Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1976 | 2017-06-09 | 4712

Aprašymas: Didžiajam Julijui Cezariui mirtinai įgriso mažas Galijos kaimelis, jo linksmi ir nepaklusnūs gyventojai bei jų stebuklingas gėrimas. Bet Cezaris nusprendžia duoti Asteriksui ir jo draugams dvylika užduočių, kurių nė vienas mirtingasis negalėtų į įvykdyti. Kaimelio vadas paliepia Asteriksui ir Obeliskui priimti imperatoriškąjį iššukį. Draugai to ir telaukė – nuotykiai ir linksmybės tęsiasi…

2015 | 2017-06-09 | 3867

Aprašymas: Į kino ekranus atkeliauja senovines kung-fu paslaptis išmanantis triušis. Visą gyvenimą svajojęs tapti galingu kovotoju, vienas triušelis pagaliau įgyvendino savo svajonę. Iš savo mokytojo išmokęs senovinių kung-fu meno paslapčių, vieną dieną triušelis galėjo stoti į kovą su bet kuriuo priešininku. Svarbiame stipriausių kung-fu kovotojų turnyre nugalėjęs visus varžovus, jis tapo visų gerbiamu savo miestelio gynėju. Sunkiai iškovota pergalė, aplinkinių pagyros ir pagarba išlepino triušį. Maudydamasis šlovės spinduliuose jis aptingo ir apleido treniruotes. Vieną dieną priverstas stoti į kovą su klastingu priešininku, triušis su nerimu pastebi, kad jo kung-fu sugebėjimai paslaptingai dingo. Maža to – jo nugalėtojas ima kėsintis sugriauti gimtojo triušio miestelio tvarką ir ramybę. Netrukus paaiškėja ir dar viena nemaloni aplinkybė: jo priešininkas stengiasi pasisavinti paslaptingą senovinį akmenį, su kurio pagalba galima valdyti žemę ir ugnį. Supratęs, kad tai reikštų pražūtį jo gimtajam miesteliui, triušis privalo padaryti viską, kad apgintų tai, kas jam brangu. Sukandęs dantis, jis grįžta prie griežto treniruočių režimo. Tačiau ar jo pastangų pakaks apsiginti nuo klastingojo priešininko? Su dviejų ištikimų draugų pagalba kung-fu triušis pasiryžta suardyti savo priešo planus ir apginti savo gimtąjį miestelį.

2000 | 2017-06-07 | 3784

Senoji animacija visada sužavi. Filmukas „Striksė ir skruzdė“ – ne išimtis. Šioje pasakoje vaikams parodomas darbas ir jo priešprieša – tinginystė. Mažieji taip pat liks sužavėti žaismingo muzikos skambesio bei neįprastų veikėjų, o ypač jų darbštumo. Ši pasaka – puikus įrodymas, kad nieko neveikimas nėra pagirtinas, taip pat perkeltine prasme patvirtinama taisyklė, jog roges reikia ruošti vasarą.

2011 | 2017-06-09 | 3907

Aprašymas: Visada besišypsantis ir linksmas tarakonas Baitas gyvena kompiuterio procesoriuje ir vargo nemato: turi didelį namą ir tris puikius draugus. Vieną dieną jis iš pirmo žvilgsnio įsimyli tarakoniukę, pakvaišusią ne tik dėl teatro, bet ir dėl vabalo Čeko. Ar Baitui pavyks išsikovoti gražuolės dėmesį? Ar jis išeis aukštai iškelta galva po sunkios kovos su Čeku?

2030 | 2018-07-24 | 3550

Aprašymas: Samurajus Akitsis Masanosukis yra gabus ir lojalus kardininkas, bet naivokas, o nedėkingi laikai privertė jį pastoviai keisti šeimininkus, samdančius jį. Iš alkio ir nevilties Akitsis tampa Jaičio asmens sargybiniu. O pats Jaičis yra gaujos, žinomos “Penki Lapai” pavadinimu vadas. Nors Akitsis pradžioje pasimeta dėl nešvarių gaujos darbelių, bet po truputį pradeda įtarti, kad tie darbai nėra tikrieji Jaičio tikslai. Ir, nepaisant jo nuogąstavimų, juo giliau jis įtraukiamas į Penkių Lapų pasaulį, juo labiau jis žavisi tais suktais, paslaptingais nusikaltėliais.

1991 | 2017-06-09 | 3907

Aprašymas: Kažkada amerikiečių animatorius Charlesas Addamsas „paskolino“ pavardę paties sugalvotai netipiškai šeimynėlei. Septintajame dešimtmetyje animuoti Adamsai įkvėpė sukurti televizijos serialą, o šis „įpūtė dvasios“ smagiai siaubo komedijai. Taigi gyveno kartą miela, bet labai keista Adamsų šeimynėlė: tėtis, mama, močiutė, duktė, sūnus, dviejų metrų ūgio liokajus ir… Daiktas. Baisaus jų namo saugykloje buvo pilna pinigų. Prieš ketvirtį amžiaus mylimas tėvo brolis Pūlinys išvyko, o šeima jo labai ilgisi. Apie Adamsų norą susitikti su giminaičiu ir saugomus pinigus sužinojo aferistė, o jos sūnus labai panašus į dėdę Pūlinį. Netrukus buvo suvaidintais giminaičio grįžimas. Tačiau apsimetėliui Pūliniui labai patiko būti Adamsų šeimos nariu.

2000 | 2017-06-07 | 3929

Senosios animacijos filmukas Kolia Olia ir Archimedas. Kolia, Olia ir Archimedas - labai daug žinių suteikiantis filmukas. Istorija prasideda nuo to, kaip mokinys Kolia aiškina savo draugei Oliai kas yra Archimedas. Jiedu nukeliauja į tuos laikus, kuomet ištikrųjų gyveno Archimedas. Svečiuodamiesi senovėje, Kolia ir Olia savo akimis išvysta tų laikų gyvenimą ir net romėnus, kuriuos išvaro lauk iš Romos. Kuomet vaikai grįžta atgal ir vėl atsiduria kambaryje, Olia bando sužinoti, kuom ištikrųjų baigėsi toji istorija. Kolia atsakymą žino, o kad Olia sužinotų, jis jai duoda paskaityti knygą apie Didįjį Archimedą. Šis filmukas sudomins ir mažą ir didelį. Beje, ir pažiūrėti jį verta kiekvienam, nes filmukas suteikia daug žinių apie istoriją.

1993 | 2017-06-09 | 4850

Aprašymas: Po neįtikėtino komedijos “Vienas namuose” pasisekimo 1990-aisiais, pasaulį išvydo geriausia 1993-ųjų komedija “Vienas namuose 2”. Makolas Kalkinas vėl lieka vienas, tik šįkart jis… pasiklysta Niujorke. Vikrų ir gudrų mažylį persekioja seni jo pažįstami vagišiai, nelinkę dovanoti už senas skriaudas.

2009 | 2017-06-09 | 3910

Aprašymas: Senovės istorijos muziejuje Tokijuje, muziejaus saugotojas ponas Takagawa, susiduria su nežemiška paslaptimi, kurią įminti padės Skūbis Dū ir ištikima jo komanda…

2000 | 2017-06-07 | 3652

Kalifas gandras - pamokantis, kupinas spėliojimų filmukas apie Bagdado kalifą, kuris gavęs stebuklingų miltelių įgauna galių tapti bet kuriuo gyvūnu. Vienintelė sąlyga, kurios jis turi laikytis norėdamas vėl tapti žmogumi - nesijuokti, esą nusijuokus jis pamiršiąs burtažodį ir visam laikui liksiąs gyvūnu. Taigi kalifas linksmai sau leidžia dienas pasiversdamas vis kitu gyvūnu - tai žuvele, tai voru, tačiau galiausiai pasivertęs savo mylimiausiu gyvūnu gandru, jis nusijuokia ir pamiršta burtažodį. Negi kalifas visam laikui lieka gandru ?! O gal vis dėlto, patyręs daugybę nuotykių ir išgyvenimų jis suranda būdą kaip vėl pavirsti žmogumi ? Tai sužinosite pažiūrėję filmuką, kuris ne tik prikaustys jūsų dėmesį, bet dar leis suprasti, kad juokas kartais gali būti pražūtingas, kaip ir noras turėti viską, ko tik užsigeidžia širdis.

1998 | 2017-06-09 | 3594

Aprašymas: Nauji mielojo paršelio Mažylio nuotykiai, šį kartą – dideliame mieste, kur jis atsiduria norėdamas padėti savo šeimininkui senajam Hogetui išgelbėti gimtąją fermą nuo žlugimo. Šaunusis filmo herojus patenka tarsi į naują, jam visiškai nepažįstamą, šiek tiek beprotišką pasaulį, kuriame patiria galybę netikėčiausių nuotykių ir sutinka daug naujų pažįstamų: šuniukų, kačių, šimpanzių šeimynėlę ir net orangutangą, vardu Telonijus. Kiekvienas iš jų turi savo charakterį, įpročius ir požiūrį į gyvenimą. Didmiesčio džiunglėse šauniajam paršeliui tenka patirti ir ne itin malonių nuotykių, o naujieji pažįstami ne visada iš karto nusiteikę draugiškai. Tačiau įgimtas Mažylio nuoširdumas ir gerumas padeda nugalėti visus sunkumus.

2022 | 2017-06-09 | 3924

„Iki pavasario – nežadinti“ animacijoje lokys ruošiasi žiemos miegui, jam reikia apsisaugoti nuo medžiotojų ir... Mašos. Bet tikriausiai nėra pasaulyje tokių kliūčių, kurių neįveiktų mažoji išdykėlė, norėdama aplankyti savo draugą. Serijoje „Iki pavasario – nežadinti“ vaikai ir jų tėveliai, pamatys, kaip ir vėl nenuorama Maša jaukia visus lokio planus.

2000 | 2017-06-07 | 3540

„Du karžygiai“ – tai pasaka apie du karžygius, kurie susitinka pusiaukėlėje ir susiremia petyn petin. Tačiau abu labai skuba vykdyti savo žygdarbių, todėl nusprendžia susitikti toje pačioje vietoje kitą kartą, kad galėtų išsiaiškinti. Tai nuostabus pasakojimas apie narsą ir užsispyrimą, pasiaukojimą ir svarbiausia – tikrą meilę. Ši istorija mus moko, jog kartais geriau nusileisti dėl kvailų menkniekių ir verčiau mėgautis tikrąja laime.

2002 | 2017-06-09 | 5466

Aprašymas: Barbė Auksaplaukė gyvena senoje, miškų apsuptoje pilyje kartu su piktąja ragana Gotele. Ilgakasė mėgsta piešti ir svajoti apie savo šeimą, kurios niekada nematė, ir kuri, pasak raganos, ją seniai apleido. Nors turi draugus drakoną ir triušiuką, Auksaplaukės gyvenimas pilyje tikrai neprimena pasakos, su ja elgiamasi kaip su verge. Tačiau vieną dieną viskas pasikeis, kai ji ras slaptus laiptus, vedančius į mažą kambarėlį. O jame – nuostabų šepetį su graviruotais jos tėčio ir mamos žodžiais. Dar toliau Auksaplaukė pastebės slaptą tunelį, vedantį į mažą karalystę, kurioje ji sutiks princą Stefaną ir įsimylės jį. Bet ar jai pavyks sužinoti daugiau apie savo tėvus? Ar ragana neparsives jos atgal į vergovę?

Barbė Auksaplaukė - Barbie Rapunzel (2002)

2012 | 2017-06-09 | 3658

Aprašymas: Senelis šaltis, Velykų zuikis, Dantukų fėja, Smėlius ir Džekas Frostas – pasakų personažai ir geriausi vaikų draugai. Jie auga kartu su vaikais, su jais žaidžia, valgo ir miega… Suteikia jiems pačias gražiausias svajones, tikėjimą stebuklais ir gerais darbais. Visi jie kadaise prisiekė saugoti vaikų svajų pasaulį nuo blogio jėgų. Nuo tos dienos tokie skirtingi, tačiau bendrą tikslą turintys Sergėtojai nenuilstamai vykdo savo pareigą ir neša mažiesiems viltį, stebuklus ir džiaugsmą. Tačiau net ir pačius gražiausius pasaulius kartais užpuola piktos jėgos. Taip atsitiko ir šįkart… Todėl Sergėtojai suvienija jėgas bandydami nugalėti ties pasakų pasauliu pakibusią grėsmę. Tačiau niekas nežino, ar susivieniję legendos pajėgs atremti blogio smūgį ir užtikrinti mažųjų ramybę…

2000 | 2017-06-07 | 3652

„Čia ne apie mane“ – įdomus filmukas vaikams, kuriame pasakojama apie verkiantį mažylį. Vis dėlto pavyksta jį nuraminti. O laikui bėgant mažylis tampa berniuku išdykėliu. Jis krečia išdaigas ir netgi pradeda lupikauti. Taip jis ir vyru tampa. Laiko nemažai praeina, tačiau galiausiai tenka pasimokyti, kad blogi darbai blogai ir baigiasi.

2004 | 2017-06-09 | 4095

Aprašymas: XIX amžius, Anglija, pramonės revoliucijos laikai, taškas nuo kurio žmonija padarė didžiausią šuolį į naują pasaulį. Siužete bandoma pabrėžti, kad žmogaus protui ir galimybėms nėra jokiu ribų ir kartais žmonės būna nepasirengę kažkuriems naujiems atradimams. Mokslininkas Loidas Garas ir jo sūnus Edvardas po ilgų ekspedicijų atrado gryną mineralinį vandenį. Jie mano, kad vanduo gali būti panaudotas kaip pagrindinis energijos šaltinis garo varikliams. Rusijoje atliekamo eksperimento metu įvyko nelaimė ir Edvardas buvo apgaubtas šaldymo dujų, dėl to susikūrė keistas sferinis aparatas (galingas energijos šaltinis).

2007 | 2017-06-09 | 3755

Aprašymas: Pirmasis filmas iš keturių, kurie atpasakoja ir papildo 13‘os metų senumo anime istorija: „Neon Genesis Evangelion, tai dabartinių mecha animų klasika, pačia geriausia to žodžio prasme. Dėl Žemėje kilusio neaiškaus smūgio ištirpo Antarktikos ledynai ir pasikeitė Žemės ašis. Pasikeitė klimatas ir prasidėjo karai, dėl ko žmonija neteko pusės savo populiacijos… Tokia yra priešistorė, o veiksmas vyksta moderniame Tokijo-3, kurį pradėjo puldinėt keisti gigantiški padarai, susiję su pirmai žemę ištikusia nelaime.