Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1978 | 2017-06-08 | 4077

Filmukas Maša daugiau nebe tinginė. Miega sau Maša ryte lovoje, o gegutė iš laikrodžio kukuoja ir kviečia keltis. Bet Mašai norisi pamiegoti. Vėliau senelė paprašė Mašos kad ji nueitų į parduotuvę, tačiau ji atsakė, kad mielai nueitų, bet nėra savo kojų šeimininkė. Tas pats ir su rankomis, kai reikia išplauti puodelius. Ir štai pradėjo rankos ir kojos nebeklausyti Mašos ir jai buvo ne pyragai :) Taip Maša ir visi vaikai pasimokė jog tingėti negalima.

2000 | 2017-06-07 | 4204

Filmukas Obuolių maišas. Puikus pamokantis filmukas apie zuikį ir jo dosnumą. Ilgaausis buvo toks geras kad dalino visus obuolius kas tik paprašė, o galiausiai savo zuikučiams pritrūko uobolių. Tačiau zuikio gerumas neliko neįvertintas ir visi liko apdovanoti. Filmukas pamoko, kad jei padarai kažkam gerą tai visada sugrįžta.

2030 | 2018-07-24 | 3344

Aprašymas: Gufis ir jo sūnus Maksas (angl. Disney’s Goof Troop) – JAV animacinis serialas. Legendinis Walto Disney herojus Gufis pats vienas augina savo vienuolikmetį sūnų Maksą. Su juo parsikrausto į savo vaikystės miestą Spunervilį ir įsikuria greta Gufio vaikystės draugo Pito. Šio taip pat vienuolikmetis sūnus Pidžei greitai susidraugauja su Maksu. Jie kartu patiria daug smagių nuotykių, bet ne mažiau linksma stebėti ir suaugusius, kurie dažnai būna ne ką protingesni už savo atžalas. Ypač Gufis.

1999 | 2017-06-09 | 3823

Aprašymas: Antroje „Žaislų istorijos“ dalyje, kaubojus-medinukas Vudis ir superherojus-astronautas Bazas – jau neperskiriami draugai, abu vienodai mylimi berniuko Endžio, kurio namus vadina ir savo namais. Pasibaigus mokslo metams, Endis, kaip ir daugelis Amerikos vaikų, išvyksta į vasaros stovyklą. Žaisliukai įgyja neribotą laisvę. Tačiau mėgautis ja ir tinginiauti nėra kada: fanatiškas žaislų kolekcionierius, žinantis tikrąją, kolekcinę Vudžio vertę, pagrobia medinį kaubojų. Geriausiam Vudžio bičiuliui Bazui nelieka kitos išeities, kaip pasitelkus į pagalbą visas įmanomas ir neįmanomas priemones, susigrąžinti Vudį iki sugrįžtant Endžiui. Nors ir superherojus, tačiau Bazas supranta, kad vienas tokios užduoties neatliks. Kadangi Endžio namuose žaislai gyvena draugiškai, astronautas netrunka surinkti „gelbėjimo komandą“ ir išveda ją į pavojingą misiją.

2003 | 2017-06-09 | 4167

Aprašymas: Animacinių šedevrų „Šrekas” ir „Simarono žirgas” kūrėjai pristato naują nuotykių istoriją – „Sinbadas: septynių jūrų legenda”. Daugiau nei prieš tūkstantį metų gimusi „Arabijos naktų” sakmė atgaivinama šiuolaikinės animacijos pagalba. Filmo herojus Sinbadas yra vienas iš tų populiarių šaunuolių, su kuriais užaugo kiekvienas iš mūsų. Tai nuotykių kupina juosta, nukelianti žiūrovą ten, kur jis dar niekada nėra buvęs. Jūreivis Sinbadas – narsiausias ir žymiausias avantiūristas iš visų, kada nors plaukiojusių pasaulio jūromis ir vandenynais, – pakliūna į didelę bėdą. Jis neteisingai apkaltinamas neįkainojamos brangenybės – Pasaulio knygos – vagyste. Norėdamas išnešti sveiką kailį, Sinbadas pats turi rasti vagį ir sugrąžinti knygą, kitaip rūsčios bausmės susilauks ne tik jis, bet ir jo geriausi draugai: Protėjus, žavioji Marina ir šuo Spaikas. Sinbado nuotykiai prasideda!

2000 | 2017-06-07 | 3657

Senosios animacijos filmukas vaikams Balerina laive. Animacinis filmukas apie baleriną kuri paslapčia įšoko į laivą ir vis susukdavo galvas jūreiviams vos padariusi kelis judesius. Neatsilaikė ir kapitonas kurį komanda išnešė su neštuvais. Balerina grakščiais judesiais šoko burėmis, sklandė oru ir šokdino visą laivo įgulą, jureiviams tai nepatiko. Ir štai jūroje pakilo audra... Kas buvo toliau pamatysite pažiūrėję šį animacinį filmuką.

2000 | 2017-06-07 | 3904

Filmukas rudoji katė. Filmukas apie tai, kaip reikia išmokti visus toleruoti vienodai. Gyveno kartą berniukas, kuris puikiai sutarė su miško gyvūnais, žaidė su jais, o šie, jam padėdavo susirinkti grybų. Tačiau, vaikis, visiškai nekreipdavo dėmesio į sekiojusią katyte, o vieną kart net metė į ją grybą. Tada nuo jo nusisuko visi miško gyvūnai, o jis atsigręžė į katytę...

2030 | 2018-07-24 | 4316

Aprašymas: Pinkis ir Makaulė (angl. Pinky and the Brain) – JAV animacinis serialas. Tai istorija apie protingą pelę Makaulę ir kvailą jo draugą Pinkį, kurie kiekvieną naktį siekia užvaldyti pasaulį… Kiekvienos serijos pabaigoj Pinkis klausia: “Makaule, o ką mes veiksime kitą naktį?”, o Makaulė atsako: “Kaip ir kiekvieną naktį, Pinki, bandysime užvaldyti pasaulį”.

2000 | 2017-06-07 | 4620

„Pasaka apie carą Sultaną“ – senosios animacijos filmukas vaikams, kuriame pasakojama apie tris sesutes ir carą. Šis vienai iš seserų pasiūlo būti cariene. Tai filmukas, kuriame matomas ir didikų, ir paprastų žmonių gyvenimas. Parodoma ir klasta, gyvenimo permainos. „Pasaka apie carą Sultaną“ labai įdomi, intriguojanti, stebinanti besirutuliojančiais įvykiais. Viską papildo gražios spalvos ir autoriaus žodžiai tartum knygos pasakoje.

2030 | 2018-07-24 | 5117

Aprašymas: Vėžliukai nindzės (angl. Teenage mutant ninja turtles) – JAV animacinis serialas. Keturi mieli vėžliukai, įvaldę kovų menus ir pavadinti Renesanso dailininkų vardais, siekia į Niujorką sugrąžinti taiką ir teisingumą.

2014 | 2017-06-09 | 3685

Aprašymas: „Gustavo Nuotykiai“ – pirmasis nepriklausomos Lietuvos kompiuterinės animacijos kino filmas vaikams ir visai šeimai, kviečia leistis į linksmą, ironišką bei įspūdingą gyvenimo kelionę. Jos metu, mažųjų pamėgti herojai – specialusis korespondentas Gustavas ir profesorius Velykis Kalėdauskas imsis kvapą gniaužiančios misijos – surasti dingusį lakūną, į Lietuvą gabenusį, seniai prarastą, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikų relikviją. Kartu su jais, bei Robinzonu Kruzu, Baronu Miunhauzenu, kapitonu Nemo, Nykštuku Benu ir kitais, visų mylimais personažais, pažinsite pasaulį, patirsite fantastiškus nuotykius Žemėje, Vandenyno gelmėse ir netgi kosmoso platybėse! Šiuos mylimus ir kitus, dar neregėtus personažus juostoje įkūnys garsios Lietuvos kino, teatro ir muzikos žvaigždės. Pasaulis yra kupinas paslapčių, o „Gustavo Nuotykiai“ – apie tuos ir tiems, kurie nori jas atskleisti!

2009 | 2017-06-09 | 3760

2004 | 2017-06-09 | 3998

Aprašymas: Unikalus filmas, kuriame visus vaidmenis atliko lėlės… Daugiau nei du šimtai meistrų iš visos Europos ištisus mėnesius kūrė lėlių personažus, pasinaudodami savo sugebėjimais, patirtimi ir įdėdami į darbą savo sielą, masinėse scenose dalyvavo/vaidino daugiau nei šimtas lėlininkų. Tragiška didžiojo valdovo Avalono žūtis uždegė rusenančią nesantaiką tarp avaloniečių ir zeritų. Nujausdami artėjantį įsiveržimą, avaloniečiai sandariai uždarė senovinio Avalono vartus. Tuo tarpu, jaunas žuvusio valdovo sūnus Chelas Tara, kuris turėtų užimti sostą, galvoja ne apie busimą valdymą, o apie kerštą zeritams, kurie nužudė jo tėvą. Persirengęs paprastais drabužiais ir pasiėmęs tik tėvo kardą, Chelas palieka gimtąją pilį ir išeina į nežinią…

1984 | 2017-11-07 | 5158

Aprašymas: (rus. Гостья из будущего). Dvylikametis Maskvos moksleivis Kolia, 1984-ais išėjęs nupirkti kefyro, apleistame name užtinka laiko mašiną ir netikėtai nukeliauja į 2084-uosius. Patenka ten, kaip išėjęs – su uniforma, pionierišku kaklaraiščiu ir tuščiais kefyro buteliais permatomame sietelyje. Čia jis susipažįsta su daugybe įdomių veikėjų: Alisa – tikrai nepaprasta mergaitė, dinozauras Brontis, gyvenantis Maskvos kosmozoosode, Sirijos sistemos gyventojas Šuša, profesorius Kurakis, trumpam buvęs pačiu tikriausiu vaiduokliu, Šnekorius – fenomenalios atminties paukštis, galintis skraidyti kosminėje erdvėje, geologas Gromozeka, kurio mėgstamiausias gėrimas – valerijonas, Indikatorius – nemokantis kalbėti, tačiau keičiantis spalvą priklausomai nuo nuotaikos, kosmonautas Ploskovas ir dar daug daug kitų įvairių padarų ir keistų asmenybių. Taip prasideda penkių serijų TV filmas vaikams ir jaunimui “Viešnia iš ateities” (1984, Tarybų Sąjunga), iš kart pakerėjęs milijonus žiūrovų.

Viešnia iš ateities (1-5 serijos) - Гостья из будущего (1984)

2030 | 2018-07-24 | 3708

Aprašymas: Slibinų dresuotojai (angl. Dragons: Riders of Berk) – JAV animacinis serialas. Kai vikingų paauglys Hikupas drauge su slibinu Bedančiu išgelbėjo Berko kaimelio gyventojus, tai įkvėpė žmones ir drakonus pabandyti sugyventi santarvėje. Tačiau tai ne taip lengva – trukdo vikingų neišprusimas ir kartais labai pavojingi slibinų instinktai. Hikupo tėvas sumano įsteigti Berko Drakonų Akademiją, kurioje kiekvienas smalsuolis apie drakonus gali sužinoti viską ir net išmokti slibinų dresūros meno. Vikingų paaugliai, net ir neklaužados, pradeda lankyti originaliąją Akademiją. Serialas sukurtas pagal garsų, dviems Oskarams nominuotą filmą “Kaip prisijaukinti slibiną”.

2000 | 2017-06-07 | 4041

„Arkliukas medinukas“ – tai filmukas apie cirko žonglierių, kuris svajojo tapti dresuotoju. Kartą iš jo kamuoliukų susilipdo netikras arkliukas, kurį pramina „arkliuku medinuku“. Visiems jis labai patinka, bet žonglieriaus liūtai nenori pasirodyti kartu su medinuku, todėl šis nuliūsta, jog yra niekam nereikalingas ir galiausiai išsiardo...Tai pasakojimas apie draugystę ir gerumą, mus mokantis, jog tikri draugai galima visada moka atleisti kitiems už jų padarytas klaidas.