Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2006 | 2017-06-09 | 5257

Aprašymas: Patrakęs berniukas Didžėjus mėgsta paslapčia stebėti ir naiviai šnipinėti labai piktą kaimyną Neberkrakerį, kurį tokie žaidimai beprotiškai siutina. Nestabilios psichikos senukas pasižymi perdėtu pedantiškumu ir absoliučiai niekam neleidžia užeiti į kiemą. Krepšinio rungtynių įkarštyje išsprūdęs kamuolys nurieda tiesiai ant Neberkrakerio pievelės. Vaikai puikiai žino, kad senukas negrąžins 29 dolerių kainuojančio kamuolio, todėl Didžėjus sukaupia visą drąsą ir ryžtasi susitikti su ekscentriškuoju kaimynu…

1977 | 2017-06-09 | 3877

4-oje lietuviškai įgarsinto filmuko „Krokodilas Gena“ serijoje „Traukinys“ aibininkė Skrybėliuotė pavagia Geno ir Kūlverstuko traukinio bilietus, tad šie išvejami iš traukinio ir jiems belieka keliauti pėsčiomis namo. Eidami per mišką draugai sutinka brakonierius ir net pakliūna į jų paspęstus spąstus, tai pamačiusi Skrybėliuotė tuoj pat nusprendžia brakonierius pamokyti. Epizode „Traukinys“ linksmieji herojai primena, kaip svarbu saugoti ir tausoti gamtą ir dar kartelį parodo, kad už gerus darbus visuomet atlyginama, o niekadėjai sulaukia savo bausmės.

2010 | 2017-06-09 | 3785

Aprašymas: Priešprieša tarp gėrio ir blogio priveda abi Žemes prie mirties ribos. Rizikingas gelbėjimo planas atrodo vienintelė galimybė išgyventi.

2030 | 2018-07-24 | 3704

Aprašymas: Įspūdingasis žmogus voras (angl. Spectacular Spider-Man) – JAV animacinis serialas. Tai istorija apie Piterį Parkerį kuriam yra 16 metų, bei jo nuotykius pavirtus “Žmogumi-voru”…

2030 | 2018-07-24 | 3644

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-09 | 4188

Filmuke vaikams „Smurfai“ pagaliau ateina pavasaris, visa gamta bunda, o kartu su juo smurfai ir jų jausmai. Visi smurfiukai įsimyli Smurfytę, neša jai gėles, peršasi, kepa jai pyragus. Vyriausiasis smurfas nori tuoktis taip pat ir norėtų būti bent 400 metų jaunesnis. Piktasis Gargamelis sugalvoja piktą planą, kaip privilioti gražiąją Smurfytę, o kartu sunaikinti ir visą smurfų miestelį. Tuo tarpu Smurkytė išeina apgalvoti už kurio jaunikio ji tekės. Eidama pamato nuostabią gėlę, tačiau ji tik piktojo Gargamelio burtai. Jis Smurfytę užburia ir išleidžia į miestelį, kad ji priviliotų kitus smurfiukus į burtininko Gargamelio namus. Filmuko „Smurfai“ atomazgoje vaikučiai pamatys, kad smurfas tėtis supranta piktus kerus ir kaip jie išsklaidomi.

2000 | 2017-06-07 | 3733

Filmukas Savo noru pasakoja apie virėją ir jo geriausią draugą katiną. Virėjas dirba laive, o katinas ten vis ką nors iškrečia. Tačiau draugai visada lieka kartu. Istorija šmaikšti ir pilna išdaigų. Prajuokins kiekvieną žiūrintį. Tai smagus filmukas ir vaikams ir tėveliams. Daug veiksmo ir netikėtų įvykių, smagi muzika ir nuotykiai. Animacinis filmukas Savo noru pralinksmins kiekvieną vaiką. Iš šios istorijos galima pasimokyti, kaip reikia saugoti ir mylėti savo draugus.

2000 | 2017-06-07 | 3662

„Mergaitė ir lokys“ – tai senosios rusų animacijos filmukas apie mergaitę Mašą, kuri besgrybaudama pasiklysta ir klaidžiodama miške papuola į lokio trobą. Lokys nenori mergaitės taip greitai paleisti, nors Maša ir prižada, kad sutvarkys visą lokio trobelę. Tai pasakojimas apie gerumą ir darbštumą, kuris mus pamoko, jog gimtųjų namų ir artimųjų ilgesys gali nugalėti bet ką.

2013 | 2017-06-09 | 3703

Aprašymas: Įsivaizduokite, kad jūs nepamenate kas nutiko prieš dvi valandas ir susivokiate lifte, kuris atvežė jus į barą. Barmenas įpila stiklinę ir sako, kad jūsų laukia žaidimas, kurio statymas – jūsų gyvybė. Pabėgti neišeis ir apmąstymams turite tik valandą, ką jūs darytumėte? Herojai priima akivaizdžiausią sprendimą ir nutaria surizikuoti. Paslaptingi anime „Mirtinas biliardas“ įvykiai supažindins žiūrovą su jaunuoliu ir pagyvenusiu vyru. Abu jie turi ką prarasti ir abu tiki, jog verti paskutinio šanso. Jiems tenka sulošti biliardą. Rodos paprastas pasiūlymas, bet tik ne filmo veikėjams. Viskas čia ne taip paprasta, kaip gali atrodyti. Šis puikus trumpametražis filmas pasakoja apie paprastus žmones ekstremalioje situacijoje. Čia atsiskleis veikėjų rūpesčiai, baimės, gerosios ir blogosios savybės.

2006 | 2017-06-09 | 4897

Aprašymas: Seniai seniai pas Kijevo Kunigaikštį tarnavo karžygys Dobrynia Nikitičius. Dobrynia ne kartą buvo išgelbėjęs savo valdovą ir gimtąjį kraštą, tad Kijevo Kunigaikštis juo pasitikėjo ir tik jam patikėdavo svarbiausias užduotis. Vieną gražią dieną lyg žaibas iš giedro dangaus trenkė žinia – pagrobta Zabava, Kijevo Kunigaikščio giminaitė. Ją savo irštvoje paslėpė nuožmus trigalvis slibinas Gorynyčius. Jo urvą lanku lenkdavo visi, kas gyvas. Vargas valdovui, vargas Zabavuškai!

1982 | 2017-05-31 | 4304

«Знахарь» (польск. Znachor) — фильм польского режиссёра Ежи Гоффмана, премьера которого состоялась 12 апреля 1982 года. Экранизация одноимённого романа 1937 года польского писателя Тадеуша Доленги-Мостовича. Ремейк польского фильма «Знахарь» 1937 года.

Это история начинается с того, что от одного профессора докторских наук, талантливого Врача с большой буквы, который был полностью погружен своей работой и всецело ей отдавался, уходит жена, забрав с собой любимую дочурку и написав лишь короткую записку на прощанье. В этот миг вся жизнь этого несчастного человека рушится в одночасье. Получается так, что его ограбили, избили, в результате он потерял память. Теперь он больше не профессор, он обычный бродяга, каких много. Странствия приводят его к одному мельнику, который приютил его и дал ему работу. 

Žiniuonis / Znachor / Знахарь -  (1982)

2030 | 2018-07-24 | 3364

Aprašymas: Blogiukai ir pabaisa (angl. The Grim & Evil show) – JAV animacinis serialas apie du mažus vaikus. Apie idioto, optimistiškai žavaus Billy ir irzlaus bei beširdžio Mandy žygdarbius…

2000 | 2017-06-07 | 4195

Senosios animacijos filmukas Senojo ąžuolo pasaka. Ar žinojote, kad visko matę medžiai gali sekti pasakas, apie tai ką ilgus amžius yra matę? Šis filmukas vaikams papasakos apie tai, ką matė ir girdėjo Šimtametis ąžuolas. O gi, kadaise, visai šalia jo, gyveno labai blogas berniukas vardu Makarka. Kai jis išbaidė visus paukštelius, bei subraižė ąžuolą, visi aplink buvę medžiai nusprendė išeiti iš jo kiemo. Kai suprato, kad be medžių gyventi nebegalės, Makarka ir jo šunelis, leidžiasi juos susigražinti.

2011 | 2017-06-09 | 3997

Aprašymas: Specialus Kalėdinis ledynmečio animacinis filmas, apie tai kaip mamutai sutinka Kalėdas.

2030 | 2018-07-24 | 3862

Aprašymas: Šeimos bičas (angl. Family Guy) – JAV animacinis serialas. Piteris su savo žmona Luisa ir trimis vaikais: Krisu, Meg ir Stiviu bei protingiausiu šeimos nariu ir draugu šunimi Brajanu gyvena mažoje Amerikos valstijoje, Rod Ailende. Šeimos “bičas” pasiryžęs padaryti viską dėl savo mylimų žmonių, tik žinoma, ne tuomet, kai žiūri televizorių.

2030 | 2018-07-24 | 3194

Aprašymas: Beprotiški (angl. Tiny Toon Adventures) kiškio Straksiaus, kiškutės Pupsės, antino Pliuškio ir jų draugų nuotykiai.

1957 | 2017-06-09 | 3907