Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2013 | 2017-06-09 | 3725

Aprašymas: Istorija nukelia į XIX a. Edinburgą. Šiame mieste mažasis Džekas gimė šaltą dieną. Jo širdis nuo pat gimimo liko užšalusi. Ligoninėje jam pakeitė širdį į laikrodį su gegute. Tai laikrodis, kuris veikia tol, kol Džekas laikysis taisyklių. Pagrindinė taisyklė – jam nevalia įsimylėti. Tačiau jo susidūrimas su mergaite degančiomis akimis pakeitė Džeko gyvenimą visiems laikams. Jo sprendimas sekti paskui dainuojančią mergaitę tapo jo mechaninės širdies išbandymu ir esminiu gyvenimo lūžiu.

2000 | 2017-06-07 | 4093

Pamokanti istorija "Aš laukiu tavęs bangini", kuri nutiko berniukams, kurie svajojo sužvejoti didžiulį banginį. Ar esate kada svajoję apie, regis, neįmanomus dalykus? Ar esate ko nors taip stipriai norėję, kad net nepagalvojote ar tai teisinga? Šio pasakojimo herojai svajoja sužvejoti banginį. Atrodo neįmanomas dalykas! Bet gal jiems tai pavyks? Gal jų svajonė išsipildys? Ar berniukai pagaus banginį? Ko berniukai panorės? Ir - ką banginis pasakys mažiesiems žvejams? Atsakymus rasite įdomiame ir jautriame multiplikaciniame filmuke mažiesiems ,,Aš laukiu tavęs, bangini".

2030 | 2018-07-24 | 4537

Aprašymas: Kempiniukas Plačiakelnis (angl. SpongeBob SquarePants) – JAV animacinis serialas. Tai pasakojimas apie labai optimistiškai gyvenimą vertinančių jūros kempiniukų atstovą. Kempiniukas Plačiakelnis nuo pat gimimo yra stačiakampio formos, todėl primena paprasčiausią virtuvės kempinę. Kempiniukas gyvena jūros dugne su kitais miestelio gyventojais, dirba virėju vietiniame restorane, o jo geriausi draugai yra kalmaras ir jūros žvaigždė.

2030 | 2018-07-24 | 3763

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2009 | 2017-06-09 | 3716

2009 | 2017-06-09 | 4096

Aprašymas: Šalia trijų fermerių ūkių, po medžiais apaugusia kalva, gyvena ponas Lapinas su savo gausia šeimyna bei draugiškais kaimynais – Barsuku, Kiškiu ir Žebenkštim. Gyvenimas ramiai teka sava vaga, nuobodybė šeimos ir draugų apsuptyje negresia, o ir maisto nestinga – vienas ūkininkas augina vištas, kitas – kalakutus, o trečiasis – visko po truputį. Vieną naktį ponas Lapinas padaro klaidą. Jo vagiliavimas iš kaimynystėje klestinčių ūkių tampa atskleistas ir visi trys fermeriai pakyla į kovą.

2030 | 2018-07-24 | 3196

Aprašymas: Byvis ir Tešlagalvis (angl. Beavis and Butt-Head) – JAV animacinis serialas. Byvį ir Tešlagalvį pažįsta visi, netgi tie, kas jau nebeatsimena, kada atsirado pirmasis muzikinis TV kanalas – MTV. Šie du vyrukai tapo tikra legenda. Ir viskas tik dėl to, kad puikiai atlikdavo keturis dalykus: 1. Sėdėjo ant sofos ir spoksojo į “teliką”. 2. Prietrankiškai, bet labai šmaikščiai komentavo muzikinius vaizdo klipus. 3. Niekad taip ir “nenukabino” nė vienos panos. 4. Nuolat patekdavo į kvailiausias situacijas. Keisčiausia tai, kad paaugliai, ir netgi kai kurie suaugusieji, ėmė aklai juos pamėgdžioti. Animacinio serialo kūrėjai netgi turėjo atiduoti kai kurias serijas cenzūrai. Ypač kai keli vaikai, prisižiūrėję Byvio ir Tešlagalvio nuotykių, vos nesudegė savo namuose.

1992 | 2017-11-07 | 4352

Aprašymas: (rus. Мушкетёры двадцать лет спустя). Muškietininkų ketveriukė paseno 20 metų, tačiau išsaugojo meistriškumą. Nužudytos klastingos Miledi sūnus trokšta keršto. Laukia nauji iššūkiai, kurių metu padėti galės tik per dešimtmečius išsaugota draugystė…

Muškietininkai po 20 metų (1-4 serijos) - Мушкетёры двадцать лет спустя (1992)

2000 | 2017-06-07 | 3548

Šalta žiema, visi lokiai saldžiai miega, tik vienas lokiukas bastosi negalėdamas užmigti. Senoji animacija garsi tuo, kad visada vaikus pamoko ko nors. Ne išimtis ir filmukas Patikima priemonė. Senoji kurapka lokiukui pataria skaičiuoti iki šimto. Tai nėra problemos sprendimas – užmigti vistiek neišeina. Kiškis su draugais pasisiūlo padėti, jis žino patikimą priemonę. Kokia ta patikima priemonė sužinosite pažiūrėję šią pasaką lietuviškai.

2000 | 2017-06-07 | 3773

Filmukas Aš jus girdžiu. Filmukas apie radiją ir kaip ji atsirado. Viskas prasidėjo nuo akmens amžiaus, kuriame nendartalietis turėjo daug problemų. Vietoje radijo naudojo dūmų stulpą. O Afrikoje negrai perduodavo žinią būgnais. Romoje pranešimus perduodavo žirgais. Vėliau pasakoja apie Morzę kuris sukūrė Morzės abecėlę. Telefono istorija. Profesorius Popovas sukūrė radijo imtuvą be laidų. Vasia konstruoja palydovą ir bendrauja su kitomis planetomis. Tai ir visa istorija apie radiją ir radijo bangas :)

2030 | 2018-07-24 | 3546

Aprašymas: Šunyčiai patruliai (angl. Paw Patrol) – JAV animacinis serialas. Šeši nuostabūs, ypatingų galių turintys šunukai kartu su dešimtmečiu berniuku Raideriu atsakingai saugo vietos gyventojus. Kiekvienas iš šunukų turi ypatingų gebėjimų ir itin greitą transporto priemonę, kad galėtų ne tik gelbėti medyje įstringančius kačiukus, bet ir spręsti rimtesnes problemas, pavyzdžiui, užkirsti kelią traukinio katastrofai. Be to, visi šie mieli herojai visuomet atranda laiko ir įvairioms pramogoms, linksmiems žaidimams ir juokams. Su tokia kompanija nė vienam vaikui nebus nuobodu!

2000 | 2017-06-07 | 3738

Seniai seniai, Kirgizijos kalnuose gyveno senis kuris neturėjo namų ir visą gyvenimą leido klajodamas po kaimus. Jis buvo be galo išmintingas ir paslaugus, tačiau vieną dieną pikta varna kartu su savo sėbrais milžinais užsimanė atsikratyti senuku. Kaip jam sekėsi pamatysite filmuke. Istrojos moralas labai paprastas - gėris visada laimi prieš blogį.

2009 | 2017-06-09 | 3851

Aprašymas: Netikėta pradžia, iš Afro atimamas numeris 1 kovotojo raištis ir tarsi iš niekur išdygsta Afro bendražygis Ninja Ninja. Jis įkalba Afro kovot dėl raiščio. Viskas prasideda tarsi iš pradžių: numeris 2 raičio ieškojimas, daug kraujo, ilgi ir nuotaiką pakeliantys Ninja Ninja monologai… Tačiau priešai kiti, o iš septynių budistų vienuolių išliko vienas, kuris suko biznį iš kauliukų žaidimų… Siužetas įdomus ir šiek tiek kitoks nei paprastai. Veiksmo daug, intrigos taip pat. Kaip ir pirmoje dalyje piešimas skiriasi nuo kitų anime, bet tuom ir sudominantis.

1998 | 2017-06-09 | 3763

Donald Duck Tea for two hundred išleistas 1948 m.

1997 | 2017-06-09 | 4213

Aprašymas: Princesė gulbė sugrįžo! Šį kartą princesė Odetė ir princas Derekas, kartu su ištikimais draugais, pamėgins įminti Pilies paslaptį. Pasirodo, pilies požemiuose yra paslėptas „stebuklingas rutulys“, kurį trokšta pasisavinti piktasis burtininkas Klavijus.

2030 | 2018-07-24 | 3916

Aprašymas: Mano mažasis ponis (angl. My little Pony) – JAV ir Kanados animacinis serialas. Tai spalvingos, ryškios, pozityvios, šiltos mažųjų žiūrovų dievinamų herojų – ponių draugystės istorijos. Vaivorykštės spalvomis akį traukiantys poniai pasižymi išskirtinėmis savybėmis, individualiais charakteriais, mėgsta diskutuoti ir mokosi priimti sprendimus. Jie puoselėja gražiausias vertybes, o savo magiškoje pasakų šalyje neria į neįtikėčiausius nuotykius ir išbandymus, todėl jais žavisi ne tik mergaitės, bet ir berniukai. Nors be galo mielas, šis animacinis filmukas nėra pernelyg sentimentalus. Pateiktas su puikiu humoru. Pasakiška spalvų karalystė, rodos, visai čia pat, prie mūsų, kur žavingieji poniai gyvena su savo broliais ir sesėmis, tėčiais ir mamomis, net seneliais – išmintingaisiais poniais, o jų kaimynystėje įsikūręs ir vienas kitas monstras.

1999 | 2017-06-09 | 3731

Aprašymas: Jamados – tradicinė šeima: tėtis, mama, senelė, sūnus Sigė ir dukrelė Nonoko. Kaip ir kiekvienoje šeimoje kasdien jiems nutinka kas nors įdomaus ir linksmo: tai Nonoko užmirštama parduotuvėje, tai mama ir tėtis susipeša dėl televizoriaus pultelio, tai senelė nustebina savo kulinariniais eksperimentais… Labai nuotaikingas studijos Ghibli ir režisieriaus Isao Takahata anime filmas apie šiuolaikinės japonų šeimos gyvenimą, buitį bei nuolat nutinkančias komiškas situacijas.