Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 4147

Tai pasaka vaikams pie Berniuką ir mergaitę, skambiai pavadintus - Tik ir tak. Jie patenka į milžinų šalį, o tai yra ne kas kitą, kaip tiesiog didelis mūsų pasaulis. Jie randa knygų lentyną ir varto knygas kurių istorijų dalyviais tampa patys. Tai šauni istorija pie tai, kodėl verta skaityti ir kaip tai lavina vaizduotę. O laki vaizduotė, tai kelias į svajonių išsipildymą

2004 | 2017-06-09 | 7481

Aprašymas: Linksmuoliai Timonas ir Pumba pasakoja jiems žinomą Simbos istoriją. O juk jie žino daugiau…

2030 | 2018-07-24 | 4848

Aprašymas: Slibinų dresuotojai (angl. Dragons: Riders of Berk) – JAV animacinis serialas. Kai vikingų paauglys Hikupas drauge su slibinu Bedančiu išgelbėjo Berko kaimelio gyventojus, tai įkvėpė žmones ir drakonus pabandyti sugyventi santarvėje. Tačiau tai ne taip lengva – trukdo vikingų neišprusimas ir kartais labai pavojingi slibinų instinktai. Hikupo tėvas sumano įsteigti Berko Drakonų Akademiją, kurioje kiekvienas smalsuolis apie drakonus gali sužinoti viską ir net išmokti slibinų dresūros meno. Vikingų paaugliai, net ir neklaužados, pradeda lankyti originaliąją Akademiją. Serialas sukurtas pagal garsų, dviems Oskarams nominuotą filmą “Kaip prisijaukinti slibiną”.

1991 | 2017-06-09 | 4203

Aprašymas: Niujorko požemių gyventojai vėžliukai nindzės turi stebuklingos medžiagos, nuo kurios galima virsti mutantu. Kai piktasis Šrederis sužino apie tokią medžiagą, vėžliukams nindzėms ir vėl tenka stoti į mūšį ir išgelbėti pasaulį.

1986 | 2017-06-09 | 4393

Aprašymas: Žaibo iškrova pataiko į karinį robotą, pažymėtą penktuoju numeriu. Ir jis atgyja virtęs protingu, mielu ir labai smalsiu padaru. Roboto kūrėjas manė robotą panaudoti karo tikslams. Bet niekas net neįtarė, koks galingas meilės žmonėms ir gėrio užtaisas slypi šiame iš pirmo žvilgsnio kvailame ir beširdžiame geležies gabale. Roboto nuotykiai įrodys, kad kartais dirbtinė būtybė gali būti gerokai padoresnė už jos kūrėjus.

2006 | 2017-06-09 | 3840

Aprašymas: II pasaulinio karo pabaigoje Kapitonui Amerikai tenka susikauti su nepažeidžiamu mutantu Klaizeriu. Branduolinio sprogimo banga Kapitoną Ameriką nubloškia į ledinius Šiauries Atlanto vandenis, kur jis užšalęs prabūna 60 metų. Atėjus XXI amžiui, Kapitonas Amerika turi atgimti ir dar kartą stoti į kovą su jau kelis kartus stipresniu Klaizeriu…

2007 | 2017-06-09 | 3761

Aprašymas: Po incidento, kurio metu vos nežuvo Mažapėdžio senelė, Mažapėdis išmoksta visą eilę pamokų, dar jo rūšies dinozaurų vadinamų „patarimais“.

2012 | 2017-06-09 | 3863

Aprašymas: Minkyu Lee, jauno Disney animatoriaus, žavus animacinis filmas Adomas ir šuo buvo nominuotas Oskarui 2012 metais kaip geriausias trumpametražis animacinis filmas. Tai neįtikėtinai paprasta istorija apie žmogaus pirmąją draugystę su šunimi.

2016 | 2017-06-09 | 3757

Aprašymas: Panda Po ir toliau uoliai treniruojasi ir sunkiai dirba, kad būtų dar vikresnis, drąsesnis ir stipresnis, tačiau iššūkis, kuris jo laukia šįkart – pranoks viską! Viena dieną, įprastą ir ramų pandos Po gyvenimą aukštyn kojomis apverčia netikėtai jo kieme pasirodęs niekad nematytas tikrasis – biologinis – Po tėtis. Pagaliau susitikę jiedu leidžiasi aplankyti kadaise prarastų namų. Gimtinėje išties smagu, tačiau Po nesijaučia esąs savo vietoje – jam trūksta draugų ir įprastos kasdienybės, bet grįžti atgal ir palikti po šitiek metų atsiradusį tėtį – prasta mintis… Gal Po taip ir būtų likęs pandų rojuje, jei ne blogiukas Kajus. Šis niekšelis pasiryžęs sunaikinti visus Kinijos kung-fu meistrus, taip pat ir Po draugus. Tai sužinojęs jis labai sunerimsta ir imasi veiksmų. Po planas – išmokyti rojaus pandas kung-fu meistrystės ir kartu sutriuškinti piktą priešą. Ar jam pavys įtikinti tingiąsias pandas pakelti savo letenėles dėl Po draugų?

2000 | 2017-06-09 | 3735

Aprašymas: Liūtuko Simbos jaunesniojo nuotykiai tęsiasi. Pilnos tribūnos sirgalių ir didžiulė žalia aikstė. Žaisti futbolą paprasta, bet kai tavo komandoje visi skirtingi, žaisti daug įdomiau. Kas laimės čempionatą? Kam atiteks pagrindinis prizas? Žiūrėkite užburiantį ir smagų animacinį filmą.

2030 | 2018-07-24 | 4310

Aprašymas: Narutas: Viesulo kronikos (angl. Naruto: Shippuden) – Japonijos animacinis serialas. Po pustrečius metus trukusių treniruočių Narutas pagaliau sugrįžta į Konoha. Savaime aišku, kad treniruotės nenuėjo veltui. Naruto stipresnis nei bet kada. Vienintelis jo tikslas – ištesėti pažadą, duotą Sakura po Sasuke pabėgimo. Kartu jie jau paaugliai, mėginantys susigrąžinti Sasuke. Aktyviau ima reikštis organizacija, vadinama Akatsuki. Orochimaru nori kuo greičiau apsėsti Sasuke ir gauti jo kūną. Sasuke neketina tam prieštarauti, nes tiki, kad susijungęs su Orochimaru sugebės nugalėti Itachi. Septintoji komanda papildoma naujais nariais: keistuoliu Sai ir kapitonu Yamato.

2030 | 2018-07-24 | 3756

Aprašymas: Ančiukas Donaldas ir draugai (angl. Donald Duck Presents) – JAV animacinis serialas. Antinas Donaldas jau kelis dešimtmečius sugeba nustebinti žiūrovus – pralinksminti ir priversti prapliupti juokais. Jo komiški nuotykiai ir netikėčiausios istorijos vis dar nepalieka abejingų nei vaikų, nei jų tėvelių! Plunksnuotam herojui nuolat trūksta pinigų, tad jis ieško vis naujų būdų kaip jį įgyti. Tiesa, gana dažnai, išsisukęs nuo vilko jis pataiko ant meškos!

2006 | 2017-06-09 | 3897

Aprašymas: Istorija koncentruojasi ties grupe mokslininkų, sukūrusių naują revoliucinį psichoterapijos instrumentą „DC-Mini“. Šis įrankis leidžia pasinerti į kito žmogaus sapną ir pamatyti jo pasamonę ir remiantis tuo taikyti atitinkamą psichoterapinį gydymą. Įrankis netgi įgalina juo besinaudojantį žmogų tapti kito žmogaus sapno mąstančiu dalyviu ir netgi kažkiek įtakoti jo sapną. Nors anime problematika ir yra gan rimta, kūrinys pasižymi dideliu sodrumu. Iš tiesų atmosferą tikrai sausa nepavadinsi: dažnai šokinėjama nuo košmariškų psichologinių išgyvenimų prie džiugios paradiškos euforijos. Filme nagrinėjama tematika sukelia šiokias tokias įdomias mintis apie save ir savo pasamonę.

2007 | 2017-06-09 | 3746

Aprašymas: Kiekvieną vakarą prieš užmigdamas mažas našlaitis Timas sėdi ant stogo ir stebi savo mėgstamą žvaigždę. Bet kartą ta ima ir pradingsta. O paskui pasirodo keistas personažas – Katinų Piemuo, kurio prižiūrimos katės savo murkimu turi migdyti mažus vaikučius. Kartu su Piemeniu ir jo katinu Tobermoriu Timas išvyksta ieškoti savo žvaigždelės. Jis stebi nepaprastus magiško Nokturnos miestelio įvykius. Netrukus ima gesti ir žūti šio miesto gyventojai. Bandydamas išgelbėti paskutinę žvaigždę, Timas net neįtaria, kad dėl tų nelaimių kaltas ji pats. Berniukui tereikia nugalėti savo tamsos baimę – ir pasakų miestelis vėl žibės…

2030 | 2018-07-24 | 3295

Aprašymas: Alternartyvi istorija, 2017-ieji metai pagal Imperatoriškąjį Kalendorių. Pasaulį pasidalinusios trys gigantiškos supervalstybės: Kinų Federacija rytuose, kurią sudaro Kinija, Indija, Indonezijos salos ir visos aplinkinės valstybės, Europos Sąjunga, valdanti Europos žemyną, Rusiją ir Afriką, bei vakaruose plytinti Šventoji Britanijos Imperija, trokštanti pasaulinio viešpatavimo, vieną po kitos užkariaujanti didiesiems blokams nepriklausančias šalis ir besiruošianti karui su dviem likusiom milžinėm. Britanija galinga ir negailestinga, tačiau jai gresia didelis pavojus kuomet karo verpete paliktas mirti buvęs britų princas Lelušas iš paslaptingos moters, vardu C.C. įgauna ginklą, galią, vadinamą Geass’u – hipnotinį sugebėjimą, leidžiantį įsakinėti bet kam ir palenktį žmonių valią. Prisidengęs juodu apsiaustu, kauke ir simboliniu Zero slapyvardžiu, jis po truputį ima vienyti japonų teroristus, paskutinį 11-osios Zonos pasipriešinimo judėjimą, tuo pačiu stengdamasis neišduoti savo tikrosios tapatybės, garantuojančios jam mirtį tiek nuo britų, tiek nuo japonų rankų.

1995 | 2017-06-11 | 4044

Aprašymas: Dvasia šarvuose (angl. Ghost in the Shell) – 1995 m. japonų anime filmas, pastatytas pagal Masamunės Širo mangą tokiu pačiu pavadinimu. Veiksmas vyksta 2030 metų Japonijoje, NewPorto mieste. Pasaulis ateityje, pažvelgus iš išorės, gal labai ir nepasikeitęs, tačiau technologijų vystymasis sąlygoja kibernetizacijos ir virtualiosios erdvės plėtimasi – riba tarp fizinio ir virtualaus pasaulio nyksta. Iš vienos pusės, žmogus įgyja vis daugiau kibernetinių implantų ar tampa visišku kiborgu, netgi daro elektronines savo sąmonės kopijas, kita vertus, kuriamas dirbtinis intelektas bei sudėtingos programos pamažu pradeda suvokti save kaip individus. Ateityje pareigūnai, atliekantys svarbias pareigas, ir, šiaip, vis daugiau asmenų naudoja specifinius smegenų inplantus ar visiškai kibernetizuojasi, pasilikdami vienintelį biologinį audinį – smegenis. Bevielės technologijos sujungia tokias kibersmegenis su tinklu ir leidžia naudotis jo resursais bei palaikyti ryšį, kur bebūtum, ką beveiktum, realiame pasaulyje. Tačiau kartu su naujomis technologijomis iškyla ir nauji pavojai – atsiranda naujos ligos kaip kibersmegenų autizmas ar sklerozė bei kur kas padidėja hakerių keliamas pavojus. Tampa įmanoma užvaldyti ne tik priešininko kompiuterius, bet ir jo kompiuterinius implantus bei mechanines dalis, ko pasekoje, valdyti kūno judėjimą, į smegenis siunčiamą nervų informaciją, keisti atmintį.

Dvasia šarvuose - Kôkaku Kidôtai / Ghost in the Shell (1995)

1989 | 2017-06-09 | 3963

Aprašymas: Nesėkmė – Volisui baigėsi sūris. Beieškant skanėsto neramiajam išradėjui topteli mintis, kad galbūt mėnulis padarytas iš šio nuostabaus produkto. Susikonstravęs raketą Volisas ir Gromitas leidžiasi į kelionę…