Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 4476

Aprašymas: Drakonų kova Z (angl. Dragon Ball Z) – Japonijos animacinis serialas. Po penkerių metų jau su Či Če susilaukęs sūnaus Son Gohano, Gokas sutinka savo vyresnyjį brolį Raditą, kuris jam atskleidžia, kad jiedu kilę iš beveik išnykusios nežemiškos sajanų rasės. Sajanai dar mažą Goką (tikrasis vardas Kakarotas) pasiuntė į Žemę, kad šis ją užkariautų, tačiau vos joje išsilaipinęs jis smarkiai susitrenkė galvą, taip prarasdamas atmintį ir sajanams įgimtą troškimą žudyti. Gokas atsisako padėti Raditui užkariauti planetą ir padedamas Pikolo jį įveikia, tačiau paaukoja ir savo gyvybę. Po treniruočių pas valdovą Kajų pomirtiniame pasaulyje prabėgus metams, Gokas prikeliamas su drakono rutuliais ir išskuba gelbėti Žemės nuo ją užpuolusių sajanų Vedžito ir Napo. Tačiau atvykęs sužino, kad kovoje žuvo Jamčis, Čiautsas, Tenšinhanas ir Pikolas. O kaip žinia, mirus Pikolui, kuris yra viena būtybė su Dievu, išnyksta ir rutuliai. Laimei paaiškėja, kad Pikolo gimtojoje Nameko planetoje esama panašių rutulių, tad likusieji gyvi patraukia jų ieškoti. Tačiau paaiškėja, kad to paties siekia ir Vedžitas bei galaktikos tironas Fryzas. Prasideda kova dėl laiko; kas pirmas surinks visus rutulius. Fryzui išsikvietus Ginio pajėgas, Vedžitas nusprendžia susidėti su Gohanu ir Krilinu. Galiausiai atvykus Gokui, prasideda ilga, nuožmi kova, kurios atomazgoje jis virsta legendiniu super sajanu ir nukaudamas Fryzą atkeršija už milijardus gyvybių.

1969 | 2017-06-08 | 4874

Senosios animacijos filmukas vaikams Neišmoktų pamokų šalyje. Tai filmukas, tiesiogiai reprezentuojantis, kokia pamokanti yra senoji animacija. Ši pasaka apie neišmoktas pamokas – labai reikšmingas moralas. Vaikai, pažiūrėję „Neišmoktų pamokų šalyje“ turėtų suprasti, jog knygos ir skaičiai nėra vien tik mokytojų pramanas – tai pamatas realiam gyvenimui. Negana to, filmukas džiugina įdomiu siužetu bei charakteringais vaizdais.

2013 | 2017-06-09 | 3722

Aprašymas: Vienišas, pasimetęs kačiukas atranda naujus namus ir didelę smagią šeimą, tačiau greit supranta, kad naujieji namai labai keisti ir ne tokie svetingi, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio. Bet negi tai galiėtų sutrukdyti patirti magijos kupiną jo gyvenimo nuotykį!

2030 | 2018-07-24 | 3253

Aprašymas: Byvis ir Tešlagalvis (angl. Beavis and Butt-Head) – JAV animacinis serialas. Byvį ir Tešlagalvį pažįsta visi, netgi tie, kas jau nebeatsimena, kada atsirado pirmasis muzikinis TV kanalas – MTV. Šie du vyrukai tapo tikra legenda. Ir viskas tik dėl to, kad puikiai atlikdavo keturis dalykus: 1. Sėdėjo ant sofos ir spoksojo į “teliką”. 2. Prietrankiškai, bet labai šmaikščiai komentavo muzikinius vaizdo klipus. 3. Niekad taip ir “nenukabino” nė vienos panos. 4. Nuolat patekdavo į kvailiausias situacijas. Keisčiausia tai, kad paaugliai, ir netgi kai kurie suaugusieji, ėmė aklai juos pamėgdžioti. Animacinio serialo kūrėjai netgi turėjo atiduoti kai kurias serijas cenzūrai. Ypač kai keli vaikai, prisižiūrėję Byvio ir Tešlagalvio nuotykių, vos nesudegė savo namuose.

1991 | 2017-06-09 | 4144

Aprašymas: Baltoji Iltis gimė didinguose neįžengiamuose Jukono miškuose. Jis nori sekti savo tėvo, vilkų vado, pėdomis ir tapti didžiu medžiotoju. Miške daug linksmų žvėrelių, kurie mielam narsiam mažyliui tampa tikrais draugais. Bet nelaimė jau arti. Tėtis žuvo, mama parduota aukso ieškotojams. Našlaitis Baltoji Iltis supranta, kad civilizacija pavojingesnė už mišką. Patyręs daugybę sunkumų ir išbandymų, pusiau vilkiukas pusiau šuniukas niekada neprarado tikėjimo ir nepamiršo išminties, kurios išmoko iš pačios gamtos.

2030 | 2018-07-24 | 3319

Aprašymas: Iš pirmo žvilgsnio Natsume panašus į paprastą paauglį tik šiek tiek atsiskyręs ir nelinkęs bendrauti. Bei gebantis matyti dvasias. Vieną dieną į jo rankas patenka Draugų knyga, priklausiusi jo senelei Reiko. Reiko, jautėsi vieniša, tad, norėdama nuo to pabėgti, pasinėrė į dvasių pasaulį. Šioje knygoje surašyti visų dvasių (youkai) vardai, kurias jo senelė įveikė. Nugalėtas dvasias Reiko priversdavo užrašyti savo vardus kaip prielankumo jai ženklą. Sakoma, kad kai kas nors, turintis kontraktą, pašaukia dvasią vardu, ji negali pasipriešinti ir privalo vykdyti visus duotus nurodymus. Todėl visi tie, kurių vardai užrašyti šioje knygoje, nori bet kokia kaina ją surasti. Natsume susitaria su viena dvasia katino kūne, kurią netyčia išlaisvino, jog ji jam padės grąžinti vardus, o jeigu jam nepavyks ir jis mirs nespėjęs to padaryti, katinas galės pasiimti Draugų knygą sau.

2009 | 2017-06-09 | 4217

Aprašymas: Skretas netikėtai suranda galbūt savo būsimą antrąją pusę – evoliucijos keliu šiek tiek toliau pažengusią voverytę skraiduolę ilgomis blakstienomis, vardu Skretė. Mamutas Menis su naująja savo drauge Eli laukiasi mažylio. Kardadantis tigras ima pastebimai nervintis, kad jį visi laiko vos ne namine kate. Sidas, prisižiūrėjęs į savo draugą mamutą, ir pats užsinori sukurti šeimą ir iš to begalinio noro pavagia dinozauro kiaušinį. Žinoma, tai buvo klaida. Herojai priversti leistis į pavojingą kelionę, kad išvaduotų savo draugą iš paslaptingo, nepažįstamo ir bauginančio pasaulio.

2030 | 2018-07-24 | 3961

Aprašymas: Gražiame miestelyje gyvena kačiukas, vardu Sausainiukas, jo vyresnysis brolis Pyragėlis ir mažoji sesutė Cukriukė. Miestelyje gyvena ir daugiau mažų bei didelių katinų, tačiau ši trijulė, atrodo, patiria daugiausiai nuotykių. Kačiukų fantazija tokia laki, kad jie atsidurti gali bet kur ir nuveikti nežinia ką. Drauge žaisdami jie atranda pasaulį, mokosi ir išdykauja. Animacinio filmo kūrėjai sako, kad žiūrėdamas juokiasi kiekvienas, tačiau linksma pramoga turi prasmę: serialas padeda tėvams duoti daugiau laisvės savo vaikams, o šiuos išmoko dažniau susimąstyti prieš ką nors darant, suprasti galimas pasekmes. Vos pasirodęs animacinis serialas sulaukė didelės sėkmės Rusijoje ir kitose šalyse, kur tik buvo rodomas.

2009 | 2017-06-09 | 4034

Aprašymas: Kažkurioje magiškoje gurmanų šalyje oras keičiasi 3 kartus per dieną – pusryčiams, pietums ir vakarienei. Gyventojams nereikia kulniuoti į parduotuvę, nes ten lyja sulčių ir sriubos lietūs, krenta bulvių košės, želė ir ledų sniegas, o galingiau pūstelėjęs vėjas atneša gardžių mėsainių. Unikalios privilegijos pavirsta milžiniškomis problemomis, kai iš dangaus nukritęs masyvus blynas užbarikaduoja mokyklą, agurkai sugriauna namų stogus, pomidorinių spagečių suniokoja gatves, o mėsos kukulių kruša nepalieka ramybėje nepasotinamu godumu apsvaigusių žmonių.

2030 | 2018-07-24 | 3844

Aprašymas: Futurama – JAV animacinis serialas. Sveiki atvykę į Naująjį Niujorką! Praėjo tūkstantis metų. Jūsų laukia tokia ateitis, kokios net neįsivaizdavote. 25-erių metų picos išvežiotojas, kurio gyvenimas buvo nieko vertas, netyčia užsišaldo 1999 m. gruodžio 1 d. Jis nubunda ateityje, po tūkstančio metų ir gali vėl viską pradėti iš naujo.

2000 | 2017-06-07 | 3565

Senosios animacijos filmuke „Lietsargis“ pasakojama apie paršelio ir dramblio draugystę. Geraširdis drambliukas vis sutinka pagelbėti paršeliui – pavirsta tai draugo lietsargiu, tai laistytuvu... Na o paršelis vis pamiršta, kad draugas – tai ne daiktas, jį reikia saugoti. Filmuke „Lietsargis“ vaikai ir jų tėveliai pamokomi, jog kad su draugais reikia draugauti, o ne jais naudotis, jei atsitinka taip, kad draugai jaučias įskaudinti, būtina nebijoti atsiprašyti.

1999 | 2017-06-09 | 3811

Aprašymas: Keturi mažo JAV miestelio vaikai Stanas, Kartmanas, Kailas ir Kenis vargais negalais patenka į kino teatrą, kuriame rodomas tik suaugusiems skirtas filmas. Jame du Kanados aktoriai labai daug keikiasi ir dainuoja nešvankias daineles. Tai padaro didžiulę įtaką vaikams, kurie jau nebegali atsispirti pagundai keiktis. Įsiutę tėvai pradeda spausti prezidentą Billą Clintoną, kad šis skelbtų karą Kanadai. Tuo tarpu, Kenis sugalvoja išbandyti dar vieną didžiajame ekrane rodytą subtilybę ir tragiškai žūsta. Jis patenka į Pragarą, kur susipažįsta su velniu ir Saddamu Husseinu, kuris tik ir laukia karo pradžios.

2014 | 2017-06-09 | 3865

Aprašymas: Dvaro arklys, pulko vadas didingu vardu – Gajus Julijus Cezaris savo nelaimei išgirsta bajorų kalbas apie sąmokslą prieš kunigaikštį. Ką daryti? Apsaugoti kunigaikštį nėra kam, nes didvyriai toli, kariauja prieš kitą blogiuką, slibinas atostogauja, o kariuomenė pratybose. Bet jei sąmokslininkai grasina valdovui – arklys Julijus tikrai neliks nuošalyje! Jis pasiryžęs išgelbėti visą pasaulį, na jei neišgelbėti, tai bent pabandyti. Svarbiausia, kad tik šis gelbėjimo planas nevirstų pasauline katastrofa! Arklio Julijaus strategijose netrūks linksmų situacijų ir įspūdingų nuotykių.

1996 | 2017-06-09 | 3843

Aprašymas: Istorija sukasi apie Kitaną Seichirą, aukštosios mokyklos mokinį, kurio veidas turbūt yra vienas baugiausių pasauly. Nepaisant jo baugios išvaizdos, iš tiesų Kitanas yra geraširdis, doras ir naivus jaunuolis, kitaip sakant – angelas demono kailyje. Veiksmas prasideda su Kitano perkėlimu į naują mokyklą, kur jau pačią pirmą dieną, dėka savo baugios išvaizdos ir begalės nesusipratimų, jis tampa mokyklos Banchou (mokyklos gaujos vadas/sergėtojas). Štai čia ir prasideda Angelo teroro legenda.

2000 | 2017-06-07 | 3870

Filmukas vaikams Septynžiedė gėlelė - apie mažą mergaitę, kuri nešina riestainiais žioplinėja po miestą, kol visus juo iš jos atima šuniukas. Mergaitė apsiverkia, tačiau sutinka senyvą damą, kuri norėdama ją paguosti padovanoja jai septynlapę gėlytę, kuriai nutraukus vieną žiedą ir ištarus stebuklingus žodžius išsipildys mergaitės norai. Istorija kulminacija išmoko, kad stebuklus reikia tausoti svarbiausioms akimirkoms.

2030 | 2018-07-24 | 3806

Aprašymas: Džeronimas Stiltonas (angl. Geronimo Stilton) – Italijos ir Prancūzijos animacinis serialas. Kalbanti pelė Džeronimas Stiltonas gyvena Naujapelyje ir dirba laikraščio „Graužikų aidas“ vyriausiuoju redaktorium. Džeronimas nervingas, švelnus, svajoja apie ramų ir nepavojingą gyvenimą, bet nuotykiai jam nuolat beldžia į duris. Kartu su savo jaunesniąja seserim, pusbroliu ir numylėtu sūnėnu Bendžaminu Džeronimas savo žurnalistiniuose tyrimuose amžiais patenka į įvairias pavojingas aplinkybes, atskleidžia įvairias paslaptis, įmena sudėtingiausių įvykių mįsles, narplioja sudėtingiausias problemas ir visa tai aprašo laikraštyje. Džeronimas – enciklopedinės erudicijos ir nepaprastai smalsus. Jo aistra žinioms – jo gyvenimo ir etikos prasmė. O tai, kad jis mažumėlę vėpla ir išsiblaškėlis, sukelia daug juokingų situacijų.

2013 | 2017-06-09 | 3998

Aprašymas: Dastis – kuklus darbininkas, uoliai plušantis provincialiame aerodromo ūkyje. Jis – pavyzdingas derliaus laistytojas, gyvenantis svajone nors kartą gyvenime sudalyvauti pasaulinėse greičiausių lėktuvų rungtynėse. Tačiau esti viena mažytė smulkmena – būdamas lėktuvu Dastis paniškai bijo aukščio! Netikėtai susiklosčius aplinkybėms, Dastis patenka į pasaulinių greičiausių lėktuvų rungtynių atrankos etapą, kuriame yra priverstas ieškoti pagalbos ir išeities iš grėsmingai atrodančios padėties. Provincijos lėktuvėlį globoti imasi išmintingas karinio jūrų laivyno veteranas Škiperis, tikintis neribotomis naujoko galimybėmis. Žaismingas ir šiltas animacinis filmas, pristatomas kultinio animacinio filmo „Ratai“ kūrėjų, žiūrovams papasakos apie valios stiprybę, draugystę ir tai, jog visų svarbiausia likti savimi.

1979 | 2017-06-09 | 4048

Aprašymas: Tai Warner Bros trumpų filmukų kolekcija apie antiną Dafį, paršiuką, laukinį kojotą ir kitus.