Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3132

Aprašymas: Nepakartojami troliai Mumiai – tai garsiausios suomių vaikų rašytojas ir iliustratorės Tove Jansson sugalvotas mažos būtybės, kurios, iš jos bestseleriais tapusių knygų, atgyja animaciniuose filmuose.

2003 | 2017-06-09 | 3982

Aprašymas: Atostogaudami Australijoje, Skūbis Dū ir paslaptinga draugija dalyvauja muzikos festivalyje, kuris vyksta ant Vampyro uolos. Tačiau muzika pasidaro nuobodi, kai jie išsiaiškina, kad legendinė Australijos būtybė, vardu Jovis Jahu, grobia muzikos atlikėjus ir verčia juos vampyrais! Apsimetę sunkiojo metalo muzikos grupe, Skūbis Dū ir jo draugija turi atsilaikyti prieš vampyrų rokenrolo trio, jei tik nori išsiaiškinti keistą nuošalios vietovės paslaptį, kuri gaubia legendą apie vampyrą.

2000 | 2017-06-07 | 3820

Senosios animacijos filmukas Besotis. Filmukas apie besotį Kuzia. Tai katinas kuris gyveno ir mėgo smaguriauti namuose begėdis. Net nuo knygos viršelio kiškučio tortą vagia. Taigi visi žvereliai sugalvojo pamokyti neklaužadą katiną, kuris tuo metu vartėsi prie radiatoriaus. Ar jiems pavyko sužinosite šiame linksmame filme ir suprasite kas atsitinka besočiams :)

2000 | 2017-06-07 | 3838

Filmukas Aliošos pasakos. Gyveno kartą Alioša. Jis vienas sėdi namuose ir turi kambaryje pasikabinęs senelės nuotrauką. Jis ilgisi senelės ir nori pas ją nuvažiuoti, tačiau tėveliai yra labai užimti ir nenuveža Aliošos. Alioša nusprendė, kad vistiek važiuos pas senelę. Ištaręs stebuklingą burtažodį ir žaisliniu traukinuku išvyko. Važiavo važiavo ir sutiko karvytę. Karvytė perdavė gėlių puokštę ir liepė ją nuvežti senelei. Vėliau garvežys rado grybų ir surinkęs taip pat veš senelei. Dar Alioša nusprendė nupiešti senelei paveikslą, bet nerado pieštuko. Tačiau pelytė surado pieštuką. O Alioša paslėpė pelėkautus ir taip atsidėkojo pelytei. Alioša nupiešė paveikslą ir svajoja kaip padovanos jį senelei. Kitas burtažodis siunčia kareivėlius ir kranus sugauti auksinę žuvelę senelei prie mėlynosios jūros. Kranai traukė dideles žuvis ir visa jūra sumažėjo. Tuomet nutarė dideles žuvis paleisti ir mažas kraniukas ištraukė mažą žuvelę. Kai ištrauki mažą žuvelę jūra lieka kaip buvusi. Taigi Alioša su traukinuku pavažinėjo ir nusprendė, kad ištars burtažodį ir senelė pati atvažiuos, būtinai atvažiuos...

2008 | 2017-06-09 | 3597

Aprašymas: Po ilgos kovos su piktadariais ir asmeninio gyvenimo nesėkmėmis, Piteris Parkeris atrado pusiausvyrą tarp pareigos žmonijai ir atsidavimo savo mylimajai Merei Džein. Atrodo, galiausiai išaušo ilgai lauktos ramybės dienos – kai šaukia pareiga, Žmogus-voras skuba į pagalbą, bet likusį laiką Piteris leidžia su Mere Džein. Bet tai tik tyla prieš audrą. Vieną dieną, kai jam vėl teko gelbėti žmoniją, Žmogaus-voro kostiumas staiga ėmė keistis. Iš raudonai mėlyno jis virto juodu kaip smala. O kartu su kostiumu ėmė keistis ir pats Piteris. Su nuostaba Piteris pajunta, kad jo galios sustiprėjo, o pojūčiai paaštrėjo. Tačiau tai tik viena medalio pusė. Paslaptingas kostiumo pasikeitimas atvėrė ir tamsiąja Piterio asmenybės pusę. Buvęs žmonijos gelbėtojas tiesiog akyse ėmė keistis. Padvigubėjusios galios apsuka Piteriui galvą. Jis atstumia žmones, kurie jį nuoširdžiai myli. Jam dabar neegzistuoja niekas, tik jis pats ir naujos galimybės, atsivėrusios po keistos ir netikėtos transformacijos. Tačiau kažkur giliai po kostiumu dar tūno senasis Piteris – jautrus ir pasiruošęs padėti vaikinas. Jo dar iki galo neužvaldė vidiniai demonai, jis dar turi galimybę susigrąžinti tai, ką turėjo. Bet kova su savimi – pati sunkiausia. Piterio laukia nelengvas apsisprendimas: ar gundančios naujosios galios, galinčios nuvesti dar nežinomais takais, ar senasis Žmogus-voras, gelbstintis žmoniją. Lyg Piteriui būtų maža vidinių kovų, jam ir vėl tenka gelbėti pasaulį nuo dviejų piktadarių – Sendmeno ir Venomo. Susivieniję piktadariai mutantai – rimtas iššūkis net ir naujų galių įgijusiam Žmogui-vorui. Nauji priešai, seni draugai ir mylima mergina – viskas susipina beprotiškam sūkuryje…

2030 | 2018-07-24 | 3264

Aprašymas: Pasakojimas apie 25 metų prekeivį Craft Lawrence, keliaujantį per miestus bei perpardavinėjanti įvairias prekes. Veiksmas vyksta panašioje viduramžių Europai aplinkoje. Po apsilankymo eiliniame miestelyje jis randa savo vežime to miestelio deivę – vilkę Horo penkiolikmetės merginos pavidalu. Per amžius žmonės pradėjo mažiau tikėti įvairiomis pagoniškomis dievybėmis, prie ko prisidėjo ir bažnyčios įtaka. Miestelio žmonės tapo savarankiškesni ir mažiau priklausomi nuo šios gero derliaus deivės nuotaikos. Tai supratusi Horo ir išsiruošia į savo gimtinę – šiaurines vilkų dievybių žemes. Čia ir pasitaiko Lawrence‘as. Mainais į išmintingos deivės pagalba prekybos reikalais, Lawrence nutaria padėti jai pasiekti savo kelionės tikslą.

2000 | 2017-06-07 | 3572

„Būk sveikas“ – tai istorija vaikams apie kiemsargį Kūtia ir gaidelį, kuris neklausydamas savo draugo patarimų, vis valgo krentančias snaiges, kol galiausiai suserga. Kūtia liepia gaideliui palūkėti ir saugotis lapės, kol šis nulėks iki vaistinės ir parneš gaideliui vaistų. Ši pasaka parodo, kaip svarbu yra klausyti vyresniųjų išminties ir patarimų, be to pamoko, jog tikras draugas visada linkės tik gero.

2011 | 2017-06-09 | 3906

Aprašymas: Rango – tai šmaikštus ir pamokantis animacinis filmas visai šeimai, pasakojantis apie terariume gyvenantį chameleoną, vardu Rango. Gyvūnėlis svajoja būti nutrūktgalvišku didvyriu, analizuoja savo gyvenimą ir galvoja apie jo prasmę. Vieną dieną suvokęs, jog pernelyg nutolo nuo savo gimtųjų Pietvakarių Amerikos vietų, Rango leidžiasi į kelionę, siekdamas iš naujo atrasti save. Chameleono gyvenime yra itin sunkus periodas. Jį kamuoja ilgesys ir egzistenciniai klausimai. Pagrindinė herojaus veikla kelionėje – begalinis klaidžiojimas Mojavos dykuma ir savęs ieškojimas. Vieną dieną Rango pasiekia kaubojišką miestelį, apgyvendintą įvairiausių dykumos gyvūnų bei kamuojamą nusikaltėlių ir banditų savivalės. Visą gyvenimą svajojęs būti didvyriu, chameleonas nusprendžia likti miestelyje, tapti jo įstatymų sergėtoju bei padėti gyventojams, tuo pačiu nubaudžiant piktadarius. Ar pritaps terariumo gyventojas laukinių vakarų platybėse? Kaip jam seksis kovoti su nusikaltėliais?

2011 | 2017-06-09 | 3967

Aprašymas: „Caraitis Ivanas ir vilkas pilkas“ – tai jau penktas studijos „Melnica“ animacinis darbas, kuri padovanojo mums puikias ir kokybiškas pasakas apie rusiško folkloro veikėjus. Pasakos veikėjai mums gerai pažįstami nuo vaikystės: caraitis Ivanas, Vasilisa Išmintingoji, vilkas Pilkas, ragana, katinas Mokslinčius ir kiti. Vienoje karalystėje gyveno sau Vasilisa, karaliaus duktė. Viskuo puiki buvo Vasilisa – ir graži, ir protinga, tik štai tekėti nenorėjo, galvojo dar eiti mokytis ir įgyti antrąjį išsilavinimą. Tad nusprendė caras ją ištekinti už pirmo pasitaikiusio… Ir buvo tai Ivanas iš kaimyninės karalystės…Bet pasirodo, ne taip paprasta caro dukterį vesti, pirma reikia pasakiškus išbandymus įveikti. Todėl iškeliavo Ivanas su savo pagalbininku vilku į žygį po karalystę…

2013 | 2017-06-09 | 3643

Aprašymas: Trumpametražis filmas. Istorija apie Aya Aachan Okamurą, merginą, kuri jau du metus gyvena savarankišką gyvenimą. Kol Aachan ir jos motina dirba, tėvas gyvena vienas su kate, vardu Mii. Vieną naktį Aachan grįžtą namo iš po ilgos darbo dienos, atsigula į lovą. Ji prisimena akimirkas praleistas su mama ir tėčiu… Ir tada suskamba telefonas….

2001 | 2017-06-09 | 4231

Aprašymas: Staiga iš naujo kompiuterinio žaidimo ėmęs plisti keistas internetinis virusas ne juokais įbaugina patį žaidimo kūrėją Eriką. Skūbis Dū su savo draugais nusprendžia jam padėti. Smagi draugija vyksta pas žaidimo kūrėją daugiau sužinoti apie viruso kilmę. Pradėjusieji viruso medžioklę įpuola į patį žaidimą ir įstringa internetinėje erdvėje…

2012 | 2017-06-09 | 3877

Aprašymas: Minkyu Lee, jauno Disney animatoriaus, žavus animacinis filmas Adomas ir šuo buvo nominuotas Oskarui 2012 metais kaip geriausias trumpametražis animacinis filmas. Tai neįtikėtinai paprasta istorija apie žmogaus pirmąją draugystę su šunimi.

2000 | 2017-06-07 | 3990

Bebras susirūpinęs ieško,kas paliko pėdsakus miške. Paskui juos seka lapinas! Apžiūrėjęs, jog tai ne barsuko pėdutės, jis suprato,kad tai mažosios miško pelytės kojų pėdsakai. Skuba miško žvėreliai pranešti pelytei apie artėjančią nelaimę. Mažoji ilgauodegė linksma, džiaugiasi gamta ir visai nežino,kas jos laukia. Pamačiusi lapiną, pelytė tapo tokia drąsi, taip puolė jį, kad šis išsigandęs iškart pabėgo. Senosios animacijos filmukas vaikams apie draugystę ir drąsa, parodo, jog gyvenime reikia elgtis narsiai ir kovoti už save.

2000 | 2017-06-09 | 3516

Smurfų nuotykiai tęsiasi, vaikučiai tuo įsitikins šioje serijoje. Artėja tėtės smurfo gimimo diena ir visi smurfai ginčijasi kokią staigmeną parengti: vieni siūlo surengti grandiozinį vakarėlį, kiti varžybas. Smurfytė sugalvoja ir kiti pritaria – surengti talentų vakarą. Repetuoti pasiryžę smurfai ir šoka, ir dainuoja, vaidina scenas. Smurfytė nori sušokti smurfų šokį, ne jokių repeticijų, tačiau jai tas nepavyksta, ir ji nusimena. Taigi, staiga nusiminusią Smurfytę guodžia trolis, duoda jai stebuklingus batelius. Už visą tai trolis paprašo noro išpildymo, kai tam ateis laikas. Kokį norą pateis trolis ir ar smurfytė galės jį išpildyti, vaikučiai galės pamatyti nuostabiame filmuke „Smurfai“.

1983 | 2017-06-08 | 4764

Senosios animacijos filmukas "Melagių pilis", sukurtas pagal Vytautės Žilinskaitės pasaką. Tai atsitiko kai buvau dar mažas vaikas. Ryte nenorėjau keltis ir pasakiau, kad dar miegu. Bet mama nepatikėjo ir turėjau keltis. Kai kada meluodavau, bet man neatrodė kad tai blogai. Tingėjau klotis lovą, praustis ir kitus reikalus tvarkyti. Bet aš megdavau pameluoti. Žaizdavau vonioje su laiveliais. Kas man atsitiko toliau pažiūrėkite patys.

2003 | 2017-06-09 | 3935

Aprašymas: Šiame nuotaikingame filme mažieji žiūrovai sutiks jau mylimus herojus Mauglį, lokį Balu, panterą Bagirą, smauglį Ka ir pamatys jų naujausius nuotykius džiunglėse. Berniukas Mauglis nusprendžia iškeisti civilizuoto kaimo patogumus į laukines džiungles. Pasirodo, čia ir tyko pavojai – piktasis tigras Širchanas jau seniai laukia progos atkeršyti Maugliui.

1971 | 2017-06-09 | 4401

Filmukas Argonautai. Visi Elados didvyriai statė laivą, pavadino jį Argo garbei. Pasakojimas apie argonautus, kurie plaukiaja į jūrą. Jūroje audra ir olos laivui pastojo kelią. Tačiau argonautai nepabūgo ir klausė Dievų patarimo. Taip jie sėkmingai įveikė olas ir laikas liko sveikas.