Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2006 | 2017-06-09 | 3948

Aprašymas: Vyriausias Burtininkas, visų pasakų gerų pabaigų valdovas, nusprendžia pasiimti atostogas. Lyg niekur nieko išdūmė pailsėti ir… pažaisti golfą Škotijoje. Kad pasakos eitų savo vaga ir gerai baigtųsi, prižiūrėti paliko du savo pagalbininkus – Manka ir Mambo. Pelenė – tipinė pasakų herojė. Ji draugauja su dvaro indų plovėju Riku, kuris puoselėja pačius šilčiausius jausmus jai, bet kad ir kaip bebūtų, Pelenė svajoja puotoje šokti tik su Princu…

2030 | 2018-07-24 | 3889

Aprašymas: Byvis ir Tešlagalvis (angl. Beavis and Butt-Head) – JAV animacinis serialas. Byvį ir Tešlagalvį pažįsta visi, netgi tie, kas jau nebeatsimena, kada atsirado pirmasis muzikinis TV kanalas – MTV. Šie du vyrukai tapo tikra legenda. Ir viskas tik dėl to, kad puikiai atlikdavo keturis dalykus: 1. Sėdėjo ant sofos ir spoksojo į “teliką”. 2. Prietrankiškai, bet labai šmaikščiai komentavo muzikinius vaizdo klipus. 3. Niekad taip ir “nenukabino” nė vienos panos. 4. Nuolat patekdavo į kvailiausias situacijas. Keisčiausia tai, kad paaugliai, ir netgi kai kurie suaugusieji, ėmė aklai juos pamėgdžioti. Animacinio serialo kūrėjai netgi turėjo atiduoti kai kurias serijas cenzūrai. Ypač kai keli vaikai, prisižiūrėję Byvio ir Tešlagalvio nuotykių, vos nesudegė savo namuose.

2000 | 2017-06-07 | 3680

Filmukas Legenda apie piktą milžiną – filmukas apie neturtingą žveją, kuris kartą jūroje užmetęs tinklą, ištraukė butelį. Vos tik žvejys jį atkimšo, iš jo išlindo didžiulis ir piktas milžinas. Jis pavertė žveją žymiu ir turtingu žmogumi už tai, kad šis išlaisvino jį iš butelio. Tačiau išlaisvintas milžinas sukėlė jūroje audras, sudaužė kitų žvejų laivus ir juos pražudė. Geraširdis žvejys, nors ir tapo turtingu, dėl to labai liūdėjo ir pasitaręs su žyniu nusprendė pergudrauti milžiną, ir uždaryti jį atgal į butelį. Pažiūrėkite šią įdomią ir pamokančią istoriją. Ji atskleidžia, kad gyvenime svarbiausia ne turtai, o gera ir tauri žmogaus siela.

2030 | 2018-07-24 | 3302

Aprašymas: “Persikinė mergaitė” yra vidurinės mokyklos drama, kurios pagrindinė herojė yra Momo Adachi. Ji buvusi pagrindinės mokyklos plaukimo komandos narė. Dėl šios priežasties ji yra labai įdegusi, ko pasekoje tampa klasiokų ir aplinkinių apkalbų objektu. Visų gandų pradininkė yra jos vienintelė draugė Sae. Momo yra įsimylėjusi savo bendraklasį Toji, tačiau ir Sae yra nusitaikiusi į jį ir stengiasi visaip pakenkti Momo. Momo gyvenimas dar labiau susijaukia, kai pasirodo Kiley Okayasu, sąmojingas playbojus, kuris stengiasi ją suvilioti.

2000 | 2017-06-09 | 4067

Šis „Na, palauk!“ filmukas vaikams labai nuotaikingas ir parodantis atskirtį tarp nuoširdaus gėrio bei kvailoko ir piktdžiugiško blogio. Vilkas bandys prekybos centre pagauti kiškį, tačiau planas neišdegs – vietoje zuikio pagavimo vilkui teks šokti su begemotu. Ši „Nu, pogodi!“ serija taip pat sužavės ritminga muzika. Ir, žinoma, neapsieisime be legendinės pilkio tariamos frazės...

1998 | 2017-06-09 | 3598

Donald Duck Drip dippy Donald išleistas 1948 m.

2009 | 2017-06-09 | 3939

Aprašymas: Animacinis filmas „Vaikystės dienoraštis“ pasakoja apie sergančios mergaitės bei boružės draugystę, kuri atspindi ypatingą santykį tarp vaiko ir gamtos. Šis siužetas įkvėptas Marcelijaus Martinaičio eilėraščio „Rauda boružei. Vasaros Sapnas“ bei filme skambančios Vytauto Kernagio dainos „Rauda boružei“.

2000 | 2017-06-07 | 3769

Visų galų meistras Foka - puikus filmukas vaikams ir pavyzdys, leidžiantis suvokti vaikams, koks turėtų būti atkaklus, darbštus bei savo darbą mylintis žmogus. Senoji animacija pritrauks bet kokio amžiaus mažylius, mėgstančius nuotykius. Pamokantys filmukai yra šauni veikla vaikams, kuri leidžia formuoti jų dorą savimonę ir linksmai praleisti laiką. Kviečiame pažiūrėti :)

1950 | 2017-06-09 | 4159

Aprašymas: Vaikų animacijos klasika, puikiai atpažįstama ir šiandien, nors sukurta daugiau nei prieš 60 metų, kai spalvota animacija dar tik pradėjo užkariauti pasaulį. Klasikinė pelenės istorija apie gražioje karalystėje su tėčiu ir mama laimingai gyvenusią princesę. Jos laimė baigėsi, kai mirė mama ir tėtis vedė baisią, piktą pamotę. Šioji atsivedė ir dvi piktas dukras Drizelą ir Anastasiją. Jos skriaudžia, užgaulioja princesę. Kai kartą dukros iškeliauja puoton, Pelenę aplanko jos krikštamotė fėja ir išpuošia šventei. Susipažinusi ir pašokusi su princu Pelenė išskuba namo, nes po vidurnakčio visi burtai baigiasi. Ši klasikinės pasakos ekranizacija televizijoje 1951-aisiais už įspūdingą muziką buvo nominuota trims Oskarams. Amerikos filmų institutas „Pelenę“ pripažino vienu geriausių ir visų mėgstamiausių Disnėjaus kompanijos sukurtų filmų ir vienu geriausių Amerikoje sukurtų animacinių filmų.

2000 | 2017-06-07 | 3790

Filmukas Aš jus girdžiu. Filmukas apie radiją ir kaip ji atsirado. Viskas prasidėjo nuo akmens amžiaus, kuriame nendartalietis turėjo daug problemų. Vietoje radijo naudojo dūmų stulpą. O Afrikoje negrai perduodavo žinią būgnais. Romoje pranešimus perduodavo žirgais. Vėliau pasakoja apie Morzę kuris sukūrė Morzės abecėlę. Telefono istorija. Profesorius Popovas sukūrė radijo imtuvą be laidų. Vasia konstruoja palydovą ir bendrauja su kitomis planetomis. Tai ir visa istorija apie radiją ir radijo bangas :)

2030 | 2018-07-24 | 3754

Aprašymas: Linksmieji traukinukai (angl. Chuggington) pasakoja istoriją apie pradedančiųjų traukinukų Vilsono, Briusterio ir Koko, dar vadinamų „Garvežiukais“, nuotykius Bildėnuose. Kiekvienas herojus – unikali, mokymosi savitumais pasižyminti asmenybė. Animacinio serialo siužetas nukelia į šiuolaikinį – veik tokį patį kaip mūsiškis – pasaulį, pilną miestų, kaimų, kraštovaizdžių bei skirtingų kultūrų. „Linksmųjų traukinukų“ šerdis – linksmos, lavinančios, gyvenimiškos bei mažyliams aktualios istorijos.

2000 | 2017-06-09 | 3688

Aprašymas: Filmas pasakoja apie vieną penkiolikmečių klasę, jau prieš kurį laiką boikotavusią mokyklą. Visi 40 jos mokinių gauna pasiūlymą vykti į nemokamą ekskursiją su „buvusia” klase ir, kadangi dauguma yra pasiilgę buvusių draugų, jie visi sutiko ir linksmai besišnekučiuodami kaip kadaise važiavo autobusu. Tačiau važiuojant tuneliu buvo paleistos dujos, nuo kurių apsvaigę pradžioje nieko neįtarę paaugliai užmigo. Atsibudo jie tik apleistoje nenaudojamoje mokykloje, minėtoje negyvenamoje saloje. Lydimas armijos pasirodė buvęs jų klasės auklėtojas, kuriam tą dieną, kai klasė boikotavo mokyklą, vienas paauglių dūrė peiliu. Jis pranešė, kad klasė buvo atrinkta pagal minėtą įstatymą. Įsibaiminusiems moksleiviams buvo parodytas trumpas informacinis filmukas apie dalyvavimo taisykles, taip pat pasakyta, kad prie klasės prijungiami dar du žmonės, kurie kaip naujokai turėjo prie jos prisijungti mokykloje, bet dėl boikoto tas taip ir neįvyko. Moksleiviams išdalijamos kuprinės su reikmenimis ir ginklais bei jie išleidžiami į mišką.

Karališkas mūšis - Battle Royale (2000)

1975 | 2017-06-07 | 3813

Gyveno kartą du berniukai Ai ir Oi. Ai nuolat džiagsmingas ir nuotaikingas, tik Ai ir viskas padaryta pas jį namuosė švaru gražu ir darže viskas auga. Jis draugiškas ir pozityvus. Oi nuolat paniuręs ir nelaimingas. Jam gyvenimas atrodo nemielas viskas taip sunku ir nepakeliama. Ką bedarydavo nuolat jam viskas nepavykdavo. Taip vargšelis ilgai netrukus susirgo. Guli lovoje ir verkia. Tuomet Ai surinko visus kaimo vaikus atėjo pas Oi ir ėmė jo visus namus šveisti plauti ir tvarkyti. Nurengė Oi drabužius ir išskalbė. Draugiškumu atnešė džiaugsmą ir gerą nuotaiką. Šis filmukas moko draugystės, tarpusavio pagalbos ir supratimo. Dabar Oi šypsosi ir yra laimingas :)

2012 | 2018-07-24 | 11535

Aprašymas: Trumpametražis filmas apie Simpsonai serialo veikėją – Megę Simpson.

Megė Simpson: Ilgiausia diena darželyje - The Longest Daycare (2012)

1966 | 2018-07-25 | 3625

2012 | 2017-06-09 | 3976

Aprašymas: Sudanas, 19-as amžiaus. Dešimtmetis berniukas Makas pabėga iš vergijos ir sutinka jauna žirafiuką. Judviejų nuotykiai prasideda…

1967 | 2017-06-08 | 3987

Senosios animacijos filmukas vaikams Garvežiukas iš ramunių stotelės. Tai pasakojimas vaikams apie garvežiuką kuris nuolat mėgdavo pavėluoti ir visi keleiviai piktindavosi, kad nespės ten ar šen. Tačiau garvežiukas jiems primindavo, kad reikia ir pauostyti pakalnutes, kad pajusti pavasarį, pamatyti ryte aušrą, nes kiekviena aušra vienintelė gyvenime. Filmukas moko, kad reikia suspėti visur, bet taip pat nepamiršti grožėtis nuostabiais ir paprastais dalykais.