Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2015 | 2017-06-09 | 4801

Aprašymas: Linksmieji burundukai Alvinas, Saimonas ir Teodoras niekad nenuobodžiauja. Kai, rodos, gyvenime viskas vyksta sklandžiai – jie viską apverčia aukštyn kojom. Šįkart jie leisis į nutrūktgalvišką kelionę po Ameriką.

2012 | 2017-06-09 | 4041

Aprašymas: Argentinos kino kūrėjų animacinis filmas visai šeimai. Magiška istorija prasideda, kai fantastiškoje burtininkų ir kerėtojų karalystėje pavadinimu Rodencija, princesė pameta dantuką. Jį išgelbėti gali tik mažas peliukas Edamas ir jo ištikima bičiulė, pelytė Brie. Draugai leidžiasi į kupiną pavojų kelionę, kurioje turės susikauti su niekšingų žiurkių gauja, valdoma piktadario Rotekso. Paaiškėja, kad jis ne tik pagrobė mažosios princesės dantį, bet ir siekia užgrobti taikią ir jaukią Rodencijos karalystę. Ar mažieji peliukai išgelbės Rodencijos žemę?

1998 | 2017-06-09 | 3832

Donald Duck Lucky day išleistas 1939 m.

2015 | 2017-06-09 | 3646

Aprašymas: Aviuką Šoną puikiai pažįsta ir myli viso pasaulio vaikai. Animacinis serialas apie niekaip nenurimstančio ir nuolat į keblias situacijas patenkančio išdaigininko Šono nuotykius buvo pradėtas rodyti 2007-ųjų pavasarį Didžiojoje Britanijoje, o dabar serialą gali stebėti net 180-ies šalių televizijų žiūrovai, tarp jų – ir Lietuvos. Kaip žinia, aviukas Šonas turi neprilygstamą talentą savo nekaltomis išdaigomis nuolat privirti pakankamai daug košės, kurią tenka srėbti tiek jam pačiam, tiek visiems aviuko draugams. Filmo istorija prasideda lygiai taip pat. Aviukas Šonas nusprendžia šiek tiek pasilinksminti, tačiau netikėtai įvykiai pakrypsta kiek netikėta linkme. Šono išdaiga priverčia Fermerį išvykti iš gimtosios sodybos į tolimą ir nepažįstamą Didelį Miestą. Supratęs, kad ir vėl privirė košės, aviukas Šonas mobilizuoja fermos gyventojus ir visi kartu iškeliauja gelbėti mylimo šeimininko. Tačiau ar pavyks aviukui ir jo draugams, didžiąją gyvenimo dalį praleidusiems jaukioje ir paprastoje kaimo sodyboje, nepasiklysti Dideliame Mieste? Ar jie sugebės išvengti kiekviename žingsnyje tykančių netikėtumų, naujovių bei nematytų ir gąsdinančių dalykų? Ar jiems pasiseks apsimesti paprastais gyvūnais daugybės žmonių apsuptyje? Galų gale – ar aviukas Šonas ir jo draugai suspės surasti Fermerį, kol jis nepradingo galutinai?

2016 | 2018-07-24 | 4045

Aprašymas: Mano mažasis ponis (angl. My little Pony) – JAV ir Kanados animacinis serialas. Tai spalvingos, ryškios, pozityvios, šiltos mažųjų žiūrovų dievinamų herojų – ponių draugystės istorijos. Vaivorykštės spalvomis akį traukiantys poniai pasižymi išskirtinėmis savybėmis, individualiais charakteriais, mėgsta diskutuoti ir mokosi priimti sprendimus. Jie puoselėja gražiausias vertybes, o savo magiškoje pasakų šalyje neria į neįtikėčiausius nuotykius ir išbandymus, todėl jais žavisi ne tik mergaitės, bet ir berniukai. Nors be galo mielas, šis animacinis filmukas nėra pernelyg sentimentalus. Pateiktas su puikiu humoru. Pasakiška spalvų karalystė, rodos, visai čia pat, prie mūsų, kur žavingieji poniai gyvena su savo broliais ir sesėmis, tėčiais ir mamomis, net seneliais – išmintingaisiais poniais, o jų kaimynystėje įsikūręs ir vienas kitas monstras.

Mano mažasis ponis (6 sezonas) - My Little Pony: Friendship Is Magic (2016)

2000 | 2017-06-07 | 3703

„Stebuklingas varpelis“ – pasaka vaikams, prasidedanti sunkiais mergaitės darbais. Ji pamotės išvejama miškan. Ten atranda meškos trobelę. Lokys ir pelytė padeda mergaitei įvykdyti pamotės palieptą užduotį. Kuo toliau, tuo labiau senosios animacijos filmukas atskleidžia tinginystės ir godumo blogybes. Tai ne tik labai pamokanti, bet ir graži pasaka su charakteringais veikėjais bei puikiu įgarsinimu.

2013 | 2017-06-09 | 4066

Aprašymas: „Karalienės liūnas“ – tai trumpas animacinis filmas pagal Anykščių krašto padavimą.

2005 | 2017-06-09 | 3655

Aprašymas: Stebuklų kupina žiemos naktis… Kur jos burtai nuneš Bilį ir jo naujuosius draugus Sniego senį ir Sniego šunelį? Tai labai lyriška, švelni, tiesiog graži istorija.

2022 | 2017-06-09 | 3855

Filmuke Tolimas giminaitis pas lokį atvyksta svečias. Su juo nedelsiant nori susipažinti ir išdykėlė Maša. Tačiau pasirodo, kad naujasis svečias ir Maša negali pasidalinti žaislų. Nuolat konkuruodami vaikai nė nepastebi, kad atlieka lokiui visus namų ruošos darbus, kol ateina vakaras. Ar nepasigailės lokys per greit išlydėjęs giminaitį namo, juk Mašai taip patiko nauja draugystė su Tolimu giminaičiu?

1998 | 2017-06-09 | 3817

Donald Duck Donald in Mathmagic Land išleistas 1959 m.

1983 | 2017-06-08 | 3930

Medžiotojas ir jo sūnus – filmukas iš senosios animacijos kolekcijos apie tėvą ir sūnų medžiotojus. Sūnus mokomas nerašytų medžioklės įstatymų, staiga miškan įžengia tironas milžinas ir viską griauna. Lietuviškai online žiūrėkite pasaką Medžiotojas ir jo sūnus, pamatykite kaip milžinas įveikiamas padedant miško žvėrims. Geri darbai nelieka pamiršti. Tai pagrindinė pasakos mintis.

1964 | 2017-06-09 | 3831

Aprašymas: Sugalvojo piktoji pamotė išvaryti podukrą Nastenką iš namų. Ir privertė ji Nastenkos tėvą palikti mergaitę žiemą miške. Tačiau mergaitė nesušalo, o pateko net į pačio Senelio Šalčio namus! O šis, kaip žinia, moka visokius stebuklus daryti…. Puikus filmas vaikams, kurio režisierius Aleksandras Roju buvo apdovanotas „Auksiniu liūtu” – pagrindiniu Venecijos kino festivalio prizu.

2030 | 2018-07-24 | 3930

Aprašymas: Byvis ir Tešlagalvis (angl. Beavis and Butt-Head) – JAV animacinis serialas. Byvį ir Tešlagalvį pažįsta visi, netgi tie, kas jau nebeatsimena, kada atsirado pirmasis muzikinis TV kanalas – MTV. Šie du vyrukai tapo tikra legenda. Ir viskas tik dėl to, kad puikiai atlikdavo keturis dalykus: 1. Sėdėjo ant sofos ir spoksojo į “teliką”. 2. Prietrankiškai, bet labai šmaikščiai komentavo muzikinius vaizdo klipus. 3. Niekad taip ir “nenukabino” nė vienos panos. 4. Nuolat patekdavo į kvailiausias situacijas. Keisčiausia tai, kad paaugliai, ir netgi kai kurie suaugusieji, ėmė aklai juos pamėgdžioti. Animacinio serialo kūrėjai netgi turėjo atiduoti kai kurias serijas cenzūrai. Ypač kai keli vaikai, prisižiūrėję Byvio ir Tešlagalvio nuotykių, vos nesudegė savo namuose.

2003 | 2017-06-09 | 4312

Aprašymas: Kupinos stebuklų ir neitikėtinų nuotykių, truputį šiurpokos ir paslaptingos vokiečių pasakų rašytojo Wilhelm’o Hauff’o istorijos atgijo nuostabiame rusų animatorių kūrinyje. „Nykštukas nosis” – tai stebuklinga istorija apie tai, jog meilė ir draugystė gali nugalėti visus sunkumus. Norėdama įgyvendinti savo klastingus planus, piktoji burtininkė nusižiūri Jakobą – neturtingo batsiuvio sūnų. Tačiau geraširdis berniukas atsisako padėti piktadarei. Tada burtininkė paverčia jį kuprotu neūžauga su didžiule nosimi ir nukelia į ateitį po septynerių metų. Ji įsitikinusi, kad Jakobas neištvers išbandymų ir palūš. Berniukas grįžta namo, tačiau po septynerių metų čia viskas neatpažįstamai pasikeitę: tėvas pasimirė iš širdgėlos, o mama nebeatpažįsta savo sūnaus. Miestelėnai iš jo juokiasi ir veja šalin. Tačiau kartą, gelbėdamasis nuo persekiotojų, Jakobas išgelbsti gyvybę žąsiai. Netrukus paaiškėja, jog tai ne paprasta žąsis, o pagrobta ir užkerėta princesė. Dabar jiems kartu teks susiremti su piktąja burtininke. Galbūt herojams pavyks atsikratyti kerų ir grįžti namo pas artimuosius…

2030 | 2018-07-24 | 3241

Aprašymas: Praėjus dešimt metų po Honkongo Šventojo karo, Močizuki Jiro, dar žinomas kaip Sidabrinis Kardas, ir vienišas herojus, kuris kovojo ir nugalėjo Kovlunų Vaikus, nepaisant savo mylimosios pridarytų nuostolių, grįžta į Japoniją su savo jaunesniuoju broliu Kotaro Močizuki. Abu jie greitai atranda, kad Kovlunų vaikai, kurie išgyveno Šventąjį karą, siekia įsiskverbti į Specialiąją Zoną. Klestintis miestas apsaugotas nematomu barjeru, kuris neleis Kovlunų vaikams įeiti, nebent jie bus per naujo pakviesti. Raudonuoju krauju vadinami Žmonės, Juoduoju krauju-vampyrai, o Močizuki broliai, Senojo Kraujo, paskutinio elito klano vampyrų palikuonys. Tad kai Kotaro pagrobiamas vieno iš Kovluno vaikų, Jiro nelieka nieko kito, tik vėl stoti į kovą.

2000 | 2017-06-07 | 3947

Senosios animacijos filmukas vaikams Sesutė Alionuška ir broliukas Ivanuška. Rusų liaudies pasaką apie sesutę Alionuška ir broliuką Ivanuška. Miško pakrašty torbelėje gyveno broliukas ir sesutė. Išėjo Alionuška į laukus ir broliuką su savimi pasiėmė. Užsimanė broliukas Ivanuška atsigerti iš balutės, bet sesutė jį perspėjo, jog jei atsigers - ožiuku pavirs. Tačiau ivanuška nepaklausė ir pavirto ožiuku. Kaip vaikams sekėsi toliau pamatysite šiame legendiniame filmuke.