Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2013 | 2017-06-09 | 3541

Aprašymas: Magiškoje šalyje pavasaris! Visi ruošiasi triukšmingai atsinaujinimo šventei. Mokykloje organizuojamas menų festivalis, kuriame savo talentus demonstruos visi mokiniai. Miestelis šurmuliuoja, aplink pilna spalvų ir džiaugsmo, tačiau viskas greitai pasikeičia, kai iškyla grėsmė iš kito, tamsaus ir pavojingo, pasaulio. Savo kraštą gali išgelbėti tik išradingieji mokiniai, bet jie turi būti labai atidūs, nes nebeaišku, kas yra tikri draugai, o kas – melagiai ir išdavikai…

1961 | 2017-06-09 | 4204

Aprašymas: Drabužių modeliuotoja Anita ir kompiuterinių žaidimų kūrėjas Rodžeris susipažįsta savo augintinių dalmatinų, Perditos ir Pongo dėka, įsimyli vienas kitą ir neužilgo susituokia. Jų augintiniai susilaukia palikuonių, kuriuos pavagia Anitos vadovė Kruela De Vil, kad iš jų kailiukų galėtų pasisiūti sau unikalų paltą. Perdita ir Pongas, padedami Anglijos gyvūnų karalystės, vyksta ieškoti ir išgelbėti savo vaikus.

2012 | 2017-06-09 | 3814

Aprašymas: Sofija – paprasta mergaitė, gyvenanti su mama ir padedanti jai pardavinėti batus. Kai kartą jos abi nuvyksta primatuoti batų princui, Sofijos ir jos mamos Mirandos gyvenimas pasikeičia visiems laikams. Princą sužavi ne tik atvežti bateliai, bet ir gražuolė mama Miranda. Jie susituokia, ir Sofija turi mokytis princesės gyvenimo subtilybių. Pasirodo, ne viskas taip paprasta. Norint būti tikra princese – neužtenka apsivilkti puošnią suknelę. Reikia gracingai elgtis, ir tai daryti natūraliai ir nuoširdžiai. Ar įmanoma to išmokti?

2030 | 2018-07-24 | 4411

Aprašymas: Šeimos bičas (angl. Family Guy) – JAV animacinis serialas. Piteris su savo žmona Luisa ir trimis vaikais: Krisu, Meg ir Stiviu bei protingiausiu šeimos nariu ir draugu šunimi Brajanu gyvena mažoje Amerikos valstijoje, Rod Ailende. Šeimos “bičas” pasiryžęs padaryti viską dėl savo mylimų žmonių, tik žinoma, ne tuomet, kai žiūri televizorių.

2005 | 2017-06-09 | 3775

Aprašymas: Seras Kerolbumeris, siekdamas vesti princesę Silverbelę, nusprendžia apipilti ją dovanomis. Noredamas sužinoti, ko trokšta aikštingoji princesė, Seras pasiunčia savo dvarininką Holiberį iš jos pavogti Kaledinių dovanų sąrašą. Tačiau Holiberis apsirinka – vietoje prašyto sarašo nukniaukia Karaliaus kryžiažodžio atsakymus: „Kurapka kriaušėje?“, „Trys prancūziškos vištos?“, „Vienuolika šokančių damų?“. Kai Kalėdų išvakarėse Holiberis su visomis sąraše rastomis keistomis dovanomis atkeliauja pas princesę, įvykiai pasisuka toli gražu ne Kerolbumerio naudai…

2000 | 2017-06-07 | 4131

Animaciniame filmuke „Timoškino eglutė“ berniukas Timoškinas su savo šuneliu ruošiasi Naujiesiems metams – miške nusikirto eglutę, gražiai ją puošia. Tik nutinka bėda šunelis nešdamas žaisliuką šeimininkui netyčia jį sudaužo, Timoškinas supykta ir išveja draugą į speiguotą naktį. Mažasis keturkojis norėdamas išpirkti kaltę išbėga į mišką ir pasiklysta. Timoškinas supranta buvęs neteisus, tačiau ar ne per vėlu? Laimei, tai Naujųjų metų naktis, kada vyksta stebuklai. Senosios animacijos filmuke „Timoškino eglutė“ vaikams primename, jog draugai svarbesnis už bet kokius eglutės papuošalus.

2011 | 2017-06-09 | 4139

Aprašymas: Nuotykių ištroškęs Toras leidžiasi į svarbiausią gyvenimo kelionę. Prie jo prisideda trys narsūs kariai ir ištikimas brolis Lokis, kurio magija gali pasitarnauti keblioje situacijoje. Kelionės tikslas – neatrasti lobiai. Iš pirmo žvilgsnio visai nepavojinga išvyka tampa išbandymu. Torui teks įrodyti, ko jis vertas, ir išgelbėti Asgardą nuo sunaikinimo…

2030 | 2018-07-24 | 3853

Aprašymas: Denis Vaiduokliukas (angl. Danny Phantom) – JAV animacinis serialas.

2000 | 2017-06-07 | 3766

Filmukas vaikams Senelis Ivanovičius. Senas rusų animacijos filmukas vaikams. Senelis šaltis, Jo vardas, gan neįprastas šiame filmuke - Ivanovičius. Nusprendžia aplankyti dvi sesutes ir jų močiutę, jis galvojo, kad jos labai mielos, tačiau pamatęs, kaip jos elgiasi prie stalo, ima ir sukuria bausmę – paspendžia spąstus ir merginos įkrenta į šulinį, kuriame gyvena senelis. Tam, kad jos ištrūktų, senelis šaltis sukuria užduotis, kurias jos privalo įvykdyti.

2030 | 2018-07-24 | 3430

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 3886

Vilkas pilkauodegis rusų liaudies pasaka. Gyveno miške vilkas ir lapė. Labai jie mėgo vištytes ir zuikius, antytes ir avių bandas. Tai buvo miško smaguriautojai. Kartą per mišką važiavo žmogus, todėl žvėrys nutarė patikrinti kas pas senį rogėse. Lapė apsimetusi negyva pateko į roges ir visą žuvį kaip mat išmetė ant kelio. Taip laputė pergudravo ir vilką ir senį su boba. Jei galvelė tik gudri laimė visada šalia.

2000 | 2017-06-07 | 3614

Senosios animacijos filmukas Gintarinė pilis. Nuo senų senovės žinoma lietuvių liaudies legenda pasakoja - kodėl jūros bangos išmeta į krantą žėrintį gintarą. Tai pasakojimas apie Deivę Jūratę ir Kastytį, jų meilės istoriją, ant kranto laukiančią motulę, bei Dievą Perkūną. Deivė Jūratė ir Kastytis užrūstino Dievą Perkūną, kuris juos nubaudė ir sugriovė gintarinę pilį, kurios liekanas į Lietuvos pakrantę iki šiol išmeta Baltijos jūra.

2005 | 2017-06-09 | 3552

Aprašymas: Kiekvienais metais Pelenė rengia puotą ir kviečia įvairius svečius. Tarp svečių yra ir šuniukas Skrafis šioje stebuklingoje puotoje. Skrafiui nerūpi šokiai ir linksmybės, jis siekia išsiaiškinti vieną painų dalyką…