Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2022 | 2017-06-09 | 3863

Linksmojo filmuko „Maša ir lokys“ serijoje „Fokus – pokus“ vaikučiai pamatys, ką lietingą dieną veikia Maša ir lokys. Lokys svajoja ramiai paskaityti, o mažoji nenuorama užsiiminėja burtai. Keičia lokio daiktų dydžius, erzina draugą su šluota, net išsiburia daugybę triušių lokio amuose, kol galiausiai fokusai priveda prie to, jog dingsta pats lokys. Serijoje „Fokus – pokus“ mažieji žiūrovai išvys, kuo baigėsi Mašos magija lietingą dieną.

2000 | 2017-06-07 | 3908

„Namas leopardui“ – tai įdomus vaikiškas filmukas apie džiungles lietui lyjant. Tokiomis oro sąlygomis leopardui verkiant reikia pastogės. Tai įdomus ir nuotaikingas pasakojimas apie gyvūnus, jų kasdienybę, o svarbiausia – apie leopardą, kuriam derėtų būti ne tokiam piktam. Kaip viskas ten iš tiesų buvo, atskleis pats „Namas leopardui“ – dėmesio vertas filmukas vaikams.

1988 | 2017-06-11 | 3767

Aprašymas: 1988 metais Tokijų nusiaubė sprogimas. 2019 metai, Neo Tokijus atgimė, tik nebe toks taikus ir šviesus, kaip buvo prieš 31-nerius metus. Mieste siautėja motociklininkų gaujos, gąsdinančios gyventojus. Vienai tokiai gaujai priklauso pagrindiniai veikėjai Kaneda ir Tetsuo. Kovoje prieš kitą gaują Tetsuo patenka į avariją ir sužeistas išgabenamas armijos. Laboratorijose mokslininkai atranda, jog Tetsuo turi psichokinetinių galių. Tačiau Tetsuo pabėga iš ligoninės ir, supratęs, kokių turi galių, nusprendžia įrodyti, kad nėra toks silpnas, kokiu jį laikė priešai ir draugai.

Akira - Akira (1988)

1975 | 2017-06-09 | 3831

Aprašymas: Linksmi ir nuotaikingi mažosios bitės Majos ir jos draugų – nerūpestingo bitino Filipo ir išmintingojo žiogelio Flipo nuotykiai. Nuo pat pirmų dienų, kai tik varpelių laukymėje viename avilių gimė Maja, jos laukė nepaprastos pažintys su visa armija skruzdėlių, darbštuoliais vabalais ir lengvabūdėmis musėmis, gyvenančiomis voro ir šimtakojo kaimynystėje…

2004 | 2017-06-09 | 4391

Aprašymas: Žaliasis žmogėdra Šrekas susituokia su gražuole Fiona, kuri pakviečia savo mylimąjį susitikti su tėvais – karaliene Lilijana ir karaliumi Haroldu. Tikrai ne visi yra patenkinti princesės pasirinkimu, o ypač žavusis princas, kuris tikėjosi kada nors sulaukti Fionos atsako. Nauji, juokingi, pavojingi ir žali nuotykiai su daugybe naujų personažų vėl prasideda!

2011 | 2017-06-09 | 3821

Aprašymas: Tintinas sendaikčių turguje randa nepaprastą senovinio laivo modelį. Jis nusprendžia nupirkti jį dovanų draugui, kapitonui Hedokui. Kapitonas, pamatęs laivo modelį, atpažįsta, jog tai jo tolimo protėvio, gyvenusio XVII a., kapitono sero Francio Hedoko laivas – „Vienaragis“. Išdykęs Tintino šuo Sniegelis sulaužo laivo modelį, o netrukus ir pavagiamas pats modelis. Vagystės pėdsakai painūs ir veda nuo vienų durų prie kitų, tik kur dingo „Vienaragio“ modelis taip ir neaišku. Tačiau praradimas nublanksta prieš staigmeną: atsitiktinumo dėka – už tai Tintinas turi padėkoti Sniegeliui , sulaužiusiam „Vienaragį“ – į Tintino rankas patenka senovinis pergamentas su nuorodom į piratų lobyną. Tačiau tai tik nuorodos – tikslią vietą Tintinas sužinos suradęs dar du tokius pačius laivo modelius. Tik kur jų ieškoti? Atrodo, jog „Vienaragio“ modelių ieško ne tik Tintinas ir kapitonas Hedokas. Jų vaikosi ne vienas ir ne du neaiškūs tipai. Jie dėl laivo modelių pasiruošę net nužudyti. Ramus Tintino gyvenimas baigiasi – dabar jam bet kurią akimirką gresia pavojus. Jam tenka sprukti nuo persekiotojų, dalyvauti susišaudymuose ir bendrauti su ne pačiais maloniausiais tipeliais. Galiausiai visi trys pergamentai patenka į Tintino ir kapitono Hedoko rankas. Lobio koordinatės aiškios, telieka ruoštis į ekspediciją. Tačiau žinant, kokie nuotykiai lydėjo pergamentų paieškas, ramaus kruizo per vandenyną tikėtis neverta…

2014 | 2017-06-11 | 4024

Aprašymas: Japonijoje filmukai apie Kūlverstuką, sulaukė didelio populiarumo, ko pasekoje japonų režisierius Makoto Nakamura sukūrė dar vieną filmą apie jį. Skirtumas visai nesijaučia, tik šiuolaikiniai filmavimo ypatumai. Taip, kad originalas ir pratęsimas neturi pusės amžiaus skirtumo. Į filmuką įeina: „Kūlverstukas ir cirkas“, „Kūlverstukas eina į zoologijos sodą“ ir „Skrybėliuotės patarimai“. Tad sėskim ir žiūrėkim japonišką Kūlverstuką!

Kūlverstukas - Cheburashka (2014)

2004 | 2017-06-09 | 5199

Aprašymas: Vieną gražų rytą atsibudęs iš miegų berniukas šalia savo namų pastebi atvykusį Poliarinį ekspresą – traukinį, kuris turėtų nuvežti visus vaikus iki Šiaurės ašigalio į susitikimą su Kalėdų seneliu. Vaikai, Poliarinio ekspreso keleiviai, kelionės metu atranda tikrąsias dovanas – draugystę, pasitikėjimą, norą dalintis. Nors ši istorija yra ypač mėgiama vaikų, ji patrauks ir suaugusius. Žvelgdami į berniuką, jie prisimins savo vaikystės jaudulį ir nerimą tą vienintelę svarbiausią metų naktį.

1988 | 2017-06-09 | 3992

Aprašymas: Piktosios karalienės pilyje moteris pagimdo vaikelį, kuriam, anot pranašystės, lemta išvaduoti karalystę nuo blogosios valdovės. Motina, norėdama išgelbėti vaikelį, įmeta jį į upę. Mažylis atsiduria nykštukų kaimelyje, kur jį priglaudžia ir augina mažasis Vilou. Abiems tenka slėptis, kai karalienės kariai atvyksta ieškoti berniuko. Prasideda ilga, pilna nuotykių kelionė, ir niekas nežino, ar mažajam Vilou pavyks išgelbėti vaiką, ar išsipildys pranašystė, ar ateis galas piktosios karalienės valdymui…

2030 | 2018-07-24 | 3600

Aprašymas: Fantastiškas ketvertas (angl. Fantastic Four: World’s Greatest Heroes) – animacinis serialas. Kai žymus mokslininkas Rydas Ričrdsas kartu su savo tyrinėtojų komanda pateko į kosminių spindulių audrą, tai pakeitė jų visų gyvenimą amžinai. Jie įgijo neįtikėtinų galių ir tapo fantastiškuoju ketvertu.

2000 | 2017-06-07 | 3783

„Mergaitė cirke“ – filmukams vaikams apie knapsinčią mergaitę ir paukštelius. Šie nustebę, kad mergaitei geografija neįdomi. Jie netgi sako, jog tas, kuris užmiega besimokydamas geografiją, yra tinginys. Tai prasminga istorija apie mokytis tinginčią mergaitę, parodanti, kaip svarbu yra mokytis ir atlikti savo pareigas. Akcentuojama ir padėjimo vienas kitam svarba.

2000 | 2017-06-07 | 4008

Bermudų žiedas – linksmas, originalus, išskirtinis ir labai nuotaikingas filmukas apie Žalgirio krepšinio kamuolį, kuris nuskrieja į kitą planetą ir sukelia ten sumaištį. Tenykščiai gyventojai sėda į kosminį laivą ir vejasi toliau skriejantį kamuolį kol atseka jį iki pat Žemės. Būtinai pažiūrėkite šią istorija apie krepšinį ir krepšinio kamuolį. Šis filmukas išaukština antrąja lietuvių religija vadinamą krepšinį.

2004 | 2017-06-09 | 3761

Aprašymas: Prezidentai, išradėjai, dailininkai, karvedžiai ir kiti pasaulio garsūs personažai pažintiniame ir nepakartojamame animaciniame filme Žymių asmenybių istorijos. Šis serialas atverčia naujus istorijos puslapius ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Thomas Edison ir Alexander Bell.

2009 | 2017-06-09 | 4731

Aprašymas: Šiuolaikinė „Coliukės“ versija. Mažytė mergaitė vardu Coliukė gyvena stebuklingame pasaulyje, kuris slypi tarp lauko gėlių. Tačiau išpaikusi Makena įsigeidžia, kad Coliukė ir dar dvi jos draugės būtų iškeldintos į miestą. Čia jos sužino, kad besiplečiantis miestas sunaikins ir stebuklingą gėlių pasaulį. Ar pavyks Coliukei išgelbėti gėlyną? Juk ir maži žmogučiai gali nuveikti didelius darbus.

1964 | 2017-06-08 | 4275

Filmukas Coliukė. Kartą gyveno moteriškė, ji neturėjo vaikų, todėl ji nuėjo pas žynę. Ta žynė davė moteriškei miežio grūdą ir liepė jį pasodinti. Moteriškė nieko nelaukusi pasodino grūdą ir staiga išdygo didžiulė gėlė, o jos žiede - maža nuostabiai graži mergaitė vardu Coliukė. Labai šiltas ir gražus filmukas vaikams apie Coliukę ir apie meilę.