Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2009 | 2017-06-09 | 3748

Aprašymas: Žavinga animacija apraizgo daugiau ar mažiau istoriniais įvykiais paremtą siužetą. Ta slaptoji knyga, apie kurią sukasi visas filmas, yra iliustruotas viduramžių rankraštis, kuriame buvo surašyti keturios Naujojo Testamento evangelijos. Apie tai, kaip knygą išliko per tūkstantį metų ir kas ją parašė, yra kelios legendos. „The Secret of Kells“ pasakoja vieną iš jų. Istorija sukasi apie Brendaną, viename Airijos vienuolynų su savo dėde abatu gyvenantį našlaitį. Dėdė apie gyvenvietę konstruoja milžinišką sieną – apsisaugoti nuo barbarų vikingų, kuriems svarbūs tik lobiai, o ne kultūra. Dėdei visas pasaulis atrodo priešiškas ir berniuką apsaugoti jis stengiasi laikydamas už aukštų sienų. Čia susiduria vienas iš didžiųjų konfliktų – ar rizikuoti, ar tūnoti ten, kur saugu? Brendanas tenori pamatyti ir patirti aplinkinį pasaulį, rašyti ir skaityti.

2013 | 2017-06-09 | 3694

Aprašymas: Absurdiška, fantastinė parodijų anime apie samurajus ir “Gintokio Joruzujos” laisvai samdomų padėjėjų nuotykius pseudo viduramžiškame Edo mieste. Žemę užgrobę ateiviai Amanto uždraudė nešioti kardus, tačiau vieno šimtadarbio – Gintoki Sakata – širdyje tikroji japoniška dvasia vis tik išgyveno. Jo padėjėjas, nerangus akiniuotis Šinpačis – pastoviai ignoruojamas “proto balsas”, o trečioji Jorozujos trijulės narė – nuostabioji Kagura, Jato klano narė. Jos augintinis Sadacharu, gigantiškas šuniukas, turintis žavų įprotį kramtyti galvas visiems, kurie jam pasipainioja. Jie save vadina Jorozuja, “visų galų meistrais” ir vykdo bet kokius užsakymus, svarbu, kad sumokėtų.

1998 | 2017-06-09 | 3587

Donald Duck Drip dippy Donald išleistas 1948 m.

2030 | 2018-07-24 | 3566

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2010 | 2017-06-09 | 3992

Aprašymas: Želėstouno parkas švenčia 100-ąsias metines, tačiau tai gali būti paskutinis „gimtadienis“ – parkas jau ne toks populiarus kaip anksčiau ir sulaukia vis mažiau lankytojų. Tad meras Braunas nusprendžia uždaryti ir parduoti parką: aukšti, galingi medžiai – viliojantis kąsnelis medienos pramonei. Tai labai bloga žinia garsiausiems parko gyventojams – meškiukui Jogiui ir jo draugužiui Bubu. Jei meras Braunas parduos parką, jie neteks gimtųjų namų. Nežinia, kas laukia parko gyventojų, kai jame neliks nė vieno medžio – gal zoologijos sodas… Taigi, Jogis ir Bubu nutaria susivienyti su Želėstauno parko reindžeriu Smitu, kad išgelbėtų gimtąjį mišką. Nors Jogis mano esąs protingesnis nei vidutinis lokys, tačiau iki šiol sunkiausia užduotis, kurios jam teko imtis, buvo švarinti parko lankytojų lauknešėlius. Meškiukų Jogio ir Bubu laukia nelengva užduotis – jiems teks rimtai pasukti smegeninę ir išties paprakaituoti gelbstint gimtuosius namus.

2000 | 2017-06-07 | 3726

Senoji animacija visada sužavi. Filmukas „Striksė ir skruzdė“ – ne išimtis. Šioje pasakoje vaikams parodomas darbas ir jo priešprieša – tinginystė. Mažieji taip pat liks sužavėti žaismingo muzikos skambesio bei neįprastų veikėjų, o ypač jų darbštumo. Ši pasaka – puikus įrodymas, kad nieko neveikimas nėra pagirtinas, taip pat perkeltine prasme patvirtinama taisyklė, jog roges reikia ruošti vasarą.

2030 | 2018-07-24 | 3142

Aprašymas: Vyrai juodais drabužiais (angl. men in black) agentūrai dirbantys Agentai K ir J sprendžia nežemiškas problemas Niujorke.

2000 | 2017-06-09 | 4112

Tai šventiškai pradedamas „Na, palauk!“ filmukas įgarsintas lietuviškai. Naktiniame danguje šaudo fejerverkai. O tada pasirodo vilkas. Jo grėsmingą grojimą gitara nutraukia linksmutis kiškis, mušdamas būgnus. Atrodo, kad aštriadantis vilkas tuoj griebs zuikį, tačiau šis stebuklingai išsigelbėja. Vėliau vilkas įsisuka į atrakcionus, galiausiai aptinka kiškį kreivų veidrodžių kambaryje. Tačiau ir šįkart pilkajam vilkui nepasiseka. Tai nuostabi animacija, kuri patiks ir vaikams, ir suaugusiems.

1998 | 2017-06-09 | 3747

Donald Duck Chip 'en Deil išleistas 1947 m.

2000 | 2017-06-07 | 3689

Peliukas Pikas – senoji animacija vaikams su puikia istorija. Peliukas Pikas keliauja per gyvenimą, patirdamas įvairiausių negandų. Kaskart susikūrus buveinę, ji sugriaunama, peliuką medžioja plėšrūnai. Filmuką žiūrėkite online lietuviškai. Ši pasaka vaikams pamoko, jog niekada negalima pasiduoti. Reikia tikėti savimi ir anksčiau ar vėliau pasiseks. Kaip kad pasisekė Peliukui Pikui, suradus namus, kuriuose tampa mylimu gyventoju.

2000 | 2017-06-07 | 3962

Bebras susirūpinęs ieško,kas paliko pėdsakus miške. Paskui juos seka lapinas! Apžiūrėjęs, jog tai ne barsuko pėdutės, jis suprato,kad tai mažosios miško pelytės kojų pėdsakai. Skuba miško žvėreliai pranešti pelytei apie artėjančią nelaimę. Mažoji ilgauodegė linksma, džiaugiasi gamta ir visai nežino,kas jos laukia. Pamačiusi lapiną, pelytė tapo tokia drąsi, taip puolė jį, kad šis išsigandęs iškart pabėgo. Senosios animacijos filmukas vaikams apie draugystę ir drąsa, parodo, jog gyvenime reikia elgtis narsiai ir kovoti už save.

1995 | 2018-07-24 | 12943

Aprašymas: Tai dvyliktasis Drakonų kova Z filmas.

Drakonų kova Z: Susitapatinimas atgimsta - Dragon Ball Z: Fusion Reborn (1995)

2000 | 2017-06-07 | 3703

„Kalėdų senelis ir vilkas pilkas“ – tai nuotaikinga naujametė pasaka. Ji pradedama mažų lokiukų žaidimais (sniego senio lipdymu) ir linksmų kiškučių prašymu, kad Kalėdų senelis atneštų eglę. Deja, kur buvęs, kur nebuvęs, piktų kėslų vedinas, pasirodo klastingas vilkas. Jis apsirengia Kalėdų seneliu. Atrodo, kad šventinę nuotaiką keičia baimė, tačiau stebuklingų tikrojo Kalėdų senelio galių dėka viskas baigiasi laimingai, o vilkas gauna atpildą už savo niekšybes.

2021 | 2017-06-09 | 3965

Pirmasis nuostabaus animacinio filmuko Tomas ir Džeris sezonas iškarto prasideda nuo linksmų gaudynių. Gudruolis katinas Tomas vaikosi Džerį vis ką nors jam iškrečia. Tačiau mažasis Džeris taip pat ne iš kelmo spirtas. Šis herojus nors ir mažas bet labai vikrus tikras greituolis. Šie veikėjai prikrės išdaigų virtuvėje o juk su indais žaisti negalima. Nežinia kas bus jeigu pamatys šeimininkė.Kitose serijose veikėjai patirs dar smagesnių nuotykių. Tai filmukas sužavėsiantis net pačius mažiausius žiūrovus nes jame mažai kalbų ir daug veiksmo. Animacinis filmukas mokys vaikus draugauti bei suteiks idėjų naujiems smagiems žaidimams.

2015 | 2017-06-09 | 4471

Aprašymas: Dabar jau 12-metė Railė leidžia laiką namuose su tėvais, kai į duris pasibeldžia potenciali bėda. Mamos ir tėčio emocijos priverstos susidoroti su mintim, kad Railė eina į pirmąjį pasimatymą.

1998 | 2017-06-09 | 3830

Donald Duck Mickey and the Beanstalk išleistas 1947 m.

1998 | 2017-06-09 | 3729

Donald Duck Donald's penguin išleistas 1939 m.

1998 | 2017-06-09 | 3546

Aprašymas: Skruzdėliukas Z-4195 buvo tik viena iš milijono skruzdžių. Patys suprantate, kokie buvo vargšelio šansai susipažinti su nuostabiąja princese Bala, kurią drovusis Skruzdėliukas Z jau seniai slapta mylėjo. Tačiau jausmas buvo toks stiprus, jog mažasis herojus ryžosi lengvai nepasiduoti. Pasipiktinęs sustabarėjusia skruzdėlyno luomine santvarka, Skruzdėliukas Z kreipėsi pagalbos į skruzdę – kareivį Vyverį, geriausią savo draugą, kad šis jam padėtų patekti pas princesę. Nelauktai Z gyvenimas visiškai pasikeičia – iš paprasto darbininko jis tampa skruzdžių kolonijos didvyriu. Pats to nenorėdamas, jis sukliudo generolui Mandibliui įgyvendinti savo baisų planą: sunaikinti koloniją ir vėl atkurti ją tokią, kokia patiktų tik pačiam ambicingajam generolui. Niekam iki tol nežinomas Skruzdėliukas Z tampa skruzdėlyno revoliucijos vadu, o jo neįtikėtini nuotykiai tik prasideda…

1992 | 2017-06-09 | 4023

Aprašymas: Paparčių Slėnyje, nepaprastame atogrąžų miške, laukia kerai ir nuotykiai. Šikšnosparnis sugedusiu radaru, vardu Betis, susivienija su Krista, Pipsu ir Vabalų Berniukais, kad išgelbėtų savo nuostabų pasaulį nuo piktojo Heksuso. Nepaisydama draugų įspėjimų, smalsi medžių fėja Krista nuklysta anapus Paparčių Slėnio. Ji suranda Zaką, tikrą gyvą žmogų, kuris padeda kirsti atogrąžų mišką. Pamatęs Paparčių Slėnio grožį ir magiją, Zakas prisiekia jį išgelbėti. Bet jau gali būti per vėlu. Žiaurusis Heksusas ištrūko į laisvę ir ketina sunaikinti visą Paparčių Slėnį.