Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3920

Animaciniame filme „Narsuolio širdis“ vaikai pamatys, kaip du broliai Indigas ir Salomdigas medžiodami susiduria su tigru. Narsuolis Salomdigas nepabūgsta su juo kovoti, na o kiškiaširdis Indigas pabėga. Grįžusiam namo Indigui motina prisako surasti savo brolį, bailusis vaikinas keliauja paskui erelio plunksna, susiduria su daug pavojų ir po truputėlį jo baili širdis įgauna narsos. Filmuke „Narsuolio širdis“ primenama, jog visa sutinkamas kliūtis galima įveikti narsia, drąsia ir tyra širdimi.

2000 | 2017-06-07 | 3821

Naktinė gėlelė – senoji animacija vaikams pamokanti mus gerumo, supratingumo bei nesavanaudiškumo. Šis filmukas apie tris draugus – du viščiukus ir katiną, kurie norėjo padėti savo draugui senam šuniui vėl prisiminti jaunystę. O tam reikia stebuklingos naktinės gėlelės, kuri auga tik naktį miške, pilname pavojų. Pasaką Naktinė gėlelė žiūrėkite online lietuviškai ir pamatykite kaip drąsūs draugai gero noro vedami leidžiasi į kelionę.

2030 | 2018-07-24 | 3127

Aprašymas: Pietų Parkas (angl. South Park) – JAV televizijos animacinis serialas, kurį sukūrė ir įgarsino Matt Stone ir Trey Parker. Jis pasakoja apie keturis pradinės mokyklos mokinių nuotykius Pietų Parko miestelyje, Kolorado valstijoje JAV. Piešiamas gana neprofesionaliai, tačiau sulaukė žiūrovų dėmesio dėl juodo humoro, parodijų ir nusitovėjusių vertybių laužymo. Pietų parkas yra trečias ilgiausiai transliuojamas suaugusiųjų animacinis serialas po Simpsonų (The Simpsons) ir Karaliaus Hilo (King of the Hill).

2012 | 2017-06-09 | 3993

Aprašymas: Sudanas, 19-as amžiaus. Dešimtmetis berniukas Makas pabėga iš vergijos ir sutinka jauna žirafiuką. Judviejų nuotykiai prasideda…

2014 | 2017-06-09 | 4104

Aprašymas: Bitė Maja į kino ekranus pirmą kartą atskrido dar 1926-aisiais – praėjus 14 metų nuo knygos pasirodymo. Bet didžiausio populiarumo pasaulyje sulaukė 1975–1980 metais Japonijoje kurtas televizijos serialas. Prieš keletą metų Bitę Mają į televizijos ekranus parskraidino jos tėvynainiai vokiečiai, ėmęsi kurti savo serialą. Paskatinti šio serialo sėkmės, kūrėjai nusprendė apie bitės Majos nuotykius papasakoti ir kine. Lietuviškai įgarsinta istorija pasakoja apie bitutę, kuri labai išsiskiria iš kitų mažųjų zyzlių būrio. Ji labai greitai susiranda bičiulių, tačiau jos būdas patinka ne visiems. Smalsioji bitutė trukdo suktai prižiūrėtojai Buzlinai regzti savo planą – ji ketina sukiršinti taikias bites su pavojingomis širšėmis ir paveržti avilio karalienės sostą. Ar Maja apsaugos savo avilių gyventojus nuo bręstančio karo?

1984 | 2017-06-10 | 6105

Aprašymas: Tai Astridos Lindgren romano “Ronja plėšiko duktė” ekranizacija. Filme pasakojama apie mergaitę, augančią girioje esančioje pilyje, plėšikų apsuptyje. Ronja yra vienintelis plėšikų lyderio Matiso vaikas, tad tėtis tikisi, kad dukra užaugusi taip pat vadovaus jo suburtai gaujai. Bet vieną dieną kitoje kalno pusėje įsikuria nauja galvažudžių grupuotė ir prasideda tarpusavio kova. Ronja auga tik suaugusiųjų apsuptyje, tad kai vieną dieną sutinka Birką – priešų gaujos vado sūnų – Ronja tiesiog negali nesusipažinti su savo bendraamžiu. Jie tampa draugais. Kur nuves ši slapta draugystė? Ir kaip ji paveiks dviejų kariaujančių gaujų bei jų vadų tarpusavio santykius?

Ronja – plėšiko duktė / Ronja Rövardotter -  (1984)

2002 | 2017-06-09 | 3560

Aprašymas: Į tą šalį galima patekti per ketverias duris – Oro, Vandens, Žemės ir Ugnies, durų raktus saugo išmintingasis drakonas Etelbertas, kuris vienintelis žino jų paslaptis. Bet tos durys visada atviros žmonėms. Ne visiems – tik tiems, kurių širdyje rusena tikėjimas stebuklais, kurių sielos trokšta nuotykių, atradimų ir pažinimo džiaugsmo. Bet netgi čia, pačioje saulėtos šalies širdyje, giliai pasislėpę tūno klasta ir blogis. Raganius Septimus, ištremtas už savo piktus darbus, ieško kelių atgal į žmonių pasaulį. Jis rengiasi grįžti ir jį užkariauti, bet tam jam reikalingas vienas daiktas iš Drakonų šalies. O jį paliesti gali tik tyro ir švaraus žmogaus rankos. Tuo žmogumi tampa Kevinas, padūkęs fantazuotojas ir nuotykių ieškotojas. Drakonų šalis įsuka jį į savo keistos kasdienybės, stebuklų ir pritrenkiančių įvykių verpetą. Blogį nugali draugystė, narsa ir išradingumas. O tiksliau – Kevinas su jaunais drakoniukais Elfiu ir Mod – tokiais pat nutrūktgalviais, kaip ir žmonių vaikas.

2030 | 2018-07-24 | 3263

Aprašymas: Narutas: Viesulo kronikos (angl. Naruto: Shippuden) – Japonijos animacinis serialas. Po pustrečius metus trukusių treniruočių Narutas pagaliau sugrįžta į Konoha. Savaime aišku, kad treniruotės nenuėjo veltui. Naruto stipresnis nei bet kada. Vienintelis jo tikslas – ištesėti pažadą, duotą Sakura po Sasuke pabėgimo. Kartu jie jau paaugliai, mėginantys susigrąžinti Sasuke. Aktyviau ima reikštis organizacija, vadinama Akatsuki. Orochimaru nori kuo greičiau apsėsti Sasuke ir gauti jo kūną. Sasuke neketina tam prieštarauti, nes tiki, kad susijungęs su Orochimaru sugebės nugalėti Itachi. Septintoji komanda papildoma naujais nariais: keistuoliu Sai ir kapitonu Yamato.

2004 | 2017-06-09 | 3972

Aprašymas: Unikalus filmas, kuriame visus vaidmenis atliko lėlės… Daugiau nei du šimtai meistrų iš visos Europos ištisus mėnesius kūrė lėlių personažus, pasinaudodami savo sugebėjimais, patirtimi ir įdėdami į darbą savo sielą, masinėse scenose dalyvavo/vaidino daugiau nei šimtas lėlininkų. Tragiška didžiojo valdovo Avalono žūtis uždegė rusenančią nesantaiką tarp avaloniečių ir zeritų. Nujausdami artėjantį įsiveržimą, avaloniečiai sandariai uždarė senovinio Avalono vartus. Tuo tarpu, jaunas žuvusio valdovo sūnus Chelas Tara, kuris turėtų užimti sostą, galvoja ne apie busimą valdymą, o apie kerštą zeritams, kurie nužudė jo tėvą. Persirengęs paprastais drabužiais ir pasiėmęs tik tėvo kardą, Chelas palieka gimtąją pilį ir išeina į nežinią…

2003 | 2017-06-09 | 3930

Aprašymas: Šiame nuotaikingame filme mažieji žiūrovai sutiks jau mylimus herojus Mauglį, lokį Balu, panterą Bagirą, smauglį Ka ir pamatys jų naujausius nuotykius džiunglėse. Berniukas Mauglis nusprendžia iškeisti civilizuoto kaimo patogumus į laukines džiungles. Pasirodo, čia ir tyko pavojai – piktasis tigras Širchanas jau seniai laukia progos atkeršyti Maugliui.

2016 | 2017-06-09 | 3783

Aprašymas: Draugiško biglio Ozio gyvenimas apsiverčia letenomis aukštyn sužinojus, jog šeimininkai išvyksta ilgų atostogų. Prabangiame šunų viešbutyje augintinį įkurdinusi Martinų šeima nė nenutuokė, jog po SPA centro pavadinimu slypi apgaulė – viešbutis tėra tikrų tikriausiu kalėjimu, į kurį patenka visi ilsėtis čia atvykę šunys. Pikti prižiūrėtojai, klastingas šeimininkas ir įbauginti kameros draugai – naujasis Ozio būstas nė iš tolo neprimena jaukių Martinų namų. Tačiau Ozis pasirodo esąs ne iš kelmo spirtas – norėdamas sugrįžti namo, šunelis privalės bando rasti bendraminčių ir suplanuoti gudriausią šunų pabėgimą istorijoje. Ar jam pavyks? Greičiau vizginkite uodegas – Ozis nenusiteikęs kalėjime praleisti nei dienos!

1998 | 2017-06-09 | 3713

Donald Duck Bearly Asleep išleistas 1955 m.

2000 | 2017-06-07 | 3491

Filmukas Legenda apie mauro palikimą. Legenda apie mauro palikima - tai legenda apie senus laikus, kuomet Ispanijoje buvo be galo smerkiami kitatikiai maurai. Geraširdis, neturtingas Ispanijos gyventojas Pedro ištiesia pagalbos ranką senam, liguistam maurui. Deja, mauras neišgyvena, o už gerą širdį mauras padovanoja Pedro skrynelę. Skrynelės pagalba Pedro sužino kur yra paslėpti didžiuliai lobiai. Tačiau greitai apie tai sužino godus miesto teisėjas ir jo patarėjai, kurie priverčia Pedro parodyti jiems lobius. Geraširdis Pedro nesipriešina. Jis nuveda juos į uolas, kuriose yra paslėptos brangenybės, tačiau gobšuoliams nelemta mėgautis turtingu gyvenimu, nes jie amžinai lieka įkalinti uolose. Šią, be galo įdomią legendą, verta pažiūrėti kiekvienam. Ji prikausto prie ekranų, išaukština gerumą ir parodo kas laukia gobšuolių.

2030 | 2018-07-24 | 3314

Aprašymas: Super mergaitės (angl. The powerpuff girls) – amerikiečių animacinis serialas. Trys super mergaitės nuolat išgelbėja pasaulį nuo monstrų.

2006 | 2017-06-09 | 3874

Aprašymas: Tai pirmoji trilogijos dalis apie mažąją žuvelę vardu Burbuliukas. Jis neturi nei draugų, nei priešų. Jis nerūpestingai šėlioja paties giliausio vandenyno dugne. Jis nieko nebijo, nes jam nėra ko bijoti. Bet kartą visai maža ir nekalta išdaiga pakeis visą jo gyvenimą…

2011 | 2017-06-09 | 3694

Aprašymas: Pašėlusi burundukų trijulė – Alvinas, Saimonas ir Teodoras bei jų draugės Britani, Žaneta ir Eleonora tiesiog negali gyventi be nuotykių. Šįkart dainingieji burundukai ir jų antrosios pusės bei Deivas leidžiasi į kelionę prabangiu kruiziniu laivu, kurį paverčia savo žaidimų ir pramogų aikštele. Laivui sudužus septyneriukė atsiduria negyvenamoje saloje, tačiau burundukų tai negąsdina. Kol Deivas iš visų jėgų stengiasi nusiųsti pagalbos signalą ir ištrūkti iš salos, burundukai daro tai, ką moka geriausiai – šoka, dainuoja ir kelia chaosą. Tačiau kokia gi būtų istorija, jeigu žavingieji burundukai neįsiveltų į nuotykius, kurie tyko jų net ir negyvenamoje saloje, kurioje yra paslėptas tikrų tikriausias lobis!

2000 | 2017-06-07 | 3659

Kelio pasaka – klasikinės senosios animacijos filmukas vaikams. Mėlynasis automobiliukas – drausmingas eismo dalyvis, praleidžia ir vyresnius, ir jaunesnius. Kol patenka į bėdą, niekas jam nepadeda, tik viena mašinytė sustoja pagelbėti. Šią pasaką galite žiūrėti online lietuviškai. Mėlynasis automobiliukas ją įsimyli. Kelio pasaka mus pamoko apie meilę, kokia ji gali būti stipri, nepaisant visų gyvenimo negandų.

2000 | 2017-06-07 | 3920

Du kazachai randa didžiulį lobį. Tačiau ką su juo daryti? Kaip pasielgti su tokiu turtu, kuris niekam nepriklauso? Ir kreipiasi du kazachai į išminčius, kad šie teisingą išeitį jiems rastų. Tačiau išmintis prakalba berniuko lūpomis, kuris pasiūlo kazachams didelį sodą pasodinti, kad pavargę žmonės galėtų jame ilsėtis. Tačiau šis pasiūlymas patinka ne visiems. Berniukas užsitraukia piktadario rūstybę. Kokius išbandymus jis paruošia berniukui? Ar pavyks mažajam išminčiui išsigelbėti nuo pražūtingo keršto? Ar pražys nuostabusis sodas dykynėje? Pažiūrėkite ir atrasite daug išminties pasakojime ,,Nuostabus sodas“.

1966 | 2018-07-25 | 3165