Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3854

Rengiamos futbolo varžybos tarp „Eglės pagaliukų “ ir „Draugystės“. Abi komandos labai stipriai ruošiasi joms, tačiau skirtingai : berniukai sportuoja, stengiasi, na, o „Eglės pagaliukai “ ieško komandos narių, kurie turėtų tinkamas savybes futbolui. Rungtynės prasideda, pirmoji komanda laimi, tačiau po kiek laiko rezultatas pasikeičia. Kaip „Draugystės“ berniukai išsiveržia į priekį? „Iš visur po truputį“-senosios animacijos filmukas vaikams, kuriems patinka sportas, vertina draugystę bei žino,jog varžybose svarbu ne laimėti,o dalyvauti.

2000 | 2017-06-07 | 3830

Filmukas Saldi pasaka. Gyveno kartą drakonas, kuris mėgdavo pamiegoti. Drakoniukas mėgdavo pavalgyti ryte ir pusryčius ir pietus ir vakarienę, na ir žinoma geriausiai jam tikdavo medus, uogienė ir kiti saldėsiai. Pas draugą jis suvalgo tortą, o vėliau papuola į rojų - šokolado cechą, kur gaminamas šokoladas. Vargšelis taip norėjo šokolado, jog įkrito į šokolado kubilą. Ir tada mažylis suprato, kad kai valgai saldumynus reikia dalytis su kitais vaikais visiems po lygiai.

2000 | 2017-06-07 | 4021

Senoji animacija pasakoja apie lapę Patrikejevna, kuri gyvendama miške bando išsisukti nuo kasdienių darbų ir viską gauti apgaulėmis bei gudrybėmis. Lapė Patrikejevna vakare aplanko zuikelį ir prašo priimti nakvynei. Zuikelio šeima didelė, bet vietos užtenka visiems. Pamelavusi zuikeliui, lapė naktį išmeta laukan savo vyžą, o mainams paprašo zuikelio vištelės. Taip ir gyvena lapė nenaudėlė, kas naktį gaudama vis geresnį grobį iš miško žvėrių. Galiausiai lapei nepasiseka- ją vejasi pikti šunys ir jos grobis pasprunka. Šis filmukas skirtas ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams. Pasaka pamoko,jog gyvenime reikia pasiekti viską savomis rankomis, nes niekšybėmis laimingas nebūsi.

1989 | 2017-06-09 | 3971

Aprašymas: Nesėkmė – Volisui baigėsi sūris. Beieškant skanėsto neramiajam išradėjui topteli mintis, kad galbūt mėnulis padarytas iš šio nuostabaus produkto. Susikonstravęs raketą Volisas ir Gromitas leidžiasi į kelionę…

2030 | 2018-07-24 | 3725

Aprašymas: Avataras: Paskutinis oro valdytojas (angl. Avatar: The last airbender) – JAV animacinis serialas. Žemę pasidalinusios keturios didžiosios tautos – žemės, vandens, oro ir ugnies. Jų galios pusiausvyrą palaiko vadinamieji “stichijų valdytojai”. Manipuliuodami savo šaliai priklausančiomis stichijomis jie gali daryti stebuklus. Kadangi žmonės jau tokie padarai, kad neduok valgyt, duok pasipliekti, egzistuoja dar vienas saugiklis – vadinamasis Avataras, valdytojas, sugebantis valdyti visas stichijas. Avataras nuo pat amžių pradžios atgimstantis asmuo, savyje nešiojąs neišsenkančią išmintį. Ir štai, artėjant prie žemės kometai turinčiai suteikti papildomos galios ugnies tautai, valdovas nusprendė jog taika skirta tik liurbiams, kurie nesugeba pakovoti patys už save ir nusprendė “pasidalinti” ugnies tautos gerove su kitomis tautomis, paprasčiausiai jas okupuodamas. Taip prasidėjo kruvino karo istorija, trukusio 100+ metų. Kruvinų mūšių metu Avataras kažkur dingo be žinios. Ir štai, po kiek laiko kometa vėl artėja prie žemės, laikas būtų kaip ir baigti pasaulio užkariavimą. Juolab, kad taikiuoju laikotarpiu buvo išnaikinti visi oro valdytojai, vandens valdytojų irgi liko tik saujelė ir tik žemės valdytojai dar kaišiojo pagalius į ratus… Tačiau ugnies valdovas padarė vieną didelę klaidą. Nepasirūpino tinkamai apsisaugoti nuo Avataro. Mergaitė ir berniukas iš vandens valdytojų kaimo pastebi keistą ledkalnį, kuriame sėdi berniukas, su rodyklės formos žymėmis ant rankų ir galvos. Pamėginus išlaisvinti jį iš ledkalnio, pastarasis sprogsta, ir pasirodo, jog jo viduje tūnojo pakutinysis gyvas likęs oro valdytojas, kaip pranašaujama esąs kartu ir Avataras…

2013 | 2017-06-09 | 3752

Aprašymas: Arendelo šalyje vyrauja amžina žiema, o jos gyventojai jau nebe prisimena, kada veidą glostė šilti saulės spinduliai. Tačiau sniegas šią šalį dengia ne šiaip sau. Tai merginos vardu Elsa burtai – kadaise nuostabią karalystę, pavertė balta dykyne. Tačiau drąsuolė Elsos sesuo Ana ryžtasi stoti seseriai skersai kelio ir kartu su netašytu kalniečiu Kristofu, bei šmaikščiu (be)smegeniu Olafu sugrąžinti karštą vasaros saulę. Bet tam jiems teks susidurti su žvarbios žiemos speigais, mistiniais troliais ir kitokio plauko stebuklingais padarais.

2030 | 2018-07-24 | 3195

Aprašymas: Geležinis žmogus (angl. Marvel Anime: Ironman) – Japonijos animacinis serialas. Geležinis Žmogus (Entonis Edvardas „Tonis“ Starkas) yra išgalvotas komiksų superherojus Marvel komiksų visatoje. Entonis Starkas jau būdamas 15-os metų įstoja į MIT (Masačusetso Technologijos Institutas) elektrotechnikos specialybę ir baigia ją geriausiai kurse. Būdamas 21-ių, jis paveldi Stark Industries, po to, kai jo tėvai žūsta autoavarijoje. Vizito Vietname metu, jis patenka į spąstus, kuriuos paspendžia Vietnamo karo vadas Wong Chu. Sužeistas skeveldros į širdį, jis vis tiek verčiamas kurti ginklus kartu su taip pat pagrobtu fiziku Yin Sen. Tačiau vietoje to, jie abu sukuria egzo šarvus, kurie palaiko Starko gyvybę bei suteikia jam daugiau galių. Su šiais šarvais Tonis Starkas pabėga ir nužudo Wong Chu ir jo karius. Tuo tarpu Yin Sen pasiaukoja. Grįžęs į JAV, Tonis Starkas toliau tobulina savo šarvus ir kovoja prieš nusikaltėlius. Jis tampa ir vienu Keršytojų komandos įkūrėjų.

2000 | 2017-06-07 | 3614

Senosios animacijos filmukas „Apie mamutuką“ – tai labai jautri istorija apie mažyli mamutuką ir jo mamą. Mamutų banda traukia link šiltesnių vietų, tačiau vienai mamutei tenka pasilikti – jos vaikelis pradingo. Nors mama netrukus ir randa savo mamutuką, bet šiauri ir speiguota žiema nesigaili nieko. Filmukas „Apie mamutuką“, be abejonės, sugraudins ne vieną širdį.

2011 | 2017-06-09 | 3721

Aprašymas: Kiekvieno vaiko namuose esantis elfas labai svarbus. Jis nuo ryto iki vakaro stebi, kaip elgiasi tuose namuose gyvenantys mažyliai, o naktį, kai visi užmiega, elfas išskrenda į Šiaurės ašigalį ir pateikia Kalėdų Seneliui ataskaitą apie jo stebimų vaikų poelgius. Elfas Čipis iš Kalėdų Senelio gauna pirmąją užduotį. Ji nebus labai paprasta, nes Senelis prasitaria, kad jam paskirtas berniukas Teiloras apniktas „netikėjimo“ viruso. Netikėjimo Kalėdomis, netikėjimo Kalėdų Seneliu. Ar pavyks mažajam elfui grąžinti Kalėdų dvasią ir magiją į Teiloro širdį bei namus? O gal net pasiseks suorganizuoti susitikimą su garbiuoju Kalėdų Seneliu ir įrodyti, kad jis tikrai yra?

1973 | 2017-06-09 | 4025

Leopoldo pasivaikščiojimas - tai smagus ir nuotaikingas pasakojimas apie tai, kaip katinas Leopoldas išvažiavo pasivažinėti dviračiu. O peliūkščiai, žinoma, rezga planus kaip jam sutrukdyti. Tačiau vaikams parodoma, kad blogi ketinimai pasmerkti. Todėl peliukai nuolat susiduria su kliūtimis, ir patys pakliūva į savo išradingai paspęstus spąstus. Ar Leopoldas ir šį kartą jiems atleis? Visa tai - filme Leopoldo pasivaikščiojimas.

2000 | 2017-06-07 | 4070

Filmukas Kaip kupranugaris ir asiliukas į mokyklą ėjo tai nuotaikingas pasakojimas vaikams apie asiliuką ir kupranugarį kuriems sunkiai sekėsi mokytis. Mokykloje jie sutiko kitų gražių gyvūnų tačiau jiems buvo nesmagu kad nemoka skaičiuoti. Šiame animaciniame filmuke Kaip kupranugaris ir asiliukas į mokyklą ėjo mažieji žiūrovai pastebės kad šie gyvūnėliai labai stengiasi todėl jiems pavyksta išmokti. Filmukas pamoko kad reikia nepasiduoti ir netingėti.

2030 | 2018-07-24 | 3357

Aprašymas: Blogiukai ir pabaisa (angl. The Grim & Evil show) – JAV animacinis serialas apie du mažus vaikus. Apie idioto, optimistiškai žavaus Billy ir irzlaus bei beširdžio Mandy žygdarbius…

2013 | 2017-06-09 | 3830

Aprašymas: Kaliausė yra Chipotle žaidimu pagrįstas trumpametražis filmukas.

2016 | 2017-06-09 | 3849

Aprašymas: Nedideliame šiaurės vakarų Prancūzijos miestelyje gyvenanti vienuolikmetė Felisė svajoja tapti baleto šokėja. Nors gyvenimas mergaitės nelepina – Felisė yra našlaitė – ji nepraranda optimizmo ir karštai tiki, kad svajonė vieną dieną išsipildys. Atsiradus progai išvykti į Paryžių, ji nedvejoja nė sekundės. Susiradusi Paryžiaus operos rūmus, Felisė susipažįsta su pastato tvarkytoja Odeta. Vieniša moteris, išgirdusi Felisės istoriją, pasiūlo mergaitei apsigyventi pas ją. Sutvarkiusi šį reikalą, Felisė imasi vykdyti planą patekti į prestižinės mokyklos šokių klasę. Naivios ir geraširdės provincijos mergaitės laukia didžiuliai išbandymai ir nusivylimas: išpaikinti didmiesčio vaikai, susireikšminę suaugusieji ir elementarių baleto pradmenų neturėjimas Felisę varo į neviltį. Nuotaiką praskaidrina netikėtai atrastas naujas draugas: jaunas išradėjas Viktoras, kuris tiki, kad Felisei tikrai pasiseks. Vėl atgavusi pasitikėjimą savo jėgomis, Felisė nusprendžia nepasiduoti, kad ir kaip sunku bebūtų. Pagaliau patekusi į baleto trupę, mergaitė atiduoda visas jėgas, kad pasiektų savo svajonę.