Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1998 | 2017-06-09 | 3834

Donald Duck All in a nutshell išleistas 1949 m.

1977 | 2017-06-09 | 3899

4-oje lietuviškai įgarsinto filmuko „Krokodilas Gena“ serijoje „Traukinys“ aibininkė Skrybėliuotė pavagia Geno ir Kūlverstuko traukinio bilietus, tad šie išvejami iš traukinio ir jiems belieka keliauti pėsčiomis namo. Eidami per mišką draugai sutinka brakonierius ir net pakliūna į jų paspęstus spąstus, tai pamačiusi Skrybėliuotė tuoj pat nusprendžia brakonierius pamokyti. Epizode „Traukinys“ linksmieji herojai primena, kaip svarbu saugoti ir tausoti gamtą ir dar kartelį parodo, kad už gerus darbus visuomet atlyginama, o niekadėjai sulaukia savo bausmės.

2007 | 2017-05-31 | 5091

Po to, kai animacijos studijos „Pixar” kūrėjai atvėrė žiūrovams nuostabius mašinėlių, superherojų, žuvų ir žaislų pasaulius, dabar jie nusitaikė į kanalizaciją. Tačiau ne bet kokią, o visų pasaulio kulinarų ir gurmanų sostinės Paryžiaus kanalizaciją! Kurioje, pasirodo, taip pat verda gyvenimas ir visiškai kitoks nei Paryžiaus gatvėse. Kas keisčiausia, svajonės ant žemės ir po ja gali skirtis labai labai nedaug. Naujasis „Pixar” išdaigininkų pasakojimo herojus – mielas žiurkių padermės atstovas, vardu Remis, kuris svajoja tapti žymiu kulinaru. Nepaisant savo šeimos pasipriešinimo ir akivaizdžios buvimo žiurke problemos, Remis atkakliai ieško galimybių patekti į Prancūzijos sostinės restoranus ir ten pademonstruoti savo neeilinį kulinarinį talentą.

LA Troškinys / Ratatouille -  (2007)

2030 | 2018-07-24 | 3342

Aprašymas: Super mergaitės (angl. The powerpuff girls) – amerikiečių animacinis serialas. Trys super mergaitės nuolat išgelbėja pasaulį nuo monstrų.

2030 | 2018-07-24 | 3523

Aprašymas: Šeimos bičas (angl. Family Guy) – JAV animacinis serialas. Piteris su savo žmona Luisa ir trimis vaikais: Krisu, Meg ir Stiviu bei protingiausiu šeimos nariu ir draugu šunimi Brajanu gyvena mažoje Amerikos valstijoje, Rod Ailende. Šeimos “bičas” pasiryžęs padaryti viską dėl savo mylimų žmonių, tik žinoma, ne tuomet, kai žiūri televizorių.

2013 | 2017-06-09 | 3542

Aprašymas: Magiškoje šalyje pavasaris! Visi ruošiasi triukšmingai atsinaujinimo šventei. Mokykloje organizuojamas menų festivalis, kuriame savo talentus demonstruos visi mokiniai. Miestelis šurmuliuoja, aplink pilna spalvų ir džiaugsmo, tačiau viskas greitai pasikeičia, kai iškyla grėsmė iš kito, tamsaus ir pavojingo, pasaulio. Savo kraštą gali išgelbėti tik išradingieji mokiniai, bet jie turi būti labai atidūs, nes nebeaišku, kas yra tikri draugai, o kas – melagiai ir išdavikai…

2030 | 2018-07-24 | 3118

Aprašymas: Drakonų kova Z (angl. Dragon Ball Z) – Japonijos animacinis serialas. Po penkerių metų jau su Či Če susilaukęs sūnaus Son Gohano, Gokas sutinka savo vyresnyjį brolį Raditą, kuris jam atskleidžia, kad jiedu kilę iš beveik išnykusios nežemiškos sajanų rasės. Sajanai dar mažą Goką (tikrasis vardas Kakarotas) pasiuntė į Žemę, kad šis ją užkariautų, tačiau vos joje išsilaipinęs jis smarkiai susitrenkė galvą, taip prarasdamas atmintį ir sajanams įgimtą troškimą žudyti. Gokas atsisako padėti Raditui užkariauti planetą ir padedamas Pikolo jį įveikia, tačiau paaukoja ir savo gyvybę. Po treniruočių pas valdovą Kajų pomirtiniame pasaulyje prabėgus metams, Gokas prikeliamas su drakono rutuliais ir išskuba gelbėti Žemės nuo ją užpuolusių sajanų Vedžito ir Napo. Tačiau atvykęs sužino, kad kovoje žuvo Jamčis, Čiautsas, Tenšinhanas ir Pikolas. O kaip žinia, mirus Pikolui, kuris yra viena būtybė su Dievu, išnyksta ir rutuliai. Laimei paaiškėja, kad Pikolo gimtojoje Nameko planetoje esama panašių rutulių, tad likusieji gyvi patraukia jų ieškoti. Tačiau paaiškėja, kad to paties siekia ir Vedžitas bei galaktikos tironas Fryzas. Prasideda kova dėl laiko; kas pirmas surinks visus rutulius. Fryzui išsikvietus Ginio pajėgas, Vedžitas nusprendžia susidėti su Gohanu ir Krilinu. Galiausiai atvykus Gokui, prasideda ilga, nuožmi kova, kurios atomazgoje jis virsta legendiniu super sajanu ir nukaudamas Fryzą atkeršija už milijardus gyvybių.

2000 | 2017-06-09 | 3537

Smurfų nuotykiai tęsiasi, vaikučiai tuo įsitikins šioje serijoje. Artėja tėtės smurfo gimimo diena ir visi smurfai ginčijasi kokią staigmeną parengti: vieni siūlo surengti grandiozinį vakarėlį, kiti varžybas. Smurfytė sugalvoja ir kiti pritaria – surengti talentų vakarą. Repetuoti pasiryžę smurfai ir šoka, ir dainuoja, vaidina scenas. Smurfytė nori sušokti smurfų šokį, ne jokių repeticijų, tačiau jai tas nepavyksta, ir ji nusimena. Taigi, staiga nusiminusią Smurfytę guodžia trolis, duoda jai stebuklingus batelius. Už visą tai trolis paprašo noro išpildymo, kai tam ateis laikas. Kokį norą pateis trolis ir ar smurfytė galės jį išpildyti, vaikučiai galės pamatyti nuostabiame filmuke „Smurfai“.

2030 | 2018-07-24 | 6392

Aprašymas: Benas Tenas (angl. Ben 10) – JAV animacinis serialas. Beno istorija tai tipiško berniuko istorija, kuris tampa labai netipiškas kai jis aptinka Omnitrix. Tai paslaptingas ateivių ginklas, turintis galią transformuoti šio prietaiso dėvėtoją į dešimt skirtingų ateivių rūšių.

2000 | 2017-06-07 | 3788

Heraklis tapęs dievu, ima ilgėtis žemės ir š Dzeuso išsiprašo, kad iš Olimpo galėtų nuvykti į žemę nors trumpam. Tačiau, viskas nėra taip paprasta, Heraklis susiduria su priešais, kurie nori jam pakenkti. Nepasiant to, jis suvokia, kad gyventi žemėje ir būti tuo kas esi, bendrauti su tais, kurie yra tau artimiausi - yra svarbiausia gyvenime.

2007 | 2017-06-09 | 3893

Aprašymas: Išdykęs katinas Garfildas nepatenkintas dvimačio komiksų pasaulio ribotumu. Lyg tyčia Garfildo kolega šuo Odis įmeta kaulą į skylę, skiriančią tikrąjį pasaulį nuo komiksų. Nieko nelaukdamas Garfildas pasinaudoja proga. Tačiau greitai oranžinis katinas lieka kiek nusivylęs realiuoju pasauliu. Čia šalta, liūdna, nepatogu, be to nė vienas katinas netiki, kad Garfildas atvyko iš komiksų knygelės…

2009 | 2017-06-09 | 3939

Aprašymas: Du visiški nevykėliai Džo ir Tonis sugalvoja nerealų planą, kaip užsidirbti krūvą pinigų ir iškeliauti atostogų. Džo nutaria „prastumti“ penkis kilogramus „žolytės“, kurią gauna skolon iš labai įtakingo narkotikų prekeivio. Tačiau jei jis negrąžins skolos sutartu laiku, jo laukia tikrai liūdnas galas… Kaip grąžinti „babkes“? Kaip išsukti uodegą?

2001 | 2018-07-24 | 4245

Aprašymas: Geologijos profesorius Teodoras Litonas ruošiasi į eilinę mokslinę ekspediciją, kuri turi patvirtinti Darvino evoliucijos teoriją. Jis išvyksta į Naująją Zelandiją, kur drąsiems keliautojams, išgyvenusiems daugybę pavojų, tenka klaidžiomis požeminėmis galerijomis prasibrauti iki pat Žemės centro, kur jie susidurs su nuostabiu priešistoriniu pasauliu…

Žiulis Vernas: Kelionė į žemės centrą - Jules Verne's Amazing Journeys - Journey to the Center of the Earth (2001)

2030 | 2018-07-24 | 4789

Aprašymas: Ogis ir tarakonai (angl. Oggy and the Cockroaches) – Kanados ir Prancūzijos animacinis serialas. Linksmi nuotaikingi filmukai apie tarakonų gyvenimą, bei jų mylimiausią priešą. Vieni moka sugyventi, kitiems – negali būti nieko baisiau gyvenimo kartu…

2000 | 2017-06-07 | 3523

„Geltonėlis“ – tai nuotaikinga senoji animacija apie vištą ir viščiukus. Vienas iš mažųjų paukščiukų dėl savo smalsumo pasimeta ir sutinka šuniuką. Šis padrąsina nuliūdusį viščiuką. Įsidrąsinęs geltonsnapis keliauja per mišką, kur tyko daugybė pavojų. Laimei, miško gyventojų dėka pavyksta laimingai iš jų išsivaduoti. Vaikiškas senosios animacijos filmukas pasibaigia laimingai – višta suranda savo viščiuką.

2030 | 2018-07-24 | 3652

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 3702

Mažame name su didelėmis durimis gyveno bitutė Zuzuzu. Skrajodavo ji po pievas su kibirėliu ir rinkdavo medų. Tačiau vieną dieną užsitrenkė bitutei namelio durys. Nei žiogas nei skruždės jai atsisakė padėti. Sutiko tik tranas kuris sugriovė jai namelį. O viskas prasidėjo nuo menkniekio. Tačiau ir geri dalykai prasideda nuo menkniekio. Kaip bitutė gyvena toliau pamatysime šiame pamokančiame filmuke.