Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1979 | 2017-06-09 | 4235

Aprašymas: (rus. Трое в лодке, не считая собаки). Trys nelabai jauni ir nelabai sveiki anglai sumanė leistis į kelionę upe valtimi. Šis sumanymas virto eile smagių, o kartais ir pavojingų nuotykių…

2008 | 2017-06-09 | 5840

Aprašymas: Keturiolikmetis našlaitis Krabatas gyvena paslaptingame malūne. Jis yra vienas iš dvylikos malūnininko pameistrių. Jie mokosi ne tik amato, bet ir juodosios magijos. Kai Krabato draugo ir globėjo gyvybei ima grėsti pavojus, jis ryžtasi išsivaduoti iš piktojo burtininko valdžios ir pradeda jaudinančią kovą už laisvę, draugystę ir meilę… Jaudinanti istorija apie amžiną gėrio ir blogio dvikovą.

1985 | 2017-06-09 | 4011

Trečioje senosios animacijos filmuko „Mauglis“ serijoje „Paskutinė Akelos medžioklė“ - Mauglis jau didelis, tačiau dar per silpnas susigrumti su visais pavojais. Padedamas smauglio Ka žmonių vaikas gauna peilį, bet greitai sužino, kad tai nėra galingiausias ginklas džiunglėse. Na o Šarchanas stengiasi išstumti senąjį Akelą iš vado posto. Vienintelis Mauglis radęs raudonąją gėlelę gali pagrasinti Šarchanui ir atkurti griūvančią džiunglių tvarką. Epizode „Paskutinė Akelos medžioklė“ vaikai ir jų tėveliai dar kartą įsitikins Mauglio narsa ir pasiaukojimu savo broliams – džiunglių žvėrims.

1964 | 2017-06-08 | 4525

Režisieriaus Arūno Žebriūno filmas, sukurtas J.Nagibino novelės "Aidas" motyvais. Tai - filmas apmąstymas apie gėrį ir blogį, apie dvasinį dosnumą ir skurdumą, apie moralinę kiekvieno žmogaus poelgio vertę. Scenarijaus autoriai: Jurijus Nagibinas, A.Čerčenka ir Arūnas Žebriūnas. Operatorius Jonas Gricius.

Paskutinė atostogų diena -  (1964)

2007 | 2017-06-09 | 4461

Aprašymas: Penktieji metai Hogvartse tampa pačiais baisiausiais jaunajam burtininkui Hariui. Jis jaučiasi nesuprastas po praėjusio pavasario įvykių mokykloje. Vieni tiki, kad Haris susikovė su galinguoju Tamsos Valdovu Voldemortu Burtų trikovės turnyro metu. Kiti linkę tikėti gandais skleidžiamais įtakingiausio burtų pasaulio laikraščio “Magijos žinios”. Net profesorius Dumbldoras, mokyklos direktorius, yra griežtai prižiūrimas Magijos ministerijos, kuri atsisako sutikti ir pripažinti baisią tiesą, kad Tamsos Valdovas grįžo.

1992 | 2017-06-09 | 3782

Aprašymas: Per prasidedančius Didžiosios Depresijos metus, gyvenimas Viduržemio jūroje tapo sudėtingas. Oro piratų reidai vis dažnėja, todėl išauga patikimų „asmens sargybinių“ paklausa. Vienas iš geriausių yra kiaulė, žinoma kaip Porkas Rosas. Buvęs žmogus ir puikus pilotas per Pirmąjį Pasaulinį karą, dabar jis siūlo savo paslaugas tiems, kuriuos persekioja nelaimės. Fašistiniam režimui, kuris perėmė italų karines oro pajėgas, įkyrėjo jo žygdarbiai, todėl už jo galvą paskiriama premija. Negana to, atvyksta žymus lakūnas iš Jungtinių Valstijų ir nori pavogti ne tik Porko Roso garbę, bet ir moterį, kurią jis taip myli.

2002 | 2017-06-09 | 3561

Aprašymas: Į tą šalį galima patekti per ketverias duris – Oro, Vandens, Žemės ir Ugnies, durų raktus saugo išmintingasis drakonas Etelbertas, kuris vienintelis žino jų paslaptis. Bet tos durys visada atviros žmonėms. Ne visiems – tik tiems, kurių širdyje rusena tikėjimas stebuklais, kurių sielos trokšta nuotykių, atradimų ir pažinimo džiaugsmo. Bet netgi čia, pačioje saulėtos šalies širdyje, giliai pasislėpę tūno klasta ir blogis. Raganius Septimus, ištremtas už savo piktus darbus, ieško kelių atgal į žmonių pasaulį. Jis rengiasi grįžti ir jį užkariauti, bet tam jam reikalingas vienas daiktas iš Drakonų šalies. O jį paliesti gali tik tyro ir švaraus žmogaus rankos. Tuo žmogumi tampa Kevinas, padūkęs fantazuotojas ir nuotykių ieškotojas. Drakonų šalis įsuka jį į savo keistos kasdienybės, stebuklų ir pritrenkiančių įvykių verpetą. Blogį nugali draugystė, narsa ir išradingumas. O tiksliau – Kevinas su jaunais drakoniukais Elfiu ir Mod – tokiais pat nutrūktgalviais, kaip ir žmonių vaikas.

2000 | 2017-06-07 | 3594

Tikrai ne kartą girdėta istorija apie nepaklusnią mergaitę Varvarušką ir tris lokius - Mamą, tėtį ir vaiką, kurią puikiai ekranizuoja senoji animacija. Nors močiutė jai neleido, ji išėjo į mišką rinkti grybų, o jame gyveno trys lokiai. Varvaruška rado lokių namelį ir jame leido laiką, kol į jį negrįžo šeimininkai. Kaip istorija vystosi toliau, pamatysite filmuke.

2000 | 2017-06-07 | 3783

Senoji animacija visada žavi ir pakeri vaikus. „Pasaka apie mirusią caraitę ir septynis karžygius“ – ne išimtis. Tai intriguojanti istorija, kurioje sutiksite ne tik carus, pilį, bet ir stebuklingą veidrodėlį. Deja, tačiau caraitės pamotė labai pikta ir nori podukra atsikratyti. Ką caraitė darys atsidūrus miške, kaip ji susidraugaus su septyniais karžygiais ir kas vyks toliau, sužinosite pažiūrėję šį filmuką.

2013 | 2017-06-09 | 3753

Aprašymas: Arendelo šalyje vyrauja amžina žiema, o jos gyventojai jau nebe prisimena, kada veidą glostė šilti saulės spinduliai. Tačiau sniegas šią šalį dengia ne šiaip sau. Tai merginos vardu Elsa burtai – kadaise nuostabią karalystę, pavertė balta dykyne. Tačiau drąsuolė Elsos sesuo Ana ryžtasi stoti seseriai skersai kelio ir kartu su netašytu kalniečiu Kristofu, bei šmaikščiu (be)smegeniu Olafu sugrąžinti karštą vasaros saulę. Bet tam jiems teks susidurti su žvarbios žiemos speigais, mistiniais troliais ir kitokio plauko stebuklingais padarais.

2000 | 2017-06-07 | 3771

Ant vandens. Vienam skirta skaidyti, kitam vaikščioti žeme, o trečiam plaukioti vandenyje ir bandyti tai pakeisti beprasmiška. Kiekvienas gyvas sutvėrimas žemėje turi savo prisitaikymą gyventi, kaip ir kiekvienas žmogus gyvenime turi savo kelią. Žuvis panoro išnirti į sausumą, kurioje taip paprastai gyvena, veršiukas, ežiukas, ančiukas, tačiau netrukus suprato, kad jai tai pražūtinga ir teisingiausia gyventi taip, kaip tau skirta. Kas gimė skraidyti - skrajos danguje, kas vaikščios žeme, o kas plaukios vandenyje ir draugystėje vienas kitą papildys.

1998 | 2017-06-09 | 3925

Aprašymas: Linksmas muzikinis animacinis filmas apie pramuštgalvių kelionę į anapus jų kiemo esantį pasaulį, kur jie netyčia pasiklysta miške ir, ieškodami kelio namo, patiria didelių sunkumų ir netikėtumų.

2015 | 2017-06-09 | 3836

Aprašymas: Tais laikais kiekvienas mažylis troško tapti narsiausiu riteriu ir vos ūgtelėjęs imdavo mojuoti mediniu kardu. Reikėjo nemažai darbo rankų gelbėjant princeses nuo slibinų. Riteriu svajoja tapti ir devynmetis Trenkas. Drąsus ir vikrus berniukas pilnas ryžto, bet neturtingų valstiečių vaikui šis tikslas atrodo nepasiekiamas. Kuomet negailestingas ir žiaurus lordas Vertoldas įkalina Trenko tėvą, jis ryžtasi kelionei. Trenkas ir ištikimasis jo paršelis Kriuksius pirmą kartą gyvenime leidžiasi į didelį Viduramžių miestą, žūtbūt tikėdamasis išmokti riterystės meno ir išgelbėti savo tėtį. Berniukas susidraugauja su keliaujančių magų kompanija, o savo sumanumo dėka patenka į karaliaus rūmus. Čia jis gauna galimybę mokytis visko, ko reikia riteriui. Rūmuose Trenkas susibičiuliauja su karaliaus dukterimi Tekla. Ši drąsi mergaitė padeda jam siekti tikslo. Išmokęs daugelio dalykų ir sustiprėjęs Trenkas pradeda pasitikėti savimi, bet tikrieji nuotykiai prasideda, kuomet mažasis riteris ir jo draugai stoja į kovą su piktuoju lordu Vertoldu.

2011 | 2017-06-09 | 4987

Aprašymas: Megamaindas – tai mėlinas ateivis atvykęs iš tolimos planetos į žemę. Ilgus metus daręs negerus dalykus, sukūręs galybę išradimų ir įrankių blogio darymui. Tokia buvo jo praeitis. Nuo dabar, jis yra Metrosyčio gynėjas. Naujas stilius su nauju kostiumu, senas draugas ir nauji rūpesčiai. Mygtukas, kuris ilgus metus gulėjo štalčiuje tapo niekam nepatrauklus. Megamindas ir Pastumdėlis negalėjo prisiminti nuo ko jis yra, tad nutarė išbandyti. Bandė ir prisibandė. Smagi istorija visai šeimai.

2030 | 2018-07-24 | 3639

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!