Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3205

Aprašymas: Geležinis žmogus (angl. Marvel Anime: Ironman) – Japonijos animacinis serialas. Geležinis Žmogus (Entonis Edvardas „Tonis“ Starkas) yra išgalvotas komiksų superherojus Marvel komiksų visatoje. Entonis Starkas jau būdamas 15-os metų įstoja į MIT (Masačusetso Technologijos Institutas) elektrotechnikos specialybę ir baigia ją geriausiai kurse. Būdamas 21-ių, jis paveldi Stark Industries, po to, kai jo tėvai žūsta autoavarijoje. Vizito Vietname metu, jis patenka į spąstus, kuriuos paspendžia Vietnamo karo vadas Wong Chu. Sužeistas skeveldros į širdį, jis vis tiek verčiamas kurti ginklus kartu su taip pat pagrobtu fiziku Yin Sen. Tačiau vietoje to, jie abu sukuria egzo šarvus, kurie palaiko Starko gyvybę bei suteikia jam daugiau galių. Su šiais šarvais Tonis Starkas pabėga ir nužudo Wong Chu ir jo karius. Tuo tarpu Yin Sen pasiaukoja. Grįžęs į JAV, Tonis Starkas toliau tobulina savo šarvus ir kovoja prieš nusikaltėlius. Jis tampa ir vienu Keršytojų komandos įkūrėjų.

2030 | 2018-07-24 | 3409

Aprašymas: Jaunos bitutės, vardu Maja (angl. Maya the bee), istorija ir nuotykiai.

2030 | 2018-07-24 | 3402

Aprašymas: Monsunas (angl. Monsuno) – JAV animacinis serialas. Monstras Monsunas pasineria į nuotykius su trimis paaugliais – Chase, Jinja ir Brenu. Ketveriukė kovoja su blogio jėgomis, stengdamiesi ne tik surasti Monsuno kūrėją, bet ir išgelbėti pasaulį.

2009 | 2017-06-09 | 3613

Aprašymas: Bendras įžymios japonų animacijos studijos “Studio 4C” (“Mind Game”, “Tekkonkinkreet”) ir rusų autorių projektas. Istorijos veiksmas rutuliojasi pirmaisiais Antrojo Pasaulinio karo metais Rytų fronte, kur Sovietų Sąjungos Raudonoji Armija desperatiškai kovoja su įsiveržusia Vokietijos kariuomene. Antgamtiškų sugebėjimų turinti mergina Nadia mėgina sužlugdyti SS karininko planus prikelti iš mirusiųjų XII-ojo amžiaus vokiečių riterių armiją.

1994 | 2017-06-09 | 4004

Aprašymas: Dvylikamečiui Prestonui likimo valia į rankas pakliūva… tuščias čekis! Vaikis nežiopso – įrašo milijoną, susišluoja žalius ir pradeda gyvenimėlį… Tačiau mažuoju milijonieriumi kaip mat susidomi ir FTB, ir sukčiai, kuriems priklausė čekis. Dar gerai, kad Prestonas ne iš kelmo spirtas…

2000 | 2017-06-09 | 3704

Aprašymas: Filmas pasakoja apie vieną penkiolikmečių klasę, jau prieš kurį laiką boikotavusią mokyklą. Visi 40 jos mokinių gauna pasiūlymą vykti į nemokamą ekskursiją su „buvusia” klase ir, kadangi dauguma yra pasiilgę buvusių draugų, jie visi sutiko ir linksmai besišnekučiuodami kaip kadaise važiavo autobusu. Tačiau važiuojant tuneliu buvo paleistos dujos, nuo kurių apsvaigę pradžioje nieko neįtarę paaugliai užmigo. Atsibudo jie tik apleistoje nenaudojamoje mokykloje, minėtoje negyvenamoje saloje. Lydimas armijos pasirodė buvęs jų klasės auklėtojas, kuriam tą dieną, kai klasė boikotavo mokyklą, vienas paauglių dūrė peiliu. Jis pranešė, kad klasė buvo atrinkta pagal minėtą įstatymą. Įsibaiminusiems moksleiviams buvo parodytas trumpas informacinis filmukas apie dalyvavimo taisykles, taip pat pasakyta, kad prie klasės prijungiami dar du žmonės, kurie kaip naujokai turėjo prie jos prisijungti mokykloje, bet dėl boikoto tas taip ir neįvyko. Moksleiviams išdalijamos kuprinės su reikmenimis ir ginklais bei jie išleidžiami į mišką.

Karališkas mūšis - Battle Royale (2000)

2005 | 2017-06-09 | 3870

Aprašymas: Kai pabosta krėsti šunybes Žemėje, amžini peštukai Tomas ir Džeris drąsiai iškeliauja ten, kur kojos nėra įkėlęs joks katinas nei peliukas, – jie įviliojami į erdvėlaivį, kuris skrenda į Marsą. Kai jų klaidinga misija tampa visiškai nebevaldoma, pylos gauna pats Tomas, nes marsiečiai, palaikę jį milžiniška kosmoso pabaisa, surengia puolimą! Tačiau katino ūsai dar labiau susiraito, kai jis sužino, kad Džerį marsiečiai paskelbia seniai prarastu savo vyriausiuoju išminčiumi! Ar abu peštukai bent kuriam laikui pamirš savo nesutarimus ir imsis gelbėti Žemę nuo marsiečių antplūdžio? Juk, kad pasiektum tikslą, įsivėlęs į šį nežemiškai smagų nuotykį, šįkart gali prireikti visų devynių Tomo gyvybių.

2022 | 2017-06-09 | 3879

Filmuke „Šventė ant ledo“ lokys ir vėl sutiks gražiąją lokę. Šį kartą mažoji Maša įkalbės abu lokius išmokyti ją šokti ant ledo. Greitai pamokos virs nuostabiu pasirodymu, įtraukiančių ir kitu miško gyventojus. Na ir lokys šįkart bus labai patenkintas Mašos įgeidžiu. Serijoje „Šventė ant ledo“ vaikai išvys, kaip mažąja išdykėliai pavyks įveikti nemažą ledo iššūkį.

2016 | 2017-06-09 | 4006

Aprašymas: Ar gali išgelbėti galaktiką, būdamas neįspūdingo dydžio pūkuotu nutrūktgalviu svajokliu? Žinoma, kodėl gi ne, jei turi patikimą miniatiūrinį draugą robotą, kurio galvoje sutalpintas milžiniškas kiekis informacijos. Robotas Klankas – gamybos klaida, su giliu moralės jausmu. Ak taip, ir dar reikalinga visa komanda kosminių reindžerių, pasiruošusių atremti piktadario Dreko armiją – kapitonas Kvarkas, įsimylėjęs savo paties herojaus legendą, sumanioji ir karingoji Kora, galaktikos reindžerių kumštis Braksas – nedaug smegenų, bet didelė atvira širdis. Populiarių videožaidimų serijos pagrindu sukurtas veiksmo komedijos animacinis filmas – seniai lauktas žaidimo gerbėjų visame pasaulyje. Charakteringi tipažai, galaktikos gelbėjimo misija ir svarbūs kiekvieno paauglio gyvenime klausimai, nagrinėjami pakeliui – draugystė, heroizmas, kaip svarbu atrasti savo identitetą. Solana galaktikos užkampioje planetoje gyvena paskutinis iš savo padermės lombaksas Račetas – impulsyvus, vikrus, tikras veiksmo herojus. Išgyvenimo gudrybių jis išmoko gatvėje, o mechaniko amato – savo mokytojo garaže. Nepaisant ugningos prigimties, Račetas viduje yra svajoklis, šventai tikintis, kad jam visatoje yra skirta ypatinga dalia. Susidūręs su smalsiuoju robotu Klanku, Račetas sužino apie visoms galaktikos planetoms gresiantį pavojų ir pasiryžta jungtis prie kosminių reindžerių komandos. Misiją apsunkina garbėtroška kapitonas Kvarkas, per savo godumą įsitraukiantis į galaktikos sunaikinimo planą. Bet Kvarkas nėra blogas, tik tuščiagarbis ir kvailas.

2000 | 2017-06-07 | 4196

Filmukas pasakoja apie kačiuką, kurio gyvenimas panašus į patarlę - "visur gerai, bet namie geriausia". Katinėlis svajojo ir ieškojo laimės Afrikoje, bet galiausiai ten pabuvęs, suprato - kad geriausia yra namuose :)

1986 | 2017-06-09 | 4360

Pirmasis Hayao Miyazaki'o režisuotas anime, sukurtas ir išleistas jo įkurtoje animacinių filmų studijoje „Ghibli".

Laputa – paslaptingos senovės civilizacijos sukurta skraidanti pilis, kurią surasti ir aktyvuoti gali tik pilies valdovų palikuonė Šyta, turinti stebuklingą amuletą. Ją persekioja valstybės agentai ir piratai, tačiau kalnakasių kaimelyje ji sutinka januolį Pazu, kuris padeda Šytai rasti paslaptingą pilį ir apginti ją nuo visų niekdarių, besigviešiančių pilies paslapčių.
Kupina nuotykių, paprastų emocijų istorija ir Miyazaki'o piešimui būdingas polėkis bei fantazija šį animacinį filmą paverčia puikia pramoga bet kokio amžiaus žiūrovui.

Dangaus pilis Laputa - Castle in the Sky / Tenkû no shiro Rapyuta (1986)

2002 | 2017-06-09 | 3886

Aprašymas: Veiksmas vyksta Londone, Antrojo Pasaulinio karo metu. Mama Vendi bando apsaugoti savo vaikus nuo karo žiaurumų, pasakodama apie magišką Niekados šalį, kurioje kadaise lankėsi su Piteriu Penu. Tačiau stebuklingi pasakojimai patinka tik jaunėliui Deniui, o dvylikametė Džeinė nenori tikėti tokiomis nesąmonėmis… tol, kol pati patenka į paslaptingą Niekados šalį, esančią toli žvaigždėse! Čia ją nusigabena piktojo kapitono Kablio žmonės, pagrobę slapta naktį. Mergaitę Džeinę išgelbėti gali tik Piteris Penas. Ir jis, žavus skraidantis jaunuolis, pasirodo ir pagelbsti mergaitei, kai jo labiausiai prireikia. Po šių nuotykių Džeinė pradeda tikėti pasakomis, stebuklais ir kitais dalykais, kurie galimi tik tiems, kurie gali ir nori tikėti… Juk jei labai nori, gali net ir skraidyti!

2006 | 2017-06-09 | 14980

Aprašymas: Šį kartą Garfildo šeimininkas, naivusis Jonas Arbaklis, išsiruošia kelionėn į Didžiąją Britaniją. Savo augintinį jis, žinoma, pasiima kartu. Tingaus Garfildo šis sumanymas ypač nepradžiugina, tačiau Europoje jo laukia stulbinantis netikėtumas. Įvykus nesusipratimui, oranžinis katinas tampa… didžiulės pilies valdytoju! Tačiau kartu su turtais atsikvošėti nespėjęs Garfildas suvokia, jog įgijo ir galingą priešą – lordą Dargisą, kuris taip pat gviešiasi įspūdingos Karlailo pilies turtų.

2014 | 2017-06-09 | 3729

Aprašymas: Po trečiojo pasaulinio karo jauna kareivė Deunana ir jos partneris kiborgas Briareosas bando surasti žmonių ateities viltį, legendinį Olimpo miestą.

2011 | 2017-06-09 | 4030

Aprašymas: Nuotaikingas, kvapą gniaužiantis ir susimąstyti verčiantis animacinis filmas, sukurtas remiantis to paties pavadinimo amerikiečių rašytojo, režisieriaus ir iliustratoriaus Berkeley Breathed knygą. Milo – mažas berniukas, kuris, kaip ir visi vaikai, kartais pykstasi su mama, nemėgsta nemalonių darbų, nevalgo daržovių ir turi jaunesnę seserį, kurią kartais skriaudžia. Nepaisant didelio nenoro, kartais berniukas padeda mamai tvarkytis namuose, tačiau po darbų atsigriebia žaisdamas su seserimi – kartą Milo nudažo seserį skaisčiai purpurine spalva! Kaip ir dera už tokį poelgi, berniukas nubaudžiamas – turi sėdėti savo kambaryje. Nepasitenkinimui liejantis per kraštus, mažylis pareiškia, jog mamose nemato nieko ypatinga. Ne veltui sakoma, kad neapgalvotai pasakyti žodžiai grįžta bumerangu. Berniukui miegant, marsiečiai įsliūkina į jo namus ir pagrobia Milo mamą. Marse nėra mamų, tad naujasis grobis marsiečiams teikia didelį pasitenkinimą, tačiau netekęs mamos Milo suvokia, kad privalo ją išgelbėti ir grąžinti į namus. Nuotykiai gelbėjant mamą prasideda!