Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1962 | 2017-06-08 | 4128

Gražiame senosios animacijos filmuke „Jonvabalio žurnalas patiems mažiausiems“ vaikai išvys net tris pamokančias istorijas. Pirmoji – apie užsispyrusi asiliuką. Du geraširdžiai berniukai nusprendžia pamokyti piktą ir šiurkštų asiliukų savininką. Ar jis išmoks pamoką? Antroji istorija – apie vinių dėžutę. Meistrui, bekalančiam tiltą, į vandenį įkris vinių dėžutė. Laimei jam pagelbėti suskubs žvejojantis berniukas. Mažajam padėjėjui tikrai bus atlyginta. Trečioje istorijoje žiūrovai pamatys, kas nutiks vežėjui pametus vieną lagaminą. Filmukas „Jonvabalio žurnalas patiems mažiausiems“ primena, jog vienas geras darbas gali iššaukti jų visą eilę.

1970 | 2017-06-09 | 3566

Mickey's Trailer.

2030 | 2018-07-24 | 3279

Aprašymas: Džonis Testas (angl. Johnny Test) – JAV ir Kanados animacinis serialas apie berniuko Džonio nuotykius.

2030 | 2018-07-24 | 5535

Aprašymas: Pinkis ir Makaulė (angl. Pinky and the Brain) – JAV animacinis serialas. Tai istorija apie protingą pelę Makaulę ir kvailą jo draugą Pinkį, kurie kiekvieną naktį siekia užvaldyti pasaulį… Kiekvienos serijos pabaigoj Pinkis klausia: “Makaule, o ką mes veiksime kitą naktį?”, o Makaulė atsako: “Kaip ir kiekvieną naktį, Pinki, bandysime užvaldyti pasaulį”.

2001 | 2017-06-09 | 4218

Aprašymas: 1914-ieji. Milo, Tadeuso anūkas, dirba muziejaus katilinėje. Jis žino,kad Atlantida tebėra ir jis gali ten nukakti, jei turės paslaptingąjį Šepardo dienoraštį. Vienintelė problema – pinigų stygius. Darbdavys pamano, kad Milo kvanktelėjęs, tad griežtai atsisako finansuoti tokią paiką idėją. Jaunuolis grįžta namo, ir likimas jį nuveda pas Prestoną,seną senelio draugą. Pasirodo, šis turi Šepardo dienoraštį bei gali pasiūlyti povandeninį laivą ir specialistų komandą. Išsvajotoji kelionė prasideda.

1985 | 2017-06-09 | 3870

Aprašymas: Tai pamokanti ir linksma pasaka, kur paslėptos brangenybės, yra truputis neteisybės, kur gaila piktų veikėjų ir laukia gerųjų išbandymai, kur viskas baigsis laimingai. Pagrindinis istorijos herojus Jonas, sugrįžta po tėvo mirties į gimtus kraštus, paliktus po užgrobimų. Jau sugriautas žemes ir pastatus atgauti trukdo piktas ir gobšus gubernatorius bei jo padejėjas. Bet nuotykiai prasideda tada, kai Jonas prieš surandant brangenybes turi vesti. Ir čia pasirodo nuostabi mergina Sofi. Po intrigų ir nusivilimų ieškant žmonos, jis sugrįžta ir veda Sofi. Pasakoje pabaiga laiminga, nes gėris nugali blogį.

2012 | 2017-06-09 | 3889

Aprašymas: Filmo siužetas žiūrovą nukels į spalvingą pasaulį, kuriame iš plastiko sukurta aplinka keičiasi vos vienu mygtuko paspaudimu. Tedas, iki ausų rusvaplaukę Odrę įsimylėjęs paauglys, tarsi riteris dėl mylimosios apsiryžęs žygdarbiams. Vos vienas merginos noras – pamatyti paskutinį gyvą medį žemėje, ir Tedas leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę, kurios metu patenka į neįtikėtiną apelsino spalvos padaro, medžių užkalbėtojo, vardu Loraksas, pasaulį. Mielas ūsuotas bambeklis, apdovanotas magiškomis galiomis, bando išsaugoti natūralią gamtą ir savo aplinką, kuriai grėsmę kelia nesusipratėlis medkirtys Aloyzius O’Haris.

2003 | 2017-06-09 | 3674

Aprašymas: Axis, milžiniškas spiralinis augalas, tęsiasi aukštai virš debesų. Jo centre yra kaimas, kurio gyventojams gresia pavojus, nes augalas vysta, nes jo sultys džiūsta. Žmonės meldžia dievus pagalbos. Padedama mistiškos jėgos, Kaena, maištinga paauglė nepaklūsta Didžiajam šventikui ir siauram jos žmonių mąstymui, tad išsirengia į kelionę per Axį, bei atskleidžia kokia paslaptis slypi už debesų…

2014 | 2017-06-09 | 3856

Aprašymas: Zarina, labai protinga ir smalsi fėja, yra sužavėta fėjų dulkių magijos bei pasiryžusi išsiaiškinti, kokių galių jos turi. Po slaptų eksperimentų su mėlynomis dulkėmis Fėjų slėnyje įvyksta nelaimė, o Zarinos prižiūrėtojas fėjūnas Garis pašalina ją iš dulkių saugotojų. Zarina išvyksta iš Fėjų slėnio. Po metų Fėjų slėnyje surengiamas Keturių metų laikų festivalis, kuriame pasirodo visų metų laikų fėjos. Per pasirodymus fėjos pastebi Zariną skraidant aplink auditoriją ir barstant ant žiūrovų keistus miltelius, kurie priverčia juos užmigti. Fėjos pasislepia, o kai Zarina išvyksta, jos supranta, jog kad šioji pavogė visas mėlynasias fėjų dulkes – vienintelį dalyką, iš kurio išgaunamos geltonosios dulkės, leidžiančios fėjoms skraidyti. Fėjoms nelieka nieko kito, kaip sekti Zariną ir sugrąžinti mėlynąsias fėjų dulkes ten, kur joms ir vieta.

1961 | 2017-06-09 | 3941

Aprašymas: (rus. 100 грамм для храбрости). Trys satyrinės novelės antialkoholine tema.

2002 | 2017-06-09 | 5446

Aprašymas: Barbė Auksaplaukė gyvena senoje, miškų apsuptoje pilyje kartu su piktąja ragana Gotele. Ilgakasė mėgsta piešti ir svajoti apie savo šeimą, kurios niekada nematė, ir kuri, pasak raganos, ją seniai apleido. Nors turi draugus drakoną ir triušiuką, Auksaplaukės gyvenimas pilyje tikrai neprimena pasakos, su ja elgiamasi kaip su verge. Tačiau vieną dieną viskas pasikeis, kai ji ras slaptus laiptus, vedančius į mažą kambarėlį. O jame – nuostabų šepetį su graviruotais jos tėčio ir mamos žodžiais. Dar toliau Auksaplaukė pastebės slaptą tunelį, vedantį į mažą karalystę, kurioje ji sutiks princą Stefaną ir įsimylės jį. Bet ar jai pavyks sužinoti daugiau apie savo tėvus? Ar ragana neparsives jos atgal į vergovę?

Barbė Auksaplaukė - Barbie Rapunzel (2002)

2030 | 2018-07-24 | 3595

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 3859

Rengiamos futbolo varžybos tarp „Eglės pagaliukų “ ir „Draugystės“. Abi komandos labai stipriai ruošiasi joms, tačiau skirtingai : berniukai sportuoja, stengiasi, na, o „Eglės pagaliukai “ ieško komandos narių, kurie turėtų tinkamas savybes futbolui. Rungtynės prasideda, pirmoji komanda laimi, tačiau po kiek laiko rezultatas pasikeičia. Kaip „Draugystės“ berniukai išsiveržia į priekį? „Iš visur po truputį“-senosios animacijos filmukas vaikams, kuriems patinka sportas, vertina draugystę bei žino,jog varžybose svarbu ne laimėti,o dalyvauti.

2030 | 2018-07-24 | 3776

Aprašymas: Linksmieji traukinukai (angl. Chuggington) pasakoja istoriją apie pradedančiųjų traukinukų Vilsono, Briusterio ir Koko, dar vadinamų „Garvežiukais“, nuotykius Bildėnuose. Kiekvienas herojus – unikali, mokymosi savitumais pasižyminti asmenybė. Animacinio serialo siužetas nukelia į šiuolaikinį – veik tokį patį kaip mūsiškis – pasaulį, pilną miestų, kaimų, kraštovaizdžių bei skirtingų kultūrų. „Linksmųjų traukinukų“ šerdis – linksmos, lavinančios, gyvenimiškos bei mažyliams aktualios istorijos.

1993 | 2017-06-09 | 4219

Aprašymas: Daktaro Giro kiborgai Ki-17 ir Ki-18 ateityje siautėja ir jau baigia sumaišyti visą pasaulį su žeme, ateityje po žutbūtinio mūšio visi išskyrus Gohaną ir Tranksą žuvo po kovos su kiborgais. Pasaulis paskendo terore ir nėra nieko kas gali jiems pasipriešinti, žmonės krenta vienas po kito nuo kiborgų rankų. Ar Gohanui ir Tranksui pavyks apsaugoti Žemę?

1941 | 2017-06-11 | 4041

Aprašymas: Paties Volto Disnėjaus sukurta istorija apie maža drambliuką Dumbo, kuris gyvena cirke ir kenčia patyčias dėl labai didelių ausų. Tačiau šis drambliukas svajoja skraidyti. Ar jam pavyks? Pažiūrėkite šią šiltą ir gražią pasaką, kurią pamėgo viso pasaulio vaikai. Joje skamba nuostabios dainos ir muzika. Už muziką filmukas 1942-aisiais pelnė „Oskarą“.

Dambo - Dumbo (1941)

2004 | 2017-06-09 | 3764

Aprašymas: Šįkart neišskiriamų bičiulių kompanija – Skūbis Dū, Šegis, Fredas, Dapfė, Velma – susidurs su nepažįstamu kaukėtu blogiečiu, kuris svajoja užvaldyti Coolsvillio miestelį. Galingas tipas ketina pasinaudoti mašina, kuri kuria nenugalimus monstrus. Garsusis penketukas imasi tyrimo, kuris nuveda juos į miestelio muziejų: jie apsilanko knygos pristatymo šventėje, kur susiduria su paslaptingu muziejaus direktoriumi Patriku ir dar paslaptingesne reportere, kurią netikėtai “įsižiūri”…Fredas. Kaip susijęs monstrų mašiną valdantis blogietis, Patrikas ir reporterė, turės išsiaiškinti Skūbis Dū ir draugai. Ar jiems pavyks išgelbėti linksmąjį COOL miestelį? Kokie nepaprasti nuotykiai lydės šauniąją kompaniją, pamatysite pažiūrėję filmą.