Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1964 | 2017-06-08 | 4497

Režisieriaus Arūno Žebriūno filmas, sukurtas J.Nagibino novelės "Aidas" motyvais. Tai - filmas apmąstymas apie gėrį ir blogį, apie dvasinį dosnumą ir skurdumą, apie moralinę kiekvieno žmogaus poelgio vertę. Scenarijaus autoriai: Jurijus Nagibinas, A.Čerčenka ir Arūnas Žebriūnas. Operatorius Jonas Gricius.

Paskutinė atostogų diena -  (1964)

2030 | 2018-07-24 | 4029

Aprašymas: Peliukas Stiuartas Litlis (angl. Stuart Little) – JAV animacinis serialas. Jis protingas, kupinas entuziazmo ir optimizmo, visagalintis vyrukas su polėkiu ir jis – PELIUKAS. Mažytė persona su didele širdimi, ieškanti vietelės, kurią galėtų vadinti namais šiame nesuvokiamo dydžio pasaulyje. Mieste-milžine Niujorke jį priglaudžia ponų Stiuartų šeima, kuriems pagailo vienišo, liūdno peliuko. Čia naujai iškeptas šeimos narys Stiuartas Litlis susiduria su įvairiausiais netikėtumais, kurie kartais priverčia rizikuoti teisėtai pelnyta šeimynine laime… Tačiau tokie menki šeimyniniai rūpestėliai galėtų išgąsdinti eilinę pelę, bet tik ne Stiuartą. Jis tikrai ne tas vaikinukas, kuris žiūri į pasaulį pelės akimis. Na, jau ne – jis suvokia, kad šiek tiek skiriasi nuo žmonių, bet argi tai problema? Juk mažasis Litlis didele širdimi gali kalnus nuversti! Ir jo nepabaidys jokia katė! Padaužai įsikūrus Litlių šeimoje, prasideda tikrosios linksmybės ir fantastiški nuotykiai.

2007 | 2017-06-09 | 3730

Aprašymas: Kiekvieną vakarą prieš užmigdamas mažas našlaitis Timas sėdi ant stogo ir stebi savo mėgstamą žvaigždę. Bet kartą ta ima ir pradingsta. O paskui pasirodo keistas personažas – Katinų Piemuo, kurio prižiūrimos katės savo murkimu turi migdyti mažus vaikučius. Kartu su Piemeniu ir jo katinu Tobermoriu Timas išvyksta ieškoti savo žvaigždelės. Jis stebi nepaprastus magiško Nokturnos miestelio įvykius. Netrukus ima gesti ir žūti šio miesto gyventojai. Bandydamas išgelbėti paskutinę žvaigždę, Timas net neįtaria, kad dėl tų nelaimių kaltas ji pats. Berniukui tereikia nugalėti savo tamsos baimę – ir pasakų miestelis vėl žibės…

1973 | 2017-06-09 | 4298

Vieną dieną katinas Leopoldas nusprendė ramiai pažiūrėti televizorių - štai apie ką serija Leopoldo televizorius. Bet šį katino ketinimą du maži neklaužados peliukai sugalvojo sutrukdyti. Oi kiek vargo Leopoldas vis nerasdamas priežasties kodėl gi televizorius, vos įjungtas, staiga sugenda. Tačiau blogis juk negali nugalėti, tad ar neteks šiame pasakojime apie Leopoldo televizorių abimes išdykėliams peštukams gailiai atsiprašyti?

1998 | 2017-06-09 | 3934

Donald Duck Gold game išleistas 1938 m.

2004 | 2017-06-09 | 4360

Aprašymas: Sofijai – aštuoniolika, ji gyvena mažame provincijos miestelyje ir didžiąją dalį laiko praleidžia gamindama skrybėles savo tėvo parduotuvei. Vieno iš retų pasivaikščiojimų mieste metu Sofija susipažįsta su gražiu, bet nuobodoku burtininku Haulu. Pamaniusi, kad Sofija ir Haulas įsimylėjo, piktoji burtininkė paverčia merginą devyniasdešimtmete sene. Nusivylusi Sofija pabėga į dykumą ir ten atsitiktinai patenka į keliaujančią Haulo pilį.

2004 | 2017-06-09 | 3791

Aprašymas: Alternatyviame pasaulyje, Japonija pralaimi Antrąjį Pasaulinį karą ir padalijama į dvi dalis. Hokkaido regionas prijungiamas prie „Union“, o Honshu ir likusi pietinė dalis gauna JAV suverenitetą. Hokkaido regione pastatomas keistas, milžiniškas bokštas, puikiai matomas iš labai toli. 1996 metų vasarą, trys draugai pasižada, kad pastatys skraidymo aparatą, nuskris juo į bokštą ir atskleis jo paslaptį. Deja, draugams lemta išsiskirti ir projektą jie apleidžia. Ar lemtis leis jiems vėl kada nors susitikti ir įgyvendinti savo sumanymą?

2030 | 2018-07-24 | 3436

Aprašymas: Smalsutė Dora (angl. Dora the Explorer) – JAV animacinis serialas. Pagrindinė serialo herojė Dora Marquez – žavi aštuonerių metų ispanų kilmės mergaitė, kuri kasdien su savo geriausia drauge beždžionėle leidžiasi į smagius nuotykius, kaskart atrasdama kažką naujo ir savo atradimais dalindamasi su žiūrovais. Mažieji žiūrovai gali keliauti su Dora per džiungles, atogrąžų miškus, vandenynų pakrantes ir rūkstančius vulkanus. Serialas “Smalsutė Dora” ypatingas tuo, kad Dora įtraukia vaikus į savo žaidimus, o žaisdama kartu su jais moko naujų kalbų ir pačių įvairiausių naudingų dalykų, pavyzdžiui, kaip suskaičiuoti kokosus, kaip nepasiklysti, ką daryti pasimetus nuo tėvų.

2007 | 2017-06-09 | 4192

Aprašymas: Servanteso kūryba, ypač jo romanas „Don Kichotas“, užima vieną svarbiausių vietų Renesanso grožinėje literatūroje. Gausus patyrimo ir nelengvas gyvenimas suteikė Servantesui daug medžiagos meninei kūrybai. Jo literatūrinė veikla labai įvairi. Bet labiausiai jis pagarsėjo savo romanu „Don Kichotas“ — riterinių romanų parodija. Ypač juokingi Don Kichoto nuotykiai. Jam visur vaidenasi užburtos pilys, riteriai, damos, o iš tikrųjų tai — smuklės, jų šeimininkai, patarnaujančios merginos. Don Kichotas stoja į kovą su vėjo malūnais, juos palaikydamas milžinais, užpuola laidotuvių procesiją, manydamas, kad čia gabenamas sužeistas ar negyvas riteris, šoka į avių bandą, įsitikinęs, kad tai riterių kariuomenė…

2030 | 2018-07-24 | 3673

Aprašymas: Meškiukai Gamiai (angl. Adventures of the Gummi Bears) – JAV animacinis serialas. Meškiukai Gamiai – legendinis daugiaserijinis animacinis filmukas. Veržlūs ir drąsūs, rūpestingi ir ištikimi, draugiški ir atsakingi serialo veikėjai puoselėja svarbiausias gyvenimo vertybes. Šie Disnėjaus herojai – vieni iš mieliausių animacijos istorijoje ir labiausiai ištroškę nuotykių. Kiekvienoje serijoje meškiukai kviečia į stebuklingą vietovę, kur gyvena milžinai, burtininkai, drakonai ir daugelis kitų – gerų ir blogų – padarų. Šeši herojai žaidžia, tyrinėja, mokosi ir kovoja už teisybę visi kartu, palaikydami vienas kitą.

1963 | 2017-06-09 | 3961

Aprašymas: Kardas akmenyje (angl. The Sword in the Stone) – 1963 m. JAV animacinis filmas, tai buvo paskutinis studijos išleistas filmas V. Disnėjui dar būnant gyvam. Filmo veiksmas vyksta VI a. Anglijoje, tik ką mirus karaliui Uteriui Pendragonui, kuris nepaliko sosto įpėdinio. Greitai pasklinda žinia apie magišką akmenyje įsmeigtą kalaviją; pasak legendos, tas, kas jį ištrauks, taps Anglijos karaliumi. Tačiau niekam to padaryti nepavyksta ir Angliją apninka Tamsieji amžiai. Artūras yra jaunas berniukas, kuris siekia tapti riteriu. Medžioklėje jis susiduria su Merlinu, galingu užuomarša burtininku. Šis pradeda Artūrą mokyti, tikėdamasis, kad išsilavinęs berniukas pagal pranašystę bus karūnuotas karaliumi. Deja, ne viskas einasi taip lengvai…

1998 | 2017-06-11 | 3806

Aprašymas: Animacinis filmas, sukurtas „Žaislų istorijos” režisieriaus Johno Lasseterio. Saloje gyvenanti skruzdėlių kolonija kasmet turi atiduoti duoklę – dalį maisto atsargų banditams – laumžirgių gaujai. Tačiau kartą dėl išradėjo Fliko kaltės duoklė buvo sunaikinta. Banditai įsiutę, o iš salos ištremtas Flikas vyksta ieškoti galingų sąjungininkų, tačiau sutinka skraidanti cirką. Ar ekscentriški menininkai nugalės nusikaltėlius?

Iš vabalų gyvenimo - A Bug's Life (1998)

2002 | 2017-06-09 | 5395

Aprašymas: Barbė Auksaplaukė gyvena senoje, miškų apsuptoje pilyje kartu su piktąja ragana Gotele. Ilgakasė mėgsta piešti ir svajoti apie savo šeimą, kurios niekada nematė, ir kuri, pasak raganos, ją seniai apleido. Nors turi draugus drakoną ir triušiuką, Auksaplaukės gyvenimas pilyje tikrai neprimena pasakos, su ja elgiamasi kaip su verge. Tačiau vieną dieną viskas pasikeis, kai ji ras slaptus laiptus, vedančius į mažą kambarėlį. O jame – nuostabų šepetį su graviruotais jos tėčio ir mamos žodžiais. Dar toliau Auksaplaukė pastebės slaptą tunelį, vedantį į mažą karalystę, kurioje ji sutiks princą Stefaną ir įsimylės jį. Bet ar jai pavyks sužinoti daugiau apie savo tėvus? Ar ragana neparsives jos atgal į vergovę?

Barbė Auksaplaukė - Barbie Rapunzel (2002)

2012 | 2017-06-09 | 3756

Aprašymas: Sofija – paprasta mergaitė, gyvenanti su mama ir padedanti jai pardavinėti batus. Kai kartą jos abi nuvyksta primatuoti batų princui, Sofijos ir jos mamos Mirandos gyvenimas pasikeičia visiems laikams. Princą sužavi ne tik atvežti bateliai, bet ir gražuolė mama Miranda. Jie susituokia, ir Sofija turi mokytis princesės gyvenimo subtilybių. Pasirodo, ne viskas taip paprasta. Norint būti tikra princese – neužtenka apsivilkti puošnią suknelę. Reikia gracingai elgtis, ir tai daryti natūraliai ir nuoširdžiai. Ar įmanoma to išmokti?