Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 4687

Aprašymas: Avataras: Paskutinis oro valdytojas (angl. Avatar: The last airbender) – JAV animacinis serialas. Žemę pasidalinusios keturios didžiosios tautos – žemės, vandens, oro ir ugnies. Jų galios pusiausvyrą palaiko vadinamieji “stichijų valdytojai”. Manipuliuodami savo šaliai priklausančiomis stichijomis jie gali daryti stebuklus. Kadangi žmonės jau tokie padarai, kad neduok valgyt, duok pasipliekti, egzistuoja dar vienas saugiklis – vadinamasis Avataras, valdytojas, sugebantis valdyti visas stichijas. Avataras nuo pat amžių pradžios atgimstantis asmuo, savyje nešiojąs neišsenkančią išmintį. Ir štai, artėjant prie žemės kometai turinčiai suteikti papildomos galios ugnies tautai, valdovas nusprendė jog taika skirta tik liurbiams, kurie nesugeba pakovoti patys už save ir nusprendė “pasidalinti” ugnies tautos gerove su kitomis tautomis, paprasčiausiai jas okupuodamas. Taip prasidėjo kruvino karo istorija, trukusio 100+ metų. Kruvinų mūšių metu Avataras kažkur dingo be žinios. Ir štai, po kiek laiko kometa vėl artėja prie žemės, laikas būtų kaip ir baigti pasaulio užkariavimą. Juolab, kad taikiuoju laikotarpiu buvo išnaikinti visi oro valdytojai, vandens valdytojų irgi liko tik saujelė ir tik žemės valdytojai dar kaišiojo pagalius į ratus… Tačiau ugnies valdovas padarė vieną didelę klaidą. Nepasirūpino tinkamai apsisaugoti nuo Avataro. Mergaitė ir berniukas iš vandens valdytojų kaimo pastebi keistą ledkalnį, kuriame sėdi berniukas, su rodyklės formos žymėmis ant rankų ir galvos. Pamėginus išlaisvinti jį iš ledkalnio, pastarasis sprogsta, ir pasirodo, jog jo viduje tūnojo pakutinysis gyvas likęs oro valdytojas, kaip pranašaujama esąs kartu ir Avataras…

2014 | 2017-06-09 | 4642

Aprašymas: Linksma ir talentinga gyvūnų fėja Meilutė tiki, kad negalima apie knygą spręsti iš jos viršelio, o apie gyvūną iš jo ilčių, todėl susidraugauja su paslaptingu padaru, žinomu kaip Niekados žvėrimi. Kol Auksarankė ir jos draugės abejoja tokiu Meilutės sprendimu, elitinis fėjų skaučių būrys rengia spąstus, kad sugautų šią pabaisą, kol ji dar nesugriovė jų namų. Meilutė turi vadovautis širdimi bei neprarasti vilties, kovodama su draugėmis ir bandydama išgelbėti Niekados žvėrį.

2000 | 2017-06-07 | 3539

Senosios animacijos filmuke „Lietsargis“ pasakojama apie paršelio ir dramblio draugystę. Geraširdis drambliukas vis sutinka pagelbėti paršeliui – pavirsta tai draugo lietsargiu, tai laistytuvu... Na o paršelis vis pamiršta, kad draugas – tai ne daiktas, jį reikia saugoti. Filmuke „Lietsargis“ vaikai ir jų tėveliai pamokomi, jog kad su draugais reikia draugauti, o ne jais naudotis, jei atsitinka taip, kad draugai jaučias įskaudinti, būtina nebijoti atsiprašyti.

1981 | 2017-11-07 | 10840

Aprašymas: (rus. Приключения Тома Сойера и Гекльберри Финна). Paties geriausio Amerikiečių rašytojo Marko Tveno romano ekranizacija. Patys netikėčiausi nutrūktgalvių Tomo ir Heko nuotykiai – avantiūriškos kelionės ir bėgimai nuo nusikaltėlių. Tačiau svarbiausia šioje istorijoje tai, kad jie mokosi būti ištikimais draugais ir gerais žmonėmis.

Tomo Sojerio ir Heklberio Fino nuotykiai (1-3 serijos) - Приключения Тома Сойера и Гекльберри Финна (1981)

2011 | 2017-06-09 | 3747

Aprašymas: Tai žavingo bebaimio šunelio vardu Džokas nuotykių istorija. Jis buvo mažiausias ir silpniausias savo brolių ir seserų tarpe. Tačiau dabar jo laukia nuostabūs įvykiai ir neįtikėtini išbandymai. Jis taps stipriu ir ryžtingu, drąsiu ir ištikimu – geriausiu savo jaunojo šeimininko draugu.

2000 | 2017-06-07 | 3934

Senosios animacijos filmukas Skruzdeliuko kelionė. Kartą, skruzdėliukas nusprendžia įliptį aukštai į medį, kur gyvena vikšrai. Viskas būtų buvę gerai, bet staiga papučia stiprus vėjas ir nuskina nuo medžio lapą ant kurio stovėjo skruzdėliukas. Taip ir prasideda jo kelionė. Atsidūręs nežinomoje vietoje, jis pirmiausia ima šauktis pagalbos, tačiau jos nesulaukęs, patraukia pėsčias rasti savo namų. Pakeliui jis sutinka gausybę vabalų, kurie padeda jam grįžti.

2000 | 2017-06-07 | 4075

Senosios animacijos filmukas vaikams Dažytas lapinas. Animacinis filmukas apie lapiną kuris gyvena su draugais lokiu, zuikučiais ir kitais žvėreliais miške. Lapinas nebuvo labai doras ir jis mėgdavo vagiliauti. Kartą įsmukęs pas lokį į trobelę prisikrovė sau pilną maišą ir nešė mieles. Visi miško žvėrys puolė gaudyti vagį. Tačiau lapinas vikrus ir greitas. Bėgdamas jis įsmuko į dažus ir tapo ne rudas, o mėlynas. Žvėrys vagies neatpažino, o isigando dėl jo spalvos. Ir vagis lapinas ėmė karaliauti miške. Tačiau kartą iš savo puikybės jis įkrito į upę ir visi dažai nusiplovė. Tada žvėrys perprato apsimetėlį vagišių ir jam gerai nesibaigė. Filmukas moko, kad yla visada išlenda iš maišo, todėl vogti neverta :)

2015 | 2017-06-09 | 4243

Aprašymas: Viename mieste kartu su mama gyvena mergaitė. Gana griežtos mamos ruošiama suaugusiųjų gyvenimui, mergaitė neturi laiko draugams ar pramogoms. Jos aiškiai ir griežtai sustyguotą dienotvarkę sujaukia pagyvenęs ir šiek tiek ekscentriškas barzdotas kaimynas. Jis mergaitei ima pasakoti istoriją apie tai, kaip kažkada, sudužus lėktuvui, dykumoje sutiko mažą berniuką – princą. Deja, vieną dieną kaimynas patenka į ligoninę. Mergaitė, liūdėdama be savo naujojo draugo, ima svajoti apie tai, kaip senu lėktuvu pakyla į dangų ir suranda mažąjį princą. Netrukus jos svajonė išsipildo. Prasideda magiška kelionė, kurios metu mergaitė susitiks su Mažuoju Princu, patirs daugybę nuotykių ir širdimi pajus, kas iš tiesų svarbu šiame gyvenime.

Mažasis princas - Little Prince (2015)

2013 | 2017-06-09 | 3455

Aprašymas: Šio trumpametražio filmo veiksmas vyksta 2022 metais. Žmonės išvystė technologijas iki nebūtų aukštumų. Jie gali įkelti savo sąmonę į virtualią erdvę, palikdami savo kūnus. Bet nutinka nelaimingas atsitikimas, ir žmonės, įkėlę savo protus į virtualią erdvę, lieka ten uždaryti. Čia mes susipažįstame su jaunuoliu, vardu Rioma, kurio sesuo Siki liko uždaryta virtualioje erdvėje. Jis pasirengęs padaryti viską, ko prireiks, kad sugrąžintų ją…

2000 | 2017-06-07 | 3688

Filmukas Miško tankmėje. Filmukas apie barsukų šeimyną. Jie miške kasė urvus, o sūnelis tingėjo ir nukeliavo miško takučiu. Čia jis sutiko draugą zuikutį ir piktąjį vilką, kuris norėjo juos pagauti. Mažylis būdamas vienas greitai išmoko išsikasti urvelį. Jie su zuikučiu slėpėsi urvelyje nuo vilko, tačiau vilkas jau buvo beveik įlindęs į urvą... Ir staiga lokys juos išgelbėjo ir pamokė vilką. O čia ir tėveliai atėjo.

2030 | 2018-07-24 | 3127

Aprašymas: Pietų Parkas (angl. South Park) – JAV televizijos animacinis serialas, kurį sukūrė ir įgarsino Matt Stone ir Trey Parker. Jis pasakoja apie keturis pradinės mokyklos mokinių nuotykius Pietų Parko miestelyje, Kolorado valstijoje JAV. Piešiamas gana neprofesionaliai, tačiau sulaukė žiūrovų dėmesio dėl juodo humoro, parodijų ir nusitovėjusių vertybių laužymo. Pietų parkas yra trečias ilgiausiai transliuojamas suaugusiųjų animacinis serialas po Simpsonų (The Simpsons) ir Karaliaus Hilo (King of the Hill).

2000 | 2017-06-07 | 3787

Senosios animacijos filmukas Žmogus stipriausias. Filmukas apie berniukus kurie norėjo išbandyti kas yra žemėje stipriausias. Jie kvietė veją parodyti ar jis gali pajudinti uolą. Tačiau jam nepavyko. Tada vaikai klausė uolos, medžio. Medis atsakė jog jis stipriausias, bet vaikai jį nukirto. Tada vaikai suprato jog žmogus visų stipriausias. Ir visa aplinka jiems paliudijo.

2004 | 2017-06-09 | 4316

Aprašymas: Kempiniuko Plačiakelnio ir vėl laukia neįtikėtini nuotykiai povandeniniame pasaulyje, tačiau jis sugeba išsisukti iš bet kurios situacijos…

2030 | 2018-07-24 | 4449

Aprašymas: Drakonų kova Z (angl. Dragon Ball Z) – Japonijos animacinis serialas. Po penkerių metų jau su Či Če susilaukęs sūnaus Son Gohano, Gokas sutinka savo vyresnyjį brolį Raditą, kuris jam atskleidžia, kad jiedu kilę iš beveik išnykusios nežemiškos sajanų rasės. Sajanai dar mažą Goką (tikrasis vardas Kakarotas) pasiuntė į Žemę, kad šis ją užkariautų, tačiau vos joje išsilaipinęs jis smarkiai susitrenkė galvą, taip prarasdamas atmintį ir sajanams įgimtą troškimą žudyti. Gokas atsisako padėti Raditui užkariauti planetą ir padedamas Pikolo jį įveikia, tačiau paaukoja ir savo gyvybę. Po treniruočių pas valdovą Kajų pomirtiniame pasaulyje prabėgus metams, Gokas prikeliamas su drakono rutuliais ir išskuba gelbėti Žemės nuo ją užpuolusių sajanų Vedžito ir Napo. Tačiau atvykęs sužino, kad kovoje žuvo Jamčis, Čiautsas, Tenšinhanas ir Pikolas. O kaip žinia, mirus Pikolui, kuris yra viena būtybė su Dievu, išnyksta ir rutuliai. Laimei paaiškėja, kad Pikolo gimtojoje Nameko planetoje esama panašių rutulių, tad likusieji gyvi patraukia jų ieškoti. Tačiau paaiškėja, kad to paties siekia ir Vedžitas bei galaktikos tironas Fryzas. Prasideda kova dėl laiko; kas pirmas surinks visus rutulius. Fryzui išsikvietus Ginio pajėgas, Vedžitas nusprendžia susidėti su Gohanu ir Krilinu. Galiausiai atvykus Gokui, prasideda ilga, nuožmi kova, kurios atomazgoje jis virsta legendiniu super sajanu ir nukaudamas Fryzą atkeršija už milijardus gyvybių.

1999 | 2017-06-09 | 3482

Aprašymas: Tai buvo blykčiojantis debesis ir iš jo pradėjo snigti. Iš jo snigo, snigo ir snigo, kol Teletabių šalyje viskas pasidengė sniegu. Kiek sniego!

1970 | 2017-06-09 | 3599

Mickey and the Seal.

1978 | 2017-06-11 | 11394

Aprašymas: (rus. Д’Артаньян и три мушкетёра). Filmas pastatytas pagal A.Diuma romaną “Trys muškietininkai”. Drąsus, tačiau naivus jaunuolis iš Gaskonės provincijos svajoja apie muškietininko karjerą, tačiau kelias link jos nėra lengvas – jis įtraukiamas į Prancūzijos karališkojo dvaro intrigas.

2030 | 2018-07-24 | 5053

Aprašymas: Benas Tenas prieš ateivius (angl. Ben 10: Alien Force) – JAV animacinis serialas. Beno istorija tai tipiško berniuko istorija, kuris tampa labai netipiškas kai jis aptinka Omnitrix. Tai paslaptingas ateivių ginklas, turintis galią transformuoti šio prietaiso dėvėtoją į dešimt skirtingų ateivių rūšių. “Benas Tenas prieš ateivius” veiksmas vyksta po 5 metų nuo pirmųjų Beno Teno nuotykių.

1974 | 2017-06-09 | 4009

Aprašymas: (rus. Иван Васильевич меняет профессию). Jaunas mokslininkas Šurikas džiaugiasi sukūręs laiko mašiną. Tačiau nuotaiką gadina jo žmona – gražuolė aktorė – eilinį kartą nusprendusi palikti nusibodusį inžinierių ir išlėkti į kurortą su bohemišku režisieriumi. Ji nekreipia dėmesio į genialųjį vyro išradimą. Tačiau drauge su namų valdybos pirmininku Ivanu Vasiljevičiumi ir gretimą butą apiplėšti ketinusiu vagimi ji tampa eksperimento dalyve. Laiko mašina nieko nenutuokiančius daugiabučio gyventojus nuskraidina į Ivano Rūsčiojo laikus, o patį carą atgabena į Šuriko butą. Prasideda virtinė neįtikėtinų situacijų ir pokštų. Šiuolaikiniai žmonės mėgina pritapti caro dvare, o barzdotam valdovui kiekviena akimirka, praleista kukliame daugiabutyje, prilygsta didžiausiam išbandymui.

1992 | 2017-06-09 | 3980

Aprašymas: Niekam ne paslaptis, kad Sinbadas nesibaimina jokių sunkumų ir pavojų. Štai ir šioje istorijoje drauge su ištikimuoju tarnu Chabibu jis užpuolamas didžiulės jūrinės pabaisos. Jūsų laukia susitikimas su Salibado karaliumi, jo sūnumis ir nuostabiąja princese Nafijara. Leiskitės į egzotišką kelionę sausuma ir jūromis kartu su narsiuoju herojumi ir tapkite jo žygdarbių liudininkais.