Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3359

Aprašymas: Kiekviena tauta turi savo literatūros paveldą, kurį bet kokia kaina stengiasi išsaugoti ir perduoti ateinančioms kartoms. Ne išimtis ir Japonija. Tekančios Saulės šalies lobynuose daugybė šedevrų, kurie visiškai nepelnytai užmiršti dulka bibliotekų lentynose. Taip bent jau buvo iki šiol. Studija „Madhouse“ nusprendė prikelti šešis žymiausius literatūros kūrinius naujam gyvenimui ir sukūrė dvylikos dalių anime, kurį pavadino Aoi Bungaku (literatūros klasika). Televizijos serijose įamžinti Osamu Dazai, Natsume Suseki, Ryunosuke Akutagawa ir Ango Sakaguchi kūriniai.

2000 | 2017-06-07 | 3624

Filmukas Bocmanas ir papūga 3. Filmukas apie kalbančią papūgą. Kinostudijai prireikė papūgos filmo filmavimui ir bocmano papūga staiga dingo. Bocmanas pradėjo jos ieškoti milicijoje, kabinti skelbimus. Kaip herojams sekėsi toliau pamatysite šioje Bocmano ir papūgos serijoje.

2030 | 2018-07-24 | 4211

Aprašymas: Kempiniukas Plačiakelnis (angl. SpongeBob SquarePants) – JAV animacinis serialas. Tai pasakojimas apie labai optimistiškai gyvenimą vertinančių jūros kempiniukų atstovą. Kempiniukas Plačiakelnis nuo pat gimimo yra stačiakampio formos, todėl primena paprasčiausią virtuvės kempinę. Kempiniukas gyvena jūros dugne su kitais miestelio gyventojais, dirba virėju vietiniame restorane, o jo geriausi draugai yra kalmaras ir jūros žvaigždė.

2000 | 2017-06-07 | 3778

Seniai seniai, Kirgizijos kalnuose gyveno senis kuris neturėjo namų ir visą gyvenimą leido klajodamas po kaimus. Jis buvo be galo išmintingas ir paslaugus, tačiau vieną dieną pikta varna kartu su savo sėbrais milžinais užsimanė atsikratyti senuku. Kaip jam sekėsi pamatysite filmuke. Istrojos moralas labai paprastas - gėris visada laimi prieš blogį.

2012 | 2017-06-09 | 3716

Aprašymas: Auksė ir jos draugės visada bijojo kirsti sieną žieminiu mišku, juk tikima, kad ten labai pavojinga. Vieną gražią dieną, Auksė iš smalsumo prieina prie miško, jos sparnai pradeda spindėti. Norėdama sužinoti stebuklingų sparnų paslaptį, susisuka į šiltą paltą ir keliauja į paslaptingo miško glūdumą, kur jos laukia atradimai…

2030 | 2018-07-24 | 3360

Aprašymas: Nenuorama Džiunė Ly (angl. The Life and Times of Juniper Lee) – JAV animacinis serialas. Seriale pasakojama apie paauglę merginą, vardu Džiunė Ly, kuri gyvena Orchidėjų įlankos mieste, pilname fejų ir demonų…

2022 | 2017-06-09 | 3853

Ši filmuko serija „Nepasislėpei - aš nekaltas!“ pasakoja apie vieną mėgiamiausių daugumos vaikų žaidimų. Čia pamatysime, kaip lokys tenorėjo ramiai spręsti kryžiažodžius. Tuo tarpu mergaitė Maša visą dieną norėjo žaisti slėpynes. O gal šie norai suderinami ir istorijos herojai juos abu įgyvendins vienu metu? Visa atsakymus išvysite filme Nepasislėpei - aš nekaltas!

2013 | 2017-06-09 | 3950

Aprašymas: „Narsusis riteris Justinas“ – tai širdį sušildanti pasaka apie draugystę, garbę ir pasiaukojimą. Mažas berniukas trokšta tapti stipriu vyru, tačiau pirmiausia turi suprasti, kurie dalykai gyvenime svarbiausi. Justinas gyvena karalystėje, kurioje beveik nebėra riterių ir vyrauja biurokratija. Jo svajonė – tapti vienu iš Garbės riterių, tokiu, koks buvo jo senelis. Tačiau Justino tėtis siekia, kad jo sūnus sektų tėvo pėdomis ir būtų įtakingas advokatas, o ne užsiimtų, jo galva, kvailais ir niekam nebereikalingais darbais. Po įkvepiančio apsilankymo pas senelę Justinas pradeda išbandymų kupiną kelionę savo svajonės link. Pakeliui jis sutinka atkaklią ir gražią mergaitę, rodančią jam kelią, o vingrus burtininkas Melkijadas, gražuolis seras Kloreksas ir trys vienuoliai perduoda Justinui senovės išminčių skelbtas paslaptis. Nors iš pradžių visi abejoja Justino sugebėjimais, tačiau grįžus pavojingam, karalystę sunaikinti siekiančiam buvusiam Garbės riteriui Heraklijui, berniukas turi priimti sprendimą: stoti ginti karalystės ar išsižadėti savo svajonės.

2030 | 2018-07-24 | 3489

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 3761

Animacinis filmukas - Mažylis šakalas ir kupranugaris pasakoja istoriją apie dykynėje gyvenančius du draugus - šakalą ir kupranugarį. Šie du draugai pasiruošę gelbėti ir ginti vienas kitą nuo įvairiausių gyvenimo negandų. Kaip baigsis jųdviejų kelionė per upę, kurioje tūno siaubingas krokodilas? Ar pavyks draugams perbristi upę ir išsigelbėti nuo siaubingų krokodilo nasrų? O jei pavyks perbristi, ar pavyks grįžti atgal? Dėmesį kaustanti dviejų draugų kelionė ir kartu draugystės išbandymas. Pažiūrėkime, vaikai, kaip jiems seksis.

2000 | 2017-06-07 | 3925

Kalnų daina - filmukas, apie pakalnės trobelėje gyvenančius broliuką ir sesutę, kurie kasdienybę praskaidrina gražiai dainuodami. Tačiau netoliese, kalnuose gyvena piktas ponas, kuris negali pakęsti jo ausis pasiekiančios dainos akordų ir nuostabaus mergaitės balso. Pasitelkęs į pagalbą savo tarną, jis sugauna mergaitę ir uždaro ją tamsiame kambaryje. Tačiau, kaip ir dera, šioje istorijoje gėris nugali blogį. Mergaitę išlaisvina jos broliukas, o piktieji veikėjai gauna tai, ko nusipelno. Šis filmukas - puikus pavyzdys, kad pyktis ir blogis niekada neatneša laimės.

2000 | 2017-06-07 | 4056

Filmukas apie tai, kaip asiliukas staiga pargriuvęs supranta, kas yra nelaimė, bet, tą pačią akimirką, jam pasidaro įdomu kas yra ta laimė. Taip jis leidžiasi į kelionę po laukus klausdamas kas yra ta laimė. Ir vis gi, asiliukas ir visi kiti gyvūnai suvokia kas yra laimė, kai išgelbėja mažą mergaitę vardu Maša. Istorija pamoko, kad laime gali būti ir maži dalykai.

1995 | 2017-06-09 | 4497

Aprašymas: Atlikime asmeninį tyrimą drauge su Viliu Fogu. Keliaukime kartu į patį Žemės centrą, tenai, kur dar nėra žengusi žmogaus koja. Parašykime savąją Žemės kilmės istoriją. Išvysime neregėtų paukščių, žvėrių. O norėdami sužinoti, kur keliauja Vilis Fogas iš tiesų, pažiūrėkite šią nuostabią ir užburiančią istoriją patys, kad paskui papasakotumėte kitiems.

2008 | 2017-06-09 | 3857

Aprašymas: Filmas susideda iš skirtingų Briuso Veino gyvenimo epizodų, daug ką pasakančių apie tai, kaip jis tapo tamsos riteriu.

2022 | 2017-06-09 | 3650

Šiame pasakojime Būkite sveiki Maša tapo tikra gydytoja. Juk susirgo draugas lokys, tad jos užduotis išgydyti vargšą ligonį. O tam reikia ne tik medicininių žinių, bet ir meilės, rūpesčio bei globos. Ar lokys pasveiks taip puikiai gydomas? O gal jis tik apsimeta, kad nereiktų žaisti su Maša bei dalintis savo nauju sukonstruotu lėktuvėliu? Visa tai filmuke Būkite sveiki.

2011 | 2017-06-09 | 3988

Aprašymas: „Caraitis Ivanas ir vilkas pilkas“ – tai jau penktas studijos „Melnica“ animacinis darbas, kuri padovanojo mums puikias ir kokybiškas pasakas apie rusiško folkloro veikėjus. Pasakos veikėjai mums gerai pažįstami nuo vaikystės: caraitis Ivanas, Vasilisa Išmintingoji, vilkas Pilkas, ragana, katinas Mokslinčius ir kiti. Vienoje karalystėje gyveno sau Vasilisa, karaliaus duktė. Viskuo puiki buvo Vasilisa – ir graži, ir protinga, tik štai tekėti nenorėjo, galvojo dar eiti mokytis ir įgyti antrąjį išsilavinimą. Tad nusprendė caras ją ištekinti už pirmo pasitaikiusio… Ir buvo tai Ivanas iš kaimyninės karalystės…Bet pasirodo, ne taip paprasta caro dukterį vesti, pirma reikia pasakiškus išbandymus įveikti. Todėl iškeliavo Ivanas su savo pagalbininku vilku į žygį po karalystę…

2008 | 2017-06-09 | 3852

Aprašymas: Nuostabioje karalystėje gyvena šimtai trapių fėjų drugelių sparnais. Kartą blogoji fėja karalienės palydovė Hena įbruka karalystės valdovei nuodų. Geroji fėja Mariposa žino, kad jei karalienė mirs – užges visi jų šalies žibintai ir skraiduoles užpuls naikintojai. Todėl Mariposa kartu su draugėmis Reina ir Reila turi surasti priešnuodį, kuris išgelbėtų fėjų karalienę ir visą karalystę. Gražuolėms fėjoms padės žavus karalienės sūnus Karlosas.

2030 | 2018-07-24 | 3508

Aprašymas: Istorija sukasi apie merginą, vardu Kuronuma Savako, dar pravardžiuojamą Sadako (atsimenate filmą „Skambutis“?), nes jos veidas kartais būna labai baisus ir ji keistai elgiasi. Ji stipriai žavisi savo klasioku Kazehajumi, bet jis to nežino. Jis labai malonus ir jo asmenybė labai traukia kitus žmones. Nepaisant savo veido, Savako po truputį pradeda susidraugauti su kitais ir gyventi normalų gyvenimą, kaip paprasta mokinė. Palaipsniui netgi ima veikti žmones, esančius aplink ją, netgi Kazehajų….

2013 | 2017-06-09 | 3480

Aprašymas: Šio trumpametražio filmo veiksmas vyksta 2022 metais. Žmonės išvystė technologijas iki nebūtų aukštumų. Jie gali įkelti savo sąmonę į virtualią erdvę, palikdami savo kūnus. Bet nutinka nelaimingas atsitikimas, ir žmonės, įkėlę savo protus į virtualią erdvę, lieka ten uždaryti. Čia mes susipažįstame su jaunuoliu, vardu Rioma, kurio sesuo Siki liko uždaryta virtualioje erdvėje. Jis pasirengęs padaryti viską, ko prireiks, kad sugrąžintų ją…