Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1998 | 2017-06-09 | 4049

Aprašymas: Vieną gražią dieną teletabių šalyje… Tinkis Vinkis, Dipsis, Lelia ir Pou panoro viską suskaičiuoti. O tada atėjo sukirsti po tabių skrebutį. Džozefas su draugais žaidė lietuje, ir teletabiai takšt ir įlipo į balą. Ojojoi!

2000 | 2017-06-07 | 3616

„Meškiukas peštukas“ – pasaka apie apie nedraugišką meškiuką, dainuojantį apie tai, jog blogai baigsis tam, kas nepaklus. Jis muša kitus žvėrelius ir taip miškas tampa liūdnas. Visgi gudrus lapiukas sugalvoja, kaip niekadėją pamokyti. Tačiau piktajam lokiukui bėgti tenka ne nuo lapiuko ir kiškučių, o nuo grėsmingo šerno. Tai labai pamokantis filmukas vaikams.

2030 | 2018-07-24 | 4986

Aprašymas: Šeimos bičas (angl. Family Guy) – JAV animacinis serialas. Piteris su savo žmona Luisa ir trimis vaikais: Krisu, Meg ir Stiviu bei protingiausiu šeimos nariu ir draugu šunimi Brajanu gyvena mažoje Amerikos valstijoje, Rod Ailende. Šeimos “bičas” pasiryžęs padaryti viską dėl savo mylimų žmonių, tik žinoma, ne tuomet, kai žiūri televizorių.

1991 | 2017-06-09 | 4116

Aprašymas: Kartą vidurdienį varna Albertina kietai įmigo ir, skrisdama aukštyn kojom, sapnavo sapną aukštyn kojom: ten pelės vaikėsi kates, o katės – šunis, ten saulė švietė naktį, o mėnulis – dieną… Ten visas pasaulis apvirto aukštyn kojom: paršelis skraidė, visų pamirštas klaidžiojo gimtadienis, liūtas riaumojo plonai, karaliui nebeliko uogienės, o kiaulės linksmai šoko ir dainavo: „Jūs gyvenat taip, kaip norit, mes gyvenam aukštyn kojom!“

2012 | 2017-06-09 | 3629

Aprašymas: Popierinis žmogus – „Disney“ studijos trumpo metražo animacinis filmas. Istorija paprasta, žaisminga ir trunkanti vos keletą minučių. Tai apie vyrą, kuris iš pirmo žvilgsnio įsimyli moterį, o ši, netikėtos akimirkos dėka, ima ir dingsta iš įsimylėjėlio akiračio tol, kol galiausiai jis ima ir sutinka ją vėl. 85-oje Oskarų teikimo ceremonijoje „Popierinis žmogus“ nominuotas geriausio trumpo metražinio filmo kategorijoje.

2000 | 2017-06-07 | 3615

Filmukas Gegutė ir varnėnas. Tai pasakojimas apie paukštelius, kurie susuko lizdelį ir laukiasi vaikučių, augina juos ir laimingai gyvena. O štai gegutė mėgsta laisvę, mėgsta pašokti laisvės šokį. Tačiau kartą gegutė pateko į bėdą, bet kas gi ją gelbės jei ji tik viena šoko ir kukavo. Atskrido varnėnas ir ją nusinešė. Vėliau varnėnas bandė pulti ir paukščių šeimyną, bet šeimoje vienas kitą palaikydami paukščiukai buvo stiprūs ir apsigynė. Filmukas moko, kodėl reikia kurti šeimą.

2030 | 2018-07-24 | 3606

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2030 | 2018-07-24 | 3112

Aprašymas: Vieną naktį aštuntokė Madoka Kaname susapnuoja sapną kaip blogio perkreiptame pasaulyje kita mergaitė kovoja už viso pasaulio likimą ir, deja, pralaimi. Kitą dieną mergaitė iš sapno perkeliama į Madokos klasę. Pasirodo, naujokė, Akemi Homura, nori bet kokia kaina sustabdyti paslaptingą padarėlį Kyuubey, kad šis nesudarytų sutarties su Madoka. Kyuubey siekia su kuo daugiau mergaičių sudaryti sutartį, pagal kurią išpildomas bet koks mergaitės noras, bet už tai ji turi tapti magiška mergaite ir kovoti su raganomis. Viena Madokos draugė sutinka sudaryti sutartį, bet netrukus ima to gailėtis, nes nežinojo kas nutinka magiškoms mergaitėms, kai jos praranda viltį ko nors pasiekti. Mergaitė pradeda nekęsti Kyuubey už dalykus, kuriuos per jį turi iškęsti jos draugės. Madokos pasaulis dar labiau sukrečiamas, kai ji suvokia, kad sapne ji matė savo pačios ateitį, kurios taip norėjo išvengti Akemi Homura.

2006 | 2017-06-09 | 4877

Aprašymas: Seniai seniai pas Kijevo Kunigaikštį tarnavo karžygys Dobrynia Nikitičius. Dobrynia ne kartą buvo išgelbėjęs savo valdovą ir gimtąjį kraštą, tad Kijevo Kunigaikštis juo pasitikėjo ir tik jam patikėdavo svarbiausias užduotis. Vieną gražią dieną lyg žaibas iš giedro dangaus trenkė žinia – pagrobta Zabava, Kijevo Kunigaikščio giminaitė. Ją savo irštvoje paslėpė nuožmus trigalvis slibinas Gorynyčius. Jo urvą lanku lenkdavo visi, kas gyvas. Vargas valdovui, vargas Zabavuškai!

2000 | 2017-06-07 | 4216

Senosios animacijos filmukas vaikams Auksinis berniukas. Pamokantis filmukas vaikams apie auksinį berniuką. Kaip ir daugumoje senosios animacijos filmukų, mokoma kad nuostabiausią žemėje yra gėris ir tiesa. Visi plėšikas, lokys ir kiti vaikėsi ir norėjo pagrobti auksinį berniuką, tačiau vėliau susidraugavo ir tapo geri.

2000 | 2017-06-07 | 3933

„Drambliukas susirgo“ – tai filmukas vaikams apie sergantį drambliuką, jo draugą kupranugarį ir sukčių niekšelį katiną. Vaikštinėdamas šis pamato atvirą langą ir užsuko pas drambliuką į svečius. Supratęs, kad šis turi pinigų, katinas pažada jog už juos nupirks ledų, kurie padės pasveikti drambliukui, tačiau.... Ši istorija mus moko, jog niekada negalime pasikliauti ir tikėti svetimais žmonėmis.

1965 | 2018-07-24 | 3893

Varliukas ieško tėtės - pasakojimas apie tai, kad visi mažyliai turi tėtes. Tėtės su mažyliais vaikšto, žaidžia, rūpinasi ir moko. O mažas varliukas neturėjo tėtės ir jis nusprendė jį susirasti. Tačiau jam sunkiai sekėsi, niekas nenorėjo būti jo tėčiu. Ar pasisekė varliukui surasti tėtį pamatysite šioje istorijoje...

Varliukas ieško tėtės -  (1965)

1999 | 2017-06-09 | 3621

Aprašymas: Mažieji burundukai dirba atrakcionų parke. Jie nė neutuokia, kad jų bendradarbis – tikrasis daktaras Frankenšteinas. Vieną vakarą burundukai užsibūna darbe. Mažylius užrakina atrakcionų parke. Daktaras Frankenšteinas trokšta, kad jo atrakcionas būtų dar baisesnis ir įspūdingesnis, todėl nusprendžia sukurti pabaisą. Burundukai ją sutinka. O čia ir prasideda keisčiausi nuotykiai…

2030 | 2018-07-24 | 3397

Aprašymas: Padūkėliai marsupilamiai (pranc. Nos voisins les Marsupilamis) – Prancūzijos animacinis serialas. Prieš 60 metų dailininko Andrė Frankeno sukurti žvėriukai marsupilamiai atgyja nuotaikingame seriale. Tai nepaliaujamai savo kalba čiauškantys padarėliai geltonu, juodom dėmelėm taškuotu kailiu, didelėm smalsiom akim ir ilga kibia uodega, tampančia ir transporto priemone, ir ginklu, o kartais ir meškere. Gyventi šių padūkusių, beždžionėles primenančių padarėlių kaimynystėje – tikrai nenuobodu. Kiekviena keturių vaikų ir kiek pamišusio tėčio diena su marsupilamiais – vis naujas ir smagus nuotykis.

2030 | 2018-07-24 | 3761

Aprašymas: Samurajai X (angl. Samurai X) pasakoja apie klajoklį Kenshin Himurą besinešiojantį kardą atbulais ašmenimis – simbolį priesaikos, jog daugiau nieko nebežudys. O priežastis tam yra, kadangi šis veikėjas per revoliuciją buvo žinomas Hitokiri Battousai vardu. Per karą Battousai’us buvo negailėstingas žudikas, kurio sugebėjimai jį buvo pavertę beveik masiniu ginklu.