vyresnis brolis Kludas tik šaiposi iš šios jaunesniojo brolio minties ir jam pavydi. Kludo pavydas turi baisių pasekmių – abu pelėdžiukai nukrinta nuo medžių viršūnių tiesiai į Blogio nagus. Dabar tik Sorenas, kartu su kitų jaunų drąsių pelėdų pagalba gali suorganizuoti bebaimį pabėgimą. Kartu jie pakyla virš jūros ir pro tirštą miglą ieško didžiojo medžio, legendinių pelėdų karalystės sargų namų. Stebuklingo miško gyventojoms iškyla rimtas pavojus… Sorenas viliasi nugalėti Blogį ir apsaugoti pelėdų karalystę.

2001 | 2017-06-09 | 3742

Aprašymas: Tai filmas sukrečiantis kiekvieno asmeninį pasaulį. Tai filmas – filosofija, tai stipriau už religijas ar bet ką kitą, tai gyvenimas. Šis filmas fantastiškas bandymas atsakyti į daugumą jau tūkstančius metų bandomų spręsti filosofinių klausimų. Kokia gyvenimo prasmė, o gal jis amžinas? Kas yra evoliucija? Kaip veikia žmogaus elgsena? Kas yra individualybe? Tai nėra kinas, na, bent ne toks, kokį męs įpratę matyti, tai vienas iš tų filmų, kurių ilgai neužmiršti ir po jų į pasaulį žiūri kitomis akimis. N-13

2008 | 2017-06-09 | 3914

Aprašymas: Vieną dieną Hortonas išgirsta balsus. Paprastai balsus iš niekur girdi pamišėliai, tačiau Hortonas – ne pamišėlis. Jis – dramblys, girdintis balsus padarėlių, tokių mažų, kad vienoje dulkelėje jaukiai įsitaisiusi visa jų kolonija. Suprantama, dramblys negali įžiūrėti padarėlių, gyvenančių dulkelėje – kasiukų. Tačiau būdamas geros širdies, vis vien nusprendžia padėti. Nes kasiukai prašo pagalbos. Hortonas sutinka padėti kasiukams išgelbėti jų miestą – Kasvilį – nuo sunaikinimo kartu su visa dulkele. Be abejo, drambliui labai sunku įtikinti savo kaimynus, kad dulkelėje kažkas gyvena. Juk balsus girdi tik jis. Nepaisydamas visų sunkumų, Hortonas atkakliai siekia tikslo padėti savo naujiesiems mikroskopiniams draugams.

1964 | 2017-06-09 | 3799

Aprašymas: Sutuoktinių Benksų pora turi didelę problemą. Jei dar tiksliau, – netgi dvi. Jų vardai – Maiklas ir Džeinė – ir tai yra jų pačių vaikai. Tėvai amžinai užsiėmę savais „neatidėliojamais“ darbais, todėl jų vaikai paliekami vieni du ir iš nuobodulio ar neturėjimo ką veikti, kasdien prikrečia įvairiausių aibių ir šunybių. Bėda dar ir tame, jog nei viena iš reguliariai besikeičiančių samdomų auklių, visiškai nesuvaldo nei situacijos, nei vaikų ir niekaip neranda tinkamo priėjimo prie jaunųjų Benksų palikuonių. Bet kartą prie jų namų slenksčio netikėtai išdygsta nepaprasta, žavi, jauna, apgaulingai griežtomis akimis ledi su dideliu skėčiu rankoje. Jos vardas – Merė Popins ir būtent jai yra lemta radikaliai pakeisti Benksų gyvenimą. Juk jinai ne tik auklė, bet ir tikrų tikriausia burtininkė, galinti kad ir pačią niūriausią dieną paversti švente, kiekvieną nemėgstamą namų ruošos darbą – žaidimu, kiekvieną dieną – nepaprastu nuotykiu ir taip beviltiškas neklaužadas perorientuoti į dorus bei išauklėtus vaikučius. Legendinis Disnėjaus 1964 metų miuziklas-pasaka „Merė Popins“ buvo ypatingai sėkmingas projektas ir iki šiol vadinamas vienu sėkmingiausių filmų kino istorijoje. Pagal Pamelos Travers knygą pastatyta juosta buvo nominuota trylikai „Oskarų“, laimėjo penkis.

2022 | 2017-06-09 | 3753

Filmuke Tolimas giminaitis pas lokį atvyksta svečias. Su juo nedelsiant nori susipažinti ir išdykėlė Maša. Tačiau pasirodo, kad naujasis svečias ir Maša negali pasidalinti žaislų. Nuolat konkuruodami vaikai nė nepastebi, kad atlieka lokiui visus namų ruošos darbus, kol ateina vakaras. Ar nepasigailės lokys per greit išlydėjęs giminaitį namo, juk Mašai taip patiko nauja draugystė su Tolimu giminaičiu?

2030 | 2018-07-24 | 3404

Aprašymas: Jaunos bitutės, vardu Maja (angl. Maya the bee), istorija ir nuotykiai.

2030 | 2018-07-24 | 3967

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 3662

Kam atiteks prizas – tai pasaka vaikams iš senosios animacijos kolekcijos. Šis filmukas pasakoja apie gerumą, rūpestingumą bei sąžiningumą. Kam atiteks prizas puikiai iliustruoja liaudies patarlę – Neskubėk ir būsi pirmas. Miške rengiamos olimpinės bėgimo varžybos, lokiukas Miša dalyvauja taip pat. Prasidėjus lenktynėms, kiti dalyviai patiria traumų ir nelaimių, jiems padeda gerasis Miša. Kam atiteks prizas sužinosite pažiūrėję šį filmuką online lietuviškai.

2007 | 2017-06-09 | 3893

Aprašymas: Simpsonų šeimos galva netyčia į upę išleidžia didžiulį kiekį radioaktyvių atliekų ir po to turi sustabdyti grėsmingą ekologinę katastrofą.

1992 | 2017-06-09 | 4226

Aprašymas: Tai šeštasis Drakonų kova Z filmas. Naujoji Nameko planeta netikėtai apgaubė naujos gresmės šešėlis – Didžioji Žvaigždė Getė. Tai kaip mat sužinojęs naujasis Žemės Dievas Dendis, kreipėsi į Goką pagalbos, kad jis jo gentainiams padėtų. Tačiau, Gokas su draugais ten nuvykę galvojo, jog tai bus vieni niekai, bet susidūrė su tuo pačiu niekšu, kuris bandė sunaikinti Žemę. Taigi, Z kovotojai išvydę Kūlerį suprato, kad kova bus tikrai nelengva!

2030 | 2018-07-24 | 3137

Aprašymas: Mano draugė beždžionėlė (angl. My gym partner’s a Monkey) – JAV animacinis serialas apie berniuką ir jo draugę beždžionėlę, bei jų nuotykius.

2000 | 2017-06-09 | 3701

Aprašymas: Filmas pasakoja apie vieną penkiolikmečių klasę, jau prieš kurį laiką boikotavusią mokyklą. Visi 40 jos mokinių gauna pasiūlymą vykti į nemokamą ekskursiją su „buvusia” klase ir, kadangi dauguma yra pasiilgę buvusių draugų, jie visi sutiko ir linksmai besišnekučiuodami kaip kadaise važiavo autobusu. Tačiau važiuojant tuneliu buvo paleistos dujos, nuo kurių apsvaigę pradžioje nieko neįtarę paaugliai užmigo. Atsibudo jie tik apleistoje nenaudojamoje mokykloje, minėtoje negyvenamoje saloje. Lydimas armijos pasirodė buvęs jų klasės auklėtojas, kuriam tą dieną, kai klasė boikotavo mokyklą, vienas paauglių dūrė peiliu. Jis pranešė, kad klasė buvo atrinkta pagal minėtą įstatymą. Įsibaiminusiems moksleiviams buvo parodytas trumpas informacinis filmukas apie dalyvavimo taisykles, taip pat pasakyta, kad prie klasės prijungiami dar du žmonės, kurie kaip naujokai turėjo prie jos prisijungti mokykloje, bet dėl boikoto tas taip ir neįvyko. Moksleiviams išdalijamos kuprinės su reikmenimis ir ginklais bei jie išleidžiami į mišką.

Karališkas mūšis - Battle Royale (2000)

2000 | 2017-06-07 | 3679

„Berniukas ir kamuolys“ – tai senosios rusu animacijos filmukas apie vienišą ir nelaimingą kamuolį, kurį neseniai paliko jo šeimininkas. Kamuolys dėl to labai skaudžiai išgyvena, kol vieną dieną parke susiranda naują draugą – mažą berniuką. Tai gėrio ir šilumos kupina istorija, kuris mus moko, jog tik turėdami ištikimus draugus galime būti laimingi.

1975 | 2017-06-08 | 4037

Burtininko Bachramo palikimas – labai linksmas filmukas apie seną burtininką Bachramą, jo tarną Zirzlią ir mažą mergaitę. Burtininkas laiko mergaitę uždaręs savo požemių tvirtovėje, mat nori, kad po jo mirties mergaitė taptų visų jo turtų valdove. Tačiau mergaitė nė neketina likti pas burtininką ir įvairiausiais būdais bando pasprukti. Po nesėkmingų bandymų pabėgti mergaitei pavyksta įkalbėti burtininką palikti savo požemius ir kartu su ja bei tarnu Zirzlia keliauti į jos pasaulį. Neabejokite ir būtinai pažiūrėkite šį filmuką – jam abejingi tikrai neliksite. Beje, ši be galo įdomi istorija parodo, kad daug ką gyvenime žmogus daug labiau pradeda vertinti tik tuomet, kai ko nors netenka.

2016 | 2017-06-09 | 3904

Aprašymas: Sofija yra nuoširdi, labai smalsi, itin geros širdies ir mėgstanti skaityti mergaitė, gyvenanti vienoje našlaičių prieglaudoje. Vieną vėlų vakarą jos dėmesį nuo knygos atitraukė lauke pasigirdę keisti garsai. Nors Sofija žinojo, kad naktį nedera kelti kojos iš lovos, smalsumas nugalėjo. Prisiartinusi prie lango ir dirstelėjusi į užmigusį miestą, mergaitė sustingo iš siaubo: gatvėje ji pamatė didžiulį milžiną. Nors iš karto stryktelėjo atgal į lovą, jau buvo per vėlu: milžinas ją pastebėjo. Įsivaizduokite mergaitės nuostabą, supratus, jog milžinas visai ne toks baisus, koks atrodo. Netgi priešingai – yra geraširdis, mielas, taikus ir draugiškas. Priešingai kitiems milžinams, kurie yra baisūs, pikti ir, tiesą sakant, kartais netgi valgo mažus vaikus. Blogiausia, kad blogieji milžinai vis labiau skverbiasi į žmonių pasaulį. Sofija kartu su naujuoju draugu sutaria, kad toliau taip tęstis nebegali ir iškeliauja į pavojingą, nuotykių kupiną žygį, užsibrėžę tikslą išvyti piktuosius milžinus ten, iš kur jie atkeliavo.

2022 | 2017-06-09 | 3652

Nepaprastai smagi diena išaušo Mašai filmuke online Didysis skalbimas. Nusprendusi pamaitinti savo žaidimų vaiką, ji patraukė pas lokį. Tačiau tik prie ko nors prisilietusi, išsitepdavo iki ausų. Lokys, kaip rūpestinga mamytė, ją išmaudydavo ir net gi pasiūdavo naujus drabužius. Ir taip visą dieną lokys skalbė ir siuvo, o Mašos žaidimų vaikas laukė alkanas... Kuo baigsis ši istorija sužinosite filme Didysis skalbimas.