Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1976 | 2017-06-11 | 4293

Senosios animacijos filmukas 38 papūgos. Kai pasaulyje dažnai, tiek daug tu nežinai, bet paslapčių daug būna... Labai dažnai patinka, vien tai kas paslaptinga, nes paslaptis vilioja. Filmukas apie beždžionėlę, smauglį ir papūgą. Staiga smaugliui kilo klausimas - koks jo ilgis? Ir draugai nusprendė išmatuoti jo ilgį. Kaip gi išmatuoti tą ilgą smauglį? Sumani papūga išmokė visus, kad ilgį geriausia matuoti papūgomis. Smauglio ilgis 38 papūgos ir pusė papūgos sparnelio. Tada jie matavo ilgį ir beždžionėmis ir drambliukais ir taip atskleidė matavimo paslaptį vaikams.

38 попугаев — серия советских кукольных мультфильмов для детей. Цикл представляет собой десять коротких мультфильмов о забавных взаимоотношениях четырёх животных — болтливой Мартышки, застенчивого Слонёнка, эксцентричного Попугая и задумчивого Удава. Сериал создан режиссёром Иваном Уфимцевым и художником Леонидом Шварцманом по сценарию известного детского писателя Григория Остера. Название происходит от первой серии, где длину Удава измеряли в слонах, мартышках и попугаях. В большинстве серий животные решают какой-либо забавный парадокс, связанный с разными значениями понятий или игрой слов: они физически «передают привет», «совершают закрытие» и т. п.

38 papūgos (1 ser.) - 38 попугаев (1976)

2014 | 2017-06-09 | 3991

Aprašymas: Šįkart juostos kūrėjai nukelia mus į 50 metus prieš Kristų. Romėnai nukariavo visą Galiją? Bet ar išties visą? Tikrai ne! Vienas užsispyrusių galų kaimelis net neketina pasiduoti okupantams. Įpykęs dėl susiklosčiusios padėties, o ypač dėl to, kad jo kariuomenė neįstengia susidoroti su nepaklusniaisiais, Julijus Cezaris nusprendžia imtis kitos taktikos. Jeigu ši barbariška galų civilizacija pajėgia atsispirti Romos karinei galybei, galbūt neatsilaikys prieš jos gyvenimo būdą. Gudragalvis karvedys nusprendžia šalia galų kaimelio pastatyti prabangų romėnišką rajoną – tikrą dievų žemę, kurios siūlomi malonumai nustebintų net visko mačiusius. Ar šaunieji galai nesusivilios romėniška prabanga ir patogiu gyvenimu? Ar jų kaimelis taps tik paprasčiausia atrakcija turistams? Patikėkite, Asteriksas ir Obeliksas padarys viską, kad sužlugdytų Cezario planus!

2000 | 2017-06-07 | 3580

Pasaka Paskutinis žiedlapis – labai pamokanti istorija savanaudiškumą, laimę bei jos dalybas. Vaikams šis senosios animacijos filmukas turėtų atverti akis ir parodyti, kad savanaudiškumas laimės neatneša, o džiaugsmu reikia dalintis. Animaciją Paskutinis žiedlapis žiūrėkite online. Puikus pavyzdys mergaitė Žėnia, kuri gali pildyti savo visus norus. Likus paskutiniam norui mergaitė supranta, kam labiausiai reikia jo.

2008 | 2017-06-09 | 3644

2000 | 2017-06-07 | 3939

Filmukas apie šalį kurioje nuo seno karaliauja drakonas. Žmonės gimsta ir miršta, drakonas kaip ir anksčiau didis, baisus. Nei vienas žmogus bandęs kautis su drakonu negrįžo. Pasakojimas apie berniuką kuris perprato drakono klastą ir stojo į kovą. Išmintingas vėžlys jam davė patarimą ir kardą. Kaip narsuoliui sekėsi kautis, pamatysite šiame animaciniame filme.

2000 | 2017-06-07 | 3787

„Narsusis Robin Hudas“ – vienas iš senosios animacijos šedevrų, vaizduojančių gėrio ir blogio priešpriešą bei parodantis tikrąsias vertybes. Filmukas mažuosius žiūrovus tikrai pakerės herojaus narsumu bei paskatins pamąstyti apie drąsą, sumanumą. Vaikai pirmiausia bus sužavėti riterių laikų siužeto, galės džiaugtis skambia muzika bei charakteringais veikėjais.

2030 | 2018-07-24 | 3720

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 3931

Pasakėlė ,,Gerbiamas miškinis" netradiciškai ir nenuobodžiai papasakos apie pagarbą, kurios taip nori nusipelnyti girioje gyvenantis miškinis. Įdomūs ir keisti miško gyventojai ir net ragana pasirodys šioje istorijoje apie mistinį pasakų personažą - miškinį. Filmukas ne multiplikacinis, kaip įprasta. Čia tarsi atgyja mažytės pasakų girios būtybės. Kaip galima nusipelnyti pagarbą? Ar galima priversti gerbti? Ar gąsdinimais ir bauginimais galima pasiekti ko nors gero? Pažiūrėkite, mažieji, kokios įdomybės vyksta miške ir kokios būtybės jame gyvena.

2000 | 2017-06-07 | 4186

Sala tai ironiška istorija apie vienišą žmogų saloje. Čia niekas nekalba, girdėsime tik muziką. Ši istorija labiau sudomins tėvelius ar vyresnius vaikus. Žmogus gyvena saloje ir yra labai vienišas, aplink pilna žmonių, laivų, tačiau niekas juo nesidomi, visi nori tik naudos. Perteikta mintis, kad net būdamas tarp žmonių kartais gali jaustis labai vienišas,niekam nereikalingas, apleistas. Įdomu, kas gi išties pagalbos ranką šiam žmogui ? Šis vaizdelis pamoko, kad turėtume atkreipti dėmesį į aplinkinius, domėtis jų savijauta.

2007 | 2017-06-09 | 4423

Aprašymas: Kuomet Šrekas vedė princesę Fioną, mažiausiai, ko jis norėjo – tai valdyti karalystę. Vis tik kuomet jo uošvis, karalius Haroldas, suserga, Šrekui tenka imtis valdovo pareigų. Tačiau jis ima ieškoti išeities. Išeitis yra. Jos vardas – Artūras…

2002 | 2017-06-09 | 3694

Aprašymas: Donas Diegas Vega – jaunas tingus aristokratas, senojoje Kalifornijoje gyvenantis slaptą Zoro gyvenimą. Savo antrąją tapatybę jis slepia po juoda kauke ir didžiuojasi savo paslaptingumu. Zoro išnyra tada, kai jo galima tikėtis mažiausiai. Jis visada apsiginklavęs savo aštriu kardu, nė žingsnio nesitraukiantis nuo vikraus žirgo ir į blogį žvelgiantis su humoro jausmu.

2000 | 2017-06-07 | 3659

Senosios animacijos filmukas vaikams Kieno miške konkorežiai. Kieno miške kankorėžiai - filmukas apie piktą ir godų vilką. Vilkas bando pasisavinti viską, kas tik auga miške - grybus, uogas, gėles ir net kankorėžius. Tačiau netikėtai į mišką atklysta grybauti susiruošę zuikučiai ir ežiukas. Jie pamato ant lentelės užrašą, kad viskas priklauso vilkui, tačiau miško pelkėje gyvenantis varliukas pamoko juos, kad miško gėrybės priklauso visiems. Paklausę varliuko grybautojai prisirenka grybų, bet staiga juos užklumpa vilkas. Jis išplūsta grybautojus ir išspardo visus krepšelius su grybais, bet jam nepavyksta išvaryti zuikučių ir ežiuko iš miško. Jie apmėto vilką kankorėžiais, prikulia jį, kol galiausiai vilkas nebesisavina miško gėrybių. Pažiūrėkite šį filmuką, kuris pamoko nebūti godžiais ir nesisavinti to, kas priklauso visiems.

2014 | 2017-06-09 | 3676

Aprašymas: Vienas mėgstamiausias šuo-detektyvas sugrįžta. Paslapčių komanda tęsia savo darbą, išaiškindami vieną nusikaltimą po kito. Velma sužino, kad iš savo pro-pro-dėdės daktaro Von Dinkensteino paveldėjo prakeiktą pilį. Po ilgų išsisukinėjimų, komanda įkalba ją priimti palikimą, esantį Transilvanijoje… Pensilvanijos valstijoje. Jie atvyksta į pilį ir išsiaiškina tamsias paslaptis, kurias Velma visa laiką slėpė.

2008 | 2017-06-09 | 3835

Aprašymas: Nuostabioje karalystėje gyvena šimtai trapių fėjų drugelių sparnais. Kartą blogoji fėja karalienės palydovė Hena įbruka karalystės valdovei nuodų. Geroji fėja Mariposa žino, kad jei karalienė mirs – užges visi jų šalies žibintai ir skraiduoles užpuls naikintojai. Todėl Mariposa kartu su draugėmis Reina ir Reila turi surasti priešnuodį, kuris išgelbėtų fėjų karalienę ir visą karalystę. Gražuolėms fėjoms padės žavus karalienės sūnus Karlosas.

1998 | 2017-06-09 | 3779

Donald Duck Chip 'en Deil išleistas 1947 m.

2030 | 2018-07-24 | 3368

Aprašymas: Istorija pasakoja apie studentą Saitou Yakumo, kuris gimė su skirtingomis akių spalvomis. Jo kairė raudonoji akis jam suteikia įaptingą gebėjimą matyti vaiduoklius ir dvasias. Jis tiki, kad dvasios lieka žemėje dėl savų priežasčių ir jei panaikinsi tas priežastis jos iškeliaus ten kur joms ir priklauso. Taigi Saitou kartu su bendramokslė Ozawa Haruka nusprendė joms padėti.

2009 | 2017-06-09 | 4910

Aprašymas: Kalėdos – stebuklų metas. Vienas didelis diedas kalėdų išvakarėse išdalina visiems vaikučiams ir ne tik didžiulį maišą dovaną. Sudėtinga tai padaryti vienam žmogui, todėl jis turi pagalbininkų. Labai daug pagalbininkų. Jie žinomi, kaip slaptoji kalėdų senelio tarnybą. Šis filmukas apie kelis šios tarnybos narius, kurie įsivelia į nuostabų nuotykį, kurio metu atgimsta asmeninės vertybės.