Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1976 | 2017-06-09 | 3930

Aprašymas: Garsusis batuotas Katinas, vardu Pjeras, vėl su mumis! Šį kartą pagal laisvai interpretuotą Žiulio Verno romaną „Aplink pasaulį per 80 dienų“. Geriausi animatoriai pasistengė parodyti filme dar daugiau svaiginančių nuotykių ir linksmų išdaigų, dėl kurių mes taip pamėgome pirmąjį filmą apie Pjero. Pasiruoškite lydėti savo mylimus herojus į pačias pavojingiausias ir egzotiškiausias pasaulio vietas!

1992 | 2017-06-09 | 4144

Aprašymas: Turbūt nėra vaiko, kuris nepažinotų inspektoriaus Gadžeto. Tai kadaise apsaugos darbuotoju dirbęs Džonas Braunas, kuris siekdamas tapti policininku buvo sunkiai sužeistas kibervagišiaus, o apsauginio bosė jį, Gadžetą, išgelbėjo paversdama kiberpolicininku – robotu inspektoriumi. Šiame animaciniame filme, nominuotame prestižiniam Emmy apdovanojimui, inspektorius Gadžetas užsimoja išgelbėti Kalėdas!

2011 | 2017-06-09 | 3669

Aprašymas: Tarp dviejų didelių valstybių Levamme ir Amatsuvian vyksta karas. Kokios jo priežastys mums pašykštima išsamios informacijos (gal ko nepasidalino ar kas iš lovos ne ta koja išlipo), bet svarbu, jog jis vyksta. Levamme imperijos princas Karlas yra iki ausų įsimylėjęs nuostabaus grožio kilmingąją Faną del Moral ir pažada jei per metus baigti karą, bet žinot kaip būna su tais vyrų pažadais. Kadangi Fana yra tautos viltis, į ją pasikėsina blogiukai, taigi norimą ją perkelti pas sužadėtinį. Viskas gal būtų nieko, bet kad juos skiria labai plati karo teritorija, o dar vandenyną kirst reikia. Čia reikalas prispiria kreiptis į puikų gyvenimo vėtytą ir mėtytą jauną pilotą Charles Karino. Berneliui nepasisekė nuo pat vaikystės, jo tėvas yra iš Amatsuvian, dėl to jis yra kas antro tautiečio paspiriamas į šonkaulius, jo gyvenimas švelniai tariant nelengvas, bet turėdamas svajonę gali viską iškęsti. Taigi Fana yra įsodinama į Charles lėktuvėlį ir kelionė prasideda.

2030 | 2018-07-24 | 3488

Aprašymas: Smalsutė Dora (angl. Dora the Explorer) – JAV animacinis serialas. Pagrindinė serialo herojė Dora Marquez – žavi aštuonerių metų ispanų kilmės mergaitė, kuri kasdien su savo geriausia drauge beždžionėle leidžiasi į smagius nuotykius, kaskart atrasdama kažką naujo ir savo atradimais dalindamasi su žiūrovais. Mažieji žiūrovai gali keliauti su Dora per džiungles, atogrąžų miškus, vandenynų pakrantes ir rūkstančius vulkanus. Serialas “Smalsutė Dora” ypatingas tuo, kad Dora įtraukia vaikus į savo žaidimus, o žaisdama kartu su jais moko naujų kalbų ir pačių įvairiausių naudingų dalykų, pavyzdžiui, kaip suskaičiuoti kokosus, kaip nepasiklysti, ką daryti pasimetus nuo tėvų.

2030 | 2018-07-24 | 3480

Aprašymas: Ką darytum, jei galėtum spręsti, kam lemta gyventi, o kam – mirti? Ką darytum, jei turėtum Dievo galią? Toks klausimas iškyla talentingam japonų studentui Jagamiui Laitui, kai jis vieną dieną randa „Mirties Užrašus“, nuobodžiaujančiam Mirties Dievui Ryukui priklausantį sąsiuvinį, į kurį įrašius bet kokio žmogaus vardą tas žmogus miršta. Daugeliui toks antgamtinis mirtį sėjantis įnagis keltų vien baimę, bet tik ne Laitui – šis jame mato galimybę. Galimybę išpildyti savo utopinę svajonę – sukurti pasaulį be visų, jo nuomone, nenusipelniusių gyventi individų (nusikaltėlių) ir tapti jo Dievu. Neilgai trukus Laitas pradeda savo kruvinajį žygį žudydamas visų pasaulio šalių niekšus. Tarptautinė Interpolo organizacija beveik iš karto pastebi, jog nusikaltėliai pradeda masiškai mirti paslaptingomis mirtimis, ir nežinomo žudiko pėdomis pasiunčia savo geriausią agentą, žinomą vien inicialu L – protingiausią pasaulio detektyvą. Mirtinas lošimas tarp Laito ir L prasideda, lošimas, kuriame statoma viso pasaulio ateitis…

1984 | 2017-06-10 | 6127

Aprašymas: Tai Astridos Lindgren romano “Ronja plėšiko duktė” ekranizacija. Filme pasakojama apie mergaitę, augančią girioje esančioje pilyje, plėšikų apsuptyje. Ronja yra vienintelis plėšikų lyderio Matiso vaikas, tad tėtis tikisi, kad dukra užaugusi taip pat vadovaus jo suburtai gaujai. Bet vieną dieną kitoje kalno pusėje įsikuria nauja galvažudžių grupuotė ir prasideda tarpusavio kova. Ronja auga tik suaugusiųjų apsuptyje, tad kai vieną dieną sutinka Birką – priešų gaujos vado sūnų – Ronja tiesiog negali nesusipažinti su savo bendraamžiu. Jie tampa draugais. Kur nuves ši slapta draugystė? Ir kaip ji paveiks dviejų kariaujančių gaujų bei jų vadų tarpusavio santykius?

Ronja – plėšiko duktė / Ronja Rövardotter -  (1984)

1998 | 2017-06-09 | 3981

Donald Duck Pollar Trappers išleistas 1938 m.

2000 | 2017-06-07 | 4113

Senosios animacijos filmukas Trys muškietininkai arba Batuotas šuo. Tikros šuniškos meilės ir nuotykių istorija apie tai, kaip nekilmingas šunelis įsimyli karalienės kalaitę. Slapta įsibrovęs į jos kambarį, šuo gauna užduotį surasti karalienės vėrinį, kurį pagrobė kardinolas, o už tai karališkoji kalaitė dovanos jam savo širdį. Įsimylėjęs Šunelis leidžiasi į kelionę, kur jo laukia gausybė pavojų ir iššūkių, bei kardinolo katinai, kurie nesiruošia leisti jam lengvai įvykdyti užduoties.

2000 | 2017-06-07 | 3932

Senosios animacijos filmukas vaikams Pinigėlis. Vieną gražią dieną Barsukas žaisdamas lauke randa pinigėlį 5 kapeikas. Gerutis ima šaukti ir ieškoti kas pametė 5 kapeikas. Lapiukas jam patarė niekam neatiduoti pinigėlio, jei jau radai. Vilkiukas pasiūlė jam mainyti kapeikas į vinį. Barsukas labai pergyveno kad reikia gražinti tas kapeikas. Šis filmukas vaikams parodys dar vieną gražaus poelgio pamokėlę.

2030 | 2018-07-24 | 4643

Aprašymas: Avataras: Paskutinis oro valdytojas (angl. Avatar: The last airbender) – JAV animacinis serialas. Žemę pasidalinusios keturios didžiosios tautos – žemės, vandens, oro ir ugnies. Jų galios pusiausvyrą palaiko vadinamieji “stichijų valdytojai”. Manipuliuodami savo šaliai priklausančiomis stichijomis jie gali daryti stebuklus. Kadangi žmonės jau tokie padarai, kad neduok valgyt, duok pasipliekti, egzistuoja dar vienas saugiklis – vadinamasis Avataras, valdytojas, sugebantis valdyti visas stichijas. Avataras nuo pat amžių pradžios atgimstantis asmuo, savyje nešiojąs neišsenkančią išmintį. Ir štai, artėjant prie žemės kometai turinčiai suteikti papildomos galios ugnies tautai, valdovas nusprendė jog taika skirta tik liurbiams, kurie nesugeba pakovoti patys už save ir nusprendė “pasidalinti” ugnies tautos gerove su kitomis tautomis, paprasčiausiai jas okupuodamas. Taip prasidėjo kruvino karo istorija, trukusio 100+ metų. Kruvinų mūšių metu Avataras kažkur dingo be žinios. Ir štai, po kiek laiko kometa vėl artėja prie žemės, laikas būtų kaip ir baigti pasaulio užkariavimą. Juolab, kad taikiuoju laikotarpiu buvo išnaikinti visi oro valdytojai, vandens valdytojų irgi liko tik saujelė ir tik žemės valdytojai dar kaišiojo pagalius į ratus… Tačiau ugnies valdovas padarė vieną didelę klaidą. Nepasirūpino tinkamai apsisaugoti nuo Avataro. Mergaitė ir berniukas iš vandens valdytojų kaimo pastebi keistą ledkalnį, kuriame sėdi berniukas, su rodyklės formos žymėmis ant rankų ir galvos. Pamėginus išlaisvinti jį iš ledkalnio, pastarasis sprogsta, ir pasirodo, jog jo viduje tūnojo pakutinysis gyvas likęs oro valdytojas, kaip pranašaujama esąs kartu ir Avataras…

2030 | 2018-07-24 | 4188

Aprašymas: Paslapčių sodas (angl. The Secret Garden) – universalus serialas, atveriantis naujas galimybes kurti programas mažiesiems. Serialo autoriai į ekraną perkėlė tradicinių pieštų knygelių personažus. Tai vaizduotę lavinančios kelionės į spalvingų ir žaismingų padarėlių kupiną pasaulį. Serialas skatina žaisti ir džiaugtis aplinka. Veiksmas vyksta kvapą gniaužiančioje miško aplinkoje ir suteikia mažyliams daugybę nepakartojamų įspūdžių.

1998 | 2017-06-09 | 3728

Donald Duck Daddy duck išleistas 1948 m.

2000 | 2017-06-07 | 3940

Animaciniame filme „Narsuolio širdis“ vaikai pamatys, kaip du broliai Indigas ir Salomdigas medžiodami susiduria su tigru. Narsuolis Salomdigas nepabūgsta su juo kovoti, na o kiškiaširdis Indigas pabėga. Grįžusiam namo Indigui motina prisako surasti savo brolį, bailusis vaikinas keliauja paskui erelio plunksna, susiduria su daug pavojų ir po truputėlį jo baili širdis įgauna narsos. Filmuke „Narsuolio širdis“ primenama, jog visa sutinkamas kliūtis galima įveikti narsia, drąsia ir tyra širdimi.

1996 | 2017-06-09 | 3907

Aprašymas: Jis dar visai vaikas, mažutis, valiūkiškas ir kvailutis. Tačiau likimas parengė jam daug staigmenų ir išbandymų. Ar sugebės mokytojas padaryti iš jo tikrą karį ar išminčių? Animacinis filmukas sukurtas pagal kinų legendą, neabejotinai nurodys kelią į gėrį, drąsą ir laimę.

2030 | 2018-07-24 | 3319

Aprašymas: Iš pirmo žvilgsnio Natsume panašus į paprastą paauglį tik šiek tiek atsiskyręs ir nelinkęs bendrauti. Bei gebantis matyti dvasias. Vieną dieną į jo rankas patenka Draugų knyga, priklausiusi jo senelei Reiko. Reiko, jautėsi vieniša, tad, norėdama nuo to pabėgti, pasinėrė į dvasių pasaulį. Šioje knygoje surašyti visų dvasių (youkai) vardai, kurias jo senelė įveikė. Nugalėtas dvasias Reiko priversdavo užrašyti savo vardus kaip prielankumo jai ženklą. Sakoma, kad kai kas nors, turintis kontraktą, pašaukia dvasią vardu, ji negali pasipriešinti ir privalo vykdyti visus duotus nurodymus. Todėl visi tie, kurių vardai užrašyti šioje knygoje, nori bet kokia kaina ją surasti. Natsume susitaria su viena dvasia katino kūne, kurią netyčia išlaisvino, jog ji jam padės grąžinti vardus, o jeigu jam nepavyks ir jis mirs nespėjęs to padaryti, katinas galės pasiimti Draugų knygą sau.

2000 | 2017-06-07 | 3944

Du kazachai randa didžiulį lobį. Tačiau ką su juo daryti? Kaip pasielgti su tokiu turtu, kuris niekam nepriklauso? Ir kreipiasi du kazachai į išminčius, kad šie teisingą išeitį jiems rastų. Tačiau išmintis prakalba berniuko lūpomis, kuris pasiūlo kazachams didelį sodą pasodinti, kad pavargę žmonės galėtų jame ilsėtis. Tačiau šis pasiūlymas patinka ne visiems. Berniukas užsitraukia piktadario rūstybę. Kokius išbandymus jis paruošia berniukui? Ar pavyks mažajam išminčiui išsigelbėti nuo pražūtingo keršto? Ar pražys nuostabusis sodas dykynėje? Pažiūrėkite ir atrasite daug išminties pasakojime ,,Nuostabus sodas“.

2014 | 2017-06-09 | 3895

Aprašymas: Kol žemės ramybę saugo elitiniai slaptieji agentai – Madagaskaro pingvinai – pasaulis gali būti ramus. Niujorko centriniame zoologijos sode gyvenantys pingvinai Škiperis, Kovalskis, Riko ir Eilinis – mieli, žavūs ir nekalti pingvinai, juokinantys sodo lankytojus. Tačiau neapsigaukite – tai tik jų priedanga. Iš tiesų keturi pasiūtėliai yra puikiai treniruotas puolamasis elitinis būrys, koduotu pavadinimu „Šiaurės vėjas“. Jų misija – padėti gyvūnams, kurie negali apsiginti patys. Gal jie ir išsiblaškę, šiek tiek nerangūs ir naivoki – vis dėl to Madagaskaro pingvinai ne iš kelmo spirti. Šį kartą jų misija – užkirsti kelius piktam aštunkojui užvaldyti pasaulį. Šis – amžinai surūgęs ir visų nekenčiantis aštuonkojis – yra didžiausias būrio „Šiaurės vėjas“ priešas, sumanęs tapti vieninteliu ne tik visų gyvūnų, bet ir žmonijos pasaulio valdovu! Ar pavyks atkakliesiems Madagaskaro pingvinams įveikti nedorėlį ir apsaugoti pasaulį nuo jo kėslų? Nuotaikingi, pavojų ir smagių nesusipratimų kupini nuotykiai prasideda…

2000 | 2017-06-07 | 3803

Senoji animacija visada žavi ir pakeri vaikus. „Pasaka apie mirusią caraitę ir septynis karžygius“ – ne išimtis. Tai intriguojanti istorija, kurioje sutiksite ne tik carus, pilį, bet ir stebuklingą veidrodėlį. Deja, tačiau caraitės pamotė labai pikta ir nori podukra atsikratyti. Ką caraitė darys atsidūrus miške, kaip ji susidraugaus su septyniais karžygiais ir kas vyks toliau, sužinosite pažiūrėję šį filmuką.

2030 | 2018-07-24 | 3337

Aprašymas: Drakonų kova (angl. Dragon Ball) – Japonijos animacinis serialas. Pasakojama apie mažą berniuką vardu Son Gokas, kurį mažą rado senas kovų meistras ir pradėjo jį mokyti kovos menų. Vieną dieną Gokas sutinka mergaitę vardu Bulma ir jie kartu nusprendžia ieškoti 7 Drakono rutulių, mitiškų rutulių, kuriuos surinkus iškviečiamas Dievas Drakonas, kuris išpildo bet kokį norą. Gokas sutinka daug stipruolių, su kuriais susikauną dėl Drakono rutulių ir beabejo susiranda daug naujų draugų. Kartu su Krilinu Gokas toliau uoliai ir sunkiai mokosi kovos menų pas Džiną Vėžlį, kad dalyvautų pasauliniame kovos menų turnyre. Iki turnyrų laikotarpiais Gokas susikauna su blogiukais tokiais kaip Valdovas Pilafas, Raudonojo Kaspino Armija, demonų valdovas Pikolas ir jo parankiniai, kurie taip pat ieško Drakono rutulių.