Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-09 | 3752

Animacinio filmo „Olivija“ Ogis gaus kvietimą, į žaviosios Olivijos iškylą, atėjęs katinėlis ras ir daugiau ne itin malonių svečiu, na ir, be abejonės, serijoje „Olivija“ pasirodys ir nekviestieji svečiai – tarakonai. Antroje serijos dalyje „Švyturio sargas“ vaikais išvys katinų ir išdykėlių tarakonų nuotykius švyturyje. Aišku tik viena – sumaištis jūroje tikrai kils. Trečiojoje dalyje išdykę tarakonai pasisavins šiukšlevežį. Ar pavyks Ogiui jį susigrąžinti?

1991 | 2017-06-09 | 3840

Aprašymas: Tai šeštasis pilnametražis Isao Takahata, vieno garsiausių anime režisieriaus, filmas, kuriame pasakojama apie Taeko, vienišą moterį gyvenančią ir dirbančią Tokijuje. Išvykus atostogų į kaimą Taeko užplūsta praeities prisiminimai, nunešę ją į 1966-uosius, jos mokyklos laikus. Filmo veiksmas keliauja tarp praeities ir dabarties, pilnas nostalgijos bei nuostabių gamtos peizažų. Susidėliojusi savo prisiminimus Taeko bando padaryti keletą svarbių sprendimų dėl savo ateities…

2014 | 2017-06-09 | 4669

Aprašymas: Linksma ir talentinga gyvūnų fėja Meilutė tiki, kad negalima apie knygą spręsti iš jos viršelio, o apie gyvūną iš jo ilčių, todėl susidraugauja su paslaptingu padaru, žinomu kaip Niekados žvėrimi. Kol Auksarankė ir jos draugės abejoja tokiu Meilutės sprendimu, elitinis fėjų skaučių būrys rengia spąstus, kad sugautų šią pabaisą, kol ji dar nesugriovė jų namų. Meilutė turi vadovautis širdimi bei neprarasti vilties, kovodama su draugėmis ir bandydama išgelbėti Niekados žvėrį.

2000 | 2017-06-07 | 3669

„Gimtadienis“ – tai animac. filmukas apie gudrų ir labai godų senioką, kuris per savo gobšumą susilaukia netikėtos gimtadienio dovanos. Į jo namus beldžiasi miško gyventojai, kurie ši sveikina gimimo dienos progą ir prašo įvairiausių produktų, bet šykštuolis nė nesiruošia padėti...Tai pamokanti istorija, kuri atskleidžia kas atsitinka, kai godulys ir perdėtas taupumas neretai atsisuka prieš tave patį.

1976 | 2017-06-09 | 3929

Aprašymas: Garsusis batuotas Katinas, vardu Pjeras, vėl su mumis! Šį kartą pagal laisvai interpretuotą Žiulio Verno romaną „Aplink pasaulį per 80 dienų“. Geriausi animatoriai pasistengė parodyti filme dar daugiau svaiginančių nuotykių ir linksmų išdaigų, dėl kurių mes taip pamėgome pirmąjį filmą apie Pjero. Pasiruoškite lydėti savo mylimus herojus į pačias pavojingiausias ir egzotiškiausias pasaulio vietas!

2000 | 2017-06-09 | 3906

Animacinio filmuko „Ogis ir tarakonai“ serijoje „Di Di dieta“ tarakonas Di Di pastebi, kad yra per storas ir nusprendžia žūt būt atrasti būda numesti svorio. Bet ar nesutrukdys jo planams Ogis? Antroje serijos „Di Di dieta“ dalyje „Pavyduolis“ Ogis pasikviečia Oliviją paplaukioti baseine, tarakonai, žinoma irgi nori maudytis, bet Ogis juos išveja. Serijoje vaikai pamatys, kaip pavyduoliui Ogiui kerštaus mažieji išdykėliai. 3-ojoje dalyje tarakonai rengs Džojaus gimtadienio vakarėlį. Kaip su tuo kovos Ogis?

2000 | 2017-06-07 | 3804

Istorija Žydrasis drambliukas pasakoja apie drambliuką, kuris labai mėgo šelti ir išdykauti. Tačiau kartą begemotas pamokė išdykėlį, kad reikia prasmingai leisti laiką ir daryti gerus darbus. Čia atėjo sausra. Pradėjo paukščius ir žvėris kankinti troškulys. Čia ir rado drambliukas sau prasmingą užsiėmimą - nešioti vandenį žvėreliams.

2000 | 2017-06-07 | 3652

Filmukas vaikams Kaip Maša susipyko su pagalve. Tai nutiko šią vasarą mergaitei vardu Maša. Ją katik paguldė miegoti, o jai nesimiega. Na nemoka žmogus miegoti ir viskas. Ir kas gi sugalvojo tas lovas, tas anklodes, tas pagalves. Nusprendė maša eiti į sodą pasivaikščioti. Ten sutiko apvalų labai gražų mėnulį. Sutiko Maša šuniuką, kuri pakvietė ją miegoti savo būdoje ir dar atnešė kaulą. Bet jai nelabai patiko šuns būdoje. Vėliau keliavo ji pas vištas, pas varles, pas gandrą miegoti. Mergaitė ilgai ieškojusi rado savo vietelę ir saldžiai užmigo.

2000 | 2017-06-07 | 3864

Šis filmukas paremtas Hanso Kristijono Anderseno pasakos „Undinėlė“ motyvais. Tai istorija apie tai, kaip jauna undinėlė išgelbsti princą iškritusi iš audros siaubiamo laivo. Undinėlė jį įsimyli ir išmaino savo balsą į tai, kad galėtų užlipti į krantą ir sutikti jį vėl. Undinėlės laukia daug išbandymų dėl meilės, tačiau kaip ir visose pasakose, meilė galų gale laimi.

2007 | 2017-06-09 | 4901

Aprašymas: Garsėja Rusijos žemė didvyriais ir plėšikais. Viską stebi kunigaikštis, tačiau ir jis neišvengia klaidų. Dabar jis susiginčijo su didvyriu, o plėšikas Lakštingala pagadino nemažai kraujo…

2010 | 2017-06-09 | 4271

Aprašymas: Nugalėjęs piktą drakoną, išlaisvinęs nuostabią princesę, sukūręs šeimą ir išgelbėjęs uošvio karalystę, Šrekas ima nuobodžiauti. Jis jau nebe tas piktas žalias žmogėdra, nuo kurio neatsisukdami bėgdavo drąsiausi vyrai, o pareigingas šeimos vyras. Anksčiau sapnuodavęsis tamsiausiuose košmaruose, dabar Šrekas dalija autografus ant žemdirbių šakių ir dalgių. Nebeapsikentęs tokio gyvenimo, Šrekas paprašo vieno paslaptingo nykštuko grąžinti jam jausmą tų dienų, kuomet jis buvo jaunas, laisvas ir nepriklausomas pelkėje gyvenęs žmogėdra. Deja, norai nebūtinai pildosi būtent taip, kaip mes įsivaizduojame. Šrekas susivokia patekęs į kažkokią keistą realybę, kurioje karalystės valdovas – tas pats piktasis nykštukas, žmogėdras medžioja visi kas netingi, jiedu su Fiona apskritai niekuomet nebuvo susitikę, Asiliukas jo taip pat nepažįsta, o Batuotas Katinas apskritai pavirtęs savo paties karikatūra. Dabar tik nuo Šreko priklauso, ar bus atstatyta teisybė ir ar pasaulis bei tiek paties Šreko, tiek jo draugų gyvenimai sugrįš į normalias vėžes.

1988 | 2017-06-11 | 3776

Aprašymas: 1988 metais Tokijų nusiaubė sprogimas. 2019 metai, Neo Tokijus atgimė, tik nebe toks taikus ir šviesus, kaip buvo prieš 31-nerius metus. Mieste siautėja motociklininkų gaujos, gąsdinančios gyventojus. Vienai tokiai gaujai priklauso pagrindiniai veikėjai Kaneda ir Tetsuo. Kovoje prieš kitą gaują Tetsuo patenka į avariją ir sužeistas išgabenamas armijos. Laboratorijose mokslininkai atranda, jog Tetsuo turi psichokinetinių galių. Tačiau Tetsuo pabėga iš ligoninės ir, supratęs, kokių turi galių, nusprendžia įrodyti, kad nėra toks silpnas, kokiu jį laikė priešai ir draugai.

Akira - Akira (1988)

2000 | 2017-06-07 | 4198

Kiaulė taupyklė – H.K. Anderseno pasaka perkelta į senąją animaciją, pasakoja žaislų istoriją. Jie dainavo dainelę apie lietų, norėjo, kad jis nustotų lyti. Tada išvydo vaivorykštę. Ją pamatyti norėjo ir dramblys, tačiau jis buvo didelis ir sunkus, todėl bijojo lipti sukonstruotais iš pieštukų laiptais. Tačiau jo draugai prašė dramblio nepasiduoti ir lipti pieštukų laiptais. Didžiausia priešininkė buvo kiaulė taupyklė, kuri šaipėsi iš dramblio. Ji nei pati lipo žiūrėti vaivorykštės, nei norėjo, kad kiti žaislai ją pamatytų. Kiaulei rūpėjo tik kapeikėlės jos viduje. Ji jas kaupė ir tik dėl jų gyveno, kol iš savo godumo sumaišė kapeiką su parasta saga. Ji netilpo i kiaulę taupyklę ir ją suskaldė. Daug kiaulė taupyklė norėjo, bet neteko visko.

1998 | 2017-06-09 | 4417

Donald Duck Dumb bell of the yukon išleistas 1946 m.

2015 | 2017-06-09 | 3676

Aprašymas: Ernis, Džulija ir Maksas, žaisdami Makso tėčio dirbtuvėse, netikėtai užkuria laiko mašiną, kuri juos nukelia 65-is milijonus metų atgal į praeitį. Ten juos įsivaikina dinozaurė mama Taira ir dinozauras brolis Dodžeris. Vaikų tėvai organizuoja jų gelbėjimo misiją, tačiau, norėdami grįžti namo, jie turi išvengti piktųjų dinozaurų ir pasikliauti Taira bei Dodžeriu. Juk šeima – ne visuomet tik ta, kurioje gimstama.

2017 | 2018-07-24 | 3959

Aprašymas: Mano mažasis ponis (angl. My little Pony) – JAV ir Kanados animacinis serialas. Tai spalvingos, ryškios, pozityvios, šiltos mažųjų žiūrovų dievinamų herojų – ponių draugystės istorijos. Vaivorykštės spalvomis akį traukiantys poniai pasižymi išskirtinėmis savybėmis, individualiais charakteriais, mėgsta diskutuoti ir mokosi priimti sprendimus. Jie puoselėja gražiausias vertybes, o savo magiškoje pasakų šalyje neria į neįtikėčiausius nuotykius ir išbandymus, todėl jais žavisi ne tik mergaitės, bet ir berniukai. Nors be galo mielas, šis animacinis filmukas nėra pernelyg sentimentalus. Pateiktas su puikiu humoru. Pasakiška spalvų karalystė, rodos, visai čia pat, prie mūsų, kur žavingieji poniai gyvena su savo broliais ir sesėmis, tėčiais ir mamomis, net seneliais – išmintingaisiais poniais, o jų kaimynystėje įsikūręs ir vienas kitas monstras.

Mano mažasis ponis (7 sezonas) - My Little Pony: Friendship Is Magic (2017)