Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1973 | 2017-06-09 | 4403

Aprašymas: (rus. Земля Санникова). Fantastinis filmas apie ekspediciją į paslaptingą gyvybės oazę, esančią tarp Arkties jūros ledkalnių, amžinojo įšalo žemėję. Šilumą salai teikia veikiantis ugnikalnis. Ekspedicijos dalyviai susiduria su tos žemės gyventojais onkilonais, saloje išlikusi gausi pirmykštė augmenija ir gyvūnija, pirmykščiai žmonės.

2030 | 2018-07-24 | 4225

Aprašymas: Slibinų dresuotojai (angl. Dragons: Riders of Berk) – JAV animacinis serialas. Kai vikingų paauglys Hikupas drauge su slibinu Bedančiu išgelbėjo Berko kaimelio gyventojus, tai įkvėpė žmones ir drakonus pabandyti sugyventi santarvėje. Tačiau tai ne taip lengva – trukdo vikingų neišprusimas ir kartais labai pavojingi slibinų instinktai. Hikupo tėvas sumano įsteigti Berko Drakonų Akademiją, kurioje kiekvienas smalsuolis apie drakonus gali sužinoti viską ir net išmokti slibinų dresūros meno. Vikingų paaugliai, net ir neklaužados, pradeda lankyti originaliąją Akademiją. Serialas sukurtas pagal garsų, dviems Oskarams nominuotą filmą “Kaip prisijaukinti slibiną”.

2000 | 2017-06-07 | 3811

Senosios animacijos filmukas vaikams Vienišas rojalis. Mažas berniukas džiaugiasi savo muzikos instrumentu ir kuria gražiausias melodijas, kol staiga jo rojalio neparduoda. Rojalis palieka namus, o kartu, iš paskos, ir berniukas. Jie ieško vienas kito, sutinka gausybę kitų veikėjų, patiria daug nuotykių, vien tam, kad berniuko pirštai kurtų puikiausią muziką. Galų gale jie vėl atranda vienas kitą ir iš naujo pasigirsta gražiausi muzikos garsai.

1998 | 2017-06-09 | 3818

Donald Duck Donald's happy birthday išleistas 1949 m.

2030 | 2018-07-24 | 3632

Aprašymas: Narutas: Viesulo kronikos (angl. Naruto: Shippuden) – Japonijos animacinis serialas. Po pustrečius metus trukusių treniruočių Narutas pagaliau sugrįžta į Konoha. Savaime aišku, kad treniruotės nenuėjo veltui. Naruto stipresnis nei bet kada. Vienintelis jo tikslas – ištesėti pažadą, duotą Sakura po Sasuke pabėgimo. Kartu jie jau paaugliai, mėginantys susigrąžinti Sasuke. Aktyviau ima reikštis organizacija, vadinama Akatsuki. Orochimaru nori kuo greičiau apsėsti Sasuke ir gauti jo kūną. Sasuke neketina tam prieštarauti, nes tiki, kad susijungęs su Orochimaru sugebės nugalėti Itachi. Septintoji komanda papildoma naujais nariais: keistuoliu Sai ir kapitonu Yamato.

2000 | 2017-06-07 | 3957

„Palkanas ir Šavka“ – tai filmukas vaikams apie du šunelius, kurie besivaikydami zuikį pasiklysta miške ir akis į akį susiduria su dviem alkanais vilkais. Nąrsuolis šuo Palkaša nepabūgsta plėšrūnų ir aršiais kovoja, tuo tarpu Šavka sprunka į šoną, o vėliau stengdamasis apsaugoti savo kailį, išduoda kur ganosi jų saugoma avelių banda. Tai pasakojimas apie narsą ir ištikimybę, kuris mus moko, jog nevalia išduoti draugą bei tai, kad užklupus nelaimei, visada reikia padėti.

2030 | 2018-07-24 | 4666

Aprašymas: Avataras: Paskutinis oro valdytojas (angl. Avatar: The last airbender) – JAV animacinis serialas. Žemę pasidalinusios keturios didžiosios tautos – žemės, vandens, oro ir ugnies. Jų galios pusiausvyrą palaiko vadinamieji “stichijų valdytojai”. Manipuliuodami savo šaliai priklausančiomis stichijomis jie gali daryti stebuklus. Kadangi žmonės jau tokie padarai, kad neduok valgyt, duok pasipliekti, egzistuoja dar vienas saugiklis – vadinamasis Avataras, valdytojas, sugebantis valdyti visas stichijas. Avataras nuo pat amžių pradžios atgimstantis asmuo, savyje nešiojąs neišsenkančią išmintį. Ir štai, artėjant prie žemės kometai turinčiai suteikti papildomos galios ugnies tautai, valdovas nusprendė jog taika skirta tik liurbiams, kurie nesugeba pakovoti patys už save ir nusprendė “pasidalinti” ugnies tautos gerove su kitomis tautomis, paprasčiausiai jas okupuodamas. Taip prasidėjo kruvino karo istorija, trukusio 100+ metų. Kruvinų mūšių metu Avataras kažkur dingo be žinios. Ir štai, po kiek laiko kometa vėl artėja prie žemės, laikas būtų kaip ir baigti pasaulio užkariavimą. Juolab, kad taikiuoju laikotarpiu buvo išnaikinti visi oro valdytojai, vandens valdytojų irgi liko tik saujelė ir tik žemės valdytojai dar kaišiojo pagalius į ratus… Tačiau ugnies valdovas padarė vieną didelę klaidą. Nepasirūpino tinkamai apsisaugoti nuo Avataro. Mergaitė ir berniukas iš vandens valdytojų kaimo pastebi keistą ledkalnį, kuriame sėdi berniukas, su rodyklės formos žymėmis ant rankų ir galvos. Pamėginus išlaisvinti jį iš ledkalnio, pastarasis sprogsta, ir pasirodo, jog jo viduje tūnojo pakutinysis gyvas likęs oro valdytojas, kaip pranašaujama esąs kartu ir Avataras…

1959 | 2017-06-09 | 3977

Aprašymas: Visų gerai žinoma istorija apie princesę Aurorą. Piktoji ragana Malefisentė prakeikia karaliaus dukterį Aurorą, nusiųsdama siaubingą prakeiksmą. Karalius, bandydamas išvengti tokios lemties, atiduoda savo dukterį trijų gerųjų fėjų priežiūrai.

1994 | 2017-06-09 | 4316

Aprašymas: Galvodamas, kad nužudė savo tėvą, mažas liūtukas Simba iškeliauja tremtin ir atsisako teisės užaugęs tapti karaliumi. Čia jis sutinka griaužiką Timoną ir Afrikos tapyrą Pumbą, kurie tampa geriausiais liūtuko draugais. Bėga laikas, Simba užaugo. Kartą atsitiktinai sutinka vaikystės draugę Nalą ir ją įsimyli. Jos ikalbėtas, Simba grįžta į savo gimtinę ir kaunasi su dėde Scaru dėl teisės į sostą. Filmukas už geriausią dainą ir geriausią garso takelį pelnė 2 „Oskarus“.

Liūtas karalius - Lion King (1994)

2000 | 2017-06-07 | 4050

Filmukas Kaip kupranugaris ir asiliukas į mokyklą ėjo tai nuotaikingas pasakojimas vaikams apie asiliuką ir kupranugarį kuriems sunkiai sekėsi mokytis. Mokykloje jie sutiko kitų gražių gyvūnų tačiau jiems buvo nesmagu kad nemoka skaičiuoti. Šiame animaciniame filmuke Kaip kupranugaris ir asiliukas į mokyklą ėjo mažieji žiūrovai pastebės kad šie gyvūnėliai labai stengiasi todėl jiems pavyksta išmokti. Filmukas pamoko kad reikia nepasiduoti ir netingėti.

2030 | 2018-07-24 | 3257

Aprašymas: Žvėrelių būrys (angl. Pet Squad) – Didžiosios Britanijos animacinis serialas apie žvėris herojus ir jų nuotykius.

2012 | 2017-06-09 | 3512

Aprašymas: 2024-taisiais beveik kiekvienas paauglys žaidžia internetinį RPG žaidimą „World“. Specialūs žaidimo akiniai dabar gali prisijungti prie išmaniojo telefono ir tai leidžia mėgautis žaidimu betkur ir betkada. Deja, keturiolikmetei Sorai nelabai rūpi visokios technologijos. Ji net nėra žaidusi jokio kompiuterinio žiadimo. Bet vieną kartą išbandžius World, jai žaidimas palieka įspūdį. Būdama visiška naujokė, ji pamato gana paslaptingą žaidimo situaciją, kai kita žaidėja yra užpuolama neaiškių sutrėrimų. Paaiškėja, jog nuo pat žaidimo sukūrimo įsivėlė klaida, dėl kurios žaidėjai visame pasaulyje netenka sąmonės. Norint viską sutvakyti, skaitmeninio pasaulio tarnyboms prireikia Soros pagalbos, kad ji padėtų surasti tą paslaptingąją žaidėją.

2013 | 2017-06-09 | 3615

Aprašymas: Trumpametražis filmas. Istorija apie Aya Aachan Okamurą, merginą, kuri jau du metus gyvena savarankišką gyvenimą. Kol Aachan ir jos motina dirba, tėvas gyvena vienas su kate, vardu Mii. Vieną naktį Aachan grįžtą namo iš po ilgos darbo dienos, atsigula į lovą. Ji prisimena akimirkas praleistas su mama ir tėčiu… Ir tada suskamba telefonas….

1999 | 2017-06-09 | 3770

Aprašymas: Keturi mažo JAV miestelio vaikai Stanas, Kartmanas, Kailas ir Kenis vargais negalais patenka į kino teatrą, kuriame rodomas tik suaugusiems skirtas filmas. Jame du Kanados aktoriai labai daug keikiasi ir dainuoja nešvankias daineles. Tai padaro didžiulę įtaką vaikams, kurie jau nebegali atsispirti pagundai keiktis. Įsiutę tėvai pradeda spausti prezidentą Billą Clintoną, kad šis skelbtų karą Kanadai. Tuo tarpu, Kenis sugalvoja išbandyti dar vieną didžiajame ekrane rodytą subtilybę ir tragiškai žūsta. Jis patenka į Pragarą, kur susipažįsta su velniu ir Saddamu Husseinu, kuris tik ir laukia karo pradžios.

2030 | 2018-07-24 | 3748

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2004 | 2017-06-09 | 3773

Aprašymas: 1870-ieji metai. Apsimetusi berniuku, į jūroje klaidžiojantį laivą patenka mergaitė. Deja, laivas greitai patiria katastrofą ir sudūžta. Mergaitę ir tris jos draugus netikėtai išgelbsti legendinis kapitonas Nemo, kuris pasiūlo rinktis: amžiams pasilikti jo povandeniniame laive „Nautilijus“ arba vėl atsidurti atviroje jūroje.