Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3967

Aprašymas: Mano mažasis ponis (angl. My little Pony) – JAV ir Kanados animacinis serialas. Tai spalvingos, ryškios, pozityvios, šiltos mažųjų žiūrovų dievinamų herojų – ponių draugystės istorijos. Vaivorykštės spalvomis akį traukiantys poniai pasižymi išskirtinėmis savybėmis, individualiais charakteriais, mėgsta diskutuoti ir mokosi priimti sprendimus. Jie puoselėja gražiausias vertybes, o savo magiškoje pasakų šalyje neria į neįtikėčiausius nuotykius ir išbandymus, todėl jais žavisi ne tik mergaitės, bet ir berniukai. Nors be galo mielas, šis animacinis filmukas nėra pernelyg sentimentalus. Pateiktas su puikiu humoru. Pasakiška spalvų karalystė, rodos, visai čia pat, prie mūsų, kur žavingieji poniai gyvena su savo broliais ir sesėmis, tėčiais ir mamomis, net seneliais – išmintingaisiais poniais, o jų kaimynystėje įsikūręs ir vienas kitas monstras.

2016 | 2017-06-09 | 3997

Aprašymas: Dviejose pirmose „Sniego karalienės“ dalyse Gerda, padedama ištikimų draugų – augintinio šeško, trolio Ormo ir išvaduoto brolio Kajaus – patyrė daugybę nuotykių ir sugebėjo nugalėti piktuosius Sniego Karalienę ir Karalių. Praėjus dviem metams intensyvių, tačiau bevaisių paieškų, Gerdai į rankas patenka senovinis trolių lobis: paslaptingas Ledo ir Ugnies akmuo, galintis pildyti savo šeimininko norus. Mergina nedvejodama išsako norą surasti savo tėvus. Tačiau dėl kažin kokių priežasčių akmens magija suveikia ne taip, kaip turėtų ir sukelia katastrofiškus pakitimus visame aplinkiniame pasaulyje: stebuklingajai pasakų karalystei ima grėsti pražūtis. Spaudžiami laiko, seni bičiuliai vėl susiburia draugėn ir iškeliauja į tolimą kraštą, siekdami išsiaiškinti galingojo akmens paslaptį, išgelbėti žmonių, trolių ir kitų gyventojų karalystę bei pabandyti surasti Gerdos ir Kajaus tėvus.

1963 | 2017-06-07 | 3948

Filmukas Tekėk upeliuk. Senoji animacija visada žavi savo nuotaikingumu, gražiais vaizdais, skambia muzika bei, žinoma, prasmingu siužetu. „Tekėk, upeliuk“ – dar vienas filmukas vaikams iš šios skrynios. Pasakoje vaizduojama žaluma, jos apsupti paukščiai, gyvūnai bei upelio kelionė. Matomas draugiškas ryšys, neblėstantis veiksmas ir tvyrantis linksmumas. Ši istorija rodo nepaprastą atkaklumą bei geraširdišką pagalbą. Kitaip tariant, tai nepaprasta gamtos harmonija.

2030 | 2018-07-24 | 4143

Aprašymas: Prieglaudos šunyčiai (angl. Pound Puppies) yra amerikiečių/kanadiečių animacinis serialas. Prieglaudoje gyvenančių šunų užduotis – rasti idelų žmogų kiekvienam šuniukui. Paieškos atneša daugybę nuotykių.

1998 | 2017-06-09 | 3795

Donald Duck Out of scale išleistas 1951 m.

2000 | 2017-06-07 | 4187

„Šarman šarman“ – tai neįprasta pasaka apie krokodiliuką vegetarą. Jis paprašo savo dėdės nuplukdyti vėžlę į kitą krantą. O didžiajam krokodilui rūpi tik jo pikti kėslai – pasotinti skrandį. Bet mažasis krokodiliukas ne iš kelmo spirtas. Jis sugalvoja, kaip plėšrūno pilve atsidūrusią vėžlę išgelbėti. O kartu ir tampa drąsesnis.

1995 | 2018-07-24 | 13162

Aprašymas: Tai dvyliktasis Drakonų kova Z filmas.

Drakonų kova Z: Susitapatinimas atgimsta - Dragon Ball Z: Fusion Reborn (1995)

2006 | 2017-06-09 | 3948

Aprašymas: Giliai Antarktidos širdyje, nuostabiame Imperatoriškųjų pingvinų pasaulyje, kur kiekvienas savo sielos draugą suranda dainuodamas, gimsta pingvinukas, negalintis dainuoti. Mažasis Bambeklis yra gimęs šokti… čečiotką! Ir net labai gerai! Nors Bambeklio mama Norma mano, kad tai labai mielas įprotis, jo tėtis Memfis sako, kad tai „labai nepingviniška“. Be to, jie abu puikiai žino, kad pingvinas, neturintis savo širdies dainos, gali niekuomet nesurasti tikrosios meilės. Kaip dažnai gyvenime atsitinka, geriausia Bambeklio draugė Glorija yra šauniausia dainininkė visoje apylinkėje. Bambeklis ir Glorija puikiai sutaria nuo tada, kai abu vos išsirito iš kiaušinių, tačiau ir ji dabar labiausiai domisi ir yra visa galva pasinėrusi į hip-hopo pamokas. Bambeklis tiesiog yra kitoks, ir tai ypač į akis krenta Nojui, griežtajam Imperatoriškųjų pingvinų šalies vadui, kuris vieną dieną išvaro mažąjį Bambeklį iš Imperatoriškųjų pingvinų bendruomenės. Pirmą kartą vienas atsidūręs toli nuo namų, Bambeklis sutinka būrį visai kitokių pingvinų, besivadinančių Adely draugais. Vadovaujami Ramono, pingvinai iš karto susižavi Bambeklio šokio judesiais ir pakviečia sudalyvauti jų vakarėlyje. Adely šalyje Bambeklis susidraugauja su linksmuoliu Lovelasu Guru ir krūva kitų pingvinų, su kuriais leidžiasi ieškoti nuotykių po didžiulę ir nuostabiai baltą Antarktidą. Patyrę keletą epinių nutukimų, jie sau ir kitiems įrodo, kad tik būdamas toks, koks esi, gali būti svarbus ir reikalingas pasauliui.

2000 | 2017-06-07 | 3741

Senoji animacija sužavi kiekvienu savo filmuku. Filmukas vaikams „Kaip mes kvietėme pavasarį“ – ne išimtis. Tai pasakojimas apie lokius, apie besiridinėjančią saulutę, apie pabudimą iš žiemos miego ir atėjusį pavasarį. Tirpsta sniegas, skleidžiasi gėlės, balsingai čiulba paukščiukai. Tai žaisminga pasaka apie pavasario kvietimą, leidžianti pasinerti į svajones. Tai vaikams prieš miegą labai tinkamas filmukas.

1968 | 2017-06-07 | 3860

Ožiukas, kuris mokėjo skaičiuoti iki dešimties – senosios animacijos filmukas mažiausiems, kurie išmoks skaičiuoti iki dešimties. Mažas ožiukas miške sutinka žvėrelius, kuriuos skaičiuoja, tačiau visiems tai labai nepatinka ir jie tam priešinasi ir skundžiasi vienas kitam, bando mažylį sudrausminti. Tačiau netikėtai juos visus užklumpa audra, kuri užlieja visą mišką. Vienintelis išsigelbėjimas – tai laivelis, kuris talpina tik dešimt keleivių, tuomet žvėrelių pyktis išgaruoja, nes jie pasijunta išgelbėti ožiuko, kuris juos suskaičiavo. Filmukas atspindi požiūrį apie šalia esantį, kuris per savo smalsumą, tampa išskirtinis. O tas smalsumas ir mokėjimas pasitarnauja ir išgelbsti.

2030 | 2018-07-24 | 3428

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2006 | 2017-06-09 | 3690

Aprašymas: Voveriukas atranda laiko mašiną ir keliasi per įvairius laikus dėl savo mylimos gilės.

2013 | 2017-06-09 | 3663

Aprašymas: Nuolankus tvarto elfas išsiaiškina, kad jis yra vienintelis elfas, galintis sustabdyti Šiaurės Ašigalio invaziją, pasinaudodamas Senelio rogių paslaptimi – laiko gaubliu. Taip jis gali grįžti į praeitį ir išgelbėti Kalėdų Senelį… du kartus.

2000 | 2017-06-07 | 3784

Heraklis tapęs dievu, ima ilgėtis žemės ir š Dzeuso išsiprašo, kad iš Olimpo galėtų nuvykti į žemę nors trumpam. Tačiau, viskas nėra taip paprasta, Heraklis susiduria su priešais, kurie nori jam pakenkti. Nepasiant to, jis suvokia, kad gyventi žemėje ir būti tuo kas esi, bendrauti su tais, kurie yra tau artimiausi - yra svarbiausia gyvenime.

2030 | 2018-07-24 | 3804

Aprašymas: Džeronimas Stiltonas (angl. Geronimo Stilton) – Italijos ir Prancūzijos animacinis serialas. Kalbanti pelė Džeronimas Stiltonas gyvena Naujapelyje ir dirba laikraščio „Graužikų aidas“ vyriausiuoju redaktorium. Džeronimas nervingas, švelnus, svajoja apie ramų ir nepavojingą gyvenimą, bet nuotykiai jam nuolat beldžia į duris. Kartu su savo jaunesniąja seserim, pusbroliu ir numylėtu sūnėnu Bendžaminu Džeronimas savo žurnalistiniuose tyrimuose amžiais patenka į įvairias pavojingas aplinkybes, atskleidžia įvairias paslaptis, įmena sudėtingiausių įvykių mįsles, narplioja sudėtingiausias problemas ir visa tai aprašo laikraštyje. Džeronimas – enciklopedinės erudicijos ir nepaprastai smalsus. Jo aistra žinioms – jo gyvenimo ir etikos prasmė. O tai, kad jis mažumėlę vėpla ir išsiblaškėlis, sukelia daug juokingų situacijų.

2005 | 2017-06-09 | 3838

Aprašymas: XVII amžiaus Prancūzija. Karališkąjį dvarą apgaubė intrigos, o karalienės garbę yra pasiruošęs suteršti kardinolas Rišelje. Tik drąsuolis D’Artanianas su savo naujais draugais muškietininkais gali išgelbėti valstybę nuo naujo skandalo ir karo…