Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3728

Aprašymas: Avataras: Paskutinis oro valdytojas (angl. Avatar: The last airbender) – JAV animacinis serialas. Žemę pasidalinusios keturios didžiosios tautos – žemės, vandens, oro ir ugnies. Jų galios pusiausvyrą palaiko vadinamieji “stichijų valdytojai”. Manipuliuodami savo šaliai priklausančiomis stichijomis jie gali daryti stebuklus. Kadangi žmonės jau tokie padarai, kad neduok valgyt, duok pasipliekti, egzistuoja dar vienas saugiklis – vadinamasis Avataras, valdytojas, sugebantis valdyti visas stichijas. Avataras nuo pat amžių pradžios atgimstantis asmuo, savyje nešiojąs neišsenkančią išmintį. Ir štai, artėjant prie žemės kometai turinčiai suteikti papildomos galios ugnies tautai, valdovas nusprendė jog taika skirta tik liurbiams, kurie nesugeba pakovoti patys už save ir nusprendė “pasidalinti” ugnies tautos gerove su kitomis tautomis, paprasčiausiai jas okupuodamas. Taip prasidėjo kruvino karo istorija, trukusio 100+ metų. Kruvinų mūšių metu Avataras kažkur dingo be žinios. Ir štai, po kiek laiko kometa vėl artėja prie žemės, laikas būtų kaip ir baigti pasaulio užkariavimą. Juolab, kad taikiuoju laikotarpiu buvo išnaikinti visi oro valdytojai, vandens valdytojų irgi liko tik saujelė ir tik žemės valdytojai dar kaišiojo pagalius į ratus… Tačiau ugnies valdovas padarė vieną didelę klaidą. Nepasirūpino tinkamai apsisaugoti nuo Avataro. Mergaitė ir berniukas iš vandens valdytojų kaimo pastebi keistą ledkalnį, kuriame sėdi berniukas, su rodyklės formos žymėmis ant rankų ir galvos. Pamėginus išlaisvinti jį iš ledkalnio, pastarasis sprogsta, ir pasirodo, jog jo viduje tūnojo pakutinysis gyvas likęs oro valdytojas, kaip pranašaujama esąs kartu ir Avataras…

2006 | 2017-06-09 | 4895

Aprašymas: Seniai seniai pas Kijevo Kunigaikštį tarnavo karžygys Dobrynia Nikitičius. Dobrynia ne kartą buvo išgelbėjęs savo valdovą ir gimtąjį kraštą, tad Kijevo Kunigaikštis juo pasitikėjo ir tik jam patikėdavo svarbiausias užduotis. Vieną gražią dieną lyg žaibas iš giedro dangaus trenkė žinia – pagrobta Zabava, Kijevo Kunigaikščio giminaitė. Ją savo irštvoje paslėpė nuožmus trigalvis slibinas Gorynyčius. Jo urvą lanku lenkdavo visi, kas gyvas. Vargas valdovui, vargas Zabavuškai!

2030 | 2018-07-24 | 3643

Aprašymas: Narutas: Viesulo kronikos (angl. Naruto: Shippuden) – Japonijos animacinis serialas. Po pustrečius metus trukusių treniruočių Narutas pagaliau sugrįžta į Konoha. Savaime aišku, kad treniruotės nenuėjo veltui. Naruto stipresnis nei bet kada. Vienintelis jo tikslas – ištesėti pažadą, duotą Sakura po Sasuke pabėgimo. Kartu jie jau paaugliai, mėginantys susigrąžinti Sasuke. Aktyviau ima reikštis organizacija, vadinama Akatsuki. Penkių didžiųjų tautų lyderiai stoja į kovą, vyksta Ketvirtasis nindžių pasaulio karas.

2012 | 2017-06-09 | 3836

Aprašymas: Filmas, pritaikytas iš Marko Vaido komikso „Babelio bokštas“. Ra al Ghul pavagia konfidencialius failus, kurios Betmenas patikėjo saugoti Teisingumo lygai ir išsiaiškina visas jų silpnybes.

2030 | 2018-07-24 | 4236

Aprašymas: Narutas: Viesulo kronikos (angl. Naruto: Shippuden) – Japonijos animacinis serialas. Po pustrečius metus trukusių treniruočių Narutas pagaliau sugrįžta į Konoha. Savaime aišku, kad treniruotės nenuėjo veltui. Naruto stipresnis nei bet kada. Vienintelis jo tikslas – ištesėti pažadą, duotą Sakura po Sasuke pabėgimo. Kartu jie jau paaugliai, mėginantys susigrąžinti Sasuke. Aktyviau ima reikštis organizacija, vadinama Akatsuki. Orochimaru nori kuo greičiau apsėsti Sasuke ir gauti jo kūną. Sasuke neketina tam prieštarauti, nes tiki, kad susijungęs su Orochimaru sugebės nugalėti Itachi. Septintoji komanda papildoma naujais nariais: keistuoliu Sai ir kapitonu Yamato.

2004 | 2017-06-09 | 3632

Aprašymas: Banginių plovyklos darbuotojas Oskaras svajoja apie turtus. Per kvailą atsitiktinumą žuvus ryklių mafijos krikštatėvio dono Lino sūnui Frenkiui, povandeniniame mieste pasklinda gandas, jog tai jis nugalėjo žiaurų gangsterį. Netikėtai įgijusi grėsmingo ryklių žudiko reputaciją, mažoji žuvelė tampa tikra garsenybe, nuolatiniu straipsnių ir televizijos reportažų herojumi. Įsiutęs donas Lino paskelbia tikrą mažojo herojaus medžioklę…

2006 | 2017-06-09 | 3835

Aprašymas: Peliukas Peris – lyg dantukų fėja. Jis gyvena laive kartu su daugybe kitų peliukų, kurie naktimis lanko mažylius ir susirenka jų po pagalvėmis slepiamus iškritusius pieninius dantukus, o mainais palieka po kelias monetas. Peliukai dantukus nušveičia, nupoliruoja ir šie virsta spindinčiais perlais, už kuriuos senas Perio draugas juvelyras Morientesas atsiskaito auksinėmis monetomis. Tačiau kartą įprastas žygis parsinešti pieninio dantuko virto neįtikėtinu ir pavojingu nuotykiu. Perį pagrobė piktadariai, kurie taikėsi užimti laivą ir pasisavinti jo turtus. Viskas galėjo labai lūdnai baigtis, jeigu ne maža mergaitė Liusi, kuri per nelaimingą atsitikimą namie neteko dantuko. Geraširdė mergaitė kartu su pusbroliu Ramiru surengė tikrą gelbėjimo operaciją, kad išslaivintų Perį ir pamokytų piktadarius.

2011 | 2017-06-09 | 3486

Aprašymas: Šokio virtuozas Niurzga nusiminęs – jo mažyliui sūnui Erikui nesiseka šokių pamokos. Neapsikentęs, jog visvien yra verčiamas šokti, Erikas pabėga iš pingvinų slėnio. Klaidžiodamas spindinčiomis Antarktidos platybėmis jis netikėtai sutinka Visagalį Sveną – pingviną, galintį skraidyti! Svenas akimirksniu tampa naujuoju Eriko dievuku, su kuriuo konkuruoti Niurzga, atrodo, neturi jokių šansų. Tačiau netikėtai pingvinų tautą ištinka didžiulė nelaimė – milžiniški sniego ir ledo luitai užkerta pingvinams kelią prie jūros, jų maisto šaltinio. Supratęs, kad vien savo jėgomis pingvinams išsilaisvinti nepavyks, Niurzga bendram tikslui suvienija pingvinus ir pačius įvairiausius greta jų gyvenančius kaimynus – nuo mažųjų vėžiagyvių iki gigantiškųjų jūros dramblių!

2000 | 2017-06-07 | 4228

Senosios animacijos filmukas vaikams Auksinis berniukas. Pamokantis filmukas vaikams apie auksinį berniuką. Kaip ir daugumoje senosios animacijos filmukų, mokoma kad nuostabiausią žemėje yra gėris ir tiesa. Visi plėšikas, lokys ir kiti vaikėsi ir norėjo pagrobti auksinį berniuką, tačiau vėliau susidraugavo ir tapo geri.

2000 | 2017-06-07 | 3918

Filmukas Apie šuniuką. Gyveno kartą šuniukas, kuris nežinojo kam reikia kandžiotis. Nors visi jo bijojo ir pabegdavo. Šuniukas nusprendė eiti konors paklausti kam reikia kandžiotis. Sutiko bebrą kuris statė užtvanką. Vėliau sutiko šerniuką, tačiau tas atsakė, kad jam patinka gilės. Taip ir neaišku šuniukui ar gerai kandžiotis ar ne - niekas nežino. Vėliau sutiko vilką, kuris pareiškė, kad tuoj draugus suės :) Šuniukas su šerniuku spruko nuo vilko. Sutiko dramblį ir pamatė dramblio iltis. Sutiko karvę kuri valgo žolę, tačiau ji valgo žolę ir sunkiai kalbėjo. Kas buvo toliau pažiūrėkite patys :)

2006 | 2017-06-09 | 3908

Aprašymas: Istorija koncentruojasi ties grupe mokslininkų, sukūrusių naują revoliucinį psichoterapijos instrumentą „DC-Mini“. Šis įrankis leidžia pasinerti į kito žmogaus sapną ir pamatyti jo pasamonę ir remiantis tuo taikyti atitinkamą psichoterapinį gydymą. Įrankis netgi įgalina juo besinaudojantį žmogų tapti kito žmogaus sapno mąstančiu dalyviu ir netgi kažkiek įtakoti jo sapną. Nors anime problematika ir yra gan rimta, kūrinys pasižymi dideliu sodrumu. Iš tiesų atmosferą tikrai sausa nepavadinsi: dažnai šokinėjama nuo košmariškų psichologinių išgyvenimų prie džiugios paradiškos euforijos. Filme nagrinėjama tematika sukelia šiokias tokias įdomias mintis apie save ir savo pasamonę.

2006 | 2017-06-09 | 3919

Aprašymas: Tai naujas garsios animacijos studijos „Pixar“, sukūrusios jau legenda tapusius filmus „Žaislų istorija“, „Žuviukas Nemo“, „Nerealieji“, darbas. Nuotykių, fantazijos, emocijų ir juoko kupinas filmas pasakoja apie žavias, savo charakterį turinčias mašinytes, kurios susigrumia kelyje Route 66. Lenktyninis automobilis Makvinas netikėtai pasuka į mieguistą aplinkkelį ir patenka į mažą miestelį… Trokšdamas laimėti čempionatą, Makvinas susipažįsta su neįprastais miestelio veikėjais: ryškiu 2002-ųjų „Porsche“, mistine praeitimi dvelkiančiu 1951-ųjų „Hudson Horner“ ir surūdijusi, bet patikimu vilkiku Materiu. Jie padeda Makvinui suprasti, kad gyvenime yra geresnių dalykų nei trofėjai, šlovė ir rėmimas, o svarbiausia – tai ne finišo linija, o pati kelionė!

2009 | 2017-06-09 | 3923

Aprašymas: 78-erių metų Karlas Fredriksenas svajojo apie tai, kad pripūs daugybę balionų ir išskris pasižvalgyti į Pietų Amerikos laukinę gamtą. Vieną gražią dieną senukas pagaliau ryžosi… Pūtė ir pūtė ir pagaliau pripūtė tūkstančius spalvotų balionų, kurie atplėšė jo seną namelį pakėlė į orą. Tačiau jis net baisiausiame košmare neįsivaizdavo, kad netrukus į jo duris (beje, kabančias kelių kilometrų aukštyje) pasibels ne kas kitas, o labiausiai nekenčiamas vaikas iš visų, kiek tik jis pažįsta – Raselas…

2009 | 2017-06-09 | 3830

Aprašymas: Oskarą pelnęs, 2009-tųjų metų, geriausias trumpametražis animacinis filmas jūsų dėmesiui. Virš 3000 firminių ženklų per mažiau nei 16 minučių. Dėl mažų lėšų šis filmukas buvo kuriamas 6 metus. Pagrindinė filmuko mintis labai ginčytina. Vieni įžiūri šį tą labai gilaus ir prasmingo, kiti mato padlaižiavimą kompanijoms, treti į tai žiūri tiesiog kaip į pramogą.

1983 | 2017-06-09 | 3837

Aprašymas: TV lėlių spektaklis pagal Kosto Kubilinsko pjesę.

2000 | 2017-06-09 | 3789

„Na, palauk!“ serija „Miestas“ prasideda baugiai – kiškis atsiduria vilko maiše. Tačiau pastarojo planus kiek sumaišo pro šalį važiuojantys pareigūnai. Vėliau nenaudėlis vilkas zuikiui bando pakenkti rūkydamas ir... pats patiria rūkymo žalą. Šioje „Nu, pogodi!“ serijoje taip pat išvysite žalius arbūzus ir vilką, įsispraudusį tarp autobuso durų. O pabaiga, žinoma, laiminga (zuikiui).

1985 | 2017-06-09 | 4115

Filmuko „Mauglis“ ketvirtojoje serijoje „Kova“ visiems džiunglių gyventojams gresia pavojus – artėja priešiški rudieji šunys, žvėrys supranta, kad kova bus nelygi ir galimybė laimėti labai maža. Tačiau Mauglis nepraranda vilties, išmintingasis Ka leidžia jam suprasti, jog kovoje svarbiausia ne jėga ir greitis, o sumanumas ir gudrumas. Serijoje „Kova“ vaikai išvys, kaip drąsuolis Mauglis pasitelkęs gudrybę, išgelbės savo džiunglių brolius nuo pražūties.

2030 | 2018-07-24 | 3061

Aprašymas: Keita turi dvi vyresnes įseseres Ako ir Riko. Kadangi jie nėra susaistyti kraujo ryšiais, merginų meilė broliui yra pakankamai gašli. Po nelaimingo atsitikimo mokykloje, Ako ir Riko savo broliukui prisipažįsta meilėje. Keitai nepatinka vien mintys apie tai, kad jie gali būti kažkas daugiau nei brolis ir seserys, bet jis bando patekti į tą pačią mokyklą, kaip ir jo seserys ir po truputį jos pradeda jį vilioti. (N-16)