Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3835

„Seni pažįstami“ – tai animacinis filmukas apie sukčiu medinukų komanda, kuri visais įmanomais būdais apgaudinėja savo varžovus ir nepelnytai laimi visas varžybas. Šį kartą medinukai yra pasiruošę apgaule nugalėti vandensvydžio varžybose ir laimėti pagrindinį priza. Ši istorija kupina nuoširdumo ir gerumo, pamokanti, jog melo ir apgaulės kojos visada trumpos. Filmukas taip pat stengiais pabrėžti, jog teisybė ir sunkus darbas visada triumfuoja.

2030 | 2018-07-24 | 4874

Aprašymas: Slibinų dresuotojai (angl. Dragons: Riders of Berk) – JAV animacinis serialas. Kai vikingų paauglys Hikupas drauge su slibinu Bedančiu išgelbėjo Berko kaimelio gyventojus, tai įkvėpė žmones ir drakonus pabandyti sugyventi santarvėje. Tačiau tai ne taip lengva – trukdo vikingų neišprusimas ir kartais labai pavojingi slibinų instinktai. Hikupo tėvas sumano įsteigti Berko Drakonų Akademiją, kurioje kiekvienas smalsuolis apie drakonus gali sužinoti viską ir net išmokti slibinų dresūros meno. Vikingų paaugliai, net ir neklaužados, pradeda lankyti originaliąją Akademiją. Serialas sukurtas pagal garsų, dviems Oskarams nominuotą filmą “Kaip prisijaukinti slibiną”.

2030 | 2018-07-24 | 3427

Aprašymas: Tai juodojo humoro komedija su įvairiomis netikėtomis situacijomis. Rinko Sakuma įsidarbina detektyvo Akutabe agentūroje, jos viršininkas praktikuoja juodąją magiją ir iššaukia demonus, kad išspręstų klientų problemas. Demonų personažai atrodo meiliai dėl demonologo detektyvo Akutabe sudaromo barjero. Atėję į žmonių pasaulį, jie netenka pusės savo jėgų, bet ir likusių užtenka, kad sukeltų tikrą chaosą. Kaip juos sutramdyti, kaip priversti padaryti tai, ko nori – pagrindinis Akutabe ir jo asistentės Saku, rūpestis. N-16

2013 | 2017-06-09 | 4012

Aprašymas: Džiunglėse gorilų užaugintas berniukas Tarzanas puikiai sugeba karstytis medžiais ir kabarotis lianomis. Žaliuojančios džiunglės tapo svetingais vaikino namais, tačiau Tarzanas – žmonių vaikas ir kad ir kaip jis mylėtų savo namais laikomas džiungles, pažintis su Džeine Porter traukia vaikiną prie tikrosios jo padermės. Netrukus Tarzanas sužino, jog jo tėvai buvo turtingi kompanijos savininkai, tačiau dabartinis jos vadovas, sužinojęs, jog lėktuvo katastrofoje žuvusių Tarzano tėvų kompanija priklauso netikėtai išgyvenusiam berniukui, pasiunčia samdomų karių gaują, kad šie surastų ir nugalabytų Tarzaną. Padedamas Džeinės, džiunglių vaikis stos į kovą su iki ausų ginkluotais kariais, jog apgintų ne tik jį priglaudusias džiungles, bet ir tikrąją savo padermę.

2005 | 2017-06-09 | 3838

Aprašymas: XVII amžiaus Prancūzija. Karališkąjį dvarą apgaubė intrigos, o karalienės garbę yra pasiruošęs suteršti kardinolas Rišelje. Tik drąsuolis D’Artanianas su savo naujais draugais muškietininkais gali išgelbėti valstybę nuo naujo skandalo ir karo…

2000 | 2017-06-07 | 3932

Senosios animacijos filmukas vaikams Pinigėlis. Vieną gražią dieną Barsukas žaisdamas lauke randa pinigėlį 5 kapeikas. Gerutis ima šaukti ir ieškoti kas pametė 5 kapeikas. Lapiukas jam patarė niekam neatiduoti pinigėlio, jei jau radai. Vilkiukas pasiūlė jam mainyti kapeikas į vinį. Barsukas labai pergyveno kad reikia gražinti tas kapeikas. Šis filmukas vaikams parodys dar vieną gražaus poelgio pamokėlę.

2030 | 2018-07-24 | 3852

Aprašymas: 2082 metai, Žemė džiaugiasi savo planetos taika nuo Krog\’ų invazijos prieš 25 metus. Penkiolikmetė Eva yra pensiono moksleivė. Ji pabėga iš pensiono su savo pačios padaryta lenktynine raketa, kad galėtų susitikti su savo tėvu, kuris yra garsus lenktyninės komandos vadybininkas. Jie nesimatė nuo tada, kada Eva tik pradėjo lankyti pensioną. Jos tėvas prieš 10 metų Eva ten uždarė. Evai pavyksta patekti į savo tevo Dono Wei\’aus lenktyninę komandą, bet jis šaunios inžinierės negali atpažinti kaip savo dukros. Tada, Eva prisistato kaip \”Molly\” ir patenka į komandą. Tuo tarpu, Žemė yra pakviesta į Oban Tarpplanetines Lenktynes, kurios vyksta kas 10 tūkstančių metų. Jeigu Žemė nedalyvautų arba pralaimėtų šiose lenktynėse, ji būtų sunaikinta dar vienos Krog\’ų invazijos. Kad išgelbėti Žemę, Don Wei\’us dalyvaus šiose lenktynėse.

1986 | 2017-06-09 | 3727

Aprašymas: Viktorijos laikų Londone maža pelytė Olivija laimingai gyvena su savo tėvu žaislų gamintoju Hairemu. Švenčiant Olivijos gimtadienį, į jų namus įsiveržia vienakojis šikšnosparnis ir pagrobia jos tėvą. Hairemas nugabenamas pas profesorių Ratiganą, kur turi prisidėti prie jo niekšingo pasaulio užkariavimo plano. Likusi viena Olivija kreipiasi į žymiausius pelių pasaulio detektyvus padėti rasti jos tėvą. Sužinoję, kad jis yra piktojo profesoriaus žinioje, detektyvai skuba veikti, kad nebūtų užkariautas pasaulis.

2002 | 2017-06-09 | 3923

Aprašymas: 2046-ieji metai, Marsą užpuola ateiviai tarsiečiai ir ypatingus jaunuolius Jungtinės Tautos ima į kosminę armiją ginti Saulės sistemos. Nagamine Mikako, mergina, su gerais protiniais bei fiziniais gabumais patenka į Rinktinių Narių apžvalgos būrį ir palieką Žemę, už savęs ir palikdama vienintelį savo draugą Terao Noboru. Istorija apie tolimą meilę ir susirašinėjimą žinutėmis.

2000 | 2017-06-07 | 4056

Filmukas apie tai, kaip asiliukas staiga pargriuvęs supranta, kas yra nelaimė, bet, tą pačią akimirką, jam pasidaro įdomu kas yra ta laimė. Taip jis leidžiasi į kelionę po laukus klausdamas kas yra ta laimė. Ir vis gi, asiliukas ir visi kiti gyvūnai suvokia kas yra laimė, kai išgelbėja mažą mergaitę vardu Maša. Istorija pamoko, kad laime gali būti ir maži dalykai.

2022 | 2017-06-09 | 3717

Linksmojo filmuko Maša ir lokys lietuviškai serijoje „Paskambink man“ lokys labai norės pažiūrėti futbolo rungtynes, žinoma, Mašos norai, kaip visada, bus kitokie. Laimei, lokiui į galvą šaus idėja – išsiųsti mažąją išdykėlę žaisti į girią su telefonu – nenumatytiems atvejams. Tik lokys nepagalvos, jog jo omenyje turimi nenumatyti atvejai, gali ne visai sutapti su Mašos įsivaizduojamais. Epizode „Paskambink man“ mažoji nenuorama puikiai supras, jog pagalbos prašymais piktnaudžiauti nevalia.

2030 | 2018-07-24 | 3362

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 4129

Animaciniame filmuke „Timoškino eglutė“ berniukas Timoškinas su savo šuneliu ruošiasi Naujiesiems metams – miške nusikirto eglutę, gražiai ją puošia. Tik nutinka bėda šunelis nešdamas žaisliuką šeimininkui netyčia jį sudaužo, Timoškinas supykta ir išveja draugą į speiguotą naktį. Mažasis keturkojis norėdamas išpirkti kaltę išbėga į mišką ir pasiklysta. Timoškinas supranta buvęs neteisus, tačiau ar ne per vėlu? Laimei, tai Naujųjų metų naktis, kada vyksta stebuklai. Senosios animacijos filmuke „Timoškino eglutė“ vaikams primename, jog draugai svarbesnis už bet kokius eglutės papuošalus.

2000 | 2017-06-07 | 3547

Naujametinės eglutės šventė tai nuotaikingas naujametinis filmukas. Kalėdų senelis moko, kad per šią šventę, būtinai kažkas nutinka. Vania ir Liusa tikėjo, kad bet koks tą naktį sugalvotas noras išsipildo, tad jie paprašo Kalėdų senelio dovanų, kurias jis su malonumu atgabena vaikams. Tačiau, jam reikia apkeliauti visą pasaulį ir apdovanoti džiunglių, bei miško gyvūnus. Kaip Seneliui sekėsi pildyti vaikų svajones išvysite šiame nuotykių nestokojančiame, be galo linksmame filmuke.

1973 | 2017-06-09 | 3938

Aprašymas: Šervudo miškų plėšikas Robinas Hudas su kitais narsuoliais plėšia turtuolius, gėrybes atiduoda Notingamo miesto nepasiturintiems. Tik šiame animaciniame filme istorija šiek tiek kitokia, nes šioje Disnėjaus versijoje pagrindinis veikėjas yra lapinas, jo ištikimas draugas Mažasis Džonas – nuotaikingas meškinas, princas Džonas – išdidus liūtas, seras Hisas – gyvatė, o Notingamo šerifas – paslaptingas vilkas. Puiki animacija ne tik vaikams, bet ir tėveliams atskleis gražiausias vertybes ir įdomiausius nuotykius bei kovas Šervudo miškuose. Ši juosta už nuostabią muziką buvo nominuota Oskarui.

1998 | 2017-06-09 | 3756

Donald Duck Dog laundry išleistas 1940 m.

1970 | 2017-06-09 | 3603

Society Dog Show.