Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1966 | 2017-06-09 | 4035

Aprašymas: (rus. Волшебная лампа Аладдина). Arabų pasakos motyvais sukurtame filme piktas burtininkas prašo žvaigždžių nurodyti jam žmogų, kuris suras stebuklingą lempą. Žvaigždės atsakė: “Tai Aladinas”. Bagdade gyvena gražuolė sultono dukra Budur. Kas tik išdrįs į ją pažiūrėti, bus nužudytas. Bet kaprizinga princesė priverčia Aladiną sulaužyti draudimą. Vos pamatęs merginos grožį, jaunuolis įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio. O stebuklinga lempa su joje esančiu galingu džinu, padeda narsiam vaikinui susidoroti su visais savo priešais.

2000 | 2017-06-07 | 3951

Filmukas Ežiukas ir vėžlys. Pasakojimas apie ežiuką ir vėžlį, kurie miške sutiko mažą leoparduką. Jis niekaip negalėjo suprasti kuris iš jų vėžlys, o kuris ežys Tada ežiukas su vėžliuku užsimaskavo dar labiau ir bandė suklaidinti mažą leoparduką. Mama pamokė leoparduką, kad yra daug įvairiausių žvėrelių ir jei kažkurio nepažįsti, tai jį tiesiog reikia pailkti ramybėje.

2030 | 2018-07-24 | 3649

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2005 | 2017-06-09 | 3592

1986 | 2017-06-09 | 4367

Pirmasis Hayao Miyazaki'o režisuotas anime, sukurtas ir išleistas jo įkurtoje animacinių filmų studijoje „Ghibli".

Laputa – paslaptingos senovės civilizacijos sukurta skraidanti pilis, kurią surasti ir aktyvuoti gali tik pilies valdovų palikuonė Šyta, turinti stebuklingą amuletą. Ją persekioja valstybės agentai ir piratai, tačiau kalnakasių kaimelyje ji sutinka januolį Pazu, kuris padeda Šytai rasti paslaptingą pilį ir apginti ją nuo visų niekdarių, besigviešiančių pilies paslapčių.
Kupina nuotykių, paprastų emocijų istorija ir Miyazaki'o piešimui būdingas polėkis bei fantazija šį animacinį filmą paverčia puikia pramoga bet kokio amžiaus žiūrovui.

Dangaus pilis Laputa - Castle in the Sky / Tenkû no shiro Rapyuta (1986)

2030 | 2018-07-24 | 4808

Aprašymas: Ponas Bynas (angl. Mr. Bean) – tai Didžiosios Britanijos animacinis serialas. Ponas Bynas yra animacinis serialas besiremiantis 1990 m. tokio pat pavadinimo populiariuoju britų TV serialu.

2011 | 2017-06-09 | 3935

Aprašymas: Ratai 2 filmuke lenktyninis automobilis Žaibas Makvinas ir jo draugas, vilkikas Brolis leidžiasi į nepaprastą nuotykį. Mašinos nusprendžia dalyvauti svarbiausiose ir prestižiškiausiose pasaulinėse Grand Prix lenktynėse, kuriose paaiškės greičiausias pasaulio automobilis. Tačiau žavingųjų mašinyčių laukia ilgas ir kupinas netikėtumų kelias iki varžybų. Vilkikas Brolis netikėtai atsiskleidžia kaip tarptautinis šnipas! Asistuodamas Žaibui Makvinui, kuriam teks varžytis su geriausiais iš geriausių pavojingose ir grožiu pritrenkiančiose Japonijos, Prancūzijos ir Italijos trasose bei vykdydamas ypatingai slaptą misiją, Brolis ir jo draugas nė nenutuokia, jog visai netrukus atsidurs pačiame painaus šnipų sąmokslo centre.

1996 | 2017-06-09 | 3906

Aprašymas: Jis dar visai vaikas, mažutis, valiūkiškas ir kvailutis. Tačiau likimas parengė jam daug staigmenų ir išbandymų. Ar sugebės mokytojas padaryti iš jo tikrą karį ar išminčių? Animacinis filmukas sukurtas pagal kinų legendą, neabejotinai nurodys kelią į gėrį, drąsą ir laimę.

2012 | 2017-06-09 | 3556

Aprašymas: 2024-taisiais beveik kiekvienas paauglys žaidžia internetinį RPG žaidimą „World“. Specialūs žaidimo akiniai dabar gali prisijungti prie išmaniojo telefono ir tai leidžia mėgautis žaidimu betkur ir betkada. Deja, keturiolikmetei Sorai nelabai rūpi visokios technologijos. Ji net nėra žaidusi jokio kompiuterinio žiadimo. Bet vieną kartą išbandžius World, jai žaidimas palieka įspūdį. Būdama visiška naujokė, ji pamato gana paslaptingą žaidimo situaciją, kai kita žaidėja yra užpuolama neaiškių sutrėrimų. Paaiškėja, jog nuo pat žaidimo sukūrimo įsivėlė klaida, dėl kurios žaidėjai visame pasaulyje netenka sąmonės. Norint viską sutvakyti, skaitmeninio pasaulio tarnyboms prireikia Soros pagalbos, kad ji padėtų surasti tą paslaptingąją žaidėją.

2000 | 2017-06-07 | 3702

Trys medkirčiai tai pasaka apie miško gyventojus ir jų nuotykius. Gyveno kartą Burbulas, Šiaudukė ir Vyžius. Vieną šaltą rudens rytą atsikėlę draugai sugalvojo eiti malkų kirsti, nes juk kitaip košės neišsivirsi. Tada vyžius tarnavo draugams vietoj valties. Vėliau medkirčiams dar teko patirti daug nuotykių, kol jie grįžo namo, užkūrė krosnį ir išvirė skanios košės.

2011 | 2017-06-09 | 3924

Aprašymas: Viljamo Šekspyro pjesės interpretacija, kurioje pasakojama gnomų iš priešiškai nusiteikusių šeimų meilės istorija.

2000 | 2017-06-07 | 3866

Filmukas Grybų lietutis. Kaip gera žemėje gyventi, tikrai kiekvienas žino, kai niekas niekur niekada tavęs neužkabina. Istorija apie drambliuką kuris susirišo savo ausis kaspinėliu ir atrodė kaip mergaitė. O begemotukas savo nudribusį pilvuką taip pat parišo, kad nesiektų žemės. Prie jų prisijungė ir žirafa. Tada draugai sutiko mergaitę, kuri pasakė, kad ji irgi norėjo įsirišti kaspinėlius bet juos pametė. Tada trys draugai pasidalino su ja savo kaspinėliais ir apsaugojo nuo griaustinio. Vėliau mažyliai mergaitės ir berniukai kartu linksmai šoko po grybu lietučiu.

2005 | 2017-06-09 | 4189

Aprašymas: Rūpestingi elfai ruošia dovanas paklusniems vaikams. Elfas, vardu Jubis, atsitiktinai sužino, kad miestelyje Ilgesvilyje visi vaikai elgiasi blogai, o Kalėdų Senelis nusprendė juos palikti be dovanų. Pats laimingiausias pasaulyje Elfas Jubis skuba į pagalbą! Liūdesį ir ilgesį jis pavers džiaugsmu ir laime…

1998 | 2017-06-09 | 3588

Aprašymas: Nauji mielojo paršelio Mažylio nuotykiai, šį kartą – dideliame mieste, kur jis atsiduria norėdamas padėti savo šeimininkui senajam Hogetui išgelbėti gimtąją fermą nuo žlugimo. Šaunusis filmo herojus patenka tarsi į naują, jam visiškai nepažįstamą, šiek tiek beprotišką pasaulį, kuriame patiria galybę netikėčiausių nuotykių ir sutinka daug naujų pažįstamų: šuniukų, kačių, šimpanzių šeimynėlę ir net orangutangą, vardu Telonijus. Kiekvienas iš jų turi savo charakterį, įpročius ir požiūrį į gyvenimą. Didmiesčio džiunglėse šauniajam paršeliui tenka patirti ir ne itin malonių nuotykių, o naujieji pažįstami ne visada iš karto nusiteikę draugiškai. Tačiau įgimtas Mažylio nuoširdumas ir gerumas padeda nugalėti visus sunkumus.

2014 | 2017-06-11 | 4033

Aprašymas: Japonijoje filmukai apie Kūlverstuką, sulaukė didelio populiarumo, ko pasekoje japonų režisierius Makoto Nakamura sukūrė dar vieną filmą apie jį. Skirtumas visai nesijaučia, tik šiuolaikiniai filmavimo ypatumai. Taip, kad originalas ir pratęsimas neturi pusės amžiaus skirtumo. Į filmuką įeina: „Kūlverstukas ir cirkas“, „Kūlverstukas eina į zoologijos sodą“ ir „Skrybėliuotės patarimai“. Tad sėskim ir žiūrėkim japonišką Kūlverstuką!

Kūlverstukas - Cheburashka (2014)

1987 | 2017-06-09 | 3794

Aprašymas: Alternatyvioje Žemėje jaunas astronautas dalyvauja prieštaringai vertinamoje kosmoso programoje. N-15